O, tutaj mogę pomóc. Mam obecnie rok 2017 i gram Sandecją. Moje sukcesy to m.in. wygranie LE i półfinał LM. No ale koniec przechwalania się bo nie o to tu chodzi.
Początek jest najtrudniejszy, bo z reguły nie masz wysokiego budżetu. Czasem warto jest sprzedać największą gwiazdę, aby za pieniądze, które wpłynęły za niego zwiększyć budżet płacowy i zatrudnić kogoś za darmo. Pierwsze większe pieniądze wydałem w 3/4 sezonie na Nikę Dzalamidze (500 tysięcy euro). Wiele czasu spędzałem na wycieczkach po różnych ligach, przeglądałem multum zespołów i patrzyłem komu wygasa kontrakt- w ten sposób przyszedł do mnie w drugim sezonie Mtija Lotrić, który został niebywałą gwiazdą i odszedł do jakiegoś potentata za 3 mln euro. Kolejna moja rada to to, żebyś nie wymieniał nigdy całego zespołu. Owszem, awans z 1 ligi do Ekstraklasy wymaga zmian, ale tylko kosmetycznych, nie zmieniaj też zbyt często taktyki. Ja gram swoją praktycznie od początku i jestem zadowolony. Ostatnia i moim zdaniem NAJWAŻNIEJSZA rzecz to umiejętne wyszukiwanie newgenów. W tej chwili 90% mojego zespołu to gracze wygenerowani, a największą gwiazdą i moim osobistym sukcesem jest Rolly Itonga, który przyszedł do mnie za darmo, a teraz jest wart 20 mln euro, sam AC Milan proponował za niego 35 milionów, z tym, że 25 mln było w ratach.
Suma summarum, dwie najważniejsze rzeczy- dbaj o finanse i szukaj zawodników na własną rękę, bo nawet najlepszy scout nie znajdzie super zawodnika. Wygrywam z takimi zespołami jak Real, Barcelona, Chelsea, AC Milan, Juventus (pogrom 7:0), mogłem zatrudnić Fernando Torresa, Pedro, Kevina Prince Boatenga, Wojtka Szczęsnego, w drużynie mam Andreya Arshavina i Marco Boriello. Seria 70 meczów bez porażki w lidze też jest małym sukcesem. Jak ktoś chce screen'a to można pisać.
Życzę powodzenia.
Najnowsze posty