Zmęczenie zawodników na 9.3.0

Marek86 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.03.2009, 23:24    Pytanie
Witam.
Po zainstalowaniu patcha 9.3.0 kontynuowałem dalej grę (był mniej więcej początek marca). Teraz mam połowę kwietnia i mam straszne problemy ze zmęczeniem zawodników. Nie to, żebym nic nie robił w tym kierunku. Zmniejszyłem zaraz na początku obciążenie treningu (gram na TUGu) na średnie (dokładnie na środku ustawiłem obciążenie wszystkich grup treningowych). Nie narzucam teraz moim zawodnikom gry przy przeciwniku więcej niż do końca mojej połowy.
I powiem, że skutki mizerne. Fakt, że miałem okres trzech tygodni gry co 3 dni. Próbowałem w miarę możliwości stosować rotację. I efektów wymiernych brak. Po dwóch meczach zawodnik potrafi mieć poziom energii na 75% i do następnego podnosi mu się do max. 85%, co wiecie oznacza zmęczonego zawodnika.
OK. Dałem tym zmęczonym odpocząć od treningów i gry ponad tydzień. Poziom energii wrócił do 100%. Wstawiałem ich stopniowo do gry i co? I to samo. Po jednym meczu (w dniu następnego po 5 dniach) energia ich oscyluje około max 90%, co skutkuje, że po tym następnym meczu mają max 82%. I tak koło się zamyka...
Macie jakieś pomysły? Czy ktoś też ma podobny problem? Czy może to jest po prostu zmęczenie sezonem i potem będzie lepiej?

Dodam, że na 9.2.0 grałem sezon wcześniej treningiem cięższym i z większym obszarem gry przy przeciwniku i nie miałem najmniejszych problemów z energią. Zdarzał się przypadek raz na jakiś czas, że ktoś był zmęczony. Dawałem mu odpocząć i wracała świeżość. Wszystko było jak w rzeczywistości, a teraz?...

Delle_Alpi Partyzant

0
20.03.2009 23:31    #1
Mam takie pytanie dotyczy to wszystkich twoich zawodników, bo problem może leżeć w atrybutach fizycznych.

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.03.2009 23:32    #2
Owszem. Na łatce 9.3.0 coś takiego ma miejsce - nawet ja, chociaż dopiero niedawno tę łatkę zainstalowałem, również się borykam z takimi problemami. Często w szatni mam kondycję na poziomie 50%, co zmusza mnie do częstych zmian.

Oczywiście możesz próbować w pojedynkę rozwikłać ten problem. Nie wiem, czy nie warto jeszcze mocniej zmniejszyć obciążenia treningowego. Oprócz tego warto czasem rotować składem.

Ale czy się powiedzie? Pewności nie ma.

Marek86 Partyzant

0
21.03.2009 00:32    #3
Delle_Alpi -> Problem nie leży w tym miejscu. Atrybuty fizyczne moich zawodników są w normie (wytrzymałość również). Jak również wspomniałem, grając na łatce 9.2.0 nie miałem takich problemów.
Kerry -> Ale obniżając niżej niż średni, efekty treningu będą raczej mizerne... No nie wiem, zobaczę. A co do rotacji, to stosuję ją w miarę możliwości, bo np. dmucham i chucham na mojego napastnika Mauricio, który jest moją gwarancją na atak. ;D Zresztą nawiasem mówiąc na łątce tej nowej gra mi się strasznie ciężko. Zwłaszcza z zespołami nawet odrobinę silniejszymi. Ale to temat na inny temat :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.