Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

xxxBrowarekxxx Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.02.2012 22:32    #1291     Sufler - Porady do gry - Gdzie szukać juniorów?
Witam. Mam... 2038 rok, gram Barceloną. Mam pytanko - gdzie wysyłać w tych czasach scoutów aby znaleźli ciekawych juniorów? Min. 4 gwiazdki potencjału.

Lukkas10 Partyzant

[quote=ronin1991]Witam.

Poprosiłbym o twarze trzech zawodników:

1. Valerica Gaman ID:57000808
http://www.craio(...)r%29.htm
2. Fabrice N'Sakala ID:34011701
http://fifa1(...)r/191390
3. Ivo Pekalski ID:8120003
http://www.imsco(...)e/13427/[/quote]

http://speedy.sh/FCngc/faces.rar
Proszę bardzo!
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

cubsonart Partyzant

23.02.2012 20:10    #1293     Sufler - Porady do gry - wartosc/koszt zawodnika
witam, od jakiegos czasu zadaje sobie pytanie..

czy wartosc gracza o plus minus takich samych atrybutach wieku itp jest rozna w zaleznosci od kraju / ligi / klubu w jakim gra ?

dokladniej to wyglada tak: gram sobie udinese i widze kilku dobrych grajkow slowencow chorwatow bosniakow o dobrych atrybutach lecz scout infomuje mnie ze ten gosc ma CA 2; PA 2.5, a zawodnik z hiszpanii anglii francji o takich samych atrybutach ma 10x wieksza wartosc i CA 2 ; PA 2.5...

czy ten sloweniec bosniak serb jest faktycznie na takim samym poziomie co anglik hiszpan czy francuz ?

jak wy to widzicie ?

endrus Młody aktywista

21.02.2012 17:31    #1294     Sufler - Porady do gry - Messi
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

Lucas. Partyzant

O, tutaj mogę pomóc. Mam obecnie rok 2017 i gram Sandecją. Moje sukcesy to m.in. wygranie LE i półfinał LM. No ale koniec przechwalania się bo nie o to tu chodzi.

Początek jest najtrudniejszy, bo z reguły nie masz wysokiego budżetu. Czasem warto jest sprzedać największą gwiazdę, aby za pieniądze, które wpłynęły za niego zwiększyć budżet płacowy i zatrudnić kogoś za darmo. Pierwsze większe pieniądze wydałem w 3/4 sezonie na Nikę Dzalamidze (500 tysięcy euro). Wiele czasu spędzałem na wycieczkach po różnych ligach, przeglądałem multum zespołów i patrzyłem komu wygasa kontrakt- w ten sposób przyszedł do mnie w drugim sezonie Mtija Lotrić, który został niebywałą gwiazdą i odszedł do jakiegoś potentata za 3 mln euro. Kolejna moja rada to to, żebyś nie wymieniał nigdy całego zespołu. Owszem, awans z 1 ligi do Ekstraklasy wymaga zmian, ale tylko kosmetycznych, nie zmieniaj też zbyt często taktyki. Ja gram swoją praktycznie od początku i jestem zadowolony. Ostatnia i moim zdaniem NAJWAŻNIEJSZA rzecz to umiejętne wyszukiwanie newgenów. W tej chwili 90% mojego zespołu to gracze wygenerowani, a największą gwiazdą i moim osobistym sukcesem jest Rolly Itonga, który przyszedł do mnie za darmo, a teraz jest wart 20 mln euro, sam AC Milan proponował za niego 35 milionów, z tym, że 25 mln było w ratach.

Suma summarum, dwie najważniejsze rzeczy- dbaj o finanse i szukaj zawodników na własną rękę, bo nawet najlepszy scout nie znajdzie super zawodnika. Wygrywam z takimi zespołami jak Real, Barcelona, Chelsea, AC Milan, Juventus (pogrom 7:0), mogłem zatrudnić Fernando Torresa, Pedro, Kevina Prince Boatenga, Wojtka Szczęsnego, w drużynie mam Andreya Arshavina i Marco Boriello. Seria 70 meczów bez porażki w lidze też jest małym sukcesem. Jak ktoś chce screen'a to można pisać. ;)

Życzę powodzenia. :)

najdi013 Partyzant

Wysyłaj scoutów do Słowenii, Słowacji, Czech itp. Tam jest full młodych, perspektywistycznych zawodników z potencjałem. Ważne są też sukcesy na arenie międzynarodowej :) Ja Lechem w 2 sezonie gry byłem w grupie LM, miałem 3 miejsce i później zaszedłem aż do półfinału LE. Teraz mam 3 sezon, na trasfery 8 mln ojro i przychodzą do mnie piłkarze pokroju Manoleva, Buonanotte czy Escudero/Mattocka :D Dbaj o finanse najlepiej jak możesz. Sprzedaj graczy starych, ale z wysokimi pensjami, a za nich kup młodych z potencjałem.

ens Partyzant

19.02.2012 10:20    #1297     Sufler - Porady do gry - Co ile pojawiajá sié newgeni ?
Witam,

Mam pewne pytanie odnośnie newgenów w fm12.
Zacytuje sobie post kolegi afro_13:

[quote=afro_13]pojawiaja sie co roku. w kazdym kraju o okreslonej dacie:
03.03(Mar) - Mexico
08.03(Mar) - Australia, Croatia, France, Germany, Greece, Hungary, Israel, N. Ireland, Russia, Scotland, Switzerland, Turkey, Ukraine, Wales
13.03(Mar) - Austria, England
17.03(Mar) - Slovakia
18.03(Mar) - Belgium, Czech Republic, Denmark, Indonesia, Italy, Poland, Portugal
19.03(Mar) - Bulgaria, Romania, Slovenia
25.03(Mar) - Holland
28.03(Mar) - Serbia, Spain
02.04(Apr) - Argentina, India, South Africa
19.04(Apr) - Hong Kong, Uruguay
19.08(Aug) - Sweden
02.09(Sep) - Malaysia
14.09(Sep) - South Korea
19.09(Sep) - Chile
20.09(Sep) - Brazil, Ireland
23.09(Sep) - Iceland
25.09(Sep) - Finland
28.09(Sep) - Colombia, Singapore
08.10(Oct) - China, Norway
16.10(Oct) - Peru
02.11(Nov) - Belarus[/quote]

Czyli przykładowo muszę wysłać scouta w okolicach 03.03 do Meksyku z filtrem na 'dzieciaków' aby wyławiał mi nowych newgenów z tego kraju tak? Analogicznie kogoś wysłać 28.03 do Hiszpanii aby tam mi wyławiał w tym okresie nowo pokazujące się diamenciki?

Czy dobrze rozumiem jak wyławiać zdolnych juniorów pokazujących się w grze?

Dzięki z góry za wskazówki.

Pozdrawiam
Ile jeszcze Panie Wenger będzie nam dane słuchać o jakości?
:: ONE LIFE! ONE CLUB! GUNNER TILL I DIE! ::

Falcon Przodownik pracy

Ja też gram słabszym klubem, i niestety szukanie zawodników to czynność, która zabiera mi większą połowę gry w FM. Musisz uzbroić się w cierpliwość, i przeszukiwać ligi z Afryki czy Ameryki PŁD w poszukiwaniu graczy. Zawsze możesz również wysłać scouta, dając mu w zadaniach że ma szukać graczy za max 100 tys i do 24 lat( ja tak zawsze im ustawiam). Jest to jak wspominałem czasochłonne, ale po sezonie idzie zbić na graczach całkiem niezłą kasę( ja w fm 08 kupiłem Dioufa za 35 tys euro, po sezonie warty 6, a już sypią się oferty rzędu 11-13 mln euro co w przypadku mojego klubu jest kasą z kosmosu. A to tylko jeden gracz, jest jeszcze kilku ale już są mniejsze kwoty.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Crayon Partyzant

17.02.2012 07:49    #1299     Sufler - Porady do gry - Lista Życzeń
Witam!
Gram Lechią Gdańsk i chciałbym zakontraktować kilku piłkarzy z wolnego transferu. Więc w filtrach wyszukiwania dałem: bez kontraktu i wyłączyłem nierealistyczne transfery i zapisałem listę życzeń. Wrzuciłem ją do Genie Scouta, ale wyskoczyli mi wszyscy piłkarze w grze.
Więc tu moje pytanie czy da się zapisać listę życzeń z filtrami?
Chyba że jest jakaś opcja w Genie Scoucie.

Mar1992 Przodownik pracy

14.02.2012 22:50    #1300     Sufler - Edytor - Newgeni a zmiany w edytorze
[quote2=Falcon][quote=Rumci92]Wprawdzie nie do końca związane z tematem, ale jednak.

Powiem Wam, że te newgeny to już mnie serdecznie irytują. W każdej wersji tworzą się jacyś wybrakowani. W wersji z 2011 roku, nowi napastnicy mieli zwykle bardzo niskie parametry wykańczania akcji i opanowania, czyli w zasadzie atrybuty kluczowe na ich pozycji. Teraz rozpocząłem karierkę na najnowszej wersji gry i przeczesując piłkarzy Genie Scoutem (tak, wiem, oszustwo itd.) zauważyłem prawidłowość taką, iż większość środkowych obrońców ma owszem, dobrą skoczność, ale za to siła jest z reguły o 5-6 punktów niższa. Da radę coś z tym zrobić? Też tak macie?[/quote]

Też tak mam i pewnie mają wszyscy. Ja to tłumaczę sobie tym, że to celowy zabieg SI, aby nie mieć po kilku sezonach drużyny mega koksów, gdzie każdy ma atrybuty na swojej pozycji na poziomie 18-20.[/quote2]
Można też w 2013 roku znaleźć w Argentyna U-20 takich obrońców, że szczena opada. Koledzy po 17 lat, a wszystkie atrybuty, ważne dla obrońcy, są powyżej 14. Zauważyłem też, że polscy regeni mają bardzo niską wartość atrybutu "podania" (nawet środkowi pomocnicy) i niską technikę. Zdarzają się przekoksy (jak u mnie w Lechu - prawy obrońca: CA 107, PA - 180, Ambitny, wysoka determinacja, 16 lat, prędkość rozwoju... bardzo duża). Denerwuje jeszcze to, że nie ma napastników i szybkich, i dobrze grających głową. Albo to, albo to.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution