Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Proletariat

14.12.2004 19:50    #4201     Sufler - Porady do gry - Trening i taktyka w FM
Czy sa juz wam znane jakies dobre rezymytreningowe szczegolnie chodzi mi tu o mlodziez oraz trening ktory najlepeij stosowac przerwie sezonu w CM 4 bylo to slynne NAJNAJNAJ :))) No i oczywiscie nie moze zabraknac pytania o jakas dobra taktyke ale taka juz sparwdzona i dobra :))) Dzieki za pomoc"___

omega Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.11.2004 07:15    #4202     Sufler - Porady do gry - FM 2005
Czy sa juz znane jakies dobre rezimy treningowe ew powstala jakas taktyka typu Diablo;P??

Proletariat

20.10.2004 21:49    #4203     Sufler - Porady do gry - Ronaldinho
Witam , mam taki problem. Gram taktyką 4-4-2. Jednym z pomocników jest Ronaldinho. Dokładnie srodkowy prawy pomocnik. I moim problemem jest jego gra. Dobrze podaje ale jak strzela to bardzo niecelnie. I zbyt często. POMOCY !!!!!

Proletariat

19.10.2004 18:16    #4204     Sufler - Porady do gry - Przegrywam Wyjazdy.....
No Wisła ma dobry skład już na początku, a potem jak wraca Uche, Brożek, dokupiłek Burkhardta Filipa i Korzyma (obaj łapią się już od czasu do czasu do 1-szego składu) to w LM doszedłem w ostatnim sezonie do 1/4 gdzie pechowo poległem z Dynamem Kijów. Co ciekawe wtedy w grupie przegrałem tylko z Milanem na(na wyjeździe) a tak wszystko wygrałem, nawet z Ajaxem na wyjeździe grając tą taktyką co przegrywałem w lidze....:P

Proletariat

19.10.2004 14:27    #4205     Sufler - Porady do gry - Przegrywam Wyjazdy.....
W tym sezonie u siebie wygrałem wszystkie mecze ligowe, a na wyjeździe tylko swa razy, jak tak dalej pójdzie to nie obronie mistrzostwa. Gram zawsze taktyką 4-4-2 (Jeden def i jeden off środkowy pomocnik, ofensywni skrzydłowi i boczni obrońcy) Przez pierwsze 2 sezony jeszcze jakoś to szło a teraz jest fatalnie (Gram Wisłą), z Legią u siebie wygrałem 3-0 a na wyjeździe przegrałem 5-2. U siebie daje zespołowi polecenie gry "ofensywnie" lub kamikadze, jeżeli przeciwnik jest wyjatkowo słaby. Natomiast na wyjazdach daje "normalne" na zespoły z miejsc 16-6. Oraz "defensywne" nastawienie na zespoły typu Legia, Groclin, Amica....Gdzie leży błąd ?
P.S próbowałem też raz zagrać na wyjeździe z Groclinem 4-1-3-2 ale i tak przegrałem 3-1.

Behemot Młody aktywista

18.10.2004 10:32    #4206     Sufler - Porady do gry - Najlepszy skład
Chyba nie ma czegoś takiego jak "najlepszy skład". Na wyniki drużyny składa się bowiem nie tylko zespół graczy, ale i trenerów, zastosowana taktyka, reżim treningowy, częstotliwość rozgrywania meczów, problemy i samopoczucie poszczególnych graczy, a także ich wzajemnie sympatie i antypatie. Jeżeli dodać do tego motywację do gry, warunki rozgrywania meczu itd. to... nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi na to, aby cały czas być nie do pobicia. I moim zdaniem nie jest to mankament, ale duża zaleta tej gry. Barton ma rację - zbiór gwiazd często przegrywa z umiejętnie złożonym kolektywem (i to nie tylko w CM - spójrzmy choćby na Real Madryt czy ManUtd).

Behemot Młody aktywista

14.09.2004 08:58    #4207     Sufler - Porady do gry - Sposó na taktykę
Zwykle grałem 4-4-2 z ofensywnymi skrzydłami. Ostatnio - w nowej grze własnoręcznie stworzoną drużyną - gram systemem 3-2-3-2, a więc trzech obrońców (prawy, środek, lewy), dwóch defensywnych pomocników (na środku), trzech pomocników (skrzydła ofensywnie, środek - playmaker), dwóch środkowych napastników. Przestawiłem tak zespół, bo ma dwóch bardzo dobrych DPŚ z wysokimi współczynnikami wślizgów i krycia (powyżej 17) i niezłą szybkością. Takim ustawieniem gram zwykle na wyjazdach, dając DPŚ-om krycie indywidualne napastników rywala. Efekt jest taki - że napastnicy rywala przestają istnieć w meczu i kończą grę z oceną max. 5 :) Tak więc - przyjrzyj się dokładnie swoim graczom, jakie mają atrybuty, jak warto by ich było wykorzystać, a taktyka jest już pochodną. Moim zdaniem zawsze warto wyjść od 4-4-2 i dostosowywać ją do posiadanych w zespole graczy.

Proletariat

16.08.2004 00:13    #4208     Sufler - Porady do gry - Coś jest nie tak :/
Hej, Bobi . Przecież gram dokładnie taką taktyką :P 4-1-3-2 a znasz jakąś stronę, z której możnaby ściągnąć jakąś doba taktykę ?. Bo przyznam się, że wybitnym strategiem to ja nie jestem :P

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
21.07.2004 14:54    #4209     Sufler - Porady do gry - Sukces! Niech żyje Wisła!
David - zamiast wpisywać skład, zrób skrina z taktyką i z finałowego meczu i wrzuć nam tutaj. Będzie bardziej.. widowiskowo ;)
Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

Proletariat

18.07.2004 12:01    #4210     Sufler - Porady do gry - generowanie wyników
Ja grałem tysiące razy ten sam mecz z tym samym przeciwnikiem, sejw miałem tuż przed meczem, więc składy, pogoda, morale, itp. były takie same, no może ciut inna pogoda, ale to nie robi różnicy. Otóż wyniki, rzecz jasna, były za każdym razem różne, a związane jest to z tym, że na wynik ma wpływ czynnik losowy. Oczywiście po uwagę jest branych wiele rzeczy, ale nie dycydują one o wyniku, ale o prawdopodobieństwie danego wyniku. Żeby było jaśniej, np. gra Wisła z Hutnikiem, Wisła wygra 9 meczy na 10, ale gdy powiedzmy morale zawodników Wisły jest słabe to Wisła wygra już tylko 8 meczy na 10, to samo odnosi się do innych reczy, jak forma, kondycja zawodników, itp. Natomiast o tym dlaczego dana drużyna ma wygrać 9 meczy na 10 decyduje taktyka, trening, umiejętności zawodników jednej i drugiej drużyny i jeszcze kilka mniej ważnych aspektów gry. Podsumowując, dany mecz może się w tych samych warunkach zupełnie inaczej potoczyć, a decyduje o tym los. Podam przykład, mecz Kaiserslautern- Bayern, rozegrałem mecz w tych samych warunkach(składy, morale, itp.) 10 razy, za każdym razem padł inny wynik, wyniki to graniczne to 4-0 dla Kaiserslautern i 3-0 dla Bayernu, mimo, że nie było żadnych kontuzji, czerwonych kartek, ani zmian taktyki. Tak wieć w ceemie wszystko się może zdarzyć.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution