Scouci mają zazwyczaj rację (Ci dobrzy, o których pisze Parachutes), ale nie ma takiego, który nie popełnia błędu. Czasem dobrze jest poprosić o raport trenera lub asystenta - różnice w ocenie mogą być spore. Szczerze powiedziawszy dla mnie raport scouta mówi mi:
- więcej niż 3 gwiazdki - zawodnik godny uwagi, i dalszej obserwacji
- 2,5 - 3 gwiazdki - bez rewelacji, ale można poobserwować
- 2 gwiazdki lub mniej - na drzewo
Ustalanie składu - jeśli robiłbyś to co mecz, z dobrym asystentem - OK. Ale jeśli poprosisz o radę w połowie sezonu, asystent lub trener może ustawić Ci taki skład, że nawet moja babcia ustawiłaby lepszy. Bierze się to z tego, że komputerowo sterowane postacie (a więc np. asystent) bierze pod uwagę takie rzeczy, jak ilość rozegranych wcześniej meczów i inne pierdoły, żeby zachować swoje wpisane w schemat gry wartości. Byłbym ostrożny. Co innego raport asystenta - przydatna rzecz.
- więcej niż 3 gwiazdki - zawodnik godny uwagi, i dalszej obserwacji
- 2,5 - 3 gwiazdki - bez rewelacji, ale można poobserwować
- 2 gwiazdki lub mniej - na drzewo
Ustalanie składu - jeśli robiłbyś to co mecz, z dobrym asystentem - OK. Ale jeśli poprosisz o radę w połowie sezonu, asystent lub trener może ustawić Ci taki skład, że nawet moja babcia ustawiłaby lepszy. Bierze się to z tego, że komputerowo sterowane postacie (a więc np. asystent) bierze pod uwagę takie rzeczy, jak ilość rozegranych wcześniej meczów i inne pierdoły, żeby zachować swoje wpisane w schemat gry wartości. Byłbym ostrożny. Co innego raport asystenta - przydatna rzecz.
Najnowsze posty