Pomoc w wyborze składu&scauting

alister92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.06.2010, 18:13    Pytanie
Witam, szukalem w wyszkiwarce i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.

Mam do Was pytanie, czy jak gracie mecz korzystacie z opcji "wybierz pomoc w wyborze składu astystenta" czy samemu co mecz wybieracie skład? Czy staracie wybierać sie skład jaki preferuje astystent czy robicie po swojemu, innych pilkarzy nie zawsze nalepszych? Ja gdy znajde fajnego piłkarza, zawsze prosze o raport od skauta, czasem choć staty są dobre raport brzmi " całkiem dobry zakup, użyteczny" sugerujecie sie radami skautów 100%?

sorry za głupie pytania ale zczynam gre :)

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.06.2010 18:16    #1
Według mnie warto trzymać się tej samej jedenastki o ile to możliwe - jasne że może się zdarzyć zmęczenie gracza, kara indywidualna czy coś.

Nie sugeruję się zawsze scoutami gdyż często popełniają błędy - lepiej jeśli nie masz pewności przyjrzeć się atrybutom gracza.
#TeamTyniec

jimiH1967 Młody aktywista

0
08.06.2010 18:42    #2
Co do składu zawsze ustawiam sam. Chociaż jeśli poprosisz go o pomoc, zazwyczaj wybiera dość dobry skład. Najczęściej się zgadzamy, lub mylimy co do jednego lub dwóch piłkarzy. Pamiętaj, że to Ty jesteś menedżerem.;D
Scouci - podobnie jak wyżej, biorę pod uwagę atrybuty, choć w w raporcie scout może określić nam ambicję i profesjonalizm, co jest szczególnie ważne dla bardzo młodych zawodników (którzy muszą się rozwijać, a bez tego ani rusz).

sniper29 Partyzant

0
08.06.2010 18:46    #3
Jeśli prowadzisz dobry zespół, czyli masz dobrego asystenta możesz mu zaufać, wprowadzając swoje korekty. Jeśli grasz ogórkami i nie masz porządnego asystenta, to w ogóle się go nie słuchaj, bo jego decyzje to w większości bzdury wynikające ze słabych atrybutów

parachutes Młody aktywista

0
08.06.2010 19:37    #4
co do skautów - sugeruj się tymi, którzy mają wysokie atrybuty przy ocenie umiejętności i potencjału piłkarzy. Jeśli kogoś gorąco polecają - obejrzyj jego profil, jeśli gra Cię wciąga na tyle - obejrzyj mecz z tym piłkarzem.

co do asystentów - tak jak pisze sniper29. Przy dobrym asystencie śmiało sugeruj się jego radami, przy słabszym - radź sobie sam.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.06.2010 20:39    #5
Scouci mają zazwyczaj rację (Ci dobrzy, o których pisze Parachutes), ale nie ma takiego, który nie popełnia błędu. Czasem dobrze jest poprosić o raport trenera lub asystenta - różnice w ocenie mogą być spore. Szczerze powiedziawszy dla mnie raport scouta mówi mi:

- więcej niż 3 gwiazdki - zawodnik godny uwagi, i dalszej obserwacji
- 2,5 - 3 gwiazdki - bez rewelacji, ale można poobserwować
- 2 gwiazdki lub mniej - na drzewo

Ustalanie składu - jeśli robiłbyś to co mecz, z dobrym asystentem - OK. Ale jeśli poprosisz o radę w połowie sezonu, asystent lub trener może ustawić Ci taki skład, że nawet moja babcia ustawiłaby lepszy. Bierze się to z tego, że komputerowo sterowane postacie (a więc np. asystent) bierze pod uwagę takie rzeczy, jak ilość rozegranych wcześniej meczów i inne pierdoły, żeby zachować swoje wpisane w schemat gry wartości. Byłbym ostrożny. Co innego raport asystenta - przydatna rzecz.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Junin Partyzant

0
08.06.2010 20:39    #6
mam pytanie parachutes. Jak obejrzec jakiegos grajka w akcji, nie bedąc menadżerem danej drużyny, ani selekcjonerem jego reprezentacji?
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.06.2010 20:54    #7
[quote=Junin]mam pytanie parachutes. Jak obejrzec jakiegos grajka w akcji, nie bedąc menadżerem danej drużyny, ani selekcjonerem jego reprezentacji?[/quote]

wejdź w terminarz jego drużyny, i tam, gdzie jest miejsce na wynik najbliższego meczu (którego jeszcze nie ma, rzecz jasna) kilknik lewym przyciskiem myszy. Pojawi się tekst "pojedź". Jak nadejdzie ten mecz - będziesz mógł go obejrzeć.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Junin Partyzant

0
08.06.2010 21:23    #8
dzięki
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.