Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Wembley Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
24.03.2009 13:39    #3951     Sufler - Porady do gry - Coś jest nie tak...
Naprawdę nie wiem co robię nie tak, ale po prostu jestem beznadziejny. Gram w FM'a od FM 2005, a ciągle nic mi nie wychodzi. Grałem ostatnio Lechem Poznań lecz po połowie sezonu zostałem zwolniony (wcześniej też mi nie szło ze słabszymi drużynami). Postanowiłem więc zagrać ManU no i tutaj też nie poszło za dobrze około 8 miejsca ciągle się trzymałem więc postanowiłem przed kązdym meczem iść na urlop, no i mój asysten wygrywał non stop około 10 meczy pod rząd. Moje pytanie co robię źle lub jakieś inne zastrzeżenia. Dodam, że trening stosuję swój, rotacja w składzie też jest i taktyka także moja...

Z góry dzięki za odpowiedź.

Abdulinho17 Młody aktywista

23.03.2009 21:40    #3952     Sufler - Porady do gry - Trening słabszej nogi
jak można i czy wogóle mozna trenowac slabszą noge ?
Visca el Barça !

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
23.03.2009 12:44    #3953     Sufler - Porady do gry - Atrybuty-Pomoc
Odpowiedz znajdziesz w dziale FAQ...ale jeśli nie chce ci się szukać to zacytuję tutaj FAQ:

Przede wszystkim najlepiej by za każdy trening odpowiadał inny trener:

# Siła - trener musi mieć dobry atrybut Kondycja
# Aerobik - tak samo jak w sile musi mieć dobrą kondycję
# Strzały - atrybut Technika
# Panowanie nad piłką - atrybut Technika Ofensywa
# Defensywa - atrybut Defensywa
# Atak - atrybut Ofensywa
# Stałe fragmenty gry - atrybut Technika, Psychika, Ofensywa
# Taktyka - atrybut Taktyka

Jeśli natomiast szukasz trenerów którzy będą mieć "7 gwiazdek" to muszą oni mieć następujące parametry (dane również z FAQ):

Trener od (podano minimalne wartości wymaganych atrybutów):

# Siły powinien posiadać Kondycję na 18

# Aerobiku powinien posiadać Kondycję na 18

# Bramkarzy musi posiadać Umiejętności bramkarskie na 18

# Taktyki musi posiadać Taktykę na 18

# Panowania nad piłką powinien mieć:
Technika 18 i Psychika 18 albo
Technika 19 i Psychika 14, ewentualnie
Technika 20 i Psychika 10.

# Defensywy musi posiadać:
Defensywę na 18 i Taktykę na 18 albo
Defensywa 19 a Taktykę na 14 jeszcze można zyskać 7 gwiazdek mając Defensywę 20 i Taktykę na 10

# Ataku musi posiadać:
Atak na 18 i Technikę na 18 albo
Atak 19 i Technika 14 ostatnim wyjściem jest
Atak 20 i Technika 10.

# Strzeleckiego musi posiadać:
Technikę na 18 i Atak 18 albo
Technika 19 i Atak 14 ale można również zatrudnić trenera z
Techniką 20 i Atakiem 10

# Stałych fragmentów gry nasz trener musi posiadać następujące wartości atrybutów:
- Technika 17 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 39.
- Technika 18 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 36.
- Technika 19 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 33.
- Technika 20 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 30.

Powyższe informacje (które są również zawarte w FAQ) powinny ci wystarczyć do skompletowania najwyższej klasy sztabu szkoleniowego (oczywiście w zależności od reputacji klubu jakiego prowadzisz)

Jeśli natomiast chodzi o trenera juniorów to oprócz tych atrybutów powyższych zwróć uwagę na pracę z juniorami

Dla Scouta najistotniejsze to Ocena potencjału oraz Ocena umiejętności gracza.
Dobrze też jelsli scouta cechuje duża Determinacja.Dodatkowo zatrudnij także jednego scouta o wysokim atrybucie wiedza taktyczna i wyznacz mu w zdaniach sporządzanie raportów o następnym rywalu.

Mówiąc: Fizjoterapeuta myślimy: Zdolności medyczne :)
Co oczywiście nie znaczy że innych atrybutów jak np: Determinacja nie może mieć na przyzwoitym poziomie :)

Natomiast dobrego Asystenta winny cechować następujące (oczywiście możliwie jak najwyższe) atrybuty:
-kierowanie zespołem
-ocena umiejętności gracza
-ocena potencjału gracza
-wiedza taktyczna
-motywowanie
-determinacja
-mentalność

Generalnie im więcej atrybutów powyżej 13 tym lepiej :)
Możesz też dla porównania obejrzeć asystentów z np czołowych 20 europejskich drużyn i powinieneś po tym mieć jakiś "obraz" co jest najistotniejsze u asystenta.

football38 Młody aktywista

22.03.2009 10:35    #3954     Sufler - Porady do gry - Atrybuty-Pomoc
Dobry asystent powinien mieć dobre kierowanie zespołu ( na wypadek jakbyś poszedł na urlop) i dobre motywowanie. Trener juniorów pracę z juniorami, trener bramkarzy dobry trening bramkarski, trener siłowy dobry atrybut kondycja, fizjoterapeuta zdolności medyczne, a scout ocenę umiejętności i ocenę potencjału gracza, a także wiedzę taktyczną.

Marek86 Partyzant

21.03.2009 00:32    #3955     Sufler - Porady do gry - Zmęczenie zawodników na 9.3.0
Delle_Alpi -> Problem nie leży w tym miejscu. Atrybuty fizyczne moich zawodników są w normie (wytrzymałość również). Jak również wspomniałem, grając na łatce 9.2.0 nie miałem takich problemów.
Kerry -> Ale obniżając niżej niż średni, efekty treningu będą raczej mizerne... No nie wiem, zobaczę. A co do rotacji, to stosuję ją w miarę możliwości, bo np. dmucham i chucham na mojego napastnika Mauricio, który jest moją gwarancją na atak. ;D Zresztą nawiasem mówiąc na łątce tej nowej gra mi się strasznie ciężko. Zwłaszcza z zespołami nawet odrobinę silniejszymi. Ale to temat na inny temat :P

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

20.03.2009 23:32    #3956     Sufler - Porady do gry - Zmęczenie zawodników na 9.3.0
Owszem. Na łatce 9.3.0 coś takiego ma miejsce - nawet ja, chociaż dopiero niedawno tę łatkę zainstalowałem, również się borykam z takimi problemami. Często w szatni mam kondycję na poziomie 50%, co zmusza mnie do częstych zmian.

Oczywiście możesz próbować w pojedynkę rozwikłać ten problem. Nie wiem, czy nie warto jeszcze mocniej zmniejszyć obciążenia treningowego. Oprócz tego warto czasem rotować składem.

Ale czy się powiedzie? Pewności nie ma.

Marek86 Partyzant

20.03.2009 23:24    #3957     Sufler - Porady do gry - Zmęczenie zawodników na 9.3.0
Witam.
Po zainstalowaniu patcha 9.3.0 kontynuowałem dalej grę (był mniej więcej początek marca). Teraz mam połowę kwietnia i mam straszne problemy ze zmęczeniem zawodników. Nie to, żebym nic nie robił w tym kierunku. Zmniejszyłem zaraz na początku obciążenie treningu (gram na TUGu) na średnie (dokładnie na środku ustawiłem obciążenie wszystkich grup treningowych). Nie narzucam teraz moim zawodnikom gry przy przeciwniku więcej niż do końca mojej połowy.
I powiem, że skutki mizerne. Fakt, że miałem okres trzech tygodni gry co 3 dni. Próbowałem w miarę możliwości stosować rotację. I efektów wymiernych brak. Po dwóch meczach zawodnik potrafi mieć poziom energii na 75% i do następnego podnosi mu się do max. 85%, co wiecie oznacza zmęczonego zawodnika.
OK. Dałem tym zmęczonym odpocząć od treningów i gry ponad tydzień. Poziom energii wrócił do 100%. Wstawiałem ich stopniowo do gry i co? I to samo. Po jednym meczu (w dniu następnego po 5 dniach) energia ich oscyluje około max 90%, co skutkuje, że po tym następnym meczu mają max 82%. I tak koło się zamyka...
Macie jakieś pomysły? Czy ktoś też ma podobny problem? Czy może to jest po prostu zmęczenie sezonem i potem będzie lepiej?

Dodam, że na 9.2.0 grałem sezon wcześniej treningiem cięższym i z większym obszarem gry przy przeciwniku i nie miałem najmniejszych problemów z energią. Zdarzał się przypadek raz na jakiś czas, że ktoś był zmęczony. Dawałem mu odpocząć i wracała świeżość. Wszystko było jak w rzeczywistości, a teraz?...

onejoke Młody aktywista

20.03.2009 17:03    #3958     Sufler - Porady do gry - Patch 9.30 a atrybuty trenerskie
Mam problem. Zainstalowałem 9.30, zadowolony odpaliłem grę i tu niespodzianka
Otóż atrybuty trenerskie zmalały.Miałem już wszystkie treningi na 7 gwiazdek i tu nagle 4, 5, 6 żadnej 7.
Odpaliłem FM Genie Scout i zauważyłem, że nie ma prawie trenerów z 7 gwiazdkami. Czy to jest winna tego patcha?
Nawet trening siłowy przy atrybucie kondycja=20 było tylko 6*.
Czy ktoś się z tym już spotkał? A może wystarczy tylko zacząć grę od nowa.

Kanius Partyzant

20.03.2009 13:45    #3959     Sufler - Porady do gry - Trenerzy - umiejętności
Witam. Zacząłem grac sobie Sportingiem i zatrudniłem trenera, który ma 18 treningu technicznego i 13 ofensywy, a ciągle poziom strzałów jest 4 gwiazdkowy. Bardzo proszę kogoś o podanie mi tak jakby listy jaki trener powinien mieć dobre umiejętności przykład:

Trener Siłowy - Trening siłowy, Mentalność

Coś takiego.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

16.03.2009 15:32    #3960     Sufler - Porady do gry - Trening nowej pozycji
Naturalna pozycja na której gra dany zawodnik nigdy nie ulega pogorszeniu, nawet gdy będzie się uczył co chwile to nowych pozycji. Pozycja naturalna czy jak to ująłeś optymalna nigdy nie ulega pogorszeniu. Jeśli chodzi Ci o to czy podczas nauki nowej pozycji dany zawodnik będzie wolniej się rozwijał jeśli chodzi o atrybuty to nie zauważyłem niczego takiego. Atrybuty przy dobrym treningu i tak raczej będą normalnie rosnąć. Ale uważam że jeśli zawodnik uczy się gry na nowych pozycjach, to jakaś część jego potencjału idzie wtedy właśnie na umiejętność gry na nowej pozycji.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.