Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.03.2007 17:31    #8901     Sufler - Porady do gry - Utracone wiadomości
Szkoda właśnie że nie masz wcześniejszych save'ów, ja zawsze robię tak że po każdym sezonie jeden save sobie zostawiam:)

jacek20 Partyzant

27.03.2007 17:19    #8902     Sufler - Porady do gry - Jak zacząć najlepiej grę??
A ja powiem tyle, że nie trzeba klubow jak Milan zeby wspinac sie w tej grze na szczyt. Po 10 sezonach w Wisle Krakow, zostalem najlepszym menagerem na swiecie w rankingu sław. Wygralem tym klubem w przeciagu lat 2007 - 1015 trzy razy LM, raz superpuchar europy, raz 2msce w superpucharze europy, dwa razy klubowe MŚ, raz puchar uefa, 9 razy lige, 9 razy puchar polski, 8 razy superpuchar, 1 zajalem 2msce w superpucharze polski. pomijam dziesiatki meczow turniejowych ktore sam wszczynalem z klubami bardziej doswiadczonymi od mojego. Organizowalem duzo sparingow, szukalem pilkarzy z wolnych transferow, albo brazylijczykow wartych po 10 mln euro a majacych klauzule odejscia w wysokosci 600 tys-1mln euro. Po prostu dobrze ustawiałem taktyke na mecze i robilem to o czym wielu graczy zapomina, mianowicie zbieralem dobra EKIPE TRENEROW. To pozwolilo mi lepiej i szybciej rozwijac pilkarzy. Nie sposob kupic potencjalna gwiazde i pozwolic mu grac. musi miec dobrych szkoleniowcow wokol siebie, jak i fizjoterapeutow z wysokimi umiejetnosciami motywacyjnymi. Zaczalem gre w 06 teraz jestem w 07. Nie chce mi sie grac jakimis barcelonami, arsenalami czy milanami mimo ze bardzo te kluby lubie i z kazdym z nich udalo mi sie nawiazac wspolprace (kluby patronackie) - przez co nie tylko zyskiwalem doswiadczenie, ale i pieniadze. Niewiele bo niewiele, zawsze jednak cos. Poza tym skupilem sie na dobrym ustawieniu treningu. Nie przeciazam zawodnikow ale i nie popuszczam. Dyscyplina jest, nie ma zadnych absencji na treningach, a jak sa, to nie maja pieniazkow przez 2 tygodnie. Poza tym rozbudowywalem sukcesywnie szkolke, stadion, zaplecze treningowe... Zawodnicy zawsze dostaja kontrakty odpowiednie do swoich umiejetnosci. Zarowno zarzad jak i pilkarze sa moimi ulubiencami, a ja naleze do najbardziej szanowanych ludzi jakich oni znaja :) Dolaczam obrazek. wszyscy wiemy ze kodow nie ma, a nie korzystam z takiego chlamu jak edytory, zadna to wtedy przyjemnosc z grania. Pozdrawiam wszystkich F-M-aniaków ;)

ps

sefko1 Przodownik pracy

27.03.2007 17:19    #8903     Sufler - Porady do gry - Hmmm....Coś Nie Tak Z Grą?
Moga dac Ci tylko jedna rade. Zapisz i wyjdź z gry. Jesli raz Ci zaszkodziło moze teraz pomoze. :)

rafiraf Młody aktywista

27.03.2007 15:54    #8904     Sufler - Porady do gry - pękające żebra
Te kontuzje w patchu 7.0.2 to porażka - w 1 meczu nałapałem 5 (PIĘĆ) kontuzji. Dwie 3-4 miesięczne, jedna 7 miesięczna i dwie 1 miesięczne. O treningach nie wspomne. A w tym pamiętnym meczu najzabawniejsze jest to, że 3 razy kontuzjował się prawy pomocnik (kontuzja-zmiana, kontuzja-zmiana, kontuzja-zmiana). Szkoda gadać. :)

sefko1 Przodownik pracy

27.03.2007 15:07    #8905     Sufler - Porady do gry - pękające żebra
MI tam kontuzje tak bardzo nie przeszkadzaja. Wkurza mnie jedynie to, że zdarzają się seriami. To wkurzjące jak na jednym treningu nagle kontuzje lapie 3-4 graczy. To mało prawdopodobne.

sefko1 Przodownik pracy

27.03.2007 15:03    #8906     Sufler - Porady do gry - KM&FM`S Company
@Seju
A Ty tez nie znasz zawodników z rodzinego miasta?? Wełna Skoki :>
To, że nie chcecie wydawać na szybko to dobrze, nie liczyłbym jednak na to, że dostaniecie te kluby na tacy od ludzi. Tworząc updejta chyba musicie mieć jakies dane, z których będziecie czerpać.
Fudi napisał, że 3 liga moze byc dostapna nawet za 3 tyg. Jesli tak szybko powinniście mieć juz sporo danych zebranych, a juz napewno wstepną listę klubów z zawodnikami i kadrą szkoleniową.

P.S. Chyba musze do Was dołączyć, to prace rusza trochę szybciej.

P.S.2 Może warto rozejrzeć sie po CMForum. Tam sa odpowiednie działy dotyczące updejtów. Napiszcie tam posta, odzew powinnin byc wiekszy.

kurak69 Przodownik pracy

27.03.2007 11:48    #8907     Sufler - Porady do gry - zindywidualizowany trening...
aktualnie pisze prace semsestralna na studiach: "Błedy w kształtowaniu wytrzymałości tlenowej i beztlenowej w ostatnim etapie wieku juniora" wiec akurat mam duze pojecie o czym mowie. Wszystkich pozycji nie przeczytalem od deski do deski ale akurat wiem gdzie co szukac bo pisze z nich prace.

Tak mnie smieszysz tymi tezam z polowy lat 80-tych o 3 grupach profili motorycznych (szybkosciowcow, wytrzymalosciowcow i graczy o zrownowazonym profilu motorycznym) że smiem twierdzić że albo zrodlem twojej wiedzy jest kolega z A klasowego klubu z Ciochowic czy jeszcze jakiesgos "większego " ośrodka szkolenia piłkarzy , ewentualnie moze w twojej miejscowosci zamkneli biblioteke i twoja ostatnia lekturą byl dodatek sportowy "Trybuny Ludowej" z 1983 roku opisujący błedy szkoleniowe w prowadzeniu kadry Antoniego Piechniczka... koncze z uszczypliwościa i przechodze do rzeczy:

A teraz specjalnie dla Ciebie:

[...] W nowoczesnym treningu tlenowym nie dopuszczalne jest stosowanie tych samych obciążeń dla zawodników typu wytrzymałościowego i szybkościowego a nawet tych samych obciążeń dla zawodników tego samego typu. [...] Przyjmuje sie w praktyce szkoleniowej, że określając tolerancje organizmu do określonych obciążeń treningowych jestesmy w stanie wytyczyć każdej jednostce właściwy program obciążeń (predkość progowa, próg przemian beztlenowych PPB 4mMol/l krwi) [...] w związku z możliwościa monitorowania wszystkich waznych wartosci (praca serca, stężenie mleczanu) po każdej jednostce treningowej mamy możliwość całkowitej indywidualizacji obciążeń treningowych dla kążdego z naszych zawodników. [...] możliwość monitorowania organizmów w klubie pozwala zrezygnowac z standartowego podziału dużyny na wytrzymałościowców, szybkościowców i kompilacje tych dwóch cech. [...] szczególnie duze znaczenie zindywidualizowany dobor obciążeń treningowych ma w okresie kształtowania wytrzymałości i szybkości przed sezonem. W tym okresie monitoruje się organizm nawet czterokrotnie w czasie doby. Dzieki temu mamy mozliwość eleminacji bledow zwiazanych z niedociążeniem badz przeciązeniem organizmu jeszcze przed pojawieniem sie wyraznych sygnalow ze strony sportowego organizmu. [...] Wielu polskich szkoleniowców podobnie jak ich zagraniczni koledzy tej rangi jak np. Arsene Wenger zindywidualizowalo całkowicie program obciążeń treningowych w stosunku do konkretnych jednostek w duzynie. Dzieki temu wykorzystuja w stu procentach predyspozycje motoryczne swoich zawodnikow. [...]

źródło:
prof dr hab. Jan Chmura - "Szybkość w Piłce Nożnej", AWF Wrocław - Zakład Motoryczności Gracza, Wrocław, 2005

A na koniec widząc wyrwany kawal czasu z twojego zycia inforuje ci tak calkiem od siebie ze:
-bramkarz nie moze lapac pilki do rak po podaniu od wlasnego zawodnika...
-Legia nie moze juz powolywac zawodnikow do wojska zeby grali na stadionie Wojska
Polskiego
-Maradona skonczyl juz ostatecznie kariere piłkarska

Sorry ale nie moglem sobie odmowic tych paru uszczypliwosci...

sefko1 Przodownik pracy

27.03.2007 09:08    #8908     Sufler - Porady do gry - KM&FM`S Company
OK. Temat jest i dobrze. Mi chodziło trochę o co innego. Ten temat powstał w celach informacyjnych. Do dyskusji powinno słuzyć Wasze forum. A tu nagle widzę, że dyskutujecie miedzy sobą (członowie teamu KM&FM'S), zamiast takie rzeczy rozwiązać najpierw we własnym gronie. Przecież do tego macie inne mozliwości, chocby wspomniane konfy. Ustalcie między Soba jakies konkrety i dajcie Nam (uzytkownikom) wspólną wersje. Może określcie w końcu jak ma wygladac ten updejt. Ile klubów będzie i jakie w której lidze. Dajcie Nam cos konkretnego, nad czym mozna sie zastanowić. Fajnie jakby też pojawiło się coś o terminach wydania. Uważam, że tu powiniście dawać głównie odnośniki do konkretnych tematów na swoim forum. I pisać TU tylko konkretne informacje. Np. propozycja klubów do 3 ligi i link do forum gdzie mozna o tym podyskutować. Ja nie chcę Wam przeszkadzać. Chciałbym tylko troche systematyczności z Waszej strony. Narazie jest za bardzo chaotycznie. Pozdrawiam.

bury86 Młody aktywista

26.03.2007 23:44    #8909     Sufler - Porady do gry - Jak zacząć najlepiej grę??
Chcesz to graj np Milanem ale co to za przyjemnosc grac takim wielkim klubem, ja np zaczalem grac 2 lige Polska i satysfakcja wprowadzenia druzyny do orange i wywalczenie w moim 3 sezoonie mistrzostwa Polski jest o wiele wieszka niz Milanem wygranie serie A , no a jesli jeszcze uda ci sie wejsc do Lm i po drodze wypromowac kilka gwiazd jak ja o ktore bije sie np Real czy Juve to wogole super rzecz. Wiec ja polecam ci np 2 lige Polska. Zawsze mozesz sporbowac 2 ligi z innych krajow np Portugalska, tez gra sie fajnie.

seba__1986 Partyzant

26.03.2007 23:07    #8910     Sufler - Porady do gry - KM&FM`S Company
Widzew łódz- kks koluszki

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution