Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

Cinek1013 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.05.2011 23:08    #1541     Sufler - Porady do gry - Wyszukiwanie Regenów ...
Siemka :)
Mam male pytanie do doswiadczonych fm maniaków :P
Jak wyszukiwac najlepszych regenów ?
Czy regeni tworza sie tylko w tych ligach ktore mam dodane jako grywalne ?
Szukac ich w reprezentacji( U-19) czy moze w klubach ?
W jakim kraju najlepiej szukac i w jakiej formie(chodzi o to czy poprosic scouta o karte informacyjna czy jak)
Fm 11 Łatka 11.3
Za wszelkie odpowiedzi dziekuje
Pozdrawiam :)

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

19.05.2011 16:15    #1542     Sufler - Porady do gry - Pytanie a propos Rozwoju
Zależy też od psychiki zawodnika. W Genie Scout jest pozycja "progress rate". I taki np. Corluka w wieku 24 lat ma jeszcze 4 na 5 możliwych gwiazdek tego wskaźnika (dla porównania Neymar na starcie ma 3,5), a to dzięki dobrej determinacji, profesjonalizmowi i ambicji.
Darkness... for me is where I shine

lobo Partyzant

Panowie którzy gracie ligi typu polska, czeska czy węgierska polecam na prawą obronę Janvier Besala. Obywatel DR Kongo gra w Esperance Tunis. Mam go w hajduku i gra nieprawdopodobnie!!! Ma 21 lat i kosztował mnie 35tys ojro. Z resztą wg moich scoutów ma potencjał bardzo duży czyli w lepszych ligach też pewnie by sobie poradził.

kabaruto Partyzant

Są zagrania piłkarzy "ukryte" które w grze nie idzie zobaczyć. Możemy je zobaczyć je za to przez genie scout. Mam na myśli
-nakreca publiczność
-prowokuje przeciwników
-gra pod publiczkę
-lubi wielokrotnie ośmieszać przeciwników

Mam pytanie. jak nauczyć tych zagrań piłkarzy? Od razu mówie ze wbudowane one raczej nie sa(oprucz prowokuje przeciwników) gdyż żaden newgen nie posiada tych zagrań a mam już 2013 rok. Może ktoś poradzić coś na to?

I jeszcze jedno w ulubionych zagraniach w genie scout messi i c.ronaldo ma takie coś:
- 524288Hi

Co to może być?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
15.05.2011 18:13    #1545     Sufler - Porady do gry - Newgeni
Wpływ ma takie cudo co zowie się siatka wyszukiwania juniorów, ale z samymi scoutami nie ma to nic wspólnego. Natomiast już trenerzy jakiś tam wpływ pewnie mają.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

machaj88 Młody aktywista

15.05.2011 16:02    #1546     Sufler - Porady do gry - Newgeni
[quote3=Kleyo][quote2=machaj88] Scouci są w klubie [...] I po to, by w moim klubie generowali się lepsi piłkarze.[/quote2]
Lekki off-topic, ale scouci nie mają ŻADNEGO wpływu na newgeny generowane w Twoim klubie.[/quote3]
Nie? A gdzieś czytałem, że poziom scoutingu, a nawet PA sztabu mogą mieć na to wpływ.

dybciox Partyzant

Nie wiem czemu uparłeś się aby kupować piłkarzy z listy transferowej. Wysyłaj scoutów, a oni Ci powiedzą czy zawodnik zechce przejść do Twojej drużyny i podadzą przybliżoną ceną za którą jego klub mógłby go sprzedać.

Grając barceloną musisz się skupić na młodych, perspektywicznych graczach - taki Babacar, Paulo Henrique (możesz poszukać tutaj) - ponieważ już masz świetny skład.

machaj88 Młody aktywista

13.05.2011 17:25    #1548     Sufler - Porady do gry - Słaby mimo dobrego CA i PA
[quote2=gromo1990][quote=machaj88]Scouta masz do dupy. Kupuj tego golkipera i znajdź lepszego scouta :)[/quote]

On gra u mnie :)[/quote2]
OMFG.... Chciałem zobaczyć raport scouta (nie trenera), na temat zawodnika z pierwszego postu.

No, Bolson, coś w tym stylu. Dokładnie to jest tak, że scout ocenia poziom zawodnika porównując go z naszym najlepszym piłkarzem z tej pozycji.
Czyli:

Jeśli obserwowany np. bramkarz jest lepszy od naszego - dostaje 4 gwiazdki
Jeśli jest porównywalny - 3.5
Jeśli jest dobry, ale nie dorównuje naszemu - 3 gwiazdeczki
Jeśli jest słabszy - 2
Miernota - 1.5
Niewiarygodna miernota, niegodna splunięcia - 1 marna gwiazdka
Totalne zero i beztalencie - 0.5

Gdy jakiś grajek otrzyma 4.5 gwiazdki, znaczy to, że jest "o niebo lepszy" niż nasz obecny, lub ma potencjał by stać się "o niebo lepszym".
Gdy otrzyma maximum, czyli 5 gwiazdek, wtedy nie tylko jest lepszy od naszego, ale i bardzo się jeszcze rozwinie.

W przypadku, młodych zawodników, w głównej mierze brany jest pod uwagę potencjał, więc gdy obecne umiejętności oceniane są na 1.5, a potencjalne na 4 gwiazdki, to w ogólnym rozrachunku i tak dostanie 4.

Wszystko oczywiście zależy od poziomu oceny scouta. W ekstraklasie OcP i OcU powinny być na poziomie min. 15. Przy 20 otrzymujemy dokładny raport na temat umiejętności, zachowań, ceny i wymaganego wynagrodzenia.

gromo1990 Partyzant

13.05.2011 16:46    #1549     Sufler - Porady do gry - Słaby mimo dobrego CA i PA
[quote=machaj88]Scouta masz do dupy. Kupuj tego golkipera i znajdź lepszego scouta :)[/quote]

On gra u mnie :)

machaj88 Młody aktywista

13.05.2011 16:28    #1550     Sufler - Porady do gry - Słaby mimo dobrego CA i PA
Scouta masz do dupy. Kupuj tego golkipera i znajdź lepszego scouta :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution