Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

golex Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.11.2010 19:57    #5121     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
Dobra... Widze, że nikt nie kwapi się z wyjaśnianiem to ja zacznę...

Jeżeli chodzi o obciążenie w przygotowaniach do meczu to służy ono do poprawienia znajomości taktyki, czyli tzw. trening taktyczny. Maksymalne obciążenie spowoduje 50% zagospodarowania całego treningu, czyli pozostałe 50% zostanie na pozostałe szczeble ( trening programowy, trening pozycji, trening zagrania, itd.). Granie cały czas maksymalnym obciążeniem spowoduje, że piłkarz będzie miał mniej czasu na poprawienie wartości mentalnych, fizycznych i psychicznych, co poskutkuje po prostu spadkiem tych atrybutów. Dla tego polecam grać w sparingach przed sezonowych maksymalnym obciążeniem, a w trakcie sezonu trzymać suwak na przeciętne...

Obszar szczególnej uwagi- tutaj zaznaczamy opcje, w której zbliżający się przeciwnik jest najmocniejszy. Tutaj dużo zależy od raportu scouta, jeżeli ten jest dobrze wyszkolony taktycznie, to będzie podawał dokładniejsze tajniki taktyki rywala, i tak np. jeżeli powie, że szybkość napastników rywala może sprawić nam kłopot, należy zaznaczyć opcje poruszanie się w ataku, albo jak obrona rywali stanowi zwarty mur nie do przebicia(czy jakoś tak :D), należy zaznaczyć ustawianie w defensywie. Nie wszystko jednak musi leżeć na głowie scouta! Sami musimy przyjrzeć się rywalowi, a szczególnie na skoczność i grę głową zawodników i wtedy w zależności od umiejętności zaznaczamy atak przy stałych fragmentach gry, lub obrona przy stałych fragmentach gry ( w przeciągu całego sezonu, może raz to zastosowałem...)

Jeżeli nadal nie rozumiemy o co biega, możemy zlecić asystentowi, aby ten za nas decydował o przygotowaniu do meczu.

DanielloMUFC Partyzant

06.11.2010 17:34    #5122     Sufler - Porady do gry - Niechciane puchary.
Witam. Gram zespołem Notts County i mam obecnie sezon 2019/2020. W poprzednim sezonie (2018/2019) przydarzyło mi się coś niespotykanego i powtórzyło się to w obecnym roku. Chodzi o to że ni z gruszki ni z pietruszki uczestnicze w dwóch rozgrywkach pucharowych: 'English Southern League Cup' i 'English Isthmian League Cup'. Jest to bardzo uciązliwe, gdyż gram teraz mecze co 2-3 dni, a w połowie kwietnia mam w lidze o 8 rozegranych meczy mniej od innych. Jest to również nie realne, gdyż te puchary są dla klubów z bardzo niskich szczebli rozgrywkowych, a ja gram w Premier League oraz europejskich pucharach. Dodam, że kiedys tam wgrywałem mod dodający nizsze ligi angielskie, ale to było dosyć dawno i wcześniej (przed wspomnianym sezonem) tych pucharów nie miałem.

seba1702 Młody aktywista

ad 2. 14-17 lig?... Na tyle lig i jeśli dużo sezonów chcesz grać to tak:
- Twój komputer odpada
- karta nie gra roli 256 wystarczy, ale do tego z minimum niezbędne to 2GB ramu i ja bym stawiał na dwa rdzenie

ad 1. Czy to zależy od narodowości? Nie wiem, powiem szczerze nie sprawdzałem, ale nie sądzę by to miało wpływ.

Na pewno jest problem jeśli chodzi o języki bo jeśli tak dajmy przykład przychodzi do Polski piłkarz z Ameryki Łacińskiej i nie za za grosz polskiego języka, a ma grać w obronie z Polakiem który za to nie zna powiedzmy hiszpańskiego to jest to swoisty problem do momentu, aż ten pierwszy nie nauczy się w stopniu minimalnym polskiego języka i potrzebuje na to troszkę czasu, ale też nie przesadzajmy. Nauczy się języka, zgra z kolegą z formacji obronnej i innymi kolegami z drużyny i wszystko gra i buczy :-).

Dodam jeszcze jedno. Powiedzmy też, że Fabregas przychodzi do Barcelony i będzie grał w linii pomocy z Iniestą i Xavim nie jest powiedziane, że będzie grał cudownie bo jest Hiszpanem musi się wkomponować w drużynę.

Ogólnie ten temat co poruszyłeś to nie takie proste jak się wydaje bo to jak będą kumple z formacji ze sobą współpracowali to jest DUŻO ZMIENNYCH które na to wpływają.
Współpraca, język, treningi, ilość meczów kontrolnych, rotacje w składzie, mentalność graczy........................ no mógłbym wymieniać miesiącami.
By zgrać coś to musisz na to poświęcić trochę czasu.

Dużo tego, ale mam nadzieje, że pomogłem :-)
Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

Zymon Partyzant

pszepraszam myszka mi szfankuje
był - będzie - jest zawsze IKS!

Bartek_Realista Partyzant

04.11.2010 18:49    #5125     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
Ja juz gram w 11. Ciekawa gra, a nawet bardzo. Wieeeeeeeeeeele nowych opcji. Ciekawi pilkarze. Sposob negocjacji swietny. Ogolnie ten FM to jest bomba. Sciagnac mozna na haszkod.pl ygoowem. Spolszczenie tez juz jest.
"Jak się mówi „oszukiwać” po katalońsku? " The Special One

Hryniu Partyzant

Pieprzony geniusz. Dzięki ziomuś. Wystarczyło usunąć ten folder i zainstalować FMa na innym dysku. Szkok, że taki szczegół blokował mnie tyle dni. Teraz mogę się godnie pożegnać z 10 i niedługo zacząć naparzanie w 11.

Jeszcze raz wielkie dzięki, Siedem. ;)

Taher Młody aktywista

03.11.2010 22:51    #5127     Sufler - Porady do gry - FM11 przygotowanie do meczu
[quote=Macias]Jak najlepiej ustawić polecenia taktyczne, tak aby w akcjach ofensywnych w momencie, gdy uczestniczy prawy obrońca, lewy nie wychodził zbyt wysoko i odwrotnie? Chodzi o uniknięcie sytuacji, gdy obaj boczni obrońcy w jednej akcji hasają z przodu?[/quote]

Pomysły prosto z meczu xD, widzę, że się uważnie słucha Borka .
Też się nad tym zastanawiałem przez chwilę, lecz na chłopski rozum to dać jednemu rajdy na często, a drugiemu na rzadko albo czasami.
Są pewnie inne sposoby, szkoda tylko, że FM jest pod tymi względami trochę ograniczony, a nie, że zawodnicy sami myślą" Aha Ramos poszedł za akcją to ja się cofnę"

ronaldek1 Młody aktywista

Bardzo proszę.
.No szkoda że nie ma nowego loga, ale no cóż Puchar Polski schodzi na psy.

http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

spurny Partyzant

02.11.2010 20:00    #5129     Sufler - Porady do gry - facepack kitspack logopack
Pomstiborius szybszy o kliknięcie myszką

Macias Partyzant

[quote2=Lucasinho][quote=Macias]Jeżeli mam paczkę logosów i pod nazwą "129569.png" znajduję się troszkę inny herb niż powinien być (herb Stowarzyszenia Kibiców Polonii Bytom, a nie samego klubu), to czy jeżeli go wyrzucę a wrzucę do folderu prawidłowy herb pod taką samą nazwą to w grze będzie poprawnie działać?[/quote]

Tak.[/quote2]
A jakaś podpowiedź, żeby ładnie zrobić z tym herbem też "back left", "back right" i "small"?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.