Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.06.2010 20:39    #1861     Sufler - Porady do gry - Pomoc w wyborze składu&scauting
Scouci mają zazwyczaj rację (Ci dobrzy, o których pisze Parachutes), ale nie ma takiego, który nie popełnia błędu. Czasem dobrze jest poprosić o raport trenera lub asystenta - różnice w ocenie mogą być spore. Szczerze powiedziawszy dla mnie raport scouta mówi mi:

- więcej niż 3 gwiazdki - zawodnik godny uwagi, i dalszej obserwacji
- 2,5 - 3 gwiazdki - bez rewelacji, ale można poobserwować
- 2 gwiazdki lub mniej - na drzewo

Ustalanie składu - jeśli robiłbyś to co mecz, z dobrym asystentem - OK. Ale jeśli poprosisz o radę w połowie sezonu, asystent lub trener może ustawić Ci taki skład, że nawet moja babcia ustawiłaby lepszy. Bierze się to z tego, że komputerowo sterowane postacie (a więc np. asystent) bierze pod uwagę takie rzeczy, jak ilość rozegranych wcześniej meczów i inne pierdoły, żeby zachować swoje wpisane w schemat gry wartości. Byłbym ostrożny. Co innego raport asystenta - przydatna rzecz.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

jimiH1967 Młody aktywista

08.06.2010 18:42    #1862     Sufler - Porady do gry - Pomoc w wyborze składu&scauting
Co do składu zawsze ustawiam sam. Chociaż jeśli poprosisz go o pomoc, zazwyczaj wybiera dość dobry skład. Najczęściej się zgadzamy, lub mylimy co do jednego lub dwóch piłkarzy. Pamiętaj, że to Ty jesteś menedżerem.;D
Scouci - podobnie jak wyżej, biorę pod uwagę atrybuty, choć w w raporcie scout może określić nam ambicję i profesjonalizm, co jest szczególnie ważne dla bardzo młodych zawodników (którzy muszą się rozwijać, a bez tego ani rusz).

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

08.06.2010 18:16    #1863     Sufler - Porady do gry - Pomoc w wyborze składu&scauting
Według mnie warto trzymać się tej samej jedenastki o ile to możliwe - jasne że może się zdarzyć zmęczenie gracza, kara indywidualna czy coś.

Nie sugeruję się zawsze scoutami gdyż często popełniają błędy - lepiej jeśli nie masz pewności przyjrzeć się atrybutom gracza.
#TeamTyniec

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

Wisła ma lepszych scoutów dlatego ma lepsze informacje:]
#TeamTyniec

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Wygląda mi na to, że menadżer MKS-u Kluczbork jest po prostu niedoinformowany. Menadżer Wisły najwyraźniej wysłał scouta i ma pełne dane na temat piłkarza.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

clicers Partyzant

05.06.2010 12:53    #1866     Sufler - Porady do gry - Scouting
A można poprosić zarząd o dodatkową liczbę scoutów. Mam dużo siana a scoutów tylko 7 a do szperania po całym świecie to trochę mało

micpry Partyzant

05.06.2010 12:40    #1867     Sufler - Porady do gry - Scouting
ja mam inny problem... Prowadze Wisłe i nie moge wysłać scouta do ameryki południowej czy afryki ani azji wyświetlają mi się tylko państwa europy i liga polska...

parachutes Młody aktywista

01.06.2010 17:30    #1868     Sufler - Porady do gry - Zawodnik podatdny na kontuzje!!
Teraz ja:
1. Nie wystawiaj go do składu. A skoro korzystasz z Genie Scouta, kupuj zawodników z najniższym Injury Proneness (podatność na kontuzje).
2. Możesz. Obserwuj w GS wskaźniki: jadedness (znużenie) i Mtc Exc (ogranie). No i oczywiście kondycję. Dawaj szansę w sparingach graczom z najniższym jadedness i match exercise. Optymalna sytuacja to znużenie < 0, ogranie = 100 i kondycja = 100. Trudne do zrealizowania dla całej drużyny, ale dążenie do tego podczas okresu przygotowawczego to klucz do dobrej gry przy małej ilości kontuzji.
3. Możesz, ale nie ma to sensu.
4. To nie jest gg i podwójny pytajnik nie zamienia się w nic :)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

legia Partyzant

Korzytając z fm Genie zobaczyłem swoje ukryte atrybuty. I sie bardzo zdziwiłem gdyz moja Ambition jest na 1, a Controversy jest na 0 ??!!! Za to moja Loyalty jest na 20 i Presure na 17 . O co dokładnie chodzi z tym, czemu jestem tak słabo Ambitny, przecierz gram juz 2 sezon Lechia Gdańsk. Awansowałem do 1 ligi, i po 6 kolejkach jestem 4 . Wiec jestem zdziwiony!!!!

patryk11 Przodownik pracy

Ocena potencjalu potrzebna jest scoutowi.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution