Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.07.2012 18:33    #1931     Sufler - Porady do gry - trening raikana na polski
Nr 3 w dosłownym tłumaczeniu "Covering Central Back" czyli na język FM-owy będzie to środkowy obrońca z funkcją 'zabezpieczenie'. Niemniej jednak wydaje mi się, iż ten reżim odnosi się ogólnie do środkowych obrońców tzw. stoperów, niezależnie od ich funkcji.

Możesz coś więcej powiedzieć o tym treningu? Chodzi mi o efektywność, czy dobry, jak zawodnicy reagują (szczególnie ich atrybuty) itd.

Lopata19104 Partyzant

07.07.2012 17:00    #1932     Sufler - Porady do gry - trening raikana na polski
Witam!
Ściągnąłem Raikan007's Training Regime tylko nie znam zbyt dobrze angielskiego a nie chce zgadywac czy moglby ktos obok tych angileskich nazw napisac polskie tlumaczenie?
1.Advanced Forward
2.Advanced Playmaker
3.Covering CB
4.Deep lying forward
5.Inside forward
6.Keeper
7.Poacher
8.Target man
9.Trequrista
Z góry dzięki

kaseta1 Partyzant

Wchodzisz w profil gracza -> interakcja -> rozpocznij trening nowego zagrania -> wybierasz trenera ->trening strzelecki -> wybierz mijanie bramkarza w sytuacjach sam na sam

Rodzyn7 Partyzant

Nie wiem czy ktoś już zwrócił na to uwagę (jeśli tak to prosiłbym o link), ale zauważyłem, że trening młodych zawodników zależy od tego, w jakim zespole ich umieścimy. Tzn. jeśli będą grali w drużynie U-18 to można ich przydzielić tylko do juniorskich kategorii treningowych, jeśli natomiast przeniesiemy ich do drużyny rezerw, to będą trenowali z seniorami (nie działa przy opcji 'udostępnij dla drużyny rezerw';). Z tego co zauważyłem nie jest to również zależne od rodzaju kontraktu. Mam więc pytanie. Czy rzeczywiście młody zawodnik odbędzie cały trening seniorski, co będzie się wiązało ze znacznym wzrostem umiejętności, czy będzie wykonywał tylko jego część, z racji na swój wiek i mniejszą wytrzymałość, lub też zapis w kontrakcie.

jaqb Partyzant

05.07.2012 09:51    #1935     Sufler - Porady do gry - Rozmowy prywatne - pochwały
Wszystko zależy od charakterów poszczególnych zawodników. Ja staram się zawsze dopasować charakterem zespół. Zwracam na to uwagę przy transferach oraz daję mentorów zawodnikom młodszym, aby charakter zespołu był jak najbardziej wyrównany - osobiście preferuję profesjonalny, zdeterminowany lub ambitny. Przy rozmowach posługuję się głównie tonami spokojny, z pasją lub asertywny. Opieprzam porządnie tylko przy słabej postawie u siebie i ze słabymi przeciwnikami, na wyjeździe i z lepszymi zespołami daję sobie więcej luzu, chyba, że ewidentny bardzo słaby występ. Ogólnie staram się raczej chwalić i pocieszać, tak aby zbudować w drużynie dużą pewność siebie. Acha, w ciągu sezonu cały czas mam ustawiony trening przedmeczowy na zgranie, zauważyłem, że to podnosi morale w zespole. Po bardzo wyraźnym wyróżnieniu się piłkarza od reszty zespołu in plus lub in minus sprawdzam w statystykach z meczu co zrobił dobrze lub źle i rozmawiam o tym (np. jeśli OPŚ nie miał żadnych kluczowych podań, to mówię, że powinien wykazywać się większą kreatywnością - ton zależy od tego jakie ma morale i czy był to jednorazowy wyskok, czy seria dobrych/słabych spotkań)

buczek93 Młody aktywista

Odgórnie istnieje określona pula (na jej podstawie atrybuty pokazuje np Genie Scout), ale inaczej niż w wersjach 2010 i 2011, można ją (praktycznie dowolnie) modyfikować. Nie oczekuj raczej że z gościa ze współpracą 1 zrobi ci się 20, ale jeśli zajmiesz się takim zawodnikiem w młodym wieku i każesz mu intensywnie ślęczeć nad taktyką, to zawsze te kilka pkt więcej uzyskasz. Nie ma nacisku w treningu na atrybut "współpraca" więc spektakularnych skoków nie osiągniesz. I jeszcze jedno - nie spodziewaj się super efektów po 5 miesiącach in-game. Sergio Ramos, żeby podnieść atrybut "decyzje" z 10 (doprawdy nie wiem, czym kierował się research wpisując tak żałosną wartość) na 14, poświęcił 10 lat gry. Także bądź cierpliwy i skup się na tym, by gracz trenował taktykę. Coś ci z tego wyjdzie.

bartzh Partyzant

03.07.2012 23:34    #1937     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam,
szukam minimalnie 3 chętnych na (wymagającą ?) rozgrywkę w jednej z 5 lig Fm2012.2.0 - tak bynajmniej pokazuje mi gra:
- Angielska ( dostępne: Wolverhampton Wanderers, Blackburn Rovers, Bolton Wanderers, Queens Park Rangers, Wigan Athletic, Stoke City, Sunderland AFC, Norwich City, Swansea City , West Bromwich Albion)
- Hiszpańska (dostępne: Racing Santander, Sporting Gijon, Real Saragossa, Granada CF, Rayo Vallecano , Espanyol Barcelona, Betis Sewilla, Getafe CF, Real Sociedad San Sebastian, Real Mallorca)
- Niemiecka (dostępne: FC Kaiserslautern, FC Koeln, Hertha Berlin, Hamburger SV, FC Augsburg, FSV Mainz 05, SC Freiburg, FC Nuernberg, TSG 1899 Hoffenheim, Hannover 96)
- Włoska ( dostępne: AC Cesena, Novara Calcio , US Lecce, Genoa CFC, Cagliari Calcio, US Palermo, AC Siena, Atalanta Bergamo, Catania Calcio, Chievo Werona, Bologna FC, FC Parma)
- Francuska ( dostępne: AJ Auxerre, Dijon FCO, SM Caen, FC Lorient, AC Ajaccio, Stade Brest, FC Sochaux, OGC Nice, Valenciennes FC, Evian TG)

Zasady wyglądają następująco:
- Wybierana jest tylko jedna liga z wybranego kraju + jak największa baza danych – zależy od hosta.
- Gracze dobierają się w pary .
- Gracze mogą przeprowadzać transfery tylko w swoim gronie, nie dopuszczalne są transakcje między graczami z różnych par.
- Na transfery w pierwszym sezonie można wydać tylko równowarto 2.0 zarobionych pieniędzy na sprzedaży.
-Na transfery w kolejnych sezonach współczynnik wynosi już tylko 1.50 .
- Dodatki +0.25 za awans do LM, + 0.25 za wyjście z grupy LM, + 0.50 za zajęcie 2 miejsca w LM, +1.0 za wygranie LM, +0.20 za awans od PE, +0.20 za wyjście z grupy PE, +0.4 za zajęcie 2 miejsca w PE, +0.75 za wygranie PE,+ 0.5 puchary krajowe, + 0.50 dla najlepszej pary w lidze (liczone pkt., potem bilans), +0.75 za zajęcie I miejsca w klubie, +0.50 za zajęcie II miejsca lidze, +0,25 za zajęcie III miejsca w lidze, + 1.25 manager roku.
- Kary – 0.50 za zajęcie miejsca poniżej oczekiwań, -0.50 za ciągły płacz o niesprawiedliwość rozgrywki, - 1.0 za rozpoczęcie gry nowym zespołem(spowodowane spadkiem lub wyrzuceniem z klubu), - 0.50 dla najgorszej pary, -0.25 za każde E100 tys. wydane więcej niż gracz ma możliwość.
- Transfery w parach nie maja ograniczeń i nie są wliczane do sumy transferów ogólnych.
- Dopuszczalne jest wyjście za skale maksymalnie E100 tys.
- Gracze w parze mogą odstąpić dodatki swojemu partnerowi, ale traci on o 0.10 dodatkowo(dodatki liczone są pojedynczo za każde osiągnięcie)
- Treningi oraz taktyki opracowane tylko przez siebie – tu liczę na uczciwość, sądzę że dobrym pomysłem będzie znalezienie na forum neutralnej osoby cieszącej się szacunkiem, która co jakiś czas wyrywkowo mogłaby sprawdzić sejwa.

Jestem otwarty na dodatkowe zmiany „moda”.
bartzhmode 1.0a

Tak, wiem, jestem nienormalny : D
Dlatego szukam tak samo nienormalnych graczy z jakimś doświadczeniem, wytrwałością oraz OGROMNA ilością czasu. Sądzę że 3 sesje w tyg. to minimum, godziny do ustalenia.
Dodatkowo szukam też hosta, który już nie raz stawiał gry i jest pewniakiem.
Kontakt podczas gry – możliwość założenia grupy na FB, forum.
Mile widziane osoby chętnie korzystające z TS’a.
Kontakt w sprawie rozgrywki - wiadomość prywatna na forum cmrev.com.
START planuje dopiero na 19 lipca, no chyba że nie znajdzie się do tego czasu tylu chętnych.
Więc już teraz znajdź swoja parę i TRENUJ zagrywki! Aby zostać mistrzem PARAówki : D

repus Młody aktywista

[quote="Valdi91"][quote="repus"]Jeśli zaś przeciwnik się opiera w wygrywamy to mówię by się nie dekoncentrowali i że to nie koniec[/quote]

Nie obrażają Ci się po tym? U mnie po tym tekście zawsze 3/4 składu jest obrażone, pozostała 1/4 z reakcją pozytywną lub w ogóle bez.

A co do ustawiania się to wg. mnie przede wszystkim atrybut dla stoperów. Im niższy, tym większe ryzyko, że dostanie piłę 'za kołnierz' albo przepuści jakieś prostopadłe podanie, które lepszy zawodnik by przechwycił. O ile wiem 'ustawianie się' zawiera się w kryterium treningu taktycznego, choć pewnie i trening defensywny może mieć na to wpływ. Czy przydatne dla rozgrywającego? Raczej nie sądzę, rozgrywający ma szereg innych cech do wytrenowania, typu podania, kreatywność, decyzje, przewiadywanie, technika, gra z pierwszej piłki, błyskotliwość, współpraca itp itd.[/quote]

http:(...)770.png/

Proszę , reakcje po ostatnim meczu w czasie przerwy .
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Valdi91 Młody aktywista

[quote="repus"]Jeśli zaś przeciwnik się opiera w wygrywamy to mówię by się nie dekoncentrowali i że to nie koniec[/quote]

Nie obrażają Ci się po tym? U mnie po tym tekście zawsze 3/4 składu jest obrażone, pozostała 1/4 z reakcją pozytywną lub w ogóle bez.

A co do ustawiania się to wg. mnie przede wszystkim atrybut dla stoperów. Im niższy, tym większe ryzyko, że dostanie piłę 'za kołnierz' albo przepuści jakieś prostopadłe podanie, które lepszy zawodnik by przechwycił. O ile wiem 'ustawianie się' zawiera się w kryterium treningu taktycznego, choć pewnie i trening defensywny może mieć na to wpływ. Czy przydatne dla rozgrywającego? Raczej nie sądzę, rozgrywający ma szereg innych cech do wytrenowania, typu podania, kreatywność, decyzje, przewiadywanie, technika, gra z pierwszej piłki, błyskotliwość, współpraca itp itd.

jaqb Partyzant

[quote="buczek93"]Najwięcej efektów (przynajmniej u mnie) daje trening taktyczny. Ale jak piłkarz z natury jest egoistą (ala CR7), to choćbyś chciał, nie zrobisz z niego gracza który przestawi myślenie z "samemu zrobie lepiej" na "podam innym, zrobią lepiej".[/quote]

To może inaczej, co miałoby określać maksymalny poziom tego atrybutu? Czy jakieś atrybuty ukryte? Raczej nic na ten temat nie czytałem.
Dam przykład, o co mi chodzi:
Miałem już grajków, którzy mieli np. szybkość na poziomie 8, a udało mi się wytrenować u nich nawet 16-18 (areobik+trening szybkości) uwzględniając redystrybucję atrybutów. Zawodnicy trenowali z dużym naciskiem na ten atrybut i wzrastał. W przypadku atrybutów, gdzie nie ma możliwości ustawienia nacisku na niego, jakby "pula" z danej kategorii treningowej rozkłada się na inne - w przypadku treningu taktyki np. na decyzje lub koncentrację, w przypadku gdy zależy mi na podniesieniu sprawności wzrasta np. siła itd. Stąd moje pytanie. Coś mi świta, że w poprzednich wersjach były teorie, że przy odpowiednim ustawieniu innych "suwaków" treningu wzrastał ten atrybut, o który nam chodziło. Wiecie coś na ten temat? Na FMBase znalazłem tylko, że wysoko trening taktyczny, ale to jak napisałem wyżej - nie działa.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution