Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.04.2010 00:04    #3411     Sufler - Porady do gry - Trening TUG
Reżim treningowy to jedno, trenerzy, to druga rzecz. Poustawiałeś trenerów tak, żeby mieć jak najwięcej gwiazdek?

Poukładnie własnych treningów to raptem 10 minut roboty, a własne są najlepsze, bo rozwijasz te umiejętności, które potem piłkarze wykorzystują w trakcje gry.

Moim zdaniem zawodnik raczej nie będzie się rozwijał szybciej niż 1 czy 2 punkty na pół roku, poza jakimiś mega talentami, ale nie licz na to, że w ciągu roku każdy atrybut zawodnika urośnie o 5 oczek.

Czy będą narzekać? Nie ma reguły - nie dowiesz się, jak nie sprawdzisz.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Waldas133 Partyzant

11.04.2010 23:52    #3412     Sufler - Porady do gry - Trening TUG
Mam ten trening sciagniety i zawsze jak jest zebranie zarzadu to pisze, ze w ostatnich 6 miesiacach zaowdnik poprawil sie np jesli chodzi o sile.
Tylko, ze 1 oczko czy 2 na pol roku to chyba srednio, gram Arsenalem.
Czy ro norma w FM010 mi sie lepiej rozwijali, ale mialem inny trening.
Moze ma ktos jakis inny trening lepszy bo mi sie nie chce bawic.
Chcialem, tez spytac czy warto dawac niektorym mocne obciazenia trenigowe, czy beda narzekac.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

10.04.2010 16:02    #3413     Sufler - Porady do gry - Dean Ashton koniec kariery
On w rzeczywistości skończył karierę i jest trenerem, jak w FMie :)

http://pl.wi(...)n_Ashton

'11 grudnia 2009 postanowił zakończyć piłkarską karierę z powodu przedłużającej się od 2006 roku kontuzji kostki, której doznał podczas treningu reprezentacji Anglii po starciu z kolegą - Shaunem Wright-Phillipsem'

I tu jest ładnie opisane:

http://blog.(...)ontuzja/

Guezmir Młody aktywista

09.04.2010 18:48    #3414     Sufler - Porady do gry - Rozmowy motywacyjne.
1. Nie
2. To zależy jak dobrego masz asystenta. Najlepiej, żeby miał wysoki poziom treningu mentalnego i motywowania. Jednak najlepiej samemu poznać swoich zawodników na tyle, by wiedzieć w jaki sposób ich motywować :)
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Ja nie ryzykuję wypożyczania do słabszych klubów. Nawet wiedząc, jaką ma bazę i trenerów, nie wiem, jak jest rozdzielona praca pomiędzy trenerów (czyli ile gwiazdek jest przy danym elemencie treningu), i nie mam pewności, że będzie grał. Jeżeli już robię wyjątek, to koniecznie zaznaczam "może zostać ściągnięty spowrotem".

Jeśli jest to zawodnik, z którym wiążesz przyszłość, lepiej sam zadbaj o jego rozwój powoli wprowadzając go do zespołu.

Ja tak zawsze robię, bo nie raz się przekonałem, że szybki rozwój zawodnika przebywającego na wypożyczeniu to bardzo rzadka rzadkość :))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

Panie Montana, statystyki mają bardzo duże znaczenie, ale nimi nie wygra się meczu. Wg mnie dużo zależy od Twoich umiejętności, czyli taktyki, rozmowy motywacyjnej, ale też treningów. Nie raz pewnie spotkałeś się z sytuacją, gdy słabszy zespół ogrywał jakiegoś tuza futbolu. Na tej właśnie podstawie można twierdzić, że statystyki nie grają, bo przecież teoretycznie lepszy zespół = teoretycznie lepsi piłkarze = lepsze statystyki. Dlaczego więc wygrywają ci słabsi? Być może to szczęście, bo wygrali akurat 1 mecz na 10 z tym zespołem. Przyczyną może być też po prostu większa ambicja, która podpowiada, że przecież nie ma drużyn nie do pokonania. A może to umiejętności i charyzma trenera, który genialnie przemówił w szatni i świetnie ustawił zespół?
Fakt jest taki, że samymi statystykami nie wygrasz niczego. Do tego musisz dołączyć swoje umiejętności taktyczne (bo przecież zespół musi być zgrany) czy motywacyjne.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Wg mnie wszystko jeszcze zależy od obiektów dotyczących treningów jakie posiadasz (ew. szkółka) oraz od trenerów jakich zatrudniasz.
Jeśli oba te aspekty są lepsze w Twojej drużynie niż w ekipie, do której chciałbyś wypożyczyć swojego piłkarza - to osobiście zostawiłbym go u siebie nawet w rezerwach, gdzie regularnie jednak by grał.

…(…)…

zolw_ik Partyzant

09.04.2010 13:47    #3418     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Z atrybutów gracza najważniejszy jest profesjonalizm i ambicja, oba ukryte. Poza tym tak jak napisano: gra w meczach, baza treningowa, reżim, trenerzy. Poza tym najszybciej rozwijają się gracze do 21 roku życia, potem tempo spada.

Z moich obserwacji wynika, że gracze którzy nie grają wcale bardzo rzadko rozwijają atrybuty, więc perspektywicznego gracza dobrze wpuszczać od czasu do czasu na słabszych rywali, czy końcówki. Można też wypożyczyć, ale tak żeby miał szansę pograć w klubie z przywoitym zapleczem treningowym.

K0ras Młody aktywista

09.04.2010 10:38    #3419     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
@realista_9

Sprawdz więc 18 latka z wysokim potencjalem przy bazie tragicznej i znakomitych trenerach i dobrym treningu.
Oraz jego rozwój przy bazie doskonałej, srednich trenerach i ogolnym treningu (duze obciążenie)

Nie mowie, ze trening dokladnie rezim nie jest wazny ale wazniejsza jest baza.

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

08.04.2010 22:20    #3420     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
trening oczywiscie ma znaczenie bo jak bedziesz "jechal" na ogolnym dla wszystkim to malo kto CI sie rozwine....

ale takze jak koledzy wyzej pisali aklimatyzacja w nowym otoczeniu jest tez wazna... kupiłem młodego brazylijczyka Assisa do Evertonu przez 2 sezony atrybuty mu znacznie sie nie poprawiły ale gdy objalem Seville postanowilem go sciagnac i w hiszpani nie dosc ze wzrosły mu atrybuty o sporo to gra swietnie i bija sie o niego najlepsze kluby teraz z Realem i Barcelona na czele...
(L)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.