Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
04.05.2011 12:33    #4681     Sufler - Porady do gry - Queen's Park FC - status amator
Nic nie zrobisz, gdyż ten najstarszy szkocki klub obecnie jest jedynym amatorskim klubem w szkockich ligach zgodnie z ich mottem Ludere Causa Ludendi czyli na nasze gra dla zabawy czy coś w tym stylu.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

dande Partyzant

Grupa: Użytkownik
04.05.2011 11:12    #4682     Sufler - Porady do gry - Queen's Park FC - status amator
Nie ma w ogóle podświetlonej akcji "zmień status drużyny" by móc prosić.
@Nesete - nigdy? Nawet gdy zdobędę (zakładając tak, w dalekiej przyszłości) Mistrzostwo Szkocji?

dande Partyzant

04.05.2011 11:00    #4683     Sufler - Porady do gry - Queen's Park FC - status amator
Witam,
jakiś czas temu rozpocząłem rozgrywkę od Division Three (4 poziom rozgrywek) w Szkocji. Przejąłem amatorski klub Queen's Park FC. Wiedziałem, że na początku będzie ciężko jednak udało mi się jak na te warunki skomplementować świetny skład, którym wygrałem Division Three miażdżąc rywali, a w następnym sezonie 2 miejsce i awans po barażu z Division Two do Division One (Dundee FC 4 mecze zremisowało, resztę wygrało - zmiażdżyli mnie i ligę, ja zmiażdżyłem ligę). Division Two grałem praktycznie, w 90% tym samym składem co w Division Three. Oczywiście wszyscy na kontrakcie amatorskim, bo innych podpisywać nie mogę. Nie raz chcieli mi zabrać moich najlepszych zawodników, nawet kluby ze Scottish Premier League, ale oni, ku memu zdziwieniu są niezwykle lojalni i zostają przy mnie. W końcu 2 sezony awansowałem o 2 ligi, jestem "nie do ruszenia", atmosfera w zespole wspaniała.
Ale do czego zmierzam. Na koncie blisko 2 mln €, klub wart bagatela 28-29 mln €, Hampden Park (ponad 40 tys miejsc - ale co z tego skoro maksymalnie widziałem 3 tys kibiców), drugi poziom rozgrywkowy w Szkocji. A klub nadal ma status amatora. Z jednej strony to jest pozytywne bo mogę mieć wielu piłkarzy i nic im nie płacić, ale z drugiej strony mogą mi podkraść zawodników za bezcen, trening amatorski nie jest tak skuteczny jak profesjonalny oraz to co najmniej dziwnie wygląda - klub amatorski w Division One...
Trzeciego sezonu jeszcze nie rozpocząłem - jestem na 1 lipcu. Ale były już podsumowania itp - i np taki Livingston przeszedł z zawodowca na półzawodowca. I tu się pojawia pytanie: dlaczego nadal jestem amatorem, dlaczego się to nie zmieniło i co musiałbym zrobić by się to zmieniło? (FMRTE nie wchodzi w grę). Zarządu też nie mogę prosić o zmianę statusu.
Wybaczcie, że się tak rozpisałem. Mam nadzieję, że jesteście jakoś w stanie pomóc.
Pozdrawiam.

Zymon Partyzant

[quote=Bulishi]No doświadczenie jakie ? ;p Amator.. Zawodowiec? żeby się fajno grało :)[/quote]
wez zawodowiec lub amator.W tedy mnie napszyklad rozgrywka wciaga,bo trzeba cos osiagnac troszke pograc
był - będzie - jest zawsze IKS!

RobertM Partyzant

03.05.2011 16:01    #4685     Sufler - Porady do gry - FM 2005 - Sztab szkoleniowy
Witam
Dynamo Drezno 2-liga niemiecka - druga połowa tabeli - drugi sezon.
1-asystenci-mam jednego - za mało czy ok ? oni mają prowadzić zespół
rezerw i U19 ?
2- trenerzy-mam 2 - za mało czy ok ? tylko trening czy prowadzenie
rezerw i U19 też ?
3-fizjoterapeuci-mam 3 - za mało czy ok ? czy większa ilość zmniejsza ilość
kontuzji w drużynie ?
4-szperacze- mam 4 - czy mają cały czas szukać prze cały sezon ?
5- z powodu niskiej reputacji zespołu bardzo wielu zawodników nie che
przejść do mojego zespołu. Jakaś podpowiedź co zrobić ?

szfedo Przodownik pracy

03.05.2011 13:26    #4686     Sufler - Porady do gry - Skauting młodieży
Ja tam nigdy nie miałem zajebistego juniora ze szkółki, czy to Barceloną czy Southportem. Nie wiem może to ja mam pecha :P bo przecież ile newgenów się rodzi za granicą i muszę je potem ściągać za ciężkie pieniądze :P

Fenix Partyzant

03.05.2011 11:58    #4687     Sufler - Porady do gry - co byśmy chcieli w FM 2012?
Niektórzy to tu takie banalne rzeczy wypisują, że brak słów. Panowie z SI Games w końcu powinni dodać coś istotnego, a nie jakieś niby wzmacnianie o durne rozmowy interakcyjne czy inne mało znaczące niuanse.

Przede wszystkim:

- ZMIANA LIGI NIEGRYWALNEJ NA GRYWALNĄ W TRAKCIE GRY
- Żeby, jak np. dajesz ligę hiszpańską I grywalną, to żeby po pewnym czasie mogły tam dojść np. drużyny również z III ligi. Bo ciągle te same i to tylko z II ligi, to się robi nudne
- Przyśpiewki może niekoniecznie, ale np. możliwość włączenia własnej jakiejś muzyczki po zdobyciu gola jak to często obecnie bywa na stadionach (w Bundeslidze zwłaszcza, bo w Polsce to puszczają tylko jedną, nudną melodię)
- Nie wiem, może możliwość tworzenia szkółek w jakichś krajach, które można sobie wybrać, albo młodsi juniorzy w sensie trampkarze itd?
- Zmiany funkcjonowanie rozgrywek, np. powiększenie ekip o 2 drużyny lub pomniejszenie ligi, bywa tak przecież

To są ważne rzeczy.

Marian B Partyzant

03.05.2011 11:43    #4688     Sufler - Porady do gry - Wyszkolenie ponad możliwości
Może ktoś to przerabiał. Zastanawiają mnie wskazówki na wyszkolenie indywidualne pozycji czy też zagrania. Zabierają 10% treningu a mam wątpliwości co do skuteczności. Założenie: zawodnik 20lat - CA120, PA188 - rzuty rożne 17 i w/g potencjału Genie nie osiągnie więcej. Osiągnie lepiej trenując? Boją się że nie i traci czas. To samo ze szkoleniem pozycji. Defensywny pomocnik grający na środku pomocy (uzdolniony). Sama gra nie wystarczy do naturalnego? Szkoda może tych 10% na naukę.

Marian B Partyzant

03.05.2011 11:37    #4689     Sufler - Porady do gry - Skauting młodieży
Nie uważam aby reputacja ligi miała wpływ na PA młodych (Hiszpania ma o wiele lepszą ligę niż Brazylia a talentów nie więcej). Zaczynam właśnie ligę Polską i zmieniłem wszystkim klubom polskim szkółkę, akademię, bazę, siatkę na 20. Zobaczymy...

kabaruto Partyzant

03.05.2011 10:51    #4690     Sufler - Porady do gry - Skauting młodieży
Siatka wyszukiwania juniorów-PA
Szkółka juniorów-CA i troszkę na też ponoc wpływ na PA ale niewielki
Akademia piłkarska-podnosi poczatkowe CA zawodnika o 10%

Ogólnie z moich testów wynika że polskie kluby które mają siatke na 20 (zmienione w edytorze) i tak generują gorsze talenty niż brazylia. Zależy to też od reputacji klubu. I tutaj pytanie czy może zależeć też od tego reputacja ligi?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution