Wyniki wyszukiwania dla: taktyka

Strona

loswariatos Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.03.2012 09:13    #1651     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=BeKaSiak]Pomocy!!
Potrzebna taktyka dla Wisły patch 12.1.1 [/quote]

Polecam przeczytać kurs Piotra Sebastiana.

[quote2=Azi]Edyta mówi że może jedna to ja jestem dziwny. W końcu pokażcie mi ile osób ogląda każdy mecz w całości (nawet towarzyskie) i reaguje na prawie każdą zmianę w taktyce rywala. Ale to może ja jestem lekko szurnięty ;D[/quote2]

Nie jesteś sam. Oglądanie meczów w całości to dla mnie esencja tej gry! W listopadzie zacząłem rozgrywkę i mam dopiero styczeń 2015 ;)
meglio fascista che frocio

Azi Partyzant

06.03.2012 23:37    #1652     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=BeKaSiak]Pomocy!!
Potrzebna taktyka dla Wisły patch 12.1.1 [/quote]

Przecież masz dział z taktykami...

Z drugiej strony nie bardzo rozumiem ludzi, którzy chcą grać w FMa na cudzej taktyce. Rozumiem pobrać jakąś i modyfikować pod siebie ale używanie czyjejś taktyki pod zupełnie innych graczy trąca mi amatorką :P
Sorki za uszczypliwość

Edyta mówi że może jedna to ja jestem dziwny. W końcu pokażcie mi ile osób ogląda każdy mecz w całości (nawet towarzyskie) i reaguje na prawie każdą zmianę w taktyce rywala. Ale to może ja jestem lekko szurnięty ;D

BeKaSiak Partyzant

06.03.2012 21:23    #1653     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Pomocy!!
Potrzebna taktyka dla Wisły patch 12.1.1

Sebastianus Partyzant

Witam, mam ochotę zagrać sobie taktyką z trzema obrońcami. Chodziłoby mi o taki klub, który by się do tego nadawał. Oprócz tego średniak, niegrający w pucharach europejskich. Obojętnie jaka liga, byle Europa.

Miastowy Partyzant

1. Przesyłam obrazek z taktyką, nie mam sobie równych w lidze aczkolwiek zatrudniłem dobrych amatorów i boję się ze gdy przyjdzie mi zmierzyć sie z równym zespolem to taktyka bedzie musiala uledz modyfikacji(jak cos mam jeszcze defensywna) A tak ogólem czy warto coś w tej 4-3-3 dodać wiecej? Zbyt duzo nie wstawialem indywidualnych polecen...

2. Czy jeśli dam jednemu z obrońców (obrona-obrona) krycie indywidualne to stworzy się jaka dziura grajac z mocnym zespolem?, jakie waszym zdaniem najlepsze jest ustawienie obrony w nastawieniu defensywnym z mocnym rywalem? Dziekuje za odpowiedzi, gdy bede wstanie również będe starał się pomóc jesli bede umiał. Pozdrawiam.

repus Młody aktywista

[quote=Miastowy]1. Przesyłam obrazek z taktyką, nie mam sobie równych w lidze aczkolwiek zatrudniłem dobrych amatorów i boję się ze gdy przyjdzie mi zmierzyć sie z równym zespolem to taktyka bedzie musiala uledz modyfikacji( defensywna mam 4-1-3-2) A tak ogólem czy warto coś w tej 4-3-3 dodać wiecej? Zbyt duzo nie wstawialem indywidualnych polecen...

2. Czy jeśli dam jednemu z obrońców (obrona-obrona) krycie indywidualne to stworzy się jaka dziura grajac z mocnym zespolem, jakie waszym zdaniem najlepsze jest ustawienie obrony w nastawieniu defensywnym lini obrony z mocnym rywalem? Dziekuje za odpowiedzi, gdy bede wstanie również będe starał się pomóc jesli bede umieć. Pozdrawiam.[/quote]

jak grasz z lepszymi od siebie to cofnij jak najbardziej obronę, ustaw piłkarzom bardziej defensywne indywidualne polecenia i graj z kontry

Daj zamiast SP to POP temu z poleceniem obrony i "nastawienie" defensywne i niech zostaje przy stałych fragmentach ofensywnych z tyłu. Za to będziesz mógł ustawić bardziej ofensywnie pozostałych dwóch SP
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Miastowy Partyzant

1. Przesyłam obrazek z taktyką, nie mam sobie równych w lidze aczkolwiek zatrudniłem dobrych amatorów i boję się ze gdy przyjdzie mi zmierzyć sie z równym zespolem to taktyka bedzie musiala uledz modyfikacji( defensywna mam 4-1-3-2) A tak ogólem czy warto coś w tej 4-3-3 dodać wiecej? Zbyt duzo nie wstawialem indywidualnych polecen...

2. Czy jeśli dam jednemu z obrońców (obrona-obrona) krycie indywidualne to stworzy się jaka dziura grajac z mocnym zespolem, jakie waszym zdaniem najlepsze jest ustawienie obrony w nastawieniu defensywnym lini obrony z mocnym rywalem? Dziekuje za odpowiedzi, gdy bede wstanie również będe starał się pomóc jesli bede umieć. Pozdrawiam.

Akontipus Partyzant

01.03.2012 16:33    #1658     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
[quote=Maciejjol]To jest nieprawdopodobne ! Po raz kolejny mój team oddaje około 20 strzałów na bramkę, ma 4-5 setek, a oczywiście gola nie ma i nie będzie ! Dostaję szału kiedy przeważam cały mecz, a w ostatniej akcji nagle przebłysk napastnika przeciwników i co ciekawe oddają 5 strzałów na mecz i zawsze któryś z nich jest golem ... Nie wiem czy powodem jest zły trening czy rozmowy motywacyjne ...
Pomóżcie zanim rozpieprze kompa ! [/quote]

Spokojnie, ja gram 4 sezon Malaga roznymi taktykami i kilkju nielzych napatnikow sie przewinelo (Soldado, Tevez, Muniain, Rondon, Ruud, Adebayor) i z nich zaowdzili praktycznie wszyscy (opróćz Ade). W zasadzie w 90% meczy przewazam i to wyraznie, setek tez nie brakuje a lige skonczylem odpowiednio na 6,2,3 i 5 miejscu. Tracac 0,6 bramki na mecz i przegrywajac 1 bramka lub remisujac jestem ciagle ogranicznay przez zlosliwosc silnika jak np ostatnio gdy zremisowalem z Betisem u siebie 1-1 przy 27 strzalach a ich 3 w tym 1 w bramke. Wiec nie przejmuj sie. Taki urok gry. Tworcy nie moga utrudnic nam gry bardziej ciekawy sposob niz slepota naszych graczy juz od paru ladnych FMow i CMow. Dodatkiem do tego sa plagi kontuzji i to zadziwiajace, ze akurat najczesciej jednej formacji. PZDR i zycze cieprliwosci.

Zymon Partyzant

Ja grałem w FM2008, FM2007, I FM2006. Moim skromnym zdaniem wersja z 2008 roku jest najlepsza. W fm2007 jest też fajna ale nudna... Wystarczy jedna dobra taktyka i przez cały czas możesz nią grać. Fm2006 jakoś mnie nie wciągnął żebym grał całymi dniami i wieczorami. W fm2008 po jakimś czasie kluby rozpracowują twoją taktykę i trzeba coś nowego wymyślić lub zrobić jakieś korekty w taktyce. To daje jakiś smaczek, widać że gra jest realna. W Fm2007 wystarczyła jedna taktyka i urlop na cały sezon. Dodam również że w FM2008 jak kogoś pominiesz prze=y powołaniach to prasa zaraz o tym piszę, wyraża również zdanie żę np. dany zawodnik jest za słaby na reprezentacje lub miałem taką sytację że raz nie powołałem Wichniarka. Jednak gdy jakiś gracz doznał kontuzji to w jego miejsce chciałem właśnie powołać Wichniarka. A on odrzucił powołanie! Coś tam gadał że nie chce być 5-tym kołem u wozu i itp. Pózniej musisz się wypowiedzieć w mediach że np. dany zawodnik może jeszcze dostanie szanse gry w kadrze lub że za twojej kadencji nie otrzyma już on powołania, lub musi przeprosić itp. To jest realizm. Tego Ci nie da FM2007 lub FM2006. W fm2009 grałem przez chwilę i powiem że jest słaba. Trochę ma więcej opcji niż fm2008 ale są one prawie niepotrzbne a wiadomo że na 2009 musisz wziąść mniej lig niż np. fm2008 lub fm2007. Moim zdaniem powinieneś wybrać pomiędzy FM2008 a 2007/6. Wybór należy do ciebie. ps: Możesz jeszcze pograć w CM03-04 ta wersja wymiata chodz jest trochę dziwna ;D
był - będzie - jest zawsze IKS!

mb15juve Partyzant

29.02.2012 15:56    #1660     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Jakas porada taktyczna? gram taktyka 4-4-2 (3 ŚP i 1 OPŚ) i nie wiem jakie role ustawic dla moich pilkarzy. Napastnicy to lis i odgrywajacy, OPŚ rola ofensywny pomocnik atak, a z środkowymi mam problem

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution