Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

endrus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.02.2011 23:00    #4881     Sufler - Porady do gry - Bug czy rzeczywostosć ?
Taka jest brutalna rzeczywistość:) Nie jest to żaden bug tylko przepisy piłkarskie się kłaniają. Kontrakt mu wygasał więc mógł odejść za darmo do innego klubu, jakby był twoim wychowankiem to byś otrzymał ekwiwalent za wyszkolenie. W tej sytuacji twoja klauzula 7 baniek jest nieważna.
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

kyzclawok Partyzant

05.02.2011 10:42    #4882     Sufler - Porady do gry - 2 kontrakty naraz?
Witam. Troszkę się dzisiaj zdziwiłem grając w FMa... Maxime Bourgeois od sierpnia był u mnie na wypożyczeniu. Miałem klauzule wykupu za 20 mln zł. Postanowiłem ją aktywować i złożyłem ofertę Auxerre. Musieli ją przyjąć więc zaproponowałem mu kontrakt. Po kilku dniach przyszła wiadomość że zawodnik przedłużył kontrakt z moim klubem (?). Transfer nie został dokończony - pieniądze nie przeszły na konto Auxerre. W zakładce transfery nadal była pozycja o złożonej przeze mnie ofercie za zawodnika. Z ciekawości wszedłem na zakładkę kontrakt. No i tutaj niespodzianka. Gość ma podpisane jednocześnie kontrakty z dwoma klubami? :) Ciekawe....

Sir Mih Partyzant

05.02.2011 00:09    #4883     Sufler - Porady do gry - Koniec gry/kariery
Witam. Zadam może głupie i trywialne pytanie ale jestem ciekaw.
Czy w football managerze kończy się kiedyś gra? np w roku bodajże 2060, bo wtedy będę mial np 85 lat.. a to późny wiek do bycia managerem.. czy da się hmm w trakcie utworzyć nowego managera i kontynuować swoją gre w nieskończoność? bo nie wydaje mi się, chociaż z drugiej strony szkoda było by być zmuszonym zakończyć gre po tylu wirtualnych latach spędzonych przy niej.
A pytanie wynika stąd, że nigdy nie dobrnąłem do chociażby roku 2050.. Nie dlatego, że mi sie nudziło, tylko dlatego, że czasu brak
Pozdrawiam

Gabriel K. Partyzant

04.02.2011 21:14    #4884     Sufler - Porady do gry - Problem z piłkarzami
Piotrku, jeśli chodzi o rozwój młodych piłkarzy, to sprawa nie jest tak prosta. Cały proces rozwoju jest zależny od wielu czynników.
Po pierwsze, sprawdź u danych piłkarzy takie atrybuty jak determinacja i pracowitość. Jeśli te atrybuty są na dość wysokim poziomie, to większe prawdopodobieństwo, że zawodnik wykorzysta swój potencjał. Zawodnik, który wcześniej wymienione atrybuty posiada na niskim poziomie, nawet mimo wysokiego potencjału nie nigdy nie stanie się dobrym piłkarzem.
Na rozwój piłkarza wpływa również jego ambicja, która czasem jest opisana w zakładce osobiste.
Ale załóżmy, że posiadasz zawodników, którzy powinni się ładnie rozwijać. Więc w czym rzecz?
Być może Twoja baza treningowa/obiekty młodzieżowe, nie są rozbudowane na odpowiednim poziomie?
Problem może tkwi w umiejętnościach trenerskich twojego sztabu szkoleniowego? Jeśli nie posiadasz trenerów z wysokimi atrybutami(w zakładce treningu po prostu z duża ilością gwiazdek) to nie licz również na to, że zawodnicy będą się odpowiednio rozwijać.
Problem może też tkwić w obciążeniach treningowych. Młodzi zawodnicy raczej nie najlepiej znoszą duże obciążenia treningowe. Tak więc warto ich nie przemęczać. Choć też z doświadczenia powiem, że każdego gracza po czasie warto "wyczuć" jedni lepiej rozwijają się gdy mają dużo roboty na treningach, inni wolą trochę luzu.
Dalej - jeśli są to nowo sprowadzeni zawodnicy z zagranicy, to należy im dać czas na aklimatyzację. Niektórzy potrzebują na to bardzo dużo czasu. A gdy zawodnik jest wciąż nie czuje się w klubie najlepiej,to również nie ma co spodziewać się rozwoju.
Polecam również przeczytanie Wielkiego Podręcznika Scoutingu na cmrev, który również w pewnym stopniu porusza kwestię rozwoju piłkarza.
Better dead than red

Kazimir Partyzant

[quote=Bolson]Tak, powinna być taka opcja. [/quote]

Super wielki dzieki za odpowiedz.

To jeszcze pytanie z innej troszke beczki, ale pasujace do tego tematu.

Czy jutrzejsze uaktualnienie od Metal_Guitarista bedzie uwzgledniało Ligi polskie?
(chodzi mi głownie o zmiany kadrowe Lechi Gdańsk)

Gallacher Partyzant

Witam.Panowie chciałbym się upewnić bo z tymi klauzulami mam troszkę mętlik dlatego proszę Was o radę.Mianowice gram islandzkim zespołem STJARNAN i mam tak dobrych graczy lecz chciałbym zapisać w ich klauzule ( nie wiem jaką ? ) by móc ich zabezpieczyć przez prawem Webstera , Bosmana by nie odchodzili lub ewentualnie zarobić na nich sporo milionów :) Chodzi głównie o to by jakiś zespół wziął mojego gracza ale wpadł w tzw. pułapkę klauzuli i miałbym na nim zyskać no może ok. 50 mln :) więc co muszę zapisać w jego kontakcie ? klauzule odejścia czy klauzule oferty minimalnej ? pozdrawiam i czekam na odp.
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

sdms Partyzant

ja mam podobną konfigurację kompa, ale mniej ramu (1 GB) /karta graficzna ma znaczenie tylko w przypadku widoku 3D w meczach, ale ja gram na 2D ze względu na uszkodzoną kartę/, też mam pół gwiazdki i gra działa w miarę płynnie

xFFowaty Partyzant

Niestety Save z palencia mi padl z jakiego powodu nie mam pojecia ;/ a szkod bo ciekawie sie zapowiadalo.
Ale coz wrocilem do naszej rodzinnej ligi polskiej i wlasnie skonczylem 1 sezon w 2 lidze. zach : )

http://www.image(...)17730913

Pniemy sie powoli. Troche problem w srodku sezonu mialem z kontuzjami ale potem juz poszlo :) Co prawda zaden super wynik bo prognoza - 1.
Ale teraz bedzie ciekawiej bo mam probowac uniknac spadku z 1 ligi : ).
Tak wiec ide rozpoczac przygotowania do nowego sezonu. I dam znac jak sie skonczy.

matifootball95 Partyzant

jak na 15 lat to nieźle :)

http://zapod(...)png.html

szkoda, że dopiero za 3 sezony przyjdzie do mnie, jak na lige litewską będzie koksił :D oby nie poszedł po ok. 2 sezonach przez akceptacje zarządu oferty, lipa, ze nie moge scoutowac obszarow poza europą :/
Sokół Ostróda :D

H3rus Partyzant

31.01.2011 17:23    #4890     Sufler - Porady do gry - Ekstraklasa, a podgrzewana murawa
Witam. Gram sobie kariere Górnikiem Łęczna i w drugim sezonie awansowałem z drugiego miejsca do Ekstraklasy. Ogólnie przez te dwa lata co miesiąc wychodzę ok 200tys na minus przez co stan finansow wynosi ok. -7mln- mimo, że płace to tylko nieco ponad 250k miesięcznie, zmniejszono pojemność stadionu do ok 5000 no i 'uszkodzila' sie podgrzewana murawa, a ze w kluibie nie bylo pieniedzy na naprawę zostawiono to. Gdy awanoswałem otrzymałem od zarządu informację o zainstalowaniu podgrzewanej murawy za około 4.5 mln zł. W takim wypadku mam pytanie: czy w Ekstraklasie podgrzewana murawa jest wymagana? Bo jeśli nie to dziwne, że klub który jest na sporym minusie decyduje się na takie przedsięwzięcie...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution