Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
05.07.2011 15:17    #4531     Sufler - Porady do gry - wczytywanie gry (problem)
No to widocznie sejw ci się uszkodził i tyle.

nyord Partyzant

Grupa: Użytkownik
Jestem nowym graczem fm'a.Gram w najnowsza wersje tego managera czyli 11 na patchu 11.3. Na poczatek zaczynałem lechem gdzie zagralem 10 kolejek i wystapil mi pewien blad, ale mniejsza z tym. Zaczynam wlasnie swoje drugie podejscie jako manager tym razem w roli szkoleniowca Santosu. Budżet mam nie wielki dlatego ze okolo 0,8 mln euro. Kogo radzicie kupic mi do tego klubu, a moze ktoś dobry doszedł by za darmo? A i co zrobic z Neymar'em ?

Elmut Partyzant

05.07.2011 10:26    #4533     Sufler - Porady do gry - Wyczerpany limit bramek?
Zeby sie niezdarzalo powinienes odstawic gre na polke i zaczac grac w fife albo pes-a.
Ja bym preanaliozowal 2-3 spotkania i wyciagnol bledy, moze napastnicy dostali zadyszki i trzeba ich zmienic, moze twoj ofensywny pomocnik zaduzo strzela nieelnie, popatrz poanalizuj , jak napastnik to zmien jak pomocnik to zabron strzalow z dystansu a zaowocuje to wieksza ilosci podan do napastnikow, a moze grasz calyczas jedna taktyka ze wszystkimi i fm cie rozgryzł

Green Partyzant

05.07.2011 00:35    #4534     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam mam nadzieje ze moja prosba o rade zakfalifikuje sie do tego dzialu.
A wiec tak jestem w fazie uczenia sie tej gry chcialbym spytac czy zawodnik ktory ma ze jest Napastnikiem,ofensywnym pomocnikiem na zaznaczone na jasno zielono jesli stawiam go w ataku,kiedy dam go na ofensywnego pomocnika kolor ten zmienia sie na troche ciemniejszy zielen.Pytanie tyczy tego czy gracz grajacy na pozycji ktora jest troszke ciemniejsz(Uzdolniony,kompletny) bedzie sie tak samo dobrze spisywal na tej pozycji jak na swojej najlepszejej.
Dreczy mnie to pytanie gdyz w City mam dobrych ofensywnych pomocnikow a chcialbym sprobowac grac klasycznym 4-4-2,ale niejestem pewien czy taki Silva bedzie sie tam na skrzydle spisywal dobrze.Myslalem tez nad 4-2-4 wtedy mam 2 ofensywnych pomocnikow z rola skrzydlowych.
Niemam duzego doswiadczenie ale duzo latwiej mi znalesc pilkarzy ofensywny pomocnik niz jakis typowy klasowy skrzydlowy.
Ok mam nadzieje ze ktos zrozumie o co mi chodzi,sorki jesli bardzo to zagmatwalem ale jest godzina 12 w nocy a ja kilkanascie minut temu wrocilem z pracy haha.
Z gory dziekuje za pomoc jak ktos ma jakies dluzsze uwagi co do tego tematu mozna rowniez pisac na priv.
Dzieki i pozdrawiam

patryk_augustow Młody aktywista

[quote=Szotgun]Witam! Potrzebuje typowego defensywnego pomocnika na lata. Chciałbym aby to był młodziutki talent lub stary wyjadacz który później mógłby włączyć się do mojego sztabu szkoleniowego. Gram Jagiellonią Białystok FM11 zimowe okienko transferowe. Pasowałoby najlepiej jakiegoś Polaka ale nie będę wybrzydzać. :P[/quote]
Mi udało się wyrwać Trałkę za 275 tys. €
"Świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w*******i"

Szotgun Partyzant

Witam! Potrzebuje typowego defensywnego pomocnika na lata. Chciałbym aby to był młodziutki talent lub stary wyjadacz który później mógłby włączyć się do mojego sztabu szkoleniowego. Gram Jagiellonią Białystok FM11 zimowe okienko transferowe. Pasowałoby najlepiej jakiegoś Polaka ale nie będę wybrzydzać. :P
..::Hala Real Madrid::..

buczek93 Młody aktywista

04.07.2011 12:15    #4537     Sufler - Porady do gry - Zawodnik z dwoma obywatelstwami
Też miałem gracza urodzonego w Albanii ale będącego potomkiem Niemców. Zawodnik nie zdecydował, dla kogo chce grać, więc uprzedziła go reprezentacja czarnych orłów wybierając go do kadry na jakieś spotkanie towarzyskie w wieku zaledwie 18 lat. Jak masz graczy polsko-niemieckich to podpieprzanie zawodników przez Niemców jest raczej oczywiste - polska piłka jest 100 lat za Murzynami z Burkina Faso, a system szkolenia to naprawde ewenement (gorszy jesy chyba tylko w Kambodży i Lesotho). Ogólnie zawodnik nie jest stracony, dopóki nie zagra w oficjalnym meczu pierwszej reprezentacji danego kraju. Obejmij po prostu naszą reprę i szukaj talentów gdzie tylko się da.

buczek93 Młody aktywista

04.07.2011 12:10    #4538     Sufler - Porady do gry - Reputacja Ekstraklasy
Staficer dobrze pisze - ciągne już 8 sezon gry moim Interem w FM 2011, przez 4 lata prowadziłem Canarinhos i zdecydowana większość newgenów ma albo charakter "porywczy, medialny, konfrontacyjny" albo "wybuchowy" a jak to jest OK to sportowe zachowanie siedzi w przedziale (1;5). Nie warto się z nimi męczyć, pseudo bóstwa. Na tej samej grze Legia dochodziła mi dwukrotnie do 1/4 LM (!!), podniosła reputację ligi na tyle, że teraz mistrz gra od razu w LM (bez kwalifikacji) a do tego o Champions Leauge bije się jeszcze wicemistrz. Plus 3 miejsca na LE. Warto przysiąść nad polską ligą i chociaż spróbować zaklepać to miejsce dla mistrza kraju. Chociaż po prostu trzeba mieć szczęście z tym zero-jedynkowym ustrojstwem. A Polscy newgeni ? Raczej słabi, przynajmniej u mnie. W kadrze nie pojawia się NIKT, kto porywa umiejętnościami, ot solidni ligowcy z x-klasy albo gracze z Chapionship/Ligue 1/Segunda Division. I raczej na takich należy się nastawiać. W nowym FM mocno utrudniono stawianie na równi wysokiego PA i dobrych umiejętności. Miałem w szkółce paru zawodników z PA 180, ale nawet jak ich sprawdzałem genie scoutem to wychodziły takie kwiatki, że owszem, PA 180 jest faktem, ale nijak się to przekłada nie umiejętności. Wychodzą nieraz takie kwiatki, że skrzydłowy i schodzący napastnik na PA 186 a wykańczanie akcji na poziomie 4. Albo obrońca - gra głową 16, skoczność 3. Podobnych kwiatków nie brakuje, więc znalezienie naprawdę wartościowych i wszechstronnych graczy to niestety godziny grzebania w genie no i łut szczęścia :)

dande Partyzant

04.07.2011 01:08    #4539     Sufler - Porady do gry - Defensywne rzuty rożne.
Witam,
tematu szukałem, niestety znalazłem tylko o ofensywnych rzutach rożnych.
O co chodzi. Gram aktualnie trzeci sezon zespołem Crawley Town. W ciągu pierwszych dwóch 2 awanse, choć łatwo nie było. Teraz gram w League One. I mam pewien problem. Zauważyłem to od początku gry tym zespołem. Mianowicie śmiem stwierdzić, że 1/3 bramek jaką tracę - jak nie więcej - to tracę po rzutach rożnych przeciwników. Próbowałem wszelkich zmian. O ile w pierwszym sezonie przegrałem zaledwie 3 mecze i wszystkich biłem na głowę, to mi to jakoś nie przeszkadzało, to z czasem gdy poprzeczka poszła w górę, zaczęły mnie irytować te bramki. Kadrę uważam, że mam bardzo w porządku jak na ten zespół (po 14 meczach w League One - 5 miejsce). Gram ustawieniem 4-2-2-2 (lub 4-2-4 jak ją gra nazwała) - z dwoma ofensywnymi skrzydłowymi jako schodzący napastnicy. Czy ma ktoś może jakiś sposób jak ograniczyć bramki tracone po rzutach rożnych? Z góry dziękuję za radę.

Oskwar.89 Partyzant

03.07.2011 23:10    #4540     Sufler - Porady do gry - Pozycja piłkarzy
Ja odpowiem na pytanie nr. 2
Pomimo tego, że budżet transferowy masz wyższy od konta klubowego, to ja bym radził nie przekraczać konta klubowego. Później zaczynają się problemy typu : brak pieniędzy na rozbudowe bazy treningowej, szkółki młodzieżowej i zysk z transferów na nowych zawodników też jest coraz mniejszy. Ja niezależnie kim gram to ulepszam obiekty młodzieżowe z tego względu, że mam więcej wychowanków, więcej kasy, a poziom drużyny dobry, czasami bardzo. Jak masz juniora to patrz sobie jak jego potencjał oceniają trenerzy, bo nie ma sensu wystawiać gościa, który ma umiejętności, które są zbyt niskie na grę w pierwszym składzie w przyszłości.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.