Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.03.2009 23:24    #6361     Sufler - Porady do gry - Trening słabszej nogi
No to jest ciekawy temat. Bo bardzo ważna w FM-ie jest gra "słabszą" nogą.
Szkoda że nie można jej jakoś trenować, rozwijać bo to jest bardzo istotna rzecz w grze. Czasami się zastanawiam czy może z biegiem czasu choć trochę "słabsza" noga danego zawodnika się chociaż trochę poprawi ale niestety chyba nic z tego, a bardzo mi tego brakuje bo było by to istotne przy zawodnikach którzy mogliby swoją słabszą nogę o najniższej wartości "bardzo słaba" zamienić chociażby na "słaba", bo jest to różnica. Gra nogami (stopami) w FM jest naprawdę bardzo ważna choć wydaje mi się że jest przez większość graczy pomijana i spora ich liczba może nie przywiązywać do tego znaczącej wagi. Lecz ja podkreślam ZWRACAJCIE UWAGĘ NA POZIOM GRY SŁABSZĄ NOGĄ danego zawodnika.
Uważam że jest to jedna z ważniejszych rzeczy w umiejętnościach zawodników. Zwracając na to uwagę możecie znacznie lepiej porównać umiejętności danych zawodników czy też ich potencjał.
Przykładowo -
Zawodnik "A" ma 10 wybranych atrybutów na poziomie 16, przy grze słabszą nogą na poziomie "bardzo słaba".
Zawodnik "B" ma 10 tych samych wybranych atrybutów na poziomie 13,14, lecz grę słabszą nogą na poziomie "względnie mocna".
Większość z Was na pierwszy rzut oka w grze zapewne wybrało by zawodnika "A" jako lepszego. Ale tak naprawdę zawodnik "B" jest zawodnikiem lepszym, jeśli nie dużo lepszym to na pewno nie gorszym. Umiejętności zawarte w grze słabszą nogą pochłaniają sporą ilość CA, które zamiast być widoczne w postaci większych wartości liczbowych atrybutów są zawarte w grze słabsza nogą (która jest na prawdę istotna w poziomie gry danego zawodnika).
Gdybyśmy np. obniżyli zawodnikowi "B" w edytorze umiejętność gry słabsza nogą z 14 na 1 co dawało by wtedy poziom gry danej stopy jako "bardzo słaba" jego umiejętności CA przeszły by na większość liczbowych atrybutów zawodnika zwiększając je znacząco.
Zwróćcie czasem uwagę dlaczego dany zawodnik w jednej grze wygląda dużo lepiej a podczas załadowania kolejnej gry niby już dużo gorzej... Tak się wydaję ale tak nie jest. Dany zawodnik zapewne ma losową wartość słabszej nogi określoną jako "0", co powoduje że gdy jego słabsza noga załaduję się jako "bardzo słaba" wtedy jego atrybuty będą znacznie lepsze, dużo wyższe (część jego CA przejdzie na atrybuty) niż było by to wtedy gdyby wartość jego słabszej nogi załadowała się na poziomie np. "przyzwoita", wtedy oczywiście atrybuty kosztem lepszej słabszej nogi wyglądały by już nieco gorzej. Ale w żadnym wypadku nie oznaczało by to że jest gorszy. Mam nadzieję że zrozumieliście.;)
Trochę się rozpisałem.;) Pewnie i tak nikomu nie będzie się chciało tego czytać.;D
Pamiętajcie o zwracaniu uwagi na poziom gry słabszej nogi.;)
Poziom umiejętności danej stopy (od najsłabszej do najlepszej) określana jest następująco:
- bardzo słaba
- słaba
- przyzwoita
- względnie mocna
- mocna
- bardzo mocna
Pozdrawiam.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
23.03.2009 12:44    #6362     Sufler - Porady do gry - Atrybuty-Pomoc
Odpowiedz znajdziesz w dziale FAQ...ale jeśli nie chce ci się szukać to zacytuję tutaj FAQ:

Przede wszystkim najlepiej by za każdy trening odpowiadał inny trener:

# Siła - trener musi mieć dobry atrybut Kondycja
# Aerobik - tak samo jak w sile musi mieć dobrą kondycję
# Strzały - atrybut Technika
# Panowanie nad piłką - atrybut Technika Ofensywa
# Defensywa - atrybut Defensywa
# Atak - atrybut Ofensywa
# Stałe fragmenty gry - atrybut Technika, Psychika, Ofensywa
# Taktyka - atrybut Taktyka

Jeśli natomiast szukasz trenerów którzy będą mieć "7 gwiazdek" to muszą oni mieć następujące parametry (dane również z FAQ):

Trener od (podano minimalne wartości wymaganych atrybutów):

# Siły powinien posiadać Kondycję na 18

# Aerobiku powinien posiadać Kondycję na 18

# Bramkarzy musi posiadać Umiejętności bramkarskie na 18

# Taktyki musi posiadać Taktykę na 18

# Panowania nad piłką powinien mieć:
Technika 18 i Psychika 18 albo
Technika 19 i Psychika 14, ewentualnie
Technika 20 i Psychika 10.

# Defensywy musi posiadać:
Defensywę na 18 i Taktykę na 18 albo
Defensywa 19 a Taktykę na 14 jeszcze można zyskać 7 gwiazdek mając Defensywę 20 i Taktykę na 10

# Ataku musi posiadać:
Atak na 18 i Technikę na 18 albo
Atak 19 i Technika 14 ostatnim wyjściem jest
Atak 20 i Technika 10.

# Strzeleckiego musi posiadać:
Technikę na 18 i Atak 18 albo
Technika 19 i Atak 14 ale można również zatrudnić trenera z
Techniką 20 i Atakiem 10

# Stałych fragmentów gry nasz trener musi posiadać następujące wartości atrybutów:
- Technika 17 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 39.
- Technika 18 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 36.
- Technika 19 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 33.
- Technika 20 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 30.

Powyższe informacje (które są również zawarte w FAQ) powinny ci wystarczyć do skompletowania najwyższej klasy sztabu szkoleniowego (oczywiście w zależności od reputacji klubu jakiego prowadzisz)

Jeśli natomiast chodzi o trenera juniorów to oprócz tych atrybutów powyższych zwróć uwagę na pracę z juniorami

Dla Scouta najistotniejsze to Ocena potencjału oraz Ocena umiejętności gracza.
Dobrze też jelsli scouta cechuje duża Determinacja.Dodatkowo zatrudnij także jednego scouta o wysokim atrybucie wiedza taktyczna i wyznacz mu w zdaniach sporządzanie raportów o następnym rywalu.

Mówiąc: Fizjoterapeuta myślimy: Zdolności medyczne :)
Co oczywiście nie znaczy że innych atrybutów jak np: Determinacja nie może mieć na przyzwoitym poziomie :)

Natomiast dobrego Asystenta winny cechować następujące (oczywiście możliwie jak najwyższe) atrybuty:
-kierowanie zespołem
-ocena umiejętności gracza
-ocena potencjału gracza
-wiedza taktyczna
-motywowanie
-determinacja
-mentalność

Generalnie im więcej atrybutów powyżej 13 tym lepiej :)
Możesz też dla porównania obejrzeć asystentów z np czołowych 20 europejskich drużyn i powinieneś po tym mieć jakiś "obraz" co jest najistotniejsze u asystenta.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

21.03.2009 22:53    #6363     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote2=LiPa_7][quote=Arek96]Jaką reputację masz?[/quote]
Niby tylko kontynentalną - dziwi mnie to trochę bo mój cały sztab szkoleniowy ma już na poziomie światowym. Zaczynałem od automatycznej reputacji :]

E: Pierwszy raz coś takiego widzę: http://www.bankf(...)160.jpeg[/quote2]
Ja tak miałem z Caicedo :D

LiPa_7 Partyzant

21.03.2009 22:32    #6364     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote=Arek96]Jaką reputację masz?[/quote]
Niby tylko kontynentalną - dziwi mnie to trochę bo mój cały sztab szkoleniowy ma już na poziomie światowym. Zaczynałem od automatycznej reputacji :]

E: Pierwszy raz coś takiego widzę: http://www.bankf(...)160.jpeg

olsztyniak90 Partyzant

21.03.2009 22:15    #6365     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
pierwszy sezon w elgin city ( szkocka division three ) :)
sklad : http://www.bankfotek.pl/view/209144
transfery : http://www.bankfotek.pl/view/209148
tabela : http://www.bankfotek.pl/view/209147
statystyki : http://www.bankfotek.pl/view/209145
najlepszy zawodnik : http://www.bankfotek.pl/view/209146

batata Przodownik pracy

20.03.2009 20:04    #6366     Sufler - Porady do gry - reprezentacje U-17
[quote=elpueblo] liste dobrego sztabu szkoleniowego[/quote]
http://www.cmrev(...)719.html

elpueblo Partyzant

20.03.2009 20:02    #6367     Sufler - Porady do gry - reprezentacje U-17
na przyklad po to ze jesli zawodnik majacy 16 lat gra w kadrze U20 to musi sie czyms wyrozniac i to mnie boli! moim zdaniem SI poszlo na latwizne a ja staram sie byc szperaczem!
i jeszcze jedno zeby suflera nie zasmiecac mozna gdzies dostac jakas liste dobrego sztabu szkoleniowego

jaroo25 Młody aktywista

20.03.2009 15:31    #6368     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
W moim Sheff takich techników nie ma zbyt wielu (szkoda) ;)
"Chodzi o to żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika "

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
19.03.2009 23:03    #6369     Sufler - Porady do gry - Zmiana Prezesa
[quote2=Arek96][quote=Adonim]czy w edytorze mogę wymusić na zarządzie wybudowanie nowego stadionu?[/quote]
Ale mówiłęś, że grasz bez edytorów? ;)
Ja tam kiedy nie stawiałem ultimatum zawsze było: Stelmach na bruku :)[/quote2]

Jak ja byłem w Dynamie Kijów to kibice mnie poparli, a zarząd obiecał rozbudowę stadionu :D Taką się miało pozycję :D

Wracając do tematu:

1. Nie da się wymieniać prezesa (szkoda :P) - dzieję się to samoczynnie

2. tak jak napisał qstosh
lucasinho.blox.pl

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

[quote=Edek]Hmm... Chciałbym napisać coś o NOWYM CM Revolution. Na początku oczywiście był zachwyt xD Niestety później... znalazłem aż 2 "przeszkadzajki"!!! To naprawdę straszne xD (Uwaga! Autor posta wygłasza subiektywną opinię ;P) Otóż trochę denerwujące są zakładki w panelu użytkownika (czy jak to się tam zwie...). Powinny zmieniać się dopieru po ich kliknięciu, ponieważ przejeżdżając myszą z góry ekranu niejednokrotnie (!) zdażyło mi się zmienić bezwiednie zakładkę i kliknąć w coś, w co w ogóle kliknąć nie chciałem. Dobrze... teraz druga sprawa. Ździebko dziwne wydaje się umiejscowienie najświeższych tematów "Suflera". Na dole strony są troszkę mało wyeksponowane. Moim skromniuteńkim zdaniem powinny być umiejscowione po prawej stronie zamiast, np. "Najnowszego Blogera". Te wiadomości powinny zostać przeniesione do "Najnowszych notek" i to by było w zasadzie tyle... Dziękuję za uwagę i pozdrawiam tych, którzy wytrwali do końca posta ;P[/quote]
Hehe no mi się udało dotrwać do końca gdyż uważam że są to trafione uwagi i się z nimi zgadzam, dokładnie tak samo jak Ty zwróciłem uwagę na te jak to ująłeś 2 "przeszkadzajki" ;D Zgadzam się z Tobą i myślę że może to zostać w najbliższym czasie poprawione.
pozdro.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.