Kolejne recenzje FM 2011
Perla 05.12.2010 13:39 436 czytelników 0 komentarzy
Najnowsze dzieło Sports Interactive nie spotkało się z jakąś ogromną falą krytyki. Oczywiście można znaleźć opinie osób, które uważają FM 2011 za grę słabą i niedopracowaną, jednak są one zdecydowaną mniejszością.
Do tej grupy z pewnością nie należą opinie redaktorów dwóch dużych serwisów: CD-Action i Onet.pl, którzy podjęli się zrecenzowania najmłodszego dziecka Milesa Jacobsona i spółki. W opinii pierwszego z tych portali nowy FM jest grą, która nadal potrafi przyciągnąć do siebie na długie godziny. Bardzo pozytywnie oceniona została funkcja agentów piłkarzy, którzy znacznie uatrakcyjniają negocjacje w sprawach kontraktu. Doceniono również większą płynność rozgrywki i pomysł wprowadzenia kreatora stałych fragmentów gry. Z największą krytyką spotkał się natomiast brak nowych efektów dźwiękowych. Mimo tego FM 2011 zasłużył na notę 8+.

Nieco wyżej, bo na 9, ocenił Football Managera 2011 recenzent z Onet.pl. Według niego największą zaletą gry nadal jest olbrzymia grywalność. Poza tym bardzo pozytywnie odebrana została ulepszona wizualizacja meczowa, czyniąca rozgrywkę przyjemniejszą. Największą wadą nowego FM-a uznano zbyt wysokie, przez co nierealistyczne, ceny piłkarzy. Oczywiście pojawił się również zarzut w sprawie braku licencji na zdjęcia zawodników.

Bardzo dobre oceny Football Managera 2011 znajdują swoje odzwierciedlenie w wynikach sprzedaży, tak w Polsce, jak i na świecie. Mimo pozytywnych recenzji nie obejdzie się jednak bez kolejnych łatek.

Recenzja CD-Action
Recenzja Onet.pl