Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Azi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.12.2010 08:46    #5021     Sufler - Porady do gry - Gdy nie mozna wygrac meczu
[quote=Brac0]Ja s&l stosuję tylko gdy utracę kilka meczy(nagłe wyłączenie gry) i pamiętam wyniki, staram się rozegrać je z takim samym skutkiem i robie to do upadłego.
To co Ty robisz to oszustwo i odbiera to radosc z gry. [/quote]

Wez na wstrzymanie. Jak chce grac s&l to niech gra - nie ma w tym zadnego oszustwa skoro robi to dla wlasnej przyjemnosci i wcale mu to nie przeszkadza.
Pamietam taki 2-mez z Juve w ktoryms kolejnym sezonie gry w FM09. W pierwszym meczu (z tego co pamietam u siebie) wygrana spokojnie 4:0 i do drugiego spotkania przystepowalem na luzie - taktyka obronna + kontra + gra bez pospiechu - generalnie nigdy wczesniej sie nie zawiodlem na takim ustawieniu. a juz przewaga 4 bramek... Ale ten mecz byl inny - juz na poczatku spotkania rywale dostali karnego i moja czerwona kartke (oczywiscie potem sie okazalo ze nieslusznie) ale sie nie martwilem bo musieli by strzelic kolejne 3 bramki - oczywiscie strzelili je bez zadnych problemow a nawet 2 kolejne. Sedzia za ten mecz otrzymal note najnizsza jaka widzialem do tej pory - 3. A jedyne co moglem zrobic na durnej konferencji prasowej odpowiadac na pytania "jak sie z tym czuje" i zostac zawieszonym za sluszna krytyke sedziego. I tyle - FM przeszedl obok meczu do porzadku dziennego i nic sie nie stalo. W rzeczywistosci po takich meczach wywoluje sie prawdziwa burza - w FM mozesz tylko ponarzekac dziennikarzom co ma nikly wplyw na gre. Nawet nie mozna porozmawiac z zawodnikami.
Po tym meczu ze slosci mialem reset kompa i obolaly palec u nogi. Przez pare kolejnych dni jak widzialem znaczek FMa na pulpicie to chcialo mi sie tylko klnac. Ale potem oczywiscie wrocilem do gry i po zaladowaniu gry (i powtorzeniu kolejki ligowej bo save mam zawsze w piatek co tydzien) przegralem ten mecz 1:2 (sedzia znowu sie nie popisal bo moja bramka i 1 z bramek Juve paldy ze spalonego).
Czasem FM przeczy parwom logiki - ja nie pamnietam takiego przypadku by w LM jakas druzyna odrobila 4 bramki po 1 meczu (cos mi sie tylko kolacze Deportivo w okolicach 2000 roku). Nawet Real M. w meczu z ekipa z nizszej ligi i zapewne polamatorami nie dawal rady odrobic 4 bramek. Takie mecze sie poprostu nie zdarzaja... :/

Fenix Partyzant

05.12.2010 21:34    #5022     Sufler - Porady do gry - Kto może przyjść do Niecieczy
[quote=Czarodziejski]a ja znam świetnego piłkarza (ów) i to za darmo. :) 7 liga Angielska była dla nich orzeszkami .
Michał Trzeciakiewicz
Marciń Zimoń
Łukasz Kaciczak
[/quote]

Ale ja pytam jacy zagraniczni pilkarzy oprocz Afrykanow przychodza do I ligi polskiej, a nie o 7 lige angielska. Tam to kazdy cienias moze byc gwiazdą.

[quote=DarioFM]Normalnie chcialbym zobaczyc te twoje taktyki.Jak tobie sie nie chce zawodnikow poszukac to napewno dlugo siedziales nad tymi taktykami.I nie gadaj mi dzieciaku bo jak ja gralem w pierwsze menagery to ty po drabinie na dywan wchodziles.[/quote]

Hahahahahahah. Rocznik prosze. Bo widac w profilu nie masz nawet odwagi podac wiec pewnie nie podasz,ale podaj. I nie takim tonem bo to nie mnie w dziecinstwie w czajniku kąpano

Oj, koleżko, ciesz się, że mnie już w Gabinecie nie ma, bo rzuciłbym Ci wroga ludu za wrodzoną głupotę. Nie pozdrawiam. ~Grzelo

Fenix Partyzant

05.12.2010 21:34    #5023     Sufler - Porady do gry - Kto może przyjść do Niecieczy
[quote=Czarodziejski]a ja znam świetnego piłkarza (ów) i to za darmo. :) 7 liga Angielska była dla nich orzeszkami .
Michał Trzeciakiewicz
Marciń Zimoń
Łukasz Kaciczak
[/quote]

Ale ja pytam jacy zagraniczni pilkarzy oprocz Afrykanow przychodza do I ligi polskiej, a nie o 7 lige angielska. Tam to kazdy cienias moze byc gwiazdą.

[quote=DarioFM]Normalnie chcialbym zobaczyc te twoje taktyki.Jak tobie sie nie chce zawodnikow poszukac to napewno dlugo siedziales nad tymi taktykami.I nie gadaj mi dzieciaku bo jak ja gralem w pierwsze menagery to ty po drabinie na dywan wchodziles.[/quote]

Hahahahahahah. Rocznik prosze. Bo widac w profilu nie masz nawet odwagi podac wiec pewnie nie podasz,ale podaj. I nie takim tonem bo to nie mnie w dziecinstwie w czajniku kąpano

USUŃCIE ten post jakiś wolny serwer macie że trzeba odswiezac i niechcacy dwa posty sie dalo

Reakcjoniste hehe. Dobre. Tez macie cieplo.

Fenix Partyzant

05.12.2010 21:34    #5024     Sufler - Porady do gry - Kto może przyjść do Niecieczy
Michał Trzeciakiewicz
Marciń Zimoń
Łukasz Kaciczak
[/quote]

Hahahahahahah. Rocznik prosze. Bo widac w profilu nie masz nawet odwagi podac wiec pewnie nie podasz,ale podaj. I nie takim tonem bo to mnie w dziecinstwie w czajniku kąpano

Czarodziejski Partyzant

05.12.2010 21:29    #5025     Sufler - Porady do gry - Kto może przyjść do Niecieczy
a ja znam świetnego piłkarza (ów) i to za darmo. :) 7 liga Angielska była dla nich orzeszkami .
Michał Trzeciakiewicz
Marciń Zimoń
Łukasz Kaciczak

Tome888 Partyzant

[quote2=najdi013][quote=Tome888]A w lechu jest sepłniony warunek nr.2 jak tak to jacy?[/quote]
Krivets, Stilic, Arboleda, Buric (?), Wichniarek (?), Peszko! Gorzej jesli chcesz grac wlasnie srodkiem.
[/quote2]
No właśnie chce PS: zapomnialem fm2010!

najdi013 Partyzant

[quote=Tome888]A w lechu jest sepłniony warunek nr.2 jak tak to jacy?[/quote]
Krivets, Stilic, Arboleda, Buric (?), Wichniarek (?), Peszko! Gorzej jesli chcesz grac wlasnie srodkiem.

adamak1990 Partyzant

04.12.2010 14:33    #5028     Sufler - Porady do gry - Współczynniki krajowe i klubowe
Mam problem odnośnie liczenia współczynnika krajowego i klubowego
Gram klubem Linfield z Irlandii Północnej
W sezonie 2010/2011 w pucharach europejskich punkty zdobyła tylko moja drużyna(jeden remis, odpadnięcie w 2 rundzie kwalifikacji LM), więc:
ranking krajowy:
+0.5pkt za remis w kwalifikacjach,
podzielić na liczbę drużyn biorących udział 0.5/4 = 0.125, natomiast w FM jest równe 0.000
ranking klubowy:
+1pkt. za odpadnięcie w 2r. kwalifikacji LM
+ 20% z rankingu krajowego, czyli 0.2x0.125= 0.025
w sumie 1.025, a w FM wynosi 1, czyli nie biorąc pod uwagę rankingu krajowego dobrze
Sezon 2011/2012
Ranking krajowy
Linfield: 3 zw., 1 r. = 3.5pkt.
Glenavon: 1 zw. = 1.0pkt.
Razem 4.5pkt.
4.5/4=1.125, natomiast w FM równe 1.000
Ranking klubowy(i tu się zaczyna poważny problem):
+1.5pkt za odpadnięcie w 4r. kw Ligii Europejskiej
+ 20% z rankingu krajowego = 0.2x1.125= 0.225
Razem 1.725, a w FM 0.200, FM policzył tylko 20% punktów z "jego" rankingu krajowego i nie wziął pod uwagę punktów za odpadnięcie
Tak jak poprzednie błędy nie przeszkadzają w grze tak ten ostatni znacząco zmniejsza wskaźnik klubu
Oczywiście mogłem się pomylić w obliczeniach, ale czytałem na ten temat, więc wątpię, ale jak się pomyliłem to proszę mnie poprawić

Mam pytanie, czy ten błąd występuje tylko u mnie czy ktoś inny też się z nim spotkał, czy jest lub jest w planach jakaś łatka naprawiająca go, czy wspominał ktoś o nim SI, by mogli poprawić go w łatce?
Używam patcha 11.1, tego wydanego dzień przed premierą gry

Poniżej zamieszczam screeny:
http://img25(...)011.png/
http://img26(...)012.png/
http://img82(...)von.png/
http://img71(...)ran.png/
http://img84(...)ine.png/
http://img54(...)aje.png/
http://img27(...)uby.png/

Qbx12 Partyzant

Nie nie, sprawdzałem kilkakrotnie. Nie uważaj mnie za jakiegoś przedszkolaka ;)
Tak więc, może jeszcze jakieś inne pomysły co jest przyczyną? ;>

szfedo Przodownik pracy

Ustanowienie dobrych stosunków z managerem Evertonu może pomóc. Jeśli się polubicie to są duże szanse na transfer Rodwella w granicach rozsądku. Nic to nie kosztuje więc nie szkodzi spróbować. Jeśli się nie uda no to trudno, w FMie jest dużo utalentowanych obrońców/pomocników na miarę Rodwella. Szczególnie jeśli grasz Liverpoolem to nie powinno być z tym problemów.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.