Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

stefan1984 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.07.2012 13:31    #1141     Sufler - Edytor - poziom juniorów - edytor
Baza treningowa dla juniorów, ogólna baza treningowa, i reputacja - to wiadomo. Ale... Co oznacza taka na przykład jakość szkolenia juniorów? Czy tak jak się domyślam, jest to zależne od tego, jak wysoki współczynnik pracy z młodzieżą mają moi trenerzy? Znaczenie szkolenia dla klubu - czy to może ilość trenerów juniorów, czy jeszcze coś innego? A rozległość siatki wyszukiwania juniorów - od czego ona zależy? Od ilości scoutów, od tego jak oni oceniają potencjał, czy jednak od czegoś innego?

Davidvia0 Partyzant

23.07.2012 11:10    #1142     Sufler - Inne - Polska 2052 - dużo obcokrajowców
Patrzyłem na ustawienia taktyczne czołowych zespołów (Anglia, Francja, Niemcy, Hiszpania, Włochy) i znalazłem tylko jeden zespół grający skrzydłowymi (4-5-1) - Chelsea. Dodatkowo przeglądałem Genie Scoutem zawodników z polskim obywatelstwem, aby poszukać skrzydłowych i znalazłem tylko kilku zawodników z CA powyżej 100. Tak samo w różnych europejskich ligach, kilkunastu dobrych skrzydłowych znalazłem, lecz nie grają oni w zespołach, bo nie ma dla nich miejsca w taktyce. Zdecydowana większość zespołów gra taktyką Milanu + ewt zdarzają się boczni pomocnicy. Kilka zespołów gra także bardzo dziwnymi taktykami (3DP, 3N).

Falcon Przodownik pracy

22.07.2012 08:37    #1143     Sufler - Dodatki do gry - Megapack, pomocy
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

maksiu106 Partyzant

20.07.2012 12:20    #1144     Football Manager - Świat taktyki - Napastnik
Zależy, jaki ma być (lis pola karnego, odgrywający, klasyczny napastnik), ale ja zwykle zwracam uwagę na wykańczanie akcji, grę głową, siłę, szybkość. Ale i tak od atrybutów ważniejsze jest CA i PA. Możesz je sprawdzić za pomocą FM Genie Scout, ale to trochę oszustwo...

Amikowiec Młody aktywista

Na początek dodam, iż w pozostałych zapasowych 2 save'ach istnieje ten sam problem. Otóż podczas meczu rozmowy motywacyjnej gra albo przymula, że mógłbym sobie zrobić kawę, poczekać aż ostygnie, wypić, wrócić, a mecz nadal by się nie wczytał, albo w dowolnym momencie meczu wyskakuje runtime error. Gdy chcę iść na urlop, by ominąć mecz, wysypuje mi się crash dump. :/ FMRTE nie używałem na nim nigdy, jedynie Genie Scout do podglądu talentów. Jednak w sezonie 2012/2013 dodałem ligę turecką, a czytałem na innych forach, że ludziom też sypały się save'y po kilku sezonach od dodania nowej ligi (u siebie mam teraz kwiecień 2016 roku). Moje pytanie brzmi, czy da się uratować tego save'a, bo szkoda trochę żeby miesiąc gry poszedł zwyczajnie je**ć :(.

hapek Partyzant

18.07.2012 18:21    #1146     Inne - Piłka nożna - KKS Lech Poznań
Ceesay przyjdzie na 100 pro, bo tak mówił nowy szef scoutingu mówi się jeszcze o 2 graczach, zapewne o Maatsenie i Maajedzie, ale Maajed ma oferte z Catani i to ja ma wybrac, ale sie zobaczy :D

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
18.07.2012 16:40    #1147     Inne - Piłka nożna - KKS Lech Poznań
"Zlikwidowaliśmy stały skauting zagraniczny. Nie utrzymujemy już współpracowników za granicą. Teraz w dziale pracuje siedem osób. To one oglądają piłkarzy wytypowanych na podstawie statystyk na poszukiwane pozycje"
Jeśli coś mnie zmartwiło to właśnie to. Co prawda ten scouting też miał swoje wpadki (Handzić, Golik, częściowo Ubiparip), to jednak znalazł kilku zdolnych zawodników. Lech się cofa, niestety.

hapek Partyzant

18.07.2012 15:33    #1148     Inne - Piłka nożna - KKS Lech Poznań
Dzisiaj nowy szef scoutingu Tomasz Wichniarek potwierdził to że Kebba Ceesay zostanie nowym piłkarzem Lecha, oficjalnej informacji można spodziewać się lada dzień :P

Atten Partyzant

17.07.2012 16:19    #1149     Sufler - Porady do gry - Przydzielanie ról
Ja od dłuższego korzystam z rad scouta co do przydzielenia ról, prowadzę Real więc scoutów mam świetnych, ale np. Xabi Alonso według asystenta spisuje się najlepiej jako defensywny pomocnik (cofnięty rozgrywający - wsparcie), a u mnie gra jako środkowy pomocnik - wsparcie. Oczywiście nie zawsze zgadzam się z asystentem i scoutem, bo nie mają czasem racji to wtedy sam przydzielam role.

elmoro Partyzant

16.07.2012 09:15    #1150     Sufler - Porady do gry - Przydzielanie ról
Nie no spoko ja wiem, że taka opcja jest to widać zarówno w profilu zawodnika, jak i ekranie taktyki. Jednak często zdarza się, że zawodnik nie wyróżnia się czymś co specjalnie predestynuje go do jakiejś roli, a atrybuty są w miarę równe, do tego dochodzi opinia scouta i ja mam mętlik w głowie. Gram głównie słabszymi klubami i z takimi napastnikami mam tez styczność. Jak patrze na kluczowe atrybuty to gość ma max 9-12 i kwalifikuje się conajmniej do trzech ról, a scout dodaje jeszcze swoją czwartą i stąd dylemat.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution