Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.05.2010 00:08    #2481     Sufler - Porady do gry - Granie jedną taktyką
ja na swoim przykładzie podam ze swoim Auxerre gram ta sama taktyka od 5 sezonów i wogole jej nie zmieniam... kupuje co sezon ze 2-3 grajków max moze to malo ale plus w tym ze szybka sie zgrywaja ze soba i efekty sa... w ostatnim sezonie vice- mistrzostwo Francji i puchar Francji jest:)

w sumie kazdy gra inaczej... jeden lubi co chwila robic roszady w skladzie zmieniac taktyke a inny graja jedna i ta sama cały czas...
(L)

K0ras Młody aktywista

05.05.2010 21:28    #2482     Sufler - Porady do gry - Granie jedną taktyką
[quote]Czy istnieje coś takiego ze komputera "uczy" sie naszej taktyki i ją rozpracowuje przez co staje sie bezużyteczna? [/quote]

Wrecz przeciwnie, gram taka sama taktyka 16 sezon(a w zasadzie juz okolo 130 sezonów - wyjasnienie poniżej ;) ) i czy to zespoly w kraju czy w europie maja coraz wiekszy problem. To moj zespół ma dyktowac warunki i moze z poczatku idzie to ciezko to... Z kazdym sezonem lepiej, jednak ja nie robie prawie wogole transferów, wprowadzam wychowakow, a ci sa juz od 16 roku zycia uczeni mojej taktyki. Jedyna zmiana to tempo, szerokosc, szybkosc rozrgywania pilki.

[quote]moment kiedy trzeba coś zmienić chocby na pare meczów zeby wszystkiego nie przegrać[/quote]

To nie wina taktyki a wykonwacow. Czasem, zdarzaja mi sie 3 mecze w ktorych napastnik potrafi zmarnowac 30, 100% sytuacji, by potem przez 3 mecze z rzedu strzelac hat-tricka ;) A jak nie ma komu strzelac to jak wygrywac?

Z tym, że ja gram swoja taktyka juz od... CM'a 02/03. : ) Jedynie w fm'ie 2007 nie szlo nic ugrac 4-4-2... Szukam graczy pod swoja taktyke. Juz mniej wiecej wiem jaki zawodnik sie sprawdzi. Oczywiscie jest to pewne pójście na łatwiznę, ale zbyt bardzo przywiązałem sie do 4-4-2 : P

parachutes Młody aktywista

05.05.2010 20:45    #2483     Sufler - Porady do gry - Granie jedną taktyką
Ja gram w obecnej grze chyba z 5 sezonów, pierwsze dwa grałem taktyką "Dwójka by Seju", a pozostałe gram 4-4-2 z ustawianiem tempa, linii obrony i szerokości pola przed każdym meczem. Efekty na obu taktykach były podobne, większość zwycięstw. Inny był styl, sposób gry - przy pełnym podglądzie meczu było tę różnicę widać.

Niestety silnik FM ma takie dziwne właściwości, że zawsze po sezonie, w którym lekko mi szło przychodził sezon w którym trzeba było walczyć o każdy punkt. Taką sinusoidą to wszystko idzie.

Bolson ma dużo racji z tym, że warto grać tymi samymi piłkarzami kilka sezonów i nie robić wielu transferów. Niestety w drużynie, w której piłkarze bardzo szybko się rozwijają i zyskują reputację szybciej niż team ciężko utrzymać długo graczy. Dajmy na to taki Górnik Łęczna.. Przez pierwsze sezony wygrywałem mimo słabego składu (bo był zgrany), przez kolejne mimo dużo lepszych piłkarzy wyniki były tylko minimalnie lepsze (bo byli niezgrani). Dobra, kończę bo chyba nie o to pytałeś :P
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
05.05.2010 20:35    #2484     Sufler - Porady do gry - Granie jedną taktyką
Jeśli taktyka się sprawdza, to gram nią 5-6 lat i gdy mi się odwidzi mój plan taktyczny (miałem tak w United, nakupiłem od groma pomocników sprzedając zarazem obrońców) i całkowicie go zmieniam. Ale jeśli tak się nie dzieje, to nie widzę przeszkód jeśli chodzi o granie dłuższy okres.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Barcafan1990 Partyzant

05.05.2010 20:34    #2485     Sufler - Porady do gry - Granie jedną taktyką
nic nie zmieniam gram przez nawet 10 sezonow ta sama taktyka no czasami zaczynam kombinowac jak seria porazek sie trafia ale i tak zawsze wracam do swojej czyli tej stalej

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
05.05.2010 20:31    #2486     Sufler - Porady do gry - Granie jedną taktyką
Ja używam jednej taktyki przez długi czas. Co mi to daje? Przy minimalnych roszadach w składzie (jeden-dwa transfery na sezon) potrafi zdziałać cuda. Piłkarze po jakimś czasie łapią rytm, rozumieją w pełni moje założenia taktyczne, co oczywiście przekłada się na wyniki. Czasami dojdzie do jakichś drobnych modyfikacji, ale tylko po zauważeniu, że dany piłkarz po prostu mógłby zagrać inaczej (czyt. lepiej). Nie uważam się za jakiegoś genialnego menadżera, sukcesy osiągnąłem ciężką pracą. Nad taktyką potrafię czasami przesiadywać z godzinę, a i podczas niektórych nudnych lekcji w szkole myślę nad ustawieniami i ewentualną korektą. A, zapomniałbym, korzystam z taktyki klasycznej, choć nie wiem, czy coś to zmienia. Pozdrawiam ;)
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Sieman Partyzant

05.05.2010 20:17    #2487     Sufler - Porady do gry - Granie jedną taktyką
hmm...czyli dostosowujesz taktyka pod rywala cały czas? ja jestem ciekaw opinii osób które jedną taktyką zagrały np 3 sezony i czy w tym czasie dużo w niej zmieniali czy raczej były to zmiany typu zmiana roli zawodnika czy jakas mała korekta np tempa lub nastawienia

Sieman Partyzant

05.05.2010 19:58    #2488     Sufler - Porady do gry - Granie jedną taktyką
Witam. Moje pytanie dotyczy okresu jakim gracie jedną taktyką( nie licząc drobnych korekt, chodzi o ogólne założenia)? Czy istnieje coś takiego ze komputera "uczy" sie naszej taktyki i ją rozpracowuje przez co staje sie bezużyteczna? I jeśli gracie jedną taktyką to zmieniacie ja co 2-3 sezony czy moze co sezon czy może gracie jedną taktyką przez dłuzszy okres w grze. z góry dzieki:)

Kacper125 Partyzant

po wielu sukcesach w Interze i Wolves objąłem Lazio Rzym. Szukam sztabu szkoleniowego. potrzebuje taktyka i trenera od defensywy. dodam że jest to słaby klub i potrzebuje pewnych trenerów co by przeszli(o ile się tak piszę xD) do mojego zespołu
pozdrawiam

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

03.05.2010 16:24    #2490     Sufler - Porady do gry - Hiperdefensywna taktyka
Klik! Ustawienie.

W FMie 10 nie mogę strzałek posunąć dalej do dołu u pomocników, ale Ty w 09 możesz.

Polecenia to już twoja wola i tylko twoje pomysły.
#TeamTyniec

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution