Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

serotonin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja grając Juve w 2011 przejęło klub konsorcjum finansowe. Sprawa miała się tak że po przejęciu klubu do kasy klubu wpłynęło dodatkowe 100 mln euro i rozbudowali na maxa obiektu treningowe i szkółki. Ja na transfery dostałem 50 mln euro (ale jeszcze był stary zarząd) po czy podnieśli o kolejne 10 mln. Na początku nowy właściciel chciał mnie wywalić ze stanowiska ale po jakimś czasie dostałem wiadomość że jestem szanoway i lubiany przez kibiców i mam dobra opinie jako trener i nie wywalili mnie ;]

Figo1991 Młody aktywista

[quote=Głosik]jak twój klub przejmie konsorcjum to jest to taka troche tragedia ;)
a jak wiadomo potentant to sielanka na całego i rozdawanie ci kasy na lewo i prawo ;)

[/quote]
A wcale, że nie tragedia. U mnie, w Espanyolu kiedy konsorcjum przejęło klub to pojawił się nowy prezes. Wlał na konto klubowe 50 mln euro, rozbudował na maxa obiekty treningowe i szkólki młodzieżowe i jeszcze tego mało zamontował ogrzewaną płytę boiska:) Więc nie jest tak źle:P Jedynie na początku przez jakiś miesiąc miałem embargo na transfery.

zig77 Partyzant

17.01.2009 22:08    #4043     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
[quote=Tofu]1. nie, cenę mają gdzieś :D
2. Łączą sięz poziomem Twoich baz treningowych i jakości trenerów.[/quote]

A jeżeli mój asystent Bajor ma 16 w defensywa i szkoli seniorów w Lechu z wszystkimi żółtymi gwiazdkami 1 pomarańczową to jak będzie wyglądał np. w Chelsea? Bo piłkarze mieliby mniej gwiazdek

Tofu Młody aktywista

17.01.2009 21:50    #4044     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
1. nie, cenę mają gdzieś :D
2. Łączą sięz poziomem Twoich baz treningowych i jakości trenerów.

zig77 Partyzant

17.01.2009 21:41    #4045     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
W końcu zaczynam rozumieć system oceniania zawodników w FM. Po wielu godzinach analiz profilów grajków i nie tylko doszedłem do takich przekonań:

1. Atrybuty mają nam pokazać mocne i słabe strony piłkarza w obrębie jego CA. Opisują jakby na czym zbudowane są aktualne umiejętności zawodnika. Są względne. Dzięki temu atrybuty losowe u mniej znanych grajków nie mają tak dużego wpływu na grę.
2. To, że Cristiano Ronaldo ma wartość strzałów z dystansu 12 nie znaczy, że jest w tym słabszy od Scherfrena, który ma 15 przy tym atrybucie. To, że John Goosens ma rzuty wolne 19 nie znaczy, że jest jednym z najlepszych wykonawców rzutów wolnych na świecie tylko, że jest w tym rewelacyjny jak na jego CA. To, że Leonardo ma technikę i drybling o wartości 20 znaczy tylko tyle, że czuje się w tych elementach znakomicie i na tym opiera się jego siła gry. Jest też lepszy w tych elementach niż zawodnicy o CA podobnym do jego.

Stworzyłem nawet wzór, który może pomóc w obliczeniu wartości bezwzględnej danego atrybutu u każdego piłkarza. Jeżeli będzie ktoś chciał to podam.

3. Piłkarze o wysokim CA mogą mieć (ale nie muszą) więcej mocnych stron. Po prostu najlepsi piłkarze są z reguły wszechstronniejsi, a słabsi muszą mieć jakieś słabości.
4. To tyczy się także trenerów itp.
5. Piłkarze słabi mogą mieć wyższe atrybuty niż dobrzy (łącznie z ukrytymi).

Taki system ocen wprowadza trochę zamieszania do gry ale według mnie jest dosyć dokładny i odpowiedni do tak ogromnej bazy danych.

P.S.
1. Czy scouci uwzględniają cenę przy dawaniu ilości gwiazdek dla rekomendacji ewentualnego zakupu?
2. Czy gwiazdki dla treningu też łączą się z reputacją klubu i ligi?

konradd1993 Młody aktywista

16.01.2009 18:06    #4046     Sufler - Porady do gry - Załamująca postawa drużyny
Jakiego treningu używasz?

Możesz sprawdzić, czy Twoi zawodnicy są zadowoleni z obciążeń treningowych.
To jest ważne.

zig77 Partyzant

sorka za podwójny post ale chciałem się dowiedzieć kto jest lepszym scoutem w grze Czyżniewski czy Mielcarski (u mnie on ma ocena umt - 15 i ocena pt - 15)? Chodzi mi tylko o wyszukiwanie zawodników (nie musi dobrze analizować rywala).
Proszę o szybką odpowiedź bo wszyscy jakoś zachwalają tego Czyżniewskiego.
P.S. Dlaczego w lechu mam trening defensywny juniorów jakoś zaniżony. Bajor ma tening defensywny 16 i ma tylko 3 gwiazdki a u seniorów chyba 5? Praca z juniorami 15 jakby co.

marekkk88 Partyzant

13.01.2009 09:09    #4048     Sufler - Porady do gry - problem z końcówkami
Gram ŁKS mam teraz 2 sezon. Ale problem pojawił się w rundzie rewanżowej pierwszego sezonu. Otóż chodzi o to, że moja drużynka fajnie gra, a w pewnym momencie to jest jakoś koło 80 minuty, całkowicie oddają pole przeciwnikowi i nie ważne jaki ten przeciwnik by był. Używam treningu Tuga. W przerwie rozgrywam zawsze ponad 10 sparingów. Z tym, że każdy zawodnik gra połowę w jednym meczu. Co ciekawe w sparingach drużyna potrafi zremisować z Herthą(wystawili w miarę mocny skład) czy z innymi tego typu drużynami, a w lidze przegrywam 4:1 z Chorzowem. Kondycja w końcówkach nie spada im poniżej 80 więc to chyba nie jest problem przygotowania. Macie jakieś sugestie co może być nie tak??

omega Młody aktywista

1. Reputacja zawodnika a jego atrybuty nie maja nic wspolnego ze soba.
2. Czasem tak czasem nie. Widzac mlodego zawodnika np napastnika ktory jak na swoj wiek juz juz szybki ma niezle wykanczanie akcji opanowanie i inne atrybuty potrzebne dla tej pozycji mozemy zalozyc ze bedzie to dobry pilkarz z dobrym potencjalem. jednak nie zawsze;]. Jedynie scoucie sa nam wstanie powiedziec jakiim potencjalem dysponuje dany pilkarz choc oni zcesto sie myla:)
3. Atrybuty zawsze sa najwazniejsze. jednak zwroc uwage czy napewno pod kazdym wzgledem dany zawodnik jest lepszy. Swietnie opisuje to Piotr Sebastian w swoich manifestach.
4. Technika to jeden z wielu atrybutow technicznych ktora wspolgra z innymi. takimi jak podania strzaly drybling itd. Majac rogera i Twojego pilkarza mozna to przyrownac ze na treningu tak samo panuja nad pilka i tylko tyle;] Sama technika nic nie daje pilkarzowi.

Azi Partyzant

12.01.2009 21:01    #4050     Sufler - Porady do gry - Spadek formy drużyny
[quote=Abdulinho17]u mnie przewaznie trwa na jakies 5-6 spotkan przed koncem sezonu .[/quote]
sporo :/ Probowales zmniejszac obciazenia treningowe?

Czesto zdarzalo mi sie ze druzyna nagle w polowie sezonu zaczynala spisywac sie slabiej niz dotychczas. Poza daniem zawodnikom odrobiny wytchnienia wprowadzam tez wieksza rotacje w skladzie. Daje wolne (2/3 mecze) po kolei zawodnikowm podstawowego skladu po 2-3 a czasem nawet 4 naraz (choc zwykle w moich druzynach takiej nie ma ale jest podstawowa 16/18 graczy) i wystawiam rezerwistow (glownie utalentowana mlodziez) glownie na mecze z potencialnie lub poprostu slabszymi rywalami. Uwaga! Gracze tacy potrzebuja czesto (przed meczem ale glownie w przerwie) dodatkowej motywacji!! Radze tez nawet po srednich wystepach troche ich pochwalic a po gorszych nie zjechac ale powiedziec ze to nie to czego sie oczekiwalo do konca.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution