Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

zig77 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.01.2009 16:21    #2271     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
Sirch ja tylko staram się wam przekazać, że nie można się sugerować tylko i wyłącznie atrybutami bo to tylko odnosi się do danego piłkarza (w uproszczeniu), natomiast najczęściej jest tak, że wielkość atrybutu jest tak jakby spójna z CA i niezły zawodnik z dobrymi kluczowymi atrybutami będzie grał bardzo dobrze. Jednak najlepiej pytać o takie rzeczy scoutów.Chodzi o to, że Current abilites jest w pewnym stopniu niezależny od atrybutów.

zig77 Partyzant

18.01.2009 15:49    #2272     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
już mówiłem, że Malinowski ma wszystkie atrybuty na bardzo wysokim poziomie (ukryte również). Właśnie dlatego zarzuciłem te screeny, żeby uświadomić wam jak ważne jest CA. Przecież masz pokazane jak na tacy, że atrybuty Malinowski ma lepsze więc po co Gargule lepsze CA?????????? Naprawdę weźcie pomyślcie trochę. Wystarczy wysłać scouta do nich i zobaczysz jak ich zarekomenduje.

Sirch Partyzant

18.01.2009 13:43    #2273     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
zig77 - idąc twoim tokiem rozumowania transfery robimy zawsze na oślep skoro atrybuty są tylko wyznacznikiem obecnego CA. To przecież jest bez sensu. Widzisz gracza z atrybutami powyżej 10 (CA dajmy na to 90), i gracza z atrybutami 5 ale CA 180. Kogo kupisz więc? Nie znasz ich CA bez sprawdzenia w edytorze, a scout i tak zarekomenduje ci tego z atrybutami 10.

zig77 Partyzant

17.01.2009 19:30    #2274     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
M8_PL zupełnie się z tobą nie zgodzę . Miałem napisać wszystko w 1 poście co wyszło z moich obserwacji ale czuje się zmuszony do odpowiedzi na wasze posty na początku.

Po pierwsze czytajcie posty (nie napisałem nic, że CA to suma atrybutów, to oczywiste, że dają więcej niż 200 itp.), po drugie to nie jestem jakiś zielony w tego typu sprawach więc nie piszcie oczywistych oczywistości jednocześnie powtarzając to co wcześniej napisałem (np. o tym, że najlepiej wysłać scouta - 14 post) po trzecie gdyby było tak jak pisze M8 to taki Malinowski by wymiatał w grze, po czwarte dane na temat piłkarzy sprawdzałem w edytorze a nie w grze - to też powinno być oczywiste (przecież nie mógłbym sprawdzić ukrytych atrybutów),po piąte... ach mógłbym tak w nieskończoność ale muszę jeszcze napisać drugi długi post. :)

P.S. To CA determinuje wysokość atrybutów (choć nie do końca - w następnym poście napisze o co biega) nie na odwrót.

zig77 Partyzant

17.01.2009 11:43    #2275     Sufler - Porady do gry - CA a atrybuty
Wychodzi na to, że tylko scout może w miarę dobrze ocenić (oczywiście zależy jeszcze jakie ma CA itd.) umiejętności piłkarza.

zig77 Partyzant

15.01.2009 22:17    #2276     Sufler - Porady do gry - Statystyki
Hej. Przejrzałem już profile wielu zawodników pod względem oddania rzeczywistości w grze no i wnioski są zatrważające. Żeby grę można uznać udaną pod względem zgodności bazy danych z światem rzeczywistym to trzeba by było chyba zrobić ją od nowa Wysokość atrybutów niektórych drużyn to jakaś kpina, amatorszczyzna. W grze nie widać jakoś zbytnio pracy scoutów współpracujących z SI rozesłanych po całym świecie. Czy może mówiąc o scoutach w wywiadzie na gram.pl jeden z twórców gry miał na myśli reasercherów - hobbystów z reguły nie mających zbytnio lekko mówiąc doświadzczenia w takich sprawach? Konkrety? Piłkarze odry wodzisław to ktos oceniał chyba po pijanemu. Taki Malinowski to polski Essien. Z kolei piłkarze Lecha Poznań tacy jak Peszko czy Stilić są chyba trochę za słabo oddani. I gdzie te programy mające nie pozwalać na zawyżanie czy zaniżanie statystyk. W ogóle projektowanie bazy w ten sposób tzn. za pomocą części składowych pobranych od ludzi z całego świata nie mających odniesienia do innych ocen innych zespołów czyli nie jako po omacku to paranoja według mnie. Przecież ta gra jest robiona głównie przez graczy - z tego wynika. Moim zdaniem nad bazą danych powinien pracować sztab ludzi razem. Chyba tak jest w Fifa Manager. Piszcie o swoich sugestiach. Pozdrawiam.

zig77 Partyzant

sorka za podwójny post ale chciałem się dowiedzieć kto jest lepszym scoutem w grze Czyżniewski czy Mielcarski (u mnie on ma ocena umt - 15 i ocena pt - 15)? Chodzi mi tylko o wyszukiwanie zawodników (nie musi dobrze analizować rywala).
Proszę o szybką odpowiedź bo wszyscy jakoś zachwalają tego Czyżniewskiego.
P.S. Dlaczego w lechu mam trening defensywny juniorów jakoś zaniżony. Bajor ma tening defensywny 16 i ma tylko 3 gwiazdki a u seniorów chyba 5? Praca z juniorami 15 jakby co.

simao Partyzant

14.01.2009 10:00    #2278     Sufler - Porady do gry - Znikający trenerzy
Prawdopodobnie skończył im się kontrakt i odeszli, a twój asystent cię nie poinformował.Ja też tak miałem w przypadku scoutów

pit9991 Młody aktywista

1.reputacja daj ogólny pogląd kto zna danego piłkarza i jaka jest szansa jego zauważenia.np piłkarz lokalny ma szanse na kontrakt z zespołem lokalnym ale krajowym raczej nie(tu zależy umiejętność scoutów)a piłkarza światowego znają wszystkie kluby.
2.Pod jakim względem oceniasz jego słabość? trzeba pamiętać że atrybuty to nie wszystko,w edytorach możesz zobaczyć ukryte cechy lub za pomocą scouta które odzwierciedlają jego psychikę czy jest podatny na stres lu czy jest zdolny do gry w meczach o stawkę na najwyższych obrotach itd;)

Abdulinho17 Młody aktywista

1. Nie :) Reputacja to zupelnie co innego niz umiejetnosci :)
2. Nie pozwalaja :) Czasami sa mecze gdzie pilkarz gra powyzej swego poziomu a czasami gra duzo ponizej poziomu .a Potencjal ? Najlepszy jest Scout ale i tu musisz miec super scouta zeby sie nie mylil :)
3. Zdecydowanie tak ;) Jesli pilkarz gra w nizszej lidze a jest tam jednym z lepszych zawodnikow i ma atrybuty na poziomie ekstraklasy to powinnien sie rownie dobrze spisywac w ekstraklasie :) ale o ewentualny transfer najlepiej zapytac Scouta i wybrac sie na mecze tego gracza zobaczyc jak gra na wlasne oczy :)
4. Technicznie bedzie napewno taki sam . ale operowanie piłka to nie tylko technika .
Visca el Barça !

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution