Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
07.03.2010 12:50    #5641     Sufler - Porady do gry - Rzuty rożne
[quote=szemek7]Silnik na 10.3 jest dużo lepszy niż na 10.2. Szkoda tych rogów, ale nic na to nie poradzimy. Podobnie jak Qstosh wierzę, że SI wyda jakiś fix specjalnie z okazji tego, że spartolili trzecią łatkę. [/quote]

Nu i racja. Troszku tylko szkoda że tak mało się chwali te dobre zmiany, jakie przyniósł patch 10.3 - a jest przecież tego całe mnóstwo.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
07.03.2010 12:47    #5642     Sufler - Porady do gry - Rzuty rożne
Silnik na 10.3 jest dużo lepszy niż na 10.2. Szkoda tych rogów, ale nic na to nie poradzimy. Podobnie jak Qstosh wierzę, że SI wyda jakiś fix specjalnie z okazji tego, że spartolili trzecią łatkę.
"To tylko Internet k*rwa."

Guezmir Młody aktywista

07.03.2010 11:44    #5643     Sufler - Porady do gry - Rzuty rożne
Inna sprawa, że silnik meczowy po dłuższej grze wydaje się być rewelacyjny. Tym bardziej szkoda, że przez nieuwagę legendy SI pojawił się ak żenujący bug.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
[quote=webson]Ostatnie dręczy mnie takie pytanie. Kiedy, czy może w jakim miesiącu zmieniana jest reputacja klubu?[/quote]
Wg. mnie (ale pewności nie mam) reputacja klubu zmienia się wraz z końcem sezonu w którym to jesteśmy informowani o reakcji zarządu na miejsce które zajęliśmy w lidze (np zadowolenie zarządu, radość kibiców itp.).
Gdy dostajemy informację że np. awansowaliśmy z League One do Championship to wtedy (logicznie myśląc) nasza reputacja powinna się zwiększyć. Pozostaje tylko pytanie czy reputacja naszego klubu zwiększa się także "w trakcie sezonu" jeśli np grając 2 czy 3 ligowym klubem wyeliminujemy w krajowym pucharze jakiegoś faworyta i np. dotrzemy do półfinału. Tu znowu logiczne wydaje się ze wtedy reputacja winna choćby nieznacznie wzrosnąć. Pytanie tylko czy zostało to w ten sposób zinterpretowane w kodzie gry.
Można to bardzo łatwo sprawdzić choć ociera się to o oszustwo. Piszę że się ociera ponieważ nie lubię edytorów i wzelakiej ingerencji w save a do tego wymagany byłby edytor czasu rzeczywistego. Należało by sobie zanotować gdzieś na kartce reputację naszego klubu na początku rozgrywki (sprawdzając to właśnie w edytorze czasu rzeczywistego) i co jakiś czas np co miesiąc sprawdzać tą reputacje i odnotowywać czy rośnie czy spada (adekwatnie do naszych osiągnięć) i sprawdzać też przed i po ważnych meczach (pucharowych lub decydujących np. o awansie/spadku do/z ligi). To wydaje mi się najbardziej precyzyjne bo sprawdzanie w grze w informacjach o klubie czy nasza reputacja zmieniła się z krajowej na globalną to...jest trochę mało miarodajne bo nie wiemy dokładnie po jakich osiągnięciach ta reputacja skoczyła.

[quote=parachutes]Czy ligi zmieniają reputację, a jeśli tak to kiedy się to dzieje? Chodzi mi o Polskę.[/quote]
Ligi nie zmieniają reputacji nawet jeśli drużyny w nich grające osiągają znaczne sukcesy. Jeśli chcesz to sprawdzić to zagraj Ligę Polską jakimkolwiek zespołem przez kilkanaście/kilkadziesiąt sezonów i spróbuj tym zespołem odnieść większe sukcesy na europejskiej arenie. Nawet jak 10 x z rzędu (co i tak jest niemożliwe) zdobędziesz Ligę Mistrzów i do tego dołożysz inne mniejsze lub większe sukcesy (Liga Europy, czy inny superpuchar tudzież Klubowe mistrzostwa świata) to i tak nie uda Ci się zatrudnić najlepszych i najdroższych graczy z czołowych drużyn europejskich. Nie przez wzgląd na finanse bo wtedy już będzie Cię na nich stać ale przez wzgląd na ich niechęć do przejścia do ligi...o niższej reputacji. Konia z rzędem temu któremu uda się ściągnąć do Wigry Suwałki czy innego Ruchu Radzionków graczy pokroju CR9 [ tzn innych graczy ale o zbliżonych CA i PA i atrybutach] Nawet po znacznych sukcesach owych drużyn się to raczej nie uda.
A szkoda. Bo reputacja ligi winna być "mobilna" i rosnąć w przypadku gdy jej drużyny zaistnieją w europie i adekwatnie powinna spadać w przypadku stagnacji i braku gry jej drużyn w europejskich pucharach.

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

06.03.2010 20:00    #5645     Sufler - Porady do gry - stadion Wisły Kraków
To nie jest żaden "BUG". Wisła ma tak ustawione w edytorze - jest to pewnie błąd researchera Wisły Kraków, jednak w ogóle nie wpływa to na płynność gry, ani nie powoduje żadnych "crash dump'ów". Można powiedzieć, że "Rok Budowy" to taki dodatek "wizualny", ale tak jak pisałem - nie wpływa to na jakość gry. Jedynie, może to troszkę denerwować, więc ja sobie to w edytorze zmieniłem.

[quote=pawelbarca1993]dziwne. u mnie wszystko zgodnie z planem bylo i od drugiego sezonu gralem na R22. mozesz zmienic date przeprowadzki na nowy stadion w edytorze[/quote]

Tu nie chodzi o datę przeprowadzki, bo z nią wszystko jest dobrze ustawione - tylko o datę budowy stadionu. To dwie różne rzeczy.

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

06.03.2010 19:51    #5646     Sufler - Porady do gry - Kontrakt Prezesowski w edytorze
Mam taki problem, tworząc nowego człowieka w edytorze, w tym wypadku prezesa. Przypisuje jemu klub, w tym wypadku Arka Gdynia i po rozpoczęciu nowej gry, nie wiedzieć czemu, ma ustawiony kontrakt i pensje - dzieje się tak z każdą nową osobą w grze, którą sam tworze w edytorze (dotyczy to osób zarządzającymi klubami np. prezes, dyrektor).

I teraz mam pytanie, co ustawić w edytorze, aby nowo tworzone osoby - nie miały kontraktów, ani pensji, tak jak na początku na gołej wersji 10.3 mają wszystkie osoby tj. np. prezes i dyrektor.

Poniżej wklejam dwa screen'y, które troszkę rozjaśnią, jaki mam problem:

http://zapod(...)png.html

http://zapod(...)png.html

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

06.03.2010 18:23    #5647     Sufler - Porady do gry - Rozdzielczość w FM 2010
wydaje mi sie ze na to nie poradzisz.... bardzo Ci to przeszkadza to przesuwanie?
(L)

Rafaldinho97 Partyzant

06.03.2010 13:24    #5648     Sufler - Porady do gry - trenerzy - przydzielanie
[quote=qstosh]Najlepiej jeśli do każdego osobnego elementu treningowego będziesz miał osobnego trenera który jest wybitny w szkoleniu tego właśnie aspektu.
Czyli osobny trener do szkolenia ofensywy, osobny trener do szkolenia defensywy, inny do szkolenia w stałych fragmentach gry itp.
Im więcej trener posiada gwiazdek tym lepiej. Ideałem jest tu 7 gwiazdek.
Jeśli Twoi trenerzy z twego sztabu szkoleniowego mają mniej gwiazdek (np po3/4) to zwolnij ich i zatrudnij nowych i jak najlepszych (na jakich oczywiście będziesz mógł sobie pozwolić)
Tutaj masz kalkulator gwiazdek trenerskich pod FM2010
Może ci się on przydać podczas poszukiwań odpowiednich trenerów.
Pamiętaj że lepiej mieć w sztabie 10 wybitnych trenerów niż 20 przeciętnych.[/quote]
ale w FM 2010 jest max 5 gwiazdek w fm 2009 było siedem
Hala Real!!!
Hala Madryt!!!

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
06.03.2010 12:18    #5649     Sufler - Porady do gry - trenerzy - przydzielanie
Najlepiej jeśli do każdego osobnego elementu treningowego będziesz miał osobnego trenera który jest wybitny w szkoleniu tego właśnie aspektu.
Czyli osobny trener do szkolenia ofensywy, osobny trener do szkolenia defensywy, inny do szkolenia w stałych fragmentach gry itp.
Im więcej trener posiada gwiazdek tym lepiej. Ideałem jest tu 7 gwiazdek.
Jeśli Twoi trenerzy z twego sztabu szkoleniowego mają mniej gwiazdek (np po3/4) to zwolnij ich i zatrudnij nowych i jak najlepszych (na jakich oczywiście będziesz mógł sobie pozwolić)
Tutaj masz kalkulator gwiazdek trenerskich pod FM2010
Może ci się on przydać podczas poszukiwań odpowiednich trenerów.
Pamiętaj że lepiej mieć w sztabie 10 wybitnych trenerów niż 20 przeciętnych.

Fenix Partyzant

Witam
Mam problem w edytorku.
Pousuwałem trochę piłkarzy w celu zrobienia archiwalnego update'a i coś dziwnego się stało. Dodałem piłkarza przykładowo do Lecha. Wchodzę w skład Lecha, klikam na tego piłkarza i wyświetla mmi się .... nikt. Puste pola, a ID ... 0. Czasem w innych składach jest tak, że jak klikam np. na Mięciela (w składzie Legii), to wyświetla się profil Grzelaka. O co kaman?? Mi to osobiście aż tak nie przeszkadza, ale przy robieniu updete'a, boję się, że coś się w grze spartoli.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.