Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
13.07.2009 20:43    #2101     Sufler - Porady do gry - Nagły spadek formy?
Moment, moment. W grze w przypadku "fochów" grajka charakter odgrywa kluczowe znaczenie. Chodzi o tzw. Mental Traits do których dostęp mają tylko szatani korzystający z Genie Scouta! Whoa! :]
Proszę więc nie mówić i nie zakładać, jak się nie wie albo nie kłamać, jak się wie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Palimpsest Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
13.07.2009 12:41    #2102     Sufler - Porady do gry - Nagły spadek formy?
Może rywale jakoś wyraźnie wzmocnili skład, przejrzyj ich kadrę, być może są silniejsi "na papierze". Poza tym taki kryzys musi przyjść i Basta! Mam to samo zawsze ale po jakimś czasie kryzys się przełamuje. Dodatkowo dobrze jest mieć zawodników którzy(w raporcie trenera, scouta)"nie mają problemów z wahaniem formy".
Zgadzam się z Szobinho, że pewne mecze są nie do przejścia, sprawdziłem empirycznie.
@

El Commandante Partyzant

09.07.2009 16:49    #2103     Sufler - Porady do gry - Genie Scout - pytanie
Co oznaczają skróty TF, YF i YA w GS.

Dzwoniu Młody aktywista

08.07.2009 21:58    #2104     Sufler - Porady do gry - Ułatwienie gry ... ?
Jest to całkowicie normalne :) Zasada, którą stosuje komputer jest taka - wybiera domyślną taktykę (niekoniecznie dobierając ją pod piłkarzy) i piłkarzy o najlepszych umiejętnościach grania na pozycji - więc może zabraknąć np. Gerrarda, który choć lepszy od innych, to nie gra tak dobrze jak inni na danej pozycji. Zauważyłem to po kilku karierach i obcowaniu z Genie Scoutem, który działa na podobnej zasadzie przy oferowaniu najlepszych składów. Taka sytuacja zdarzała mi się nawet wcześniej niż w 2012 roku.

Dzwoniu Młody aktywista

08.07.2009 16:55    #2105     Sufler - Porady do gry - Nastepny rywal ??
Takie jak każdy scout - wysokie OPot i OUm, żeby mógł ocenić siłę graczy rywala.

Barc Partyzant

08.07.2009 16:47    #2106     Sufler - Porady do gry - Nastepny rywal ??
Mam pytanie jakie atrybuty powinien miec scout , aby jak najlepiej rozpracował rywala przed meczem.

Falcon Przodownik pracy

03.07.2009 15:53    #2107     Sufler - Porady do gry - Atrubuty sztabu szkoleniowego
Było już kilka tematów o atrybutach.

Trener od (podano minimalne wartości wymaganych atrybutów):

# Siły powinien posiadać Kondycję na 18

# Aerobiku powinien posiadać Kondycję na 18

# Bramkarzy musi posiadać Umiejętności bramkarskie na 18

# Taktyki musi posiadać Taktykę na 18

# Panowania nad piłką powinien mieć:
Technika 18 i Psychika 18 albo
Technika 19 i Psychika 14, ewentualnie
Technika 20 i Psychika 10.

# Defensywy musi posiadać:
Defensywę na 18 i Taktykę na 18 albo
Defensywa 19 a Taktykę na 14 jeszcze można zyskać 7 gwiazdek mając Defensywę 20 i Taktykę na 10

# Ataku musi posiadać:
Atak na 18 i Technikę na 18 albo
Atak 19 i Technika 14 ostatnim wyjściem jest
Atak 20 i Technika 10.

# Strzeleckiego musi posiadać:
Technikę na 18 i Atak 18 albo
Technika 19 i Atak 14 ale można również zatrudnić trenera z
Techniką 20 i Atakiem 10

# Stałych fragmentów gry nasz trener musi posiadać następujące wartości atrybutów:
- Technika 17 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 39.
- Technika 18 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 36.
- Technika 19 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 33.
- Technika 20 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 30.

Jeśli natomiast chodzi o trenera juniorów to oprócz tych atrybutów powyższych zwróć uwagę na pracę z juniorami

Dla Scouta najistotniejsze to Ocena potencjału oraz Ocena umiejętności gracza.
Dobrze też jelsli scouta cechuje duża Determinacja.Dodatkowo zatrudnij także jednego scouta o wysokim atrybucie wiedza taktyczna i wyznacz mu w zdaniach sporządzanie raportów o następnym rywalu.

Mówiąc: Fizjoterapeuta myślimy: Zdolności medyczne :)
Co oczywiście nie znaczy że innych atrybutów jak np: Determinacja nie może mieć na przyzwoitym poziomie :)

Natomiast dobrego Asystenta winny cechować następujące (oczywiście możliwie jak najwyższe) atrybuty:
-kierowanie zespołem
-ocena umiejętności gracza
-ocena potencjału gracza
-wiedza taktyczna
-motywowanie
-determinacja
-mentalność

Tylko w Fm 09 żeby mieć 7 gwiazdek trzeba mieć chyba minimum reputacje kontynentalną( ale nie jestem pewien bo nie gram w fm 09)
Zawsze możesz też skorzystać z tego:
http://www.cmrev(...)PL_.html
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

ziarnok Partyzant

03.07.2009 15:46    #2108     Sufler - Porady do gry - Atrubuty sztabu szkoleniowego
Proszę o odpowiedź. Jakie atrubuty są potrzebne na poszczególnych stanowiskach? Np. u scouta coś oprócz oceny pot. i um.?
Proszę o wypisanie atrybutów potrzebnych na poszczególnych stanowiskach:
1. asystent
2. trener
3. trener bramkarzy
4. trener siłowy
5. trener juniorów
6. fizjoterapeuta
7. scout
(8. trener 1. zespołu)

tejdzik Partyzant

03.07.2009 14:22    #2109     Sufler - Porady do gry - Potencjalne wzmocnienia
Ja wiem że tak sie da. Mi chodzi oto ze np. jak prowadze słaby klub co ma słabych scoutów to oni chyba? nie znajduja wszystkich piłkarzy. Wiec czy istnieje jakis program który mi taką liste przedstawic?
Bawiłem sie troche genie scoutem. Jest tam mozliwosc wyszukiwania zawodnikow po reputacji. Teraz mam kolejne pytanie do was. Czy wiecie moze jaka musi byc reputacja piłkarza chetnego do przejscia np do klubu z reputacja 2500? Wiem ze reputacja pilkarza składa sie z Home, Current i World. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze. Pozdrawiam

resq Partyzant

@satjow
Nie, on odrazu zniknął. Nagle powiedział że kończy karierę, bo nie mieścił się w pierwszym składzie, rozgrywał może 3 mecze w sezonie. Ale za to cały czas był mentorem dla jakiegoś dzieciaka i to utrzymywało jego morale wysoko.

@Pucek
Tak, nawet kilkukrotnie, nie pamiętam dokładnie jaka była jego odpowiedź, ale na pewno on najpierw chciał zostać trenerem, a w dalszej przyszłości managerem. Zauważyłem też że u niektórych zawodników którzy chcą zostać trenerami u kresu kariery piłkarskiej pojawia się już w profilu zakładka z profilem trenerskim, i można im zaoferować kontrakt trenerski. U niego nic takiego się nigdy nie pojawiło :(, sprawdzałem dosyć regularnie.

Szkoda takiego zawodnika, bo Terry na pewno byłby dobrym trenerem obrony.

PS: Przed chwilą w FM Genie Scout znalazłem Johna Terrego, wiek by się zgadzał atrybuty trenerskie też, ale ma on funkcję Chairman i nie jest zatrudniony w żadnym klubie. Ale w grze go nie można znaleźć.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution