Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

jaruone Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.11.2007 15:42    #7881     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
@sefko1 dział w takiej formie jaką przedstawiłeś (czyli nie gotowe taktyki a PORADY taktyczne) byłby najlepszym wyjściem.
Omówienie zalet i wad płynących z rozmaitych rozwiązań np. krycie, preferowane podania, ustawienie linii pomocy pomoże mniej zaznajomionych z wiedza taktyczną .
Niektórzy sądzą że lata praktyki w FM wystarczą, ale założę się że niektórzy z Was mają do czynienia z prawdziwymi zajęciami np. na AWF lub są pasjonatami dobrze znającymi m.in pozycje książkowe wymienione przez ag-25.
Wiadomości czy szczegóły jakie mogą nam (jeśli zechcą) dostarczyć mogą mieć zerowe przełożenie na taktyke w grze, ale wiedza nikomu nie zaszkodziła, a może dzięki temu ktoś odkryje jak nie nowe super ustawienie ("piramidka" :P) to choć nową jakość z oglądania meczy :)
Jestem wrogiem używania gotowych taktyk, wszystkich edytorów,skautów ( jedynie toleruję gotowe treningi bo w normalnych warunkach managera interesuje tylko intensywność treningu ewentualnie wydaje komuś polecenie by poćwiczył np. strzał, choć i tak jak mam już wykrystalizowany skład każdemu rozpisuję trening indywidualny - wcześniej nie chce mi się bawić w "kalibracje";) ale zwolennikiem poszerzania wiedzy i wymiany doświadczeniami.
Bo tylko nierozsądny człowiek (lub wietrzący bug w grze) wierzy w złotą taktykę, która zadziała w każdych warunkach - bo przecież jak mam w klubie 3 dobrych PŚ to nie bęę grał na siłe skrzydłowymi którzy sa mizerni "bo tak ktoś Śląskiem wygrał 10x Oranfe Ekstraklasę), 1x LL,2 UEFA a cwierćfinały to w takich imprezach ma zagwarantowane " ;)

jaksu27 Partyzant

27.11.2007 14:06    #7882     Sufler - Porady do gry - skrzynka wiadomosci
Jeśli cię nie interesują informacje na temat tego co się dzieje w tych małych ligach to ich nie wybieraj! Bo według mnie jest wszystko ok! Wybrałeś wszystkie ligi to gra dostarcza ci informacji o tym co się w nich dzieje. Na pewno nie przeszkadza ci, że dostajesz info tego typu o swojej lidze.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

27.11.2007 11:56    #7883     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
@ Ylv

W żaden sposób nie będzie mi przeszkadzał przyklejony temat w którym toczone są dyskusje na tematy związane z taktyką, sam zapewne często bym tam zaglądał bo do Mourinho jeszcze mi trochę brakuje :P:P:P

Ale jestem przeciwny zamieszczaniu w nim gotowców - gotowych taktyk do zassania, czy szczegółowych opisywanych taktyk - i w tym miejscu pojawia się prob. , jak rozmawiać o taktyce bez szczegółów ?

Chyba najlepsze by było w tym wypadku (bez zamieszczania taktyk) obejrzeć zapisany mecz, ale tu jest kolejny prob. bo to już coraz bardziej podchodzi po opowiadania ...
Nie wiem morze moja dyńka mnie zawodzi, ale nie potrafię sobie wyobrazić tego tematu stworzonego z ... hemm "półśrodków"(?) ... więc musiały by być w nim zamieszczane taktyki do ściągnięcia, a temu jak już pisałem jestem przeciwny.

A czemu jestem tak bardzo przeciwny zamieszczeniu gotowców - bo po dziś dzień przeklinam swoją własną głupotę i słabą wole po tym jak zassałem sławetną taktykę Diablo - wszystko było tak pięknie, wyniki po 5:0 i wyżej ... tylko radość z gry w jednej chwili szlak trafił :/

Więc gdyby taki dział z gotowcami powstał pewnie znów miał bym problem aby nie wejść , czegoś nie naskrobać, nie wyprobować nowej "super taktyki" ... jakie były by tego efekty łatwo się domyśleć ...

sefko1 Przodownik pracy

27.11.2007 00:30    #7884     Sufler - Porady do gry - posiadanie piłki na latce 8.01.
Troche to dziwne. Ja na łatce 8.0.1 potrafie mieć posiadanie na poziomie 62-65% na moja korzyść. To co opisujesz miało miejsce na betapatchu.
Ale żeby dokładnie Ci pomóc usielibysmy poznac twoja taktykę (polecenia druzynowe), bo co jak co, ale Wisla to w OE murowny kandydat na mistrza, posiadający najlepiej wyszkolonych graczy w Naszym Kraju.
Ja osobiście polecam odejście od taktyki 4-4-2 na gre 5 pomocnikami.

boncur Partyzant

26.11.2007 22:39    #7885     Sufler - Porady do gry - Kartkowy problem
klim1981-,czyli chodzi Ci o to,ze mam ich inaczej ustawic, czy dac im konkretne polecenia aby " zmniejszyć odległość miedzy formacjami obrony i pomocy.."
Mozesz troszke wiecej o tym napisac bo nie mialem do tej pory w zadnej czesci cm-a i fm-a takich problemow z kartkami:|
Jesli chodzi o atrybuty to oczywiscie bralem je pod uwage.Odpalilem nawet edytor aby zobaczyc ten ukryty :)
Loczus- ale Cahill przynamniej z przewrotki gole strzela,wiec mozna mu te 12 wybaczyc :P

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
26.11.2007 20:45    #7886     Sufler - Porady do gry - FAQ i ZASADY
Drogi rondlu
Co do kwesti kpiny: niektórzy są jacy są. Swoją postawą chcą zaimponować innym albo poprostu nie przeczytali zasad i chwalą się piratami.

Ban nie zniżył Cię do poziomu piratów. Był wynikiem pomyłki Reapera. Kwestią dyskusyjną jest ostatnio obecność adminów na CMREV. Najprawdopodobniej jest to wywołane lekkimi brakami w kadrze (szkoła,studia,robota). Dlatego tematy nie są szybko zamykane/kasowane a złodzieje nie są odpowiednio szybko banowani. Przez co pojawiają się czasami Twoje za ostre wypowiedzi. Wiem, że czasami nerwy ogarniają ale trzeba się starać. Obrażając innych sam zniżasz się do ich poziomu (sam to zrobiłem kilka razy).

Reszta argumentów (literka) była wywołana próbą żartu - mam nadzieję. Reaper to napisał dla śmiechu. Wiem, że na pewno Cię to nie śmieszyło.

Ja banów nie rozdaje ale za ten tekst na pewno czerwień Ci nie grozi.

Pamiętaj, że przewodnią myślą suflera jest pomaganie a nie ściganie.

Jeszcze jedna kwestia. Wydaje mi się, że Rondlowi należą się przeprosiny albo chociaż wyjaśnienie powodów nałożenia bana. Ufam a słowo zaufanie jest ostatnio bardzo na topie, że Reaper to zrobi - bo wierzę, że jest odpowiedzialnym i normalnym człowiekiem.

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

26.11.2007 19:30    #7887     Sufler - Porady do gry - 4414358
Aaaa super ;D Naprawde jestes zajebisty... Szukamy takich ludzi! Ogolnie mowiac kozak jestes ;] Szkoda tylko ze za dlugo nie pogadamy...

Ale to ostatnie zdanie bylo dobre ;D "ZEBY WYDAWAC NA JAKIES ZASRANE GRY TO WASZA SPRAWA" no to po kiego ch... tu piszesz?

Ciaooo ;*

CLOSE!

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

26.11.2007 18:49    #7888     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
Żeby była jasność nie przeszkadza mi dział w formie nowinki taktyczne...
tylko to aby opisywać w nim cała taktykę krok po kroku, a już absolutnie jestem przeciwny temu aby zamieszczać gotowe taktyki do ściągnięcia !

Co do opowiadań karier itp. proponuje zapis meczu zamiast taktyki, widzimy jak gra drużyna, jak jest ustawiona itd. , ale nie widzimy szczegółów.A to czy mamy na tyle własnej inwencji aby w taki właśnie nasz Dream Team grał, to już zależy tylko od nas.

Wniosek : Wilk syty i w owca cała, dostajemy podpowiedz, a reszta jest historią

Ach jeszcze jedno ...
Mam dziwne przeczucie że całkiem spora cześć osób popierających założenie takiego działu, powinna pisać zamiast : jestem słabym taktykiem - stwórzcie taki dział , szukam taktyki która nie można przegrać - vide Diablo.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
26.11.2007 18:38    #7889     Sufler - Porady do gry - 4414358
Radzę sprawdzić jego IP ponieważ z rozmowy na GG wynika, że mnie zna. A skoro mnie zna tzn. że być może ma inne konto na CMREV.

Szkoda, że ostatnio mało adminów na CMREV bo pewnie ten temat trochę tu będzie wisiał.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

26.11.2007 18:34    #7890     Sufler - Porady do gry - 4414358
a ja ci powiem 1

Baj Baj maszkaro !!!!!

ps. kogo to obchodzi ;>
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution