Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

Brac0 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.06.2010 18:14    #2431     Sufler - Porady do gry - Drużyna do 4-1-2-3
Gram taka taktyka Arsenalem:

--------------------Almunia----------------------
Sagna-------Gallas--------Vermaelen------Clichy
---------------------Song---------------------------
-----------Ramsey-----------Fabregas-------------
--------Walcott------van Persie---------Bendtner

Ale u mnie to jest:
----------------------Akinfeev--------------------
Sagna--------Zapata--------Nortdveit--------Clichy
------------------------Song---------------------------
---------------Ramsey/Kaka---------Fabregas------------
------Walcott----------van Persie/Sanogo--------Zarate/Aqcuafresca

Polecam te transferki ;)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
23.06.2010 14:16    #2432     Sufler - Porady do gry - Trenerzy a gwiazdki
MM wydaje mi się że pytanie nie dotyczyło obliczeń gwiazdek ale wyjaśnienia różnic pomiędzy ilością gwiazdek pomiędzy danymi trenerami :)
Tak czy inaczej ten kalkulator się koledze na pewno przyda :)

Jeśli chodzi o te różnice w ilości gwiazdek (mimo rzekomo słabszych atrybutów) to wydaje mi się że spowodowane jest to tym, iż na ilość gwiazdek w szkoleniu np. obrony nie ma wpływu tylko jeden atrybut trenera (np.atrybut obrona na który się powołałeś) ale zwykle jest jeszcze jakiś a w tym przypadku jest to taktyka.

Dla przykładu na ilość gwiazdek u danego trenera któremu przydzielisz trenowanie strzałów będą miały jego atrybuty techniki oraz ataku.

edit.
Tak długo posta pisałem (uroki siedzenia w pracy :P) że przeoczyłem że MM wspomniał już o tym, że kilka atrybutów wpływa na ilość gwiazdek. ;)

Zipo7 Partyzant

22.06.2010 13:39    #2433     Sufler - Porady do gry - taktyka
jeśli dam obrońcy gra przy przeciwniku całe boisko to będzie on biegał po całym boisko i ganiał obrońców przeciwnika.? a jak dam napastnikowi gra przy przeciwniku tylko w polu karnym to nie będzie on grał w ataku tylko będzie biegał w moim polu karnym.? a co to są ataki z głębi pola.?

Brac0 Partyzant

20.06.2010 13:22    #2434     Sufler - Porady do gry - Trening
Witam, gram na patchu 10.3 Arsenalem(może to mało ambitne ale od czegoś trzeba zacząć). Nie mam problemów z taktyką, transferami, finansami, wygrywam wszystko co się da tylko mam jeden problem. Nie wiem jak ustawić trening, żeby juniorzy się dobrze rozwijali. Baze szkoleniową mam na poziom 19, wszystkich trenerów na max lub prawie max i atrybuty powoli rosną. Macie jakiś skuteczny trening pod najnowszego patcha? Pozdrawiam

dr taktyka Młody aktywista

17.06.2010 12:27    #2435     Sufler - Porady do gry - Problem z uruchomieniem FM 2010
[quote=szfedo]A próbowałeś spaczować od razu z poziomu 10.3.0?
Czyszczenie rejestru to dość łatwa sprawa jeśli się ma prosty programik ;)
Tu masz pierwszy lepszy link z googli:P[/quote]

Nie próbowałem, ponieważ nie chcę tego patcha ;] po za tym na 10.2 działało świetnie do tej pory. Nic nie wynalazło w rejestrze potrzebnego do wywalenia w tej sprawie.

[quote=Pomstiborius]Chyba coś Ci się razem z tym Office'em zainstalowało. :P Ludzie, Open Office też jest dobry, a zajmuje mniej miejsca i jest darmowy. ;)[/quote]

Chyba tak. Może jakieś przywracanie systemu czy coś? O tym Open Office nie słyszałem i stąd instalka MS Office ;]

@Wilmowski, próbowałem wielu rzeczy ale chyba nie w tym problem :/

Wilimowski Partyzant

17.06.2010 11:54    #2436     Sufler - Porady do gry - Problem z uruchomieniem FM 2010
[quote=dr taktyka]Mam problem. FM mi się coś zje... :/ Gdy odpalam grę wszystko ładnie się włącza do momentu kiedy zaczyna się ładowanie... Wywala mnie na pulpit a w procesach fm.exe widnieje... tylko, że w pasku gry nie ma :/
[/quote]

heh :) działo się mi to samo odkąd weszła nowa aktualizacja STEAM'a i zauwazałem ze wywalało mnie za kazdym razem kiedy miałem na pasku otworzona jakąs stronę internetową (jak chocby CMrev :D ) a takze kiedy włączone miałe gg bądź skype- ciekawe ze kiedy to wszystko wyłaczałem a nawet STEAM dawałem w opcje OFF-line to gra wskakiwała :|) nie wiem, moze to przypadek i u mnie był inny problem, ale w kazdym bądź razie tak go załatwiłem

16.06.2010 22:38    #2437     Sufler - Porady do gry - Problem z uruchomieniem FM 2010
Oczywiście - oryginał.
Domyślam się, że MS Office nic nie powinien mieć do tego, ale może taki zbieg okoliczności lecz akurat po zainstalowaniu tego oprogramowania FM się zwalił ;]
Rejestrów nie czyściłem gdyż nie wiem nawet jak :| Kiedyś czytałem, ale dawno i nie prawda.
Najlepiej napisz jak to zrobić ;]

A teraz trochę linków... i już nie wiem czy ten Office ma coś do tego czy nie :/
http://i50.tinypic.com/vep2q1.jpg
http://suppo(...)b/905539

Pozdrawiam

16.06.2010 19:33    #2438     Sufler - Porady do gry - Problem z uruchomieniem FM 2010
Mam problem. FM mi się coś zje... :/ Gdy odpalam grę wszystko ładnie się włącza do momentu kiedy zaczyna się ładowanie... Wywala mnie na pulpit a w procesach fm.exe widnieje... tylko, że w pasku gry nie ma :/
Dotychczas wszystko dziabało. Nie wiem czy to ma wpływ, ale zainstalowałem MS Offica i potem już gra się nie włączyła xD Nie mam pojęcia czy ma to jakiś związek :/
Reinstall robiłem i nadal lipa. Próbowałem patcha instalować ale wyskakiwał błąd 00000020. Wynalazłem, że może antywir czy coś to blokuje (zawsze było normalnie, bez problemu). To wyłączyłem antywirusa, patch się instaluje ale gra nadal nie bangla :/

Jakieś porady?

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

15.06.2010 18:00    #2439     Sufler - Porady do gry - Krycie przy defensywnym 4-5-1
Witam, mam pytanie taktyczne. Gram przeciętną europejską drużyną z raczej niższej niż wyższej półki (Hajduk Split). Poniżej zaprezentuję moją taktykę:

1. USTAWIENIE 4-5-1:
- czterech obrońców w linii DL DC DC DR
- dwóch defensywnych pomocników DM DM
- środkowy pomocnik CM
- dwóch skrzydłowych AML i AMR
- jeden środkowy napastnik ST

2. CHARAKTERYSTYKA GRY:
- gra na wąskim polu, ataki raczej środkiem boiska
- gra na rozgrywającego (środkowy pomocnik CM)
- strategia różna w zależności od rywala (od kontrataku do kontroli), mała płynność pozycji, sztywna taktyka
- gra na odgrywającego (środkowy napastnik ST), piłki na dobieg lub na głowę w zależności od zawodnika, którego wystawiam na tej pozycji
- trójkąty z DC, DL / DR i DM
- skrzydłowi jako schodzący napastnicy

3. SPOSÓB GRY W ATAKU:
- Wykoncypowałem sobie ataki budowane środkiem, pomiędzy dwoma defensywnymi pomocnikami, którzy wykorzystują fakt, iż często w tej fazie gry nie są atakowani pressingiem przez zawodników przeciwnika. Pozwala to na precyzyjne budowanie pierwszej fazy ataku. W razie pressingu lub po przedostaniu się przez połowę przeciwnika, ułatwiają zadanie trójkąty - zawodnik nie straci piłki, gdyż może odegrać do drugiego DMa, bezpiecznie w tył do DC, rozpocząć atak środkiem (podanie do rozgrywającego CM) lub skrzydłem (dość ofensywni DL / DR). Następnie akcja przyspiesza, pokazują się skrzydłowi grający jako schodzący napastnicy którzy zamieniają się między sobą pozycjami, co stwarza dodatkowe możliwości dla środkowego pomocnika, mającego przeważnie już piłkę. Ostateczna faza ataku to zagranie w uliczkę do schodzących skrzydłowych lub napastnika.

4. SPOSÓB GRY W OBRONIE:
- Tutaj wymyśliłem sobie dość intensywny pressing już na połowie rywala i dość sztywną koncepcję gry. Formacje nie rozpadają się, co powoduje, że w mojej defensywnie nie tworzą się luki do wykorzystania przez przeciwnika. Środek zabezpieczony przez dwóch defensywnych pomocników jest pewną formacją i bardzo rzadko rywal osiąga sukces atakując tędy. Mam jednak jeden problem.

PROBLEM:
Nie wiem, jak ustawić w obronie skrzydłowych i środkowego pomocnika tak, by przeciwnikowi trudniej było przedostawać się na moją połowę skrzydłami. W domu jeszcze jest jako tako, mam wybrane wąskie boisko, co zawęża pole gry i zmniejsza zagrożenie płynące ze skrzydeł. Ale na większych boiskach lub przeciwko lepszemu rywalowi, między AML a DL i AMR a DR tworzy się potężna luka. Ani mój środkowy pomocnik nie schodzi do boku, by pomóc w kryciu, ani też skrzydłowi nie włączają się do aktywnego krycia. DL i DR aktywnie bronią w zasadzie wtedy, gdy jest już za późno (na wysokości pola karnego, na ok. 20 metrze).

Przy defensywnej taktyce, jaką moja niewątpliwie jest, w sytuacji, gdzie za ofensywę odpowiada kwartet CM AML AMR ST, zaś reszta zespołu gra bez ryzyka skupiając się na neutralizacji zagrożenia z ewentualnych kontrataków i niespecjalnie lubi wychylać nos poza swoją połowę, tracę zbyt dużo bramek po atakach skrzydłami właśnie. Obronę mam niby najmocniejszą w lidze ze średnią straconych goli mniej niż 0,75 gola na mecz, ale na arenie międzynarodowej nie wygląda to już tak różowo. W pierwszym sezonie nie udało mi się wyjść z grupy w Lidze Europejskiej, tracąc gola w obydwu grupowych spotkaniach z Romą i Stuttgartem. Po wygraniu ligi chorwackiej w pierwszym sezonie jestem przed rozpoczęciem fazy grupowej Ligi Mistrzów, gdzie bajecznie wylosowałem Barcelonę, Porto i Dynamo Kijów. Zastanawiam się więc zawczasu, jak zneutralizować zagrożenie płynące ze skrzydeł Barcy i Porto.

Ma ktoś jakiś skuteczny plan? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

topleroi Partyzant

01.06.2010 13:46    #2440     Sufler - Porady do gry - taktyka a jej zmienność
Witam.
Czy zmiana przed każdym meczem taktyki, a dokładnie przesuwanie jednego grajka z N na DP czy z N na AM wypływa jakoś negatywnie na całokształt gry zespołu? Jako, że dopiero zaczynam przygodę z FM wczytuje stan gry z przed przegranego meczu, ówcześnie analizując i zmieniając co nieco taktykę i nie kiedy by dobrze mecz poszedł taktykę trzeba zmienić dość diametralnie.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution