Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

machaj88 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.05.2011 14:58    #2031     Sufler - Porady do gry - zbyt pewność siebie
No dobrze, rozmowy motywacyjne to jedno
Rozmowy motywacyjne - ja korzystałem z tych. Po pewnym czasie dostosowałem własny schemat.
Ale taktyka to drugie. FM oferuje nam możliwość dostosowania trzech różnych taktyk jednocześnie, więc czemu z tego nie korzystać?

Miałem sytuację podobną jak autor. Z tym że bardziej drastyczną, bo miałem dosyć długą serię bez zwycięstwa i potrafiłem przegrać nawet z beniaminkiem. Dostosowałem sobie klasyczne 4-4-2 i zagrałem nim kilka meczów. W pierwszym remis bezbramkowy z pretendentem do tytułu, dalej seria 8 meczów bez porażki. Potem wróciłem do dawnego ustawienia. Z 12 miejsca skoczyłem na 5 i walczę o występy w LM.

Dlatego kolego, zastosuj się do tego schematu rozmów, a w między czasie w przygotowaniach opracuj drugą taktykę w oparciu o klasyczne 4-4-2. Jak rozmowy nic nie dadzą to będziesz mógł spróbować z taktyką. Nie musi to być 4-4-2, równie skuteczne na słabsze zespoły jest 4-3-3 (z trzema napastnikami, na bokach lis i środkowy, a w środku cofnięty lub odgrywający). Generalnie trzeba by też zastosować szersze pole i szybsze tempo gry.

Powodzenia ;)

machaj88 Młody aktywista

09.05.2011 15:35    #2032     Sufler - Porady do gry - Środkowy obrońca na skrzydle?

[quote=M1513K]Miałem dziwną sytuację w meczu z Borussią Dortmund. Mianowicie, Felipe Santana - środkowy obrońca BVB został wystawiony na skrzydle. Dosyć mnie to zdziwiło, piłkarz ma zerowe umiejętności gry na tej pozycji. Myślałem, że to jakiś blef, ale grał on przez jedną połowę na lewym skrzydle, potem zmienił go Gotze. Dostał notę 6,7.
Zdarza wam się coś takiego?

Formacja BVB: http://i56.tinypic.com/2hxn729.jpg

Ustawienie Felipe Santany: http://i55.tinypic.com/zlsmmu.jpg[/quote]
Ma silny strzał z dystansu? Zejście do środka i strzał z daleka. Druga opcja to dośrodkowania z prawej strony na długi słupek czyli Santanę. Dosyć logiczne prawda?

[quote=Salim]Mi raz sie zdarzylo, ze Daniel Van Buyten gral w .. ataku. Ale to byla taka taktyka ;D
Bayern od poczatku cisnal niesamowicie, gral 3 w obronie, i po chyba 15 minutach strzelili mi ... 2 bramki. pozniej Daniel wrocil na obrone (a to on strzelil obie bramy!!) Obie glowka z wrzutek ; )

niestety screena nie mam bo to bylo w FM 09 a wtedy jeszcze nie bylem na tym zacnym forum i zostaly mi jedynie wspomnienia.. : )

P.S. Ja gralem Borussia Dortmund : )[/quote]
Van Buyten strzelił w zeszłym sezonie 4 bramki. Ma dobre wykończenie i grę głową. Dośrodkowania na niego mogły być zabójcze.
[quote=LucasLFC]Jakiegoś Ruiza... dobre dobre![/quote]
Nie "jakiegoś" ;]
Drugi w klasyfikacji króla strzelców w zeszłym sezonie. 24 bramki w 34 występach. Więcej miał tylko Suarez - 35. Swoją drogą w FM jest świetny i zabójczo skuteczny. Wart tych 17 mln.

Marjo_O Partyzant

Ja tylko napiszę, że w FM11 początkowo miałem crashe (podobnie zresztą jak w 10) przy wchodzeniu do "Taktyka" (ale dopiero po rozegraniu 2-3 meczów), potem dziwnym trafem SAME przestały się pojawiać, potem po wgraniu patcha Vetra znowu miałem crashe (plus w pakiecie "XML passing error ;(, ale po usunięciu i reinstalce wszystko działało (ok. 2 miechy) do momentu, gdy znowu SAME z siebie znowu się pojawiły. Sytuację naprawił patch 11.3.0 - teraz wszystko śmiga aż miło, oby tak dalej :).

PS. Piszę SAME, bo tak było - np. gram sobię w niedzielę, save, wyłączam, potem odpalam w poniedziałek, a tam znowu crash...Nic nie zmieniałem w ustawieniach, na kompie również nic, ogólnie żadnej różnicy między dwoma dniami, a crash był:/

Salim Partyzant

08.05.2011 21:41    #2034     Sufler - Porady do gry - Środkowy obrońca na skrzydle?
Mi raz sie zdarzylo, ze Daniel Van Buyten gral w .. ataku. Ale to byla taka taktyka ;D
Bayern od poczatku cisnal niesamowicie, gral 3 w obronie, i po chyba 15 minutach strzelili mi ... 2 bramki. pozniej Daniel wrocil na obrone (a to on strzelil obie bramy!!) Obie glowka z wrzutek ; )

niestety screena nie mam bo to bylo w FM 09 a wtedy jeszcze nie bylem na tym zacnym forum i zostaly mi jedynie wspomnienia.. : )

P.S. Ja gralem Borussia Dortmund : )

adrian_9243 Partyzant

05.05.2011 15:30    #2035     Sufler - Porady do gry - Taktyka do Chelsea Londyn?
Witam jaka taktyka pasuje do niebieskich? Zaczynam przygodę z tym FM'em, wcześniej grałem cały czas w 07 na swojej bazie danych i musze powiedzieć że w starym FMie królowała 41212 na kontrę. Z tego co się zorientowałem w nowszych FM'ach najlepsza jest gra pozycyjna a'la Barcelona. Jakie jest wasze zdanie? Gram z łatką 11.3 i uaktualnieniem (jest Torres i Luiz), kupiłem Lukaku.

Cutter Partyzant

05.05.2011 14:33    #2036     Sufler - Porady do gry - Taktyka do Liverpool FC jaka ?
Prowadzisz kiepską politykę transferową, moim skromnym zdaniem, jeżeli klub jest z Anglii, spróbuj sprowadzać zawodników z tego kraju, szybciej dostosowują się do nowego zespołu, nie ma z nimi problemu jak porozumiewanie się pomiędzy sobą na boisku, nie jest to łatwe, i może często nie wychodzić, ale warto próbować. Z kupnem Van Nisterlooy'a postąpiłeś zbyt pochopnie, ma on nadal dobre statystyki, ale nie sądzę by sprawdzał się na takim poziomie rozgrywek. Kuyt, Jovanović, Carragher - Ci zawodnicy nie powinni być w Twoim zespole, są już w bardzo zaawansowanym wieku, więc radziłbym ich sprzedać, póki jeszcze można na nich zbić dobre pieniądze, na ich miejsce możesz spokojnie znaleźć dziesiątki piłkarzy dużo młodszych.

Taktyka - nie lubię grać aż tak defensywną taktyką z pominięciem środkowych pomocników, nie masz wtedy dominacji w środku pola i powstaje duża luka która często może być łatana jednym ofensywnym pomocnikiem z odpowiednimi zadaniami, aczkolwiek jest to trudna sztuka, spróbuj może zagrać "choinką" 4-3-2-1, z trzema środkowymi pomocnikami i dwoma ofensywnymi, jeżeli to nie da efektu możesz przerzucić się na gre dwoma napastnikami.

Ostatnie co chciałbym napisać, spróbuj szukać talentów w średniakach Angielskiej Ligi, o ile wiem to Liverpool ma dużo pieniędzy na transfery więc wyciągnięcie z Aston Villi takiego Delfouneso na atak za starego Van Nisterlooy'a, czy Ashley'a Younga którego wartość będzie pewnie równoznaczna ze sprzedażą Kuyt'a i Carragher'a nie będziesz miał problemów.

dr taktyka Młody aktywista

04.05.2011 12:41    #2037     Sufler - Porady do gry - Ukryty atrybut - ważne mecze
Po przydzieleniu mentora z dużą wartością tego atrybutu zawodnikowi uczonemu urośnie... jeśli zaś mentor ma niższy niż młodzian to zdaje się, że spada... aczkolwiek pewności nie mam.. być może pozostaje niezmieniony.
Tak sam z siebie powinien rosnąć również poprzez zdobyte doświadczenia chociaż wielu starych graczy tego atrybutu nie ma na 20, więc możliwe, że pozostaje niezmienny ;/
Trzeba byłoby obserwowac genie itp.

Pozdrawiam

Tome888 Partyzant

03.05.2011 17:45    #2038     Sufler - Porady do gry - Taktyka do Barcelony
[quote=bugi42]Spróbuj zrobić samemu taktykę do Barcelony, to nic trudnego. Barceloną gra się dosyć łatwo, więc warto spróbować. A jeśli nie chcesz to tutaj masz taktykę wzorowaną na grze Barcelony: http://www.cmrev(...)ony.html .[/quote]
Nie moge sciągnąć bo nie działają mirrory :)

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

03.05.2011 16:30    #2039     Sufler - Porady do gry - Atrybuty
Witam.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić sytuację ze screena? Park trenuje normalnie, nie miał żadnej kontuzji od początku gry. Co prawda nie wystąpił w dwóch pierwszych meczach sezonu, ale w sparingach grał regularnie. Nie skarżył się na trening. Nie miał żadnego treningu indywidualnego, treningu pozycji czy zagrania. Trening ustawiony na 70%, 30% to taktyka. Spadek nastąpił nie podczas wakacji ani podczas okresu przygotowawczego, tylko po ostatnim meczu (sprawdzałem cofając się do save'a sprzed meczu). Skąd aż taki regres? I to na tylu atrybutach jednocześnie, z różnych kategorii treningowych?
Darkness... for me is where I shine

machaj88 Młody aktywista

03.05.2011 12:36    #2040     Sufler - Porady do gry - Siła
[quote=dr taktyka]Przepychanie, zastawianie piłki, podczas takich przebitek zawodnik z większą siłą ma większe szanse na przejęcie piłki.
Możliwy jest taki napastnik ;]

Pozdrawiam[/quote]
Dodam jeszcze, że silny zawodnik łatwiej utrzymuje się przy piłce, nie daje jej sobie odebrać, a u napadziora to przecież niezwykle ważne.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.