Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

hQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.05.2010 18:09    #2451     Sufler - Porady do gry - Jak ustawić Diego Milito
vivaldi9 - najlepiej samemu sobie z tym problemem poradzić. Może to kwestia psychiki tzn. możliwe jest, że twoja taktyka jest właściwa, ale źle go motywujesz i stąd te słabsze mecze.
Polska Gola

vivi30 Partyzant

22.05.2010 10:07    #2452     Sufler - Porady do gry - Grają kiepsko.
nie kombinuj za dużo - graj jedną taktyka - wygrałem ligę BSS zespołem Thurrock cały czas będąc na minusowym koncie. taktyka 4-1-2-3. Głównie Polacy mi ją wygrali z okolic 3,4 ligi bez kontraktów.

Rafaldinho97 Partyzant

tak ale ja gram taką taktyką jak w załącniku chyba że masz jakies propzycje do zmiany z tymi samymi zawodnikami
Hala Real!!!
Hala Madryt!!!

slake1 Partyzant

19.05.2010 20:07    #2454     Sufler - Porady do gry - "Kill-rogi" w meczowej taktyce
Witam. W jednej z poprzednich wersji (08 lub 09) popularna była taktyka w której dużą skuteczność miały rzuty rożne wykonywane przez naszą drużynę. Jeżeli posiadało się zawodnika dobrze grającego głową (domyślnie środkowy obrońca) można było zdobywać w ten sposób wiele bramek. Spróbowałem użyć takich parametrów w FM 2010. Z tego co pamiętam, wystarczyło "główkowego" gracza ustawić przy bramkarzu. Niestety w tej wersji takie ustawienie skutkuje niewiele. Czy należy dokonać jeszcze jakaś zmianę?

Lipton92 Partyzant

Oto moja taktyka, nie pytajcie o słabe pkt, bo ona cała jest słaba i nic lpszego nie umiem wymyślić.

http://rapid(...)tac.html

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
17.05.2010 09:51    #2456     Sufler - Porady do gry - Słaba skuteczność.
Trochę was zadziwię. Jestem po ćwierćfinale Pucharu Anglii. Gram Notts Co. Dolosowano mi Chelsea. Oba zespoły grają taktyką 4-1-2-1-2, czyli bez skrzydłowych. Jak zawsze ustawiłem moim zawodnikom taktykę "kontrola", wolne rozgrywanie piłki, wąskie pole gry, ataki tylko środkiem, podania krótkie. Rozbiłem rywala 3:0. Chyba nikt nie wątpi, że skład Chelsea jest o wiele lepszy. Mecz był wyrównany, ale to moi zawodnicy byli bezlitośni pod bramką przeciwnika. Ba, rywale oddali nawet więcej strzałów (18, 5 celnych, ja jedynie 4 celne na 10), ale wszystkie celne oddane były po wrzutkach z rzutu rożnego. Pozostałe były albo zablokowane, albo oddawane z co najmniej 25 metra. Z kolei moi gracze strzelili wszystkie bramki po podobnych akcjach. Rozegranie piłki na środku boiska, przy narożniku pola karnego, odegranie do środka i zagranie do napastnika, który ma trochę miejsca. Raz gol z 13 metrów, raz z 5 metrów (!!!) i jeden wykorzystany rzut karny po takim wejściu napastnika. Doskonale widać że liczyła się jakość, a nie ilość (podobny tekst był w komentarzach pomeczowych).

To nie jest także przypadek, bo w poprzednich rundach pokonałem MU 1:0, Hull 2:0 i MC (dwa razy 1:1, 8:7 w karnych).
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

mateuszmc Partyzant

16.05.2010 21:55    #2457     Sufler - Porady do gry - Słaba skuteczność.
Ja grając Wolves pokonałem ManUtd 3:2,w lidze zająłem 4 miejsce w lidze grając taktyką 4-2-4,grając przez skrzydła z kontry z wolnym tempem rozgrywania piłki i grając szeroko,moim zdaniem powinieneś właśnie takiej taktyki spróbować,chyba że grać jakimś mocnym teamem (może nie Barca,ale przykładowo Fiorentina czy jakiś inny Arsenal) to mógłbyś spróbować grać na "standardowej" lub "kontroli" która ma właśnie za zadanie mozolne rozgrywanie piły aż do skutku co z grą przez skrzydła i rosłymi napastnikami czy choćby z napadziorami potrafiącymi się przedrzeć mogło by to odnieść jakiś efekt,ale gwarancji dać nie mogę :)

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

[quote7=tosmielc]
Moim zdaniem SI mogło by wprowadzić (...)odpowiednio ulozona taktyka,morale itd.[/quote7]

Ogólnie ta reputacja jest trochę schrzaniona. W mojej ocenie, reputacja powinna mieć wpływ jedynie na to, czy dany zawodnik przejdzie do wybranego klubu czy nie. Na taką reputację składać się powinny takie czynniki, jak:
- wielkość i atrakcyjność miasta
- atrakcyjność ligi
- sukcesy z przeszłości
- forma zespołu z ostatnich powiedzmy 5 sezonów

W żadnym stopniu reputacja nie powinna wpływać na wyniki - te powinny pozostać w 100% oderwaniu od reputacji. Powyższy układ ma sens i przełożenie na rzeczywistość - załóżmy, że Szachtar Donieck wygrywa Ligę Mistrzów, a potem wygrywa ją raz jeszcze. Czy powinien mieć kontynentalną reputację? Moim zdaniem nie. Nawet zespół, który obroniłby Ligę Mistrzów nie będzie mógł się w kwestii 'reputacji' równać z Realem, Barceloną czy Manchesterem. Dalej do takiego zespołu Messi czy Rooney by nie przeszedł. Tak to powinno działać moim skromnym zdaniem.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

tosmielc Partyzant

[quote6=oldgunz]Problem reputacji ogólnie jest mocno niedopracowany, gdyż moim zdaniem reputacja to tak naprawdę rzeczywista siła zespołu w skali 1 - 10'000. Przynajmniej tak jest traktowana przez grę. Grasz zespołem o reputacji 8'500 i wyżej - masz duży handicap na dzień dobry.

A to, że wyniki powinny wpływać na reputację a nie na odwrót, to prawda. Powinny. Ale niestety nie jest tak różowo.[/quote6]
Moim zdaniem SI mogło by wprowadzić oprocz reputacji miedzy narodowej wprowadzic reputacje krajowa i lokalna(co lepiej by oddawalo sytuacje przed derbami) Na sama reputacje powinno wplywac wiele czynnikow np. wysokosc transferow, reputacja zawodnikow zarowno obecnie grajacych w zespole jak i bylych graczy itd. I powinna byc jeszcze osobna rubryka sila klubu czy cos ,na którą miały by wpływ: umiejetnosci managera, umiejtnosci zawodnikow, kibice,odpowiednio ulozona taktyka,morale itd.

Vetr Partyzant

13.05.2010 09:16    #2460     Sufler - Porady do gry - Rd4 - nie działająca spacja
Od jakiegoś czasu mam na tym skinie problem ze spacją.
Normalnie powinna mnie przerzucać od okienka do okienka (w sensie, taktyka, polecenia na rywali, rozmowy motywacyjne, a potem przejście do meczu), a jednak nie robi tego. Przestaje działać na etapie poleceń krycia rywali i nie chce ruszyć, przez co muszę robić to ręcznie. Nie, żeby było to dla mnie jakoś frustrujące, ale mimo wszystko coś jest chyba nie tak.
Być może słynne "array access out of bounds" ma coś z tym wspólnego? Bo na moim obecnym sejwie już kilkadziesiąt razy mi wyskoczyło podczas meczu (głównie po przeprowadzeniu zmian/y; pojawia się wtedy minimum cztery razy z rzędu)?

EDIT:

I nagle się samo z siebie naprawiło :f Ale wciąż nie wiem, dlaczego w ogóle mi przestało działać...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution