Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

legia Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.12.2009 13:29    #2641     Sufler - Porady do gry - 2008 TAKSA potrzeb od zaraz!!!
Wzywam wszystkich fanów FM do Pomocy potrzebna od zaraz Taktyka do fm 2008 Wersja 8.0.0.

Gram Darlington mam już początek 2012/2013 sezonu. Próbowałem już wszystkich ale nic nie dawały !!!

legia Partyzant

26.12.2009 13:29    #2642     Sufler - Porady do gry - 2008 TAKSA potrzeb od zaraz!!!
Wzywam wszystkich fanów FM do Pomocy potrzebna od zaraz Taktyka do fm 2008 Wersja 8.0.0.

Gram Darlington mam już początek 2012/2013 sezonu. Próbowałem już wszystkich ale nic nie dawały !!!

legia Partyzant

26.12.2009 13:29    #2643     Sufler - Porady do gry - 2008 TAKSA potrzeb od zaraz!!!

klajwert Partyzant

wprowadziłem kilka korekt więc podzielę się spostrzeżeniami.

z Waszych pomysłów użyłem:
- łagodniejszy odbiór
- minimalnie bardziej wysunięta linia obrony(2 kreski bodaj)
- "podania w pole karne" w czasie meczu
- odgrywający wspiera a nie atakuje
- podania oboma skrzydłami zamiast mieszanych

dodałem od siebie:
- domyślna swoboda taktyczna
- nowe ustawienie rzutów rożnych i wolnych w obronie

no i ze względu na to, że przede mną był ciężki wyjazd:
- boczni obrońcy nie "automatycznie", a "wspierający"
- boczni obrońcy mają zaznaczone ścisłe krycie
- boczni obrońcy mają zaznaczone dośrodkowania z głębi pola
- boczni obrońcy mają ustawione rajdy z piłką na rzadko
- ofensywną filozofię zastąpił kontratak.

efekty?
1. Pierwszy raz (3 podejścia) udało mi się wygrać z Saragossą na jej terenie.
2. Zero zagrożenia przy rzutach rożnych (co prawda Zara nie ma w drużynie wieżowców no ale sam fakt, że ani razu nie było choć w minimalnym stopniu gorąco pod bramką już o czymś świadczy)
3. Pełna kontrola przez calutkie spotkanie. Szybkie i przyjemne 3:1. Skrzydła Zary nie istniały, strzałów mieli zaledwie 5 z czego tylko 2 celne. Bramka stracona totalnie z niczego po dobitce do pustej bramki.
4. 75% udanych wślizgów! To chyba mówi samo za siebie :)
5. Po "przerobieniu" odgrywającego na wspierającego znalazło się miejsce dla Parejo - piękne 2 bramki były tego efektem.
6. Z 14 strzałów aż 10 celnych.

no i dwa negatywy:
- stworzyłem sobie zaledwie jedną stuprocentową okazję, ale to pewnie było efektem gry z kontrataku.
- 14 spalonych to chyba lekka przesada, co na to poradzić? z góry mówię, że w nastawieniu graczy nic nie grzebałem bo to nigdy nie było mocną stroną.

----------------------------
co prawda to dopiero jedno spotkanie, ale nie widziałem jeszcze ani razu tak znacznej poprawy gry po jednym zaledwie meczu. trzeba to jeszcze dopracować i wygląda na to, że taktyka będzie idealna. dzięki za pomoc :)

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

Mam ten sam problem co klajwert. Gram AC Fiorentiną, taktyka 4-4-2 (Diamond) i np. mecz z A.S. Romą prowadzę 1:0 u siebie, dwa rożne, dwa gole i gdyby nie Montolivo i Gilardino to bym przegrał. Oczywiście takich meczów było więcej. Z ciekawości stworzyłem nową grę drużyną Girondins Bordeaux i ta sama sytuacja. Jakby tego było mało po zainstalowaniu łatki 10.2.0 nasiliła się ilość kontuzji. Bo jak można nazwać sytuację, kiedy od września do listopada miałem raptem 3 kontuzje takie na tydzień, a w grudniu 7 po kilka tygodni/miesiąc :|. Ale na nowej grze Żyrondystami, kiedy nie wybrałem łatki 10.2.0 problem z urazami zniknął. Kombinowałem trochę przy ustawieniach podczas corneró rywali. Proponuję Ci np. cofnąć do krycia wysokiego rosłego napadziora, a do przodu pchnąć np. DPŚ.

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

a zarzuciłbyś taktyką? - byłoby łatwiej dojść co jest nie tak:)
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

baran27 Partyzant

25.12.2009 11:07    #2647     Sufler - Porady do gry - Status wychowanka
No nie za bardzo mam jak ich wprowadzac. Na ataku mam Neymar (kupiony za 16 mln euro) i Lewandowskiego (5 mln euro) a na rezerwie Viduka (stary ale jary xD), Stokkelien i Skavysh. Na chwile obecna sa lepsi od Lukaku, Muniain czy Villalva. To samo na srodku obrony Muniesa nie ma szans w tej chwili z Otamendi, Kryvtsov czy Mathias Jorgensen a po sezonie przychodzi jeszcze Leo z Gremio.Dodo szybko nie wygryzie Diego Renana na lewej obronie:) a Tinga na DMC tak samo Franco Zuculiniego, Sandro czy Anthony Annana (tak mam 3 DMC a tylko 1 miejsce w składzie ale gram taktyka gdzie defensywny pomocnik jest najwazniejszy w druzynie odbiera, rozgrywa, strzela i dostaje duzo zoltych kartek, do tego dochodza kontuzje i forma).

dobry.adam Partyzant

Taktyka, ustawienia zespołu: gra piłką lub z kontry, ilość czasu spędzonego przy piłce, pressing... mnóstwo detali decyduje o dystansie.

szfedo Przodownik pracy

Mi często się ścina gdy wchodzę w taktykę. I w jakim momencie zatnie to różnie, albo podczas zwykłego kliknięcia taktyka, albo podczas zatwierdzania. nie wiem czym to jest spowodowane, ale nieźle może zirytować "-"

miszczu212 Partyzant

Witam,
Po raz pierwszy w czasie mojej gry w Fm-y padł mi save i musiałem zakończyć swoją karierę...
Wytrzymałem tylko parę dni i zacząłem od początku, oczywiście KSZO:-)
Nie mając wiele na transfery(100 tys zł) zacząłem kompletować skład, który wygląda następująco
http://www.bankfotek.pl/view/478068
Rozegrałem jedną rundę i wyniki są świetne, taktyka działa znakomicie:-)
http://www.bankfotek.pl/view/478066
http://www.bankfotek.pl/view/478069
Zakup tego gracza to był strzał w dziesiątkę, to prawdziwy morderca:-)
http://www.bankfotek.pl/view/478071
http://www.bankfotek.pl/view/478072

Z niecierpliwością czekam na drugą rundę

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution