Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

marjo_BR Członek rządu

Grupa:
Poziom ostrzeżeń:
Witam
Mam problem z uaktualnieniem FM 2009 Revolution Update v2.0 fix- gram Legią na 5 ligach (pol, fra, ang, ita, hiszp)-chciałem wygrać ligę, mieć dużo kasy,wygrywać w europie itp:) Po 2tyg. czsu gry zmiana zarządu na panów z Izraela, 50 mln euro na konto i jazda;) Mistrza zdobyłem w ostatniej kolejce, czekałem na LM-tyle historii. A teraz sprawa-w europejskich pucharach na nastepny sezon 2009/10 są ustawione polskie drużyny z poprzedniego sezonu-moja Legia w LE(mistrz!!!), wisła(9miejsce) w LM, polonia(14m-ce)również w LE, sląsk(3m-ce)bez pucharów. Coś się da z tym zrobić?? szkoda takiej kasy w polskim klubie...
pozdrawiam

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Kriwca sam wyciągnąłem z Leszka do mojego Espanyolu, Lewy w Romie (ława niestety :P), bracia Bro Wisła do końca, Małecki w Serie B, Boguski podobnie lecz wschodnie tereny. Różnie to się toczy. Komputer kupuje zawodników tam gdzie ich potrzebuje, możliwe, że u Ciebie nie było zapotrzebowania na takowych graczy i dlatego pozostali ;)

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
U mnie w sezonie 2011/2012 niemal pół Anglii biło się o Lewego, w końcu przeszedł do Preston za 10 mln euro. W tej chwili jedynymi "starymi" gwiazdami w lidze są Peszko i Rengifo, dalej siedzący w Lechu.

Zresztą śmiało mogę powiedzieć, że ładny kawałem Championship to piłkarze z naszej Ekstraklasy. Sam miałem u siebie Wawrzyniaka (w sumie dalej jest, ale jako rezerwowy, który zostanie sprzedany po sezonie), Jodłowca, Majewskiego i Micanskiego. Dodatkowo ściągnąłem do rezerw Murawskiego z wolnego transferu. Jodłowiec gra obecnie bodajże w Birmingham, Majewski w Hiszpani, a Micanski w Championship. Ponadto naliczyłem tam co najmniej 10-15 innych. I jeszcze Błaszczykowski jest podstawowym skrzydłowym Arsenalu. :)

Z kolei w FM09, gdzie grałem Lechem, rekordem było utrzymanie składu przez 2 sezony. W tym czasie inne kluby z czołówki były już mocno przemeblowane.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

parachutes Młody aktywista

[quote=tosmielc]parachute
Przede wszystkim reputacja ligi.Za zwyciestwo w LM mistrzow dostajesz 900 ptk repuatacji za gre w finale chyba 500. To ze na reputacje nie wplywaja wyniki jako takie jestem pewien, gdyz w obecnym sezonie doszedlem do 1/2 LM a moja reputacja dalej jest nie wiele ponad 5000(i pewnie jeszcze spadnie) To, ze repuacja spada regularnie klubom jest spowodowane jak rozumiem tym ,zeby nie po jakims czasie nie bylo nadmiaru klubow z reputacja swiatowa. Reputacja oddzialowuje na wyniki chociazby w taki sposob,ze jak grasz z zespolem o duzo wiekszej reputacji to masz napisane "kibice pogrążeni w czarnej rozpaczy" czy cos podobnego, typy bukmacherów też nie są korzystne dla twojej drużyny.[/quote]
No ja gram Łęczną (jakby ktoś jeszcze nie wiedział :)) i po dojściu do ćwierćfinału LE i dobrych wynikach w lidze jestem na 4 miejscu według reputacji w Ekstraklasie (za Legią, Wisłą, Lechem - kolejności nie pamiętam). Dobrze, że tak wolno wzrasta reputacja. Duża daje przede wszystkim tyle, że mogę lepszych piłkarzy zatrudniać. Wcześniej mogłem tylko Polaków, Afrykanów i mieszkańców Ameryki Południowej. Teraz prawie wszystkie kraje europejskie (Niemcy, Hiszpanie, Francuzi i Włosi się jeszcze bronią). Ale chyba nic nowego do tematu nie wnoszę, więc wyłączam się z dyskusji. Dobre by było opracowanie jak zmienia się reputacja - np. ile za wygrany mecz, ile za awans w LM itd.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
16.05.2010 11:57    #5435     Sufler - Porady do gry - Olimpiada eleminacje AFRYKA
http://www.fifa.(...)dex.html

Troszkę na temat kwalifikacji do Olimpiady. Według tego artykułu są osobne kwalifikacje. Niestety nigdzie w FM ich nie widać.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

K0ras Młody aktywista

16.05.2010 11:00    #5436     Sufler - Porady do gry - Stadion Wisły - rozbudowa.
Za mną najgorszy sezon w historii, jedynie ekstraklasa wygrana... A tu niespodzianka na koniec sezonu...
http://img19(...)ek9.png/

johny96 Partyzant

Poszukiwał bym sztabu szkoleniowego, a dokłądnie kilku trenerów do pracy w moim Leeds. Drugi sezon awansowałem co C-CC.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

13.05.2010 12:29    #5439     Sufler - Porady do gry - brak podpowiedzi asystenta
A jeśli chcesz mieć w miarę działające podpowiedzi asystenta w rozmowach motywacyjnych, głównym czynnikiem jest tu atrybut 'motywacja'.

Problem z asystentem może wiązać się też z tym, że krótko pracuje w Twoim zespole. W takiej sytuacji nie ma również jego opinii w opiniach doradców. Albo faktycznie asystent ma bardzo niską wartość wiedzy taktycznej i zwyczajnie nie wie, jakie polecenia zastosować w przypadku unieszkodliwiania rywali.

Zasadniczo jednak działa to tak:
bramkarz rywala - pressing zawsze
środkowi obrońcy - pressing zawsze
defensywny pomocnik - ostry odbiór piłki, ścisłe krycie
środkowi pomocnicy - słabsza noga, pressing
skrzydłowi - odbiór ostry, pressing, słabsza noga, ścisłe krycie nigdy
szybki napastnik - pressing, słabsza noga, ścisłe krycie nigdy
wysoki napastnik - ostry odbiór, ścisłe krycie

To oczywiście tylko schemat, ale nawet jego zastosowanie jako takie wyniki daje i powinno się sprawdzić w sytuacji, gdy nie chcesz rozgryzać takich czynników jak np. ilość goli zdobytych przez napastników lewą nogą, prawą nogą, głową itd.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Spinx Młody aktywista

12.05.2010 22:42    #5440     Sufler - Porady do gry - brak podpowiedzi asystenta
Oj tam od razu taktycznie:P Wystarczy zneutralizować najgroźniejszego zawodnika drużyny przeciwnej:D i troszkę pressingu użyć:D

Pokombinuj ze zmianą asystenta;) ( Też tak miałem i pomogła zmiana na lepszego asystenta). Ale miałem też przypadek, że przez pewien czas nie mogłem korzystać z podpowiedzi asystenta. Albo pokombinuj ze zmianą asystenta albo poczekaj jakiś czas;)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution