Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

wojciak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
"a co do używania wizerunku jest na to paragraf a co sąfdzą admini ??? pzdr"

Na wszystko sie przepis znajdzie :p A tak serio, to istnieje coś takiego jak ochrona wizerunku, po to żeby chronić znane osobistości i gwiazdy przed umieszczaniem ich wizerunków byle gdzie (np. na paczce kalesonów) albo zarabianiu pieniędzy na ich popularności. Nikt normalny nie wytoczy procesu nastolatkowi, za to, że stworzył i udostępnił bezpłatnie facepacka bo raczej zaszkodziłby sobie niż cokolwiek osiągnął.
Cała afera ze "spolszczeniem" polega na tym, że cmrev.com współpracuje z CD-Projekt, który to został wydawcą FM w Polsce, a raczej nie na rękę jest temu podmiotowi gospodarczemu, aby polonizacja za którą zapłacił była udostępniana za darmo. CD-Projekt wyłożyło przecież pieniądze SI za możliwość polonizacji i wydania gry w Polsce. Gdyby "spolszczenie" było łatwo dostępne to nie byłoby czym przyciągnąć klienta, aby kupił płytkę właśnie u naszego wydawcy. Stąd zapewne warunek promocji brzmiał: Zapewniamy wam reklamę i utrzymanie serwisu, ale w zamian my decydujemy które dodatki będziecie udostępniać.
Jak widać bez problemu można tutaj rozmawiać o pliku fake, facepackach kitspackach i innych teoretycznie też chronionych przez prawo rzeczach, a więc to nie jest troska adminów o to, abyśmy byli legalni do bólu, ale zwyczajny marketing i odwracanie kota ogonem.

wojciak Partyzant

"Ma rację plik na kompie przez 24h jest legalny!"

... i przez każde następne 24 godziny także...

Cała sprawa ze "spolszczeniem" rozgrywa się o to, że polski wydawca wydając grę po polsku może obniżyć cenę, ale...

Gdybym mieszkał w Anglii i zakupił tam FM w wersji angielskiej, czułbym się jednak moralnie usprawiedliwiony ściągając z internetu "spolszczenie", bo skoro gra wydawana jest na terenie Unii Europejskiej to powinna być wydana we wszystkich językach urzędowych Unii. Prawo unijne gwarantuje mi taki sam dostęp do dóbr materialnych na całym obszarze wspólnoty, a więc w teorii idąc do sklepu z grami w Anglii powinienem tam znaleźć FMa PL.
Skoro go nie znajduje, albo kupuje produkt wybrakowany, to moim zdaniem takie postępowanie producenta trzeba rozpatrywać w kategoriach niedopatrzenia i spokojnie zassać sobie brakujące pliki traktując to jako upatchowanie gry. A skoro wszystkie patche do FMa są dostępne na tej stronie, to nie widzę powodu aby nie było tu także "spolszczenia". Zapraszam do inteligentnej dyskusji.

Zaznaczam, że opisywany tutaj problem rozpatruje teoretycznie. Posiadam Polskiego oryginalnego FMa.
(to oświadczenie na wypadek gdyby ktoś nie odróżniał dyskusji od żalenia się na los)

eMiKa Młody aktywista

07.09.2007 11:25    #8163     Sufler - Porady do gry - Klub a nie piłkarze?
Seju,a Ty dalej reakcjoniste masz:D nie,no bez kity...troszke dlugo:) no,chyba ze cos znowu przeskrobales:D:D:D
" Dla Was to tylko piłka... dla Nas, to sens życia - Motorowcy "

eMiKa Młody aktywista

07.09.2007 11:11    #8164     Sufler - Porady do gry - Trzecioligowcy
9pucek ja tam mam zainstalowane wszystkie latki i update'y, ale wolalbym grac na 700 bo jest moim zdaniem najlepszy.Moze nie ma tylu bajerow co nowsze latki,ale nie ma tez ich nowych bledow.Do starych idzie sie przyzwyczaic:) Pozdrawiam.
Co do awansu druzyn z nieaktywnej ligi.To u mnie w 2014 roku w OE gral Motor Lublin,Radomiak i GKS Katowice,z tym ze troszke czasu im zajely awanse. Motorowi 4 lata,a GKS i Radomiakowi 5.
" Dla Was to tylko piłka... dla Nas, to sens życia - Motorowcy "

Vigo Partyzant

06.09.2007 21:24    #8165     Sufler - Porady do gry - Klub a nie piłkarze?
Jest taka sprawa. Każdy kto się bawił edytorem zauważył pewnie, że jest taka opcja, która umożliwia edycję cech danego klubu. Np. pressing, ofensywa. Przecież to jest kompletna bzdura. To jak dobry jest klub zależy tylko od umiejętności piłkarzy i sztabu szkoleniowego, a nie jak to jest zrobione od nadanych z góry ukrytych cech. I pytanie. Czy ktoś może orientuje się, jak wiele to zmienia w grze zespołu? Czy pomimo lepszych piłkarzy, przegramy z gorszym klubem nie ze względu na taktykę i skład, a na cechy o których tu mowa?

Proletariat

06.09.2007 20:38    #8166     Sufler - Porady do gry - Skin a logopacki i facepacki
nie znam angielskiego (w szkole niestety tylko francuski i niemiecki)

wielkie dzięki pucek!! zadziałało!! normalnie kocham Cie za to :P joke - nie bierz tego do siebie :P

ajum Partyzant

06.09.2007 19:15    #8167     Sufler - Porady do gry - ocena
Wiesz tak mam, ale jakby nie patrzyć dany zawodnik przeszkodził w drużynie. Zaszkodził np samobujem i jak ma mieć dobrą note jak pomylił bramki?:P

cristiano88 Partyzant

06.09.2007 12:22    #8168     Sufler - Porady do gry - Znicz Pruszków
mam pytanko odnośnie drużyny Znicza Pruszków...czy w FMPoland Update v7.5 uwzględniona jest dobra postawa Znicza na starcie sezonu II ligi??tzn.czy kluczowi zawodnicy tej ekipy są poprawieni,chodzi mi tu o Lewandowskiego,Wiśniewskiego i Leszczuka:)...prosiłbym o konkretne odpowiedzi...z góry dzięki za udzieloną mi pomoc i pozdrawiam wszystkich fanów FM'a

RAFIKO Partyzant

06.09.2007 08:20    #8169     Sufler - Porady do gry - głos wylonczyc sie da?
siemko. dzisiaj se nie poszedlem do szkoly, czyli wagary na sobie poszedelem a mamma mysli ze poszedlem do szkoly haha ale mama problem jak dzwienk wylonczyc w efemie bo chce se popykac a sie boje ze sonsiady uslysza ze ktos na hacjendzie jest i doniosom mama a jamama glosniki w monitor wbudowanka

Proletariat

szkoda mi tracić ten sezon, będę się z nimi męczył jako z cudzoziemcami... a facepacki do dobrego folderu kopiowałem - sprawdzałem kilka razy i mimo to nadal nic. a używam skórki standard czyli Metallic...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.