Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Czeris Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
24.04.2012 13:25    #3671     Inne - Piłka nożna - Wisła Kraków
@ Jacko, zgadzam się. Ekstraklasa powinna pomóc w rozwoju młodych zawodników, wprowadzając przepis, dwóch polskich zawodników (20lat) w wyjściowej jedynasce. Niestety w Wyśle nie widac zbytnio utalentowanych zawodników, młodego pokolenia. Pożyjemy zobaczymy...

A co sądzicie o przyszłych transferach Wisły? Kto przyjdzie kto odejdzie?
Wiadomo że ma przyjśc Głowacki, a odejśc cały zagraniczny szrot.

Dodam jeszcze, cytuję Bednarza: Legia wydała dużo pieniędzy na szkolenie młodych zawodników, tymczasem ma tylko Żyrę i Wolskiego. Wisła w tym momncie ma Bruda i Czekaja, którzy są równie utalentowani, a nie wydała tyle pieniędzy na szkolenie młodzieży.

Według mnie Brud i Czekaj nie są aż tacy źli, ale fakt faktem że Żyro i Wolski to lepsi zawodnicy. O nich pytają się już kluby z zachodniej Europy, i oferują konkretne ceny. Nie słyszałem natomiast o zainteresowaniu Czekajem bądź Brudem. Te pieniądze zainwestowane przez Legie w młodzież zwrócą się i to z nawiązką. Ostatnim przykładem jest chocby Borysiuk.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

24.04.2012 10:52    #3672     Inne - Piłka nożna - Wisła Kraków
To jak Twoim zdaniem w polskim futbolu mają się rozwijać młodzi zawodnicy? Na zachodzie nie ma problemu. Ogrywają ich wśród młodych, potem 2. czy 3. liga (czy tam klasa rozgrywkowa). Ale u nas jest taka specyfika, że się nie da.

A sytuacja Wisły jest jaka jest właśnie przez takie myślenie. Nie było młodych, kupili starych z zagranicy, tym bardziej ograniczając szanse juniorów. To jest absurd. Co by komu szkodziło jakby 2,3 dostawało regularnie szanse? Niekoniecznie w najważniejszych meczach i od początku.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Marjo_O Partyzant

@ 3 powyższe posty
No to się wytłumaczę troszkę, mimo że wcale nie muszę :D : patrzę na politykę jak na kabaret, bo to czasem jednak jest kabaret ;) jak przypadkiem trafię na obrady Sejmu w TV to boki zrywać można - i o to mi się rozchodziło. Ale generalnie głosowałem ŚWIADOMIE na RP, bo jakoś trafili do mnie swoją "innością" (Jacko ma trochę racji z tą Samoobroną i Lepperem), oryginalnością, maksymalną tolerancją (walka z Kościołem - racjonalna tak, ale przyznam, że czasem przesadzają, i to ostro), legalizacją zioła (mimo, że sam nie korzystam), zapowiedziami fachowców na stołkach, a nie przypadkowych ludzi i ogólnie możliwością wmieszania się w wojnę PO-PIS, na której nie zyskuje nikt (PO "wszystko co robił/robi/zrobi PiS jest złe", PiS "wszystko co robiła/robi/zrobi PO jest złe", itd.). Liczyłem, że będą takim kopem mobilizacyjnym dla tych partii, ale na razie hmmm... To tyle na temat mojego głosowania. A tak ogólnie to jestem za obowiązkiem głosowania, bo wg. mnie najwiecej narzekają ci, co na wybory NIE poszlli, a tacy mają do tego najmniejsze prawo - te 50 procent czy ile tam nie poszło na pewno by coś zmieniło. JAK by zmieniło - tego nie wie nikt.
PS Barca jednak nie strzeliła :/ Co spowodowało zalew kwejka, demotów, whatever radosną twórczością - najlepsze "populacja sezonowców Realu zwiększa się" ;) Ale o GD to gdzie indziej... Ave!

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
23.04.2012 17:31    #3674     Inne - Sport - Piłka ręczna
Temat do dyskusji o piłce ręcznej.

Z ostatnich newsów:
[quote="WP"]Zarząd Związku Piłki Ręcznej w Polsce przyjął dymisję trenera kadry narodowej Bogdana Wenty. W czerwcowym dwumeczu z Litwą Polaków poprowadzą dotychczasowi asystenci - Daniel Waszkiewicz i Damian Wleklak.[/quote]
cóż, pewna era się skończyła - 7 lat, z czego dużo sukcesów i wspaniałych chwil. Dzięki trenerze :)

czy są na sali fani tej dyscypliny? co sądzicie o tej dymisji, dlaczego Wenta tak naprawdę zrezygnował, dlaczego namawia swoich asystentków, aby Ci pokierowali tym wózkiem dalej?
Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
23.04.2012 17:24    #3675     Inne - Piłka nożna - KKS Lech Poznań
Temat dotyczący KKS Lech Poznań, polityki transferowej, newsów, opisów meczów, ciekawostek, typów, przemyśleń, itp itd...

Za nami 27 kolejka ekstraklasy, od przejęcia zespołu przez Rumaka widać duże ożywienie i progres formy. Moim zdaniem wynika to z mentalności zawodników, którzy zdaje się (z punktu widzenia kibica) grali wyraźnie przeciwko jego myśli szkoleniowej (abstrahując od tego, czy ona była słuszna, czy nie).

Co mnie najbardziej ciekawi i interesuje, oraz czego szukam dzisiaj w sieci - czy ma ktoś link do analizy obecnej sytuacji w tabeli? Jakie warianty Lechowi dają awans do eliminiacji Ligi Europejskiej, a jakie nie? Co się stanie, jeśli Ruch będzie 2, 3, a co jeśli 4 w tabeli (i wygra lub nie Puchar)?

Trzy kolejki, a możliwości cała masa. :) Co do mojego osobistego typu, to optymistycznie wietrze komplet punktów do końca sezonu i 2 miejsce.
 :podium: 

Zapraszam do dyskusji.
Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

jacoby Partyzant

23.04.2012 11:19    #3676     Sufler - Porady do gry - Trzy kwestie
Mam 3 pytania, które od jakiegoś czasu mnie nurtują:

1. Jeśli dobrze rozumiem, to potencjał -9 oznacza losową wartość od 161 do 180? Czy losowa wartość potencjału takiego zawodnika ustalana jest już przez FMa na samym początku nowej gry?

2. Czy istnieje jakiś algorytm odpowiedzialny, za to w jakichś państwach pojawiają się najlepsze newgeny? Pytam, bo zauważyłem, że u mnie prym wiodą kraje afrykańskie (Kamerun, Egipt, Nigeria etc.) oraz USA, natomiast w porównaniu do nich w europejskich potęgach typu Niemcy, Francja, Hiszpania panuje lekka posucha.

3. Czy jakość newgenów pojawiających się w moim zespole jest jakoś powiązana z poziomem mojej bazy treningowej juniorów lub jakością ich szkolenia?

RobertM Partyzant

22.04.2012 14:49    #3677     Sufler - Dodatki do gry - FM 2008
Witam
Chciałem zapytać czy może ktoś mi przesłać lub podać adres gdzie mogę znaleźć loga do FM 2008 ligi" Polska, Anglia, Niemcy, Hiszpania, Holandia, Grecja, Turcja, Czechy, Szwajcaria, Szkocja.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
RobertM

mateuszmali Partyzant

22.04.2012 08:34    #3678     Sufler - Porady do gry - Co ile pojawiajá sié newgeni ?
[quote="Jacko"]03.03 - Meksyk
08.03 - Australia, Chorwacja, Francja, Niemcy, Grecja, Węgry, Izrael, Irlandia Północna, Rosja, Szkocja, Szwajcaria, Turcja, Ukraina, Walia
13.03 - Austria, Anglia
17.03 - Słowacja
18.03 - Belgia, Czechy, Dania, Indonezja, Włochy, Polska, Portugalia
19.03 - Bułgaria, Rumunia, Słowenia
25.03 - Holandia
28.03 - Serbia, Hiszpania
02.04 - Argentyna, Indie, Republika Południowej Afryki
19.04 - Hongkong, Urugwaj
19.08 - Szwecja
02.09 - Malezja
14.09 - Korea Południowa
19.09 - Chile
20.09 - Brazylia, Irlandia
23.09 - Islandia
25.09 - Finlandia
28.09 - Kolumbia, Singapur
08.10 - Chiny, Norwegia
16.10 - Peru
02.11 - Białoruś[/quote]

Jacko- dziekuje za przypomnienie. Jak widzisz 2 kwietnia pojawiaja sie gracze z RPA, natomiast nigdzie nie ma informacji kiedy pojawiaja sie gracze z pozostalych krajow Afryki (pamietam, ze wszyscy pojawiali sie jednego dnia) i tej informacji szukam.

Marjo_O Partyzant

to ja krótko
1. geje, "homosie", babochłopy, itd.: cytując Grabaża "jesteśmy tacy sami, myślimy tak samo, mówimy tylko to w innych językach"
2. Kościół i religia: mam szacunek (tolerancja to mało - jeśli tolerujesz to Ci to przeszkadza, ale wielkopańsko zgadzasz się na egzystencję innych od siebie; dla mnie to absolutne minimum) dla wyznawców różnych religii (od chrześcijaństwa po Wielkiego Potwora Spaghetti), ale mój szacunek zmniejsza się ostatnio po obejrzeniu tego: http://www.youtu(...)jEtcVu6E , i tego: http://www.youtu(...);list=UL (część 1/4, reszta również na yt; zawiera poradnik pedofila napisany przez księdza ;) ) oraz po przeczytaniu tego: http://www.racjo(...)hp/s,676 . I niech ktoś powie, że kościól to taka dobra organizacja... (tak, wiem o Caritas i innych świetnych działaniach kościoła, ale ukrywaniu pedofilii mówimy stanowcze NIE!!!)
3. Polityka - głosowałem na RP, ale politykę oglądam jako kabaret ;) Ave!
offtopp: BARCA strzeliła!!!! :D i nie, nie jestem sezonowcem ;)

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

21.04.2012 17:59    #3680     Sufler - Porady do gry - Co ile pojawiajá sié newgeni ?
03.03 - Meksyk
08.03 - Australia, Chorwacja, Francja, Niemcy, Grecja, Węgry, Izrael, Irlandia Północna, Rosja, Szkocja, Szwajcaria, Turcja, Ukraina, Walia
13.03 - Austria, Anglia
17.03 - Słowacja
18.03 - Belgia, Czechy, Dania, Indonezja, Włochy, Polska, Portugalia
19.03 - Bułgaria, Rumunia, Słowenia
25.03 - Holandia
28.03 - Serbia, Hiszpania
02.04 - Argentyna, Indie, Republika Południowej Afryki
19.04 - Hongkong, Urugwaj
19.08 - Szwecja
02.09 - Malezja
14.09 - Korea Południowa
19.09 - Chile
20.09 - Brazylia, Irlandia
23.09 - Islandia
25.09 - Finlandia
28.09 - Kolumbia, Singapur
08.10 - Chiny, Norwegia
16.10 - Peru
02.11 - Białoruś
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution