Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Też słyszałem, że "Wojna polsko- ruska" słaba, ale to od znajomego, który ma podobny gust do mnie, więc raczej tego nie obejrzę. Mi też "Sara" (kilka ciekawych scen z Agnieszką Włodarczyk) przypadła do gustu.

Był jeszcze całkiem śmieszny "Francuski numer".
"To tylko Internet k*rwa."

mariaczi123 Partyzant

Witam .
Zacząłem grać leeds united i poszukuje dobrego rozgrywającego i szybkiego szkrzydłowego na lewą stronę
tak do 2-3 milionów Ł

syryls Partyzant

25.04.2012 10:55    #3663     Inne - Piłka nożna - Wisła Kraków
[quote="Sh0cKeR"]@Czeris
Nie ma szans by tylu zawodników zostało sprowadzonych latem. Bednarz będzie chciał oszczędzać pieniądze więc naprawdę nie sądze by w zespole pojawił się np. Kuś. Zapewne nie każda pozycja będzie obsadzona w postaci dwóch zawodników.
Bramkarz: Pareiko i Jovanić. Kontrakt z Filipem Kurto nie zostanie zapewne przedłużony. O Białkowski można by pomyśleć zimą. Jak na razie nie potrzeba nam bramkarze. Pareiko jest zdecydowanie wyróżniającym się zawodnikiem w szeregach Michała Probierza.
Obrona: Wywalić Diaza, Paljića, Jaliensa i Lamey'a. Wciąż nie jestem przekonany co do Bunozy ale jak powiedział Jacko. Głowacki jest ze szkła. Więc Bunoza mógłby zostać. Chavez, Czekaj - oni również grają w środku defensywy. Tak więc 4 stoperów zupełnie nam wystarczy, bo jak wiemy Głowacki jeszcze dołączy. Jovanović na prawej stronie defensywy, Piotrek Brożek na lewej. Tak to sobie wyobrażam. Burliga wróci z wypożyczenia i powinien być dobrym dublerem dla tych zawodników. Ewentualnie kupić Sznaucnera.
Pomoc: W roli defensywnych pomocników Sobol i Wilk. Jirsak kontraktu zapewne nie przedłuży więc dublerami dla tych zawodników powinni być Daniel Brud i Alan Uryga. Ten drugi może grać zarówno na środku defensywy jak i w pomocy. Przed nimi widziałbym Gargułę. W roli jego dublera Melikson który grałby oczywiście w podstawowym składzie, jednak na skrzydle. W przypadku kontuzji Garguły mógłby się przesunąć do środka a jego miejsce na skrzydle zająłby ktoś z dwójki Kirm/Iliev. Ilieva bym nie skreślał, jeszcze może nam wiele dać. Na drugim skrzydle operować powinien Małecki.
Atak: Genkov, Brożek, Boguski, Szewczyk. Nie zmieniałbym ustawienia na 4-4-2. Aczkolwiek wg mnie taktyka powinna zostać ustawiona pod przeciwnika. Jednak w systemie z jednym napastnikiem pierwszym wyborem powinien być Genkov. Jednak jeżeli Brożek wróci do swojej dawnej formy to czemu by nie miał wygryźć ze składu Bułgara.

Czekam na przebudzenie Boguskiego. Nie zapomnę go z FM09. xd Wielka gwiazda mojego zespołu, nigdy bym go nie sprzedał gdyby nie jego chęć odejścia. Opyliłem go za bodajże 4 mln euro. ;)[/quote]
Burliga, to zwykły przeciętny gracz TME, a Wisła przeciętnym klubem nie jest, ba jego wiek a jego umiejętności to dramat, koledzy z orlika mają lepszą technikę, Czekaj moim zdaniem jest o klasę gorszy od Urygi, natomiast Arek Głowacki jak przyjdzie to zagra pół sezonu a potem się rozpadnie, z całym szacunkiem dla jego osoby. Garguła ma 31, umiejętności o wiele gorsze od Meliksona a zarabia więcej niż on, Iliev już jest trochę stary, więc trzeba go będzie odpowiednio przygotować do rundy, LO i PO to jest wogóle tragedia, może jeszcze jeżeli Jovanovic ma formę to trzymą tą pozycje, natomiast na LO nie wyobrażam sobie jakoś Piotra Brożka, wolę go jako DP. Kirm ma masę szczęścia i brak formy od roku. Słabo też wygląda pozycja napastnika, prócz Genkova nie ma nikogo, Szewczyk jest zbył słaby. Pozycja bramkarza to Pareiko i zostać powinien Kurto.

Sh0cKeR Partyzant

25.04.2012 08:39    #3664     Inne - Piłka nożna - Wisła Kraków
@Czeris
Nie ma szans by tylu zawodników zostało sprowadzonych latem. Bednarz będzie chciał oszczędzać pieniądze więc naprawdę nie sądze by w zespole pojawił się np. Kuś. Zapewne nie każda pozycja będzie obsadzona w postaci dwóch zawodników.
Bramkarz: Pareiko i Jovanić. Kontrakt z Filipem Kurto nie zostanie zapewne przedłużony. O Białkowski można by pomyśleć zimą. Jak na razie nie potrzeba nam bramkarze. Pareiko jest zdecydowanie wyróżniającym się zawodnikiem w szeregach Michała Probierza.
Obrona: Wywalić Diaza, Paljića, Jaliensa i Lamey'a. Wciąż nie jestem przekonany co do Bunozy ale jak powiedział Jacko. Głowacki jest ze szkła. Więc Bunoza mógłby zostać. Chavez, Czekaj - oni również grają w środku defensywy. Tak więc 4 stoperów zupełnie nam wystarczy, bo jak wiemy Głowacki jeszcze dołączy. Jovanović na prawej stronie defensywy, Piotrek Brożek na lewej. Tak to sobie wyobrażam. Burliga wróci z wypożyczenia i powinien być dobrym dublerem dla tych zawodników. Ewentualnie kupić Sznaucnera.
Pomoc: W roli defensywnych pomocników Sobol i Wilk. Jirsak kontraktu zapewne nie przedłuży więc dublerami dla tych zawodników powinni być Daniel Brud i Alan Uryga. Ten drugi może grać zarówno na środku defensywy jak i w pomocy. Przed nimi widziałbym Gargułę. W roli jego dublera Melikson który grałby oczywiście w podstawowym składzie, jednak na skrzydle. W przypadku kontuzji Garguły mógłby się przesunąć do środka a jego miejsce na skrzydle zająłby ktoś z dwójki Kirm/Iliev. Ilieva bym nie skreślał, jeszcze może nam wiele dać. Na drugim skrzydle operować powinien Małecki.
Atak: Genkov, Brożek, Boguski, Szewczyk. Nie zmieniałbym ustawienia na 4-4-2. Aczkolwiek wg mnie taktyka powinna zostać ustawiona pod przeciwnika. Jednak w systemie z jednym napastnikiem pierwszym wyborem powinien być Genkov. Jednak jeżeli Brożek wróci do swojej dawnej formy to czemu by nie miał wygryźć ze składu Bułgara.

Czekam na przebudzenie Boguskiego. Nie zapomnę go z FM09. xd Wielka gwiazda mojego zespołu, nigdy bym go nie sprzedał gdyby nie jego chęć odejścia. Opyliłem go za bodajże 4 mln euro. ;)
.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

A co sądzisz o wojnie polsko-ruskiej? Słyszałem różne opinie, że dno, że słabe. Bardzo męczący film, ale scena ze stacji benzynowej dobra :D. Ogólnie było kilka dobrych fragmentów, nie wiem po co robili z tego takie wywijasy.

Jest jeszcze Dzień Świra :D. Na Och, Karol 2... lubię sobie 'popatrzeć', oglądaaaałem 3 razy.

btw. Kiler? A jest jakiś film z tamtych lat, w którym grał Pazura, a nie jest co najmniej niezły? Nawet w Sarze był, choć tam marna rola drugoplanowa... a szkoda.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

wenomsolo Partyzant

[quote="nyord"]Witam,
Jakis czas temu prowadzilem Arsenal Kijow i musze przyznac, ze jesli nie stracony save to pewnie bym gral nimi dalej. Ostatnio natomiast postanowilem poprowadzic sobie Narew Ostroleke i potem przejsc do Warty, w polowie 2016 sezonu podczas zapisywania gry wystapil mi blad i dzieki temu musze zaczynac od nowa rozgrywke. Kogo polecacie? Jaki polecacie plan na budowe klubu? Jezeli macie pisac zespoly typu M.City, M.United, Barca,Real...to od razu mowie ze to mnie nie interesuje. Liga angielska, hiszpanska, wloska, francuska i niemiecka, wiem ze sa dobre, lecz nie moga mnie wciagnac na dluzej niz 1.5 sezonu. Co myslicie o Turcji? Moze jakis klub sredni z 2 ligi od nich? No nic. Czekam na propozycje.

Ps.
Moze bede opisywal swoja kariere managera w mianifestach wiec bardzo prosze o szybka pomoc kim grac.[/quote]

Spróbuj może jakimś słabszym klubem w Portugalii dosyć silna liga dzięki Porto, Benfice i Sportingu grając słabszą drużyną musiałbyś się wykazać żeby zdobyć mistrza Portugalii i trochę pomęczyć żeby odnosić sukcesy w Europie, lub spróbuj w Szkocji dosyć dobra reputacja ligi a na sukcesy międzynarodowe też chyba byś musiał swoje poczekać

Pozdro

wenomsolo Partyzant

24.04.2012 19:19    #3667     Sufler - Porady do gry - Trenerzy
Witam wszystkich
zawsze zaczynam grę z kilkoma ligami dodaje ligi do póki nie zniknie 5 gwiazdka w szybkości rozgrywki. Ostatnio wymieniłem kompa i zaczynam z około 25 ligami. Zaczynam w ekstraklasie dokładnie Widzewem i chociaż rozgrywka nie jest okrojona ze sztabu szkoleniowego to i tak zawsze mam problem ze znalezieniem odpowiedniej kadry. Zawsze uważałem że trenerzy i scouci to filar mojej drużyny czy słusznie to nie wiem sami oceńcie. Ale zawsze mam dylemat i nie wiem jakie są najlepsze taktyki z zatrudnieniami trenerów. Zawsze się zastanawiam czy np. jak moi napastnicy dochodzą do okazji strzeleckich i pudłują non stop czy to nie jest wina przypisania złego trenera do trenowania strzałów. Jak uważacie najlepiej mieć po jednym trenerze do każdej kategorii czy może jednak jeden trener powinien mieć kilka zadań ?? Mam jeszcze 2 największe rozterki czy najważniejsze są atrybuty trenerskie a dokładniej ich wielkość czy może żeby każdy trener był dopasowany do mojego stylu gry. Lepiej ćwiczy trener który ma np. ulubione krycie 1-1 i w mojej taktyce też jest krycie 1-1 czy to w ogóle jest to nieistotne ?? Jak ważne są atrybuty motywowania, poziomu dyscypliny, determinacji i adaptacji??. Lepiej mieć krajowych trenerów czy jest to obojętne?? a co ze Scoutami ?? Piszcie wasze przemyślenia

Pozdrawiam Maciek

lukist Partyzant

24.04.2012 17:23    #3668     Inne - Piłka nożna - KKS Lech Poznań
Na kotle może siedzieć każdy chociaż właściwie tam się cały czas stoi kto będzie darł ryja. W kotle się dopinguje a nie ogląda się meczu że tak powiem. Byłem 3 razy w kotle i nie jedyne co widziałem to parę akcji i 2-3 bramki. Niestety nie mam z kim jeździć, a po drugie sam gram i mecze często są w zbliżonych godzinach niestety. Pewnie z Was wszystkich będę osobą która ma dosyć blisko do stadionu, bo mieszkam w Tarnowie Podgórnym, ale nie należę do FC Tarnowo Podgórne :P
Liczę na 2 lub 3 miejsce w lidze.
Co do Wojtkowiaka to życzę mu jak najlepiej ale jakby nie było był to nasz kapitan więc powinniśmy go jakoś porządnie pożegnać.
Musimy się wzmocnić jeśli mamy chęci znów zabłysnąć w Europie. Trochę nasz budżet płacowy powinien się naprawić po odejściu Wojtkowiaka i Stlicia.
Na pewno potrzebuje Lech jeszcze jednego obrońcy i to obojętnie czy lewy, środkowy czy prawy. Skrzydłowego typu Toneva a nie typu Krivtsa i kogoś do rozgrywania.

24.04.2012 16:51    #3669     Inne - Piłka nożna - Wisła Kraków
Zacząłbym od tego, że Genkow to sęp, a Brożek raczej potrafi i sam coś stworzyć. Właściwie dlaczego nie grać dwójką z przodu? Dobra, Barca gra sobie jednym. Ale to jest futbol totalny, gdzie są akcje, że obrońca wychodzi sam na sam. Dobry, uzupełniający się, duet napastników to wielki skarb. Jaki to już zależy od wizji trenera. Ale nie widzę w Wiśle schodzących napastników na poziomie. Może Małecki, zależy jak mu palma strzeli, to potrafi. Kirm to w sumie skrzydłowy i tyle. Sam duet lis-kompletny dobrze by w Wiśle działał. W środku wiadomo - Wilk, Sobol i Melikson. Też bym go zostawił, da ciała w rundzie? Won. Nie wiadomo jakie plany na Stilić. Lech Wiśle ukradł Dolhę, może i czas na rewanż. Wszyscy pamiętają jak to chamsko rozegrali. Są jakieś wizje na prawe skrzydło? Osobiście widziałbym tam Maka. Mateusz zdaje się? Kit. W każdym razie wygryzł ze składu Kosowskiego, no ile mu to zajęło, miesiąc? No na ŚP jest jeszcze ten Moskal, Kamil zdaje się.

Z Bunozą bym się wstrzymał. Gol z Lechem to raz, zawsze wierny to dwa. A trzy... Głowacki jest ze szkła, co wiadomo nie od dziś. A żaden Uryga nie zasługuje na wejście do składu ot tak, co się wtedy dzieje, widzimy choćby w FM, gdy młody dubler dostaje szanse... Jaliens, Paljić, Lamey, Nunez - baj. Nunez to dno, Jaliens nie pasuje zbytnio do Polski. A Diaz jest przeterminowany, to nie ten Diaz.

Co do braci - ja pamiętam mecz z Barceloną i co sobie z Iniestą i spółką robił Piotrek. Chapeau Bas! A Paweł, wiadomo, jak jest w formie, klasa sama w sobie. Jak nie gra... poza tym, on pasuje do Szkocji i ogólnie Wysp Brytyjskich... jak Cracovia do Ekstraklasy.

Obsada bramki? Kurto to nie to. Parejko da radę rok, a że chęci na Wisłę ma jak Filipiak na licencję Niecieczy, no to warto dać mu ten kontrakt. Z obniżką, to jasne. Ale szukałbym już następcy. Młodego, zdolnego. Żaden Sandomierski ani inne czary mary.

Wiadomo, na Bałkanach są talenty. Ale na grzyba ciągle Serbia, Bośnia? Tam jest tylko pięknych krain. Popatrzeć wystarczy jak napierdziela Czarnogóra. Liga denna, kadra pewnie lepsza od naszej, więc trzeba to wykorzystać, póki jeszcze gra w Ekstraklasie jest dla nich wyzwaniem. Skoro wzmocnienia z Cypru to już byłby dla nich krok wstecz :D. Taka chociażby Słowenia, też piękna kraina. Mała Italia.

Wisła wróci na szczyt. Skoro Cupiał jeszcze nie zrobił Wojciechowskiego i nie czmychnął, to faktycznie ma do tego klubu słabość i jak nikt zasługuje by wprowadzić go do tej, cholernej, Ligi Mistrzów. Wojciechowski tego nie dokona nawet z Barceloną. Ale to już w ogóle temat. Zatrudnia piłkarzy, przebija im zarobki 3-krotnie względem tego na co zasługują... a potem im nie płaci. Chociaż najpewniej są równi i równiejsi... Na koniec wypomina w mediach, że Smolarek z Sobiechem tylko o kasie myślą, a jakby tak policzyć ile wypłacił rekompensat trenerom... Sam Bakero dostał 180 tysięcy euro. To i w Hajduku pracować nie musi.

24.04.2012 14:42    #3670     Inne - Piłka nożna - Wisła Kraków
Dlaczego nie rzucą przepisu konieczności budowy czy tam posiadania akademii, szkółki piłkarskiej? Rzucają tymi stadionami, gdzie popadnie i na cholerę to? ŁKS po co ma mieć nowy stadion jak go nie stać praktycznie na funkcjonowanie? Nie lepiej było finansować w jakimś stopniu porządne akademie? W Krakowie to już w ogóle odwalili papu. Stadion Wisły i Cracovii dzieli ile? Kilkaset metrów? Pominę już, że Wisła grała pewien czas na Hutniku, nie liczę innych stadionów. A szkolenie tam leży i kwiczy.

Co Wy z tym Brudem? Mi się wydawało, że to jakiś moskalowski wymysł.

Powroty jasne, ale nie tak, że wrócą, no i znowu będą blokować skład młodym. W ten sposób nie nastąpi rozwój, a kiedyś musi dojść do zmiany pokoleniowej. A przymus grania młokosem bezsensu. Kluby, nawet powiedzmy, że jedną na miasto, miałyby akademię i same pchałyby młodzież do składów. W Legii i Lechu, może jeszcze Lechii i w Polonii jako tako młodzież dostaje szanse. Znowu ŁKS, sprowadza byłe gwiazdy w stanie agonalnym i co? To jest fenomen, Matusiak kiedyś ładował gole za golem, Iwański jakie bramki z wolnego i na czym to polega? "Przestali umieć kopać piłkę"? ŁKS spokojnie mógłby postawić na młodzież.

Przykład? Choćby Kita. W ME 25. kolejce 4 bramki na wyjeździe z Widzewem Łódź, a w następnej, 3 u siebie z Wisłą Kraków. Ale żeby to było też jasne, najlepszym strzelcem ligi był wtedy Bąk z Korony, który dostaje szanse w 1. zespole dość regularnie. Z 10 bramkami na koncie. Tylko.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.