Wyniki wyszukiwania dla: scout

Strona

xxxBrowarekxxx Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
witam. wczoraj instalowalem od nowa windowsa 7 i dzis pobralem genie scout 2012 rozne wersje od bety po sam final, lecz ciagle mam ten sam blad - panstwa i pozycje sa po angielsku -

wczesniej mialem wszystko po polsku. pomoze ktos?

stefan1984 Młody aktywista

13.09.2012 18:30    #1072     Sufler - Inne - Piłkarze po zakończeniu kariery .
Gdy zawodnik przekroczy trzydziestkę, w jego profilu, w zakładce informacji osobistych, pojawia się informacja co zamierza robić po zakończeniu kariery. Jeśli jesteśmy jednym z jego ulubieńców, możemy spróbować wpłynąć na zmianę decyzji, np zastanawia się nad karierą scouta, a przetłumaczymy mu, że lepiej widzielibyśmy go jako trenera (Ja na przykład zazwyczaj cudzoziemców namawiam na zostanie scoutem, a piłkarzy rodzimych - na bycie trenerem) Jeśli chce rozstać się z futbolem na dobre, również możemy mu przegadać, i nakłonić do zajęcia się trenowaniem lub szukania zawodników, gdy sam zakończy karierę piłkarską.

klimson Partyzant

13.09.2012 15:10    #1073     Sufler - Inne - Piłkarze po zakończeniu kariery .
nie, albo ktoś po zakończeniu kariery będzie pracował jako trener,manager,scout itp. albo jest szary i nie można na niego kliknąć i to się nie zmienia

Giampietro Partyzant

12.09.2012 21:09    #1074     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika wg scouta
Witam , od zawsze ( od kiedy gram w fma czyli jakies 9 lat )nurtowało mnie pytanie :
Zadam je pewnym przykładem ,
Przykładowy piłkarz :

Federico Martinez , znalazłem sobie takiego piłkarza w genie scoucie , no i sprawdzam CA ma 78 i PA 112 , no to w programie rozwijam go na 112/112 i sprawdzam tak zwane best potential rating , świetny dla mnie gdyż zazwyczaj gram klubami z niskich lig.

Teraz pytania :

1. Gram klubem z podstawową bazą treningową , czy mam szanse używając jakiś dobrych programów treningowych rozwinąć Federico do maksimum ?
2. Czy jeśli genie scout przewiduje rozwój w/w piłkarza na maksimum 112 to choćbym nie wiem jak go ogrywał i stosował treningi mając nawet doskonałą bazę , on tej bariery nie przeskoczy ? ( pomijam trening zagrań )
3. Czy jeśli piłkarz ma CA 40 a PA 102 i klikam best potential raiting a on rozwija się tylko w genie scoucie do 83/102 to w klubie mam szanse go rozwinąć na maksimum?

Od 2 -3 lat śledzę uważnie stronę cmrev.com , czytałem mnóstwo artykułów , manifestów, karier itp i postanowiłem dołączyć do was.
Pozdrawiam Giampietro

tidididi Partyzant

10.09.2012 13:58    #1075     Inne - Hyde Park - 1000 skutków zbyt długiej gry w Fm-a
19. Kiedy prowadząc samochód stoisz na czerwonym świetle, zastanawiasz się czy zarząd zgodzi się na rozbudowę pionu scoutingu.

20. Kiedy na nudnym wykładzie rysujesz w zeszycie w wiadomym tylko Tobie ułożeniu kuleczki, kolega zadaje pytanie "co to jest?".

21. Kiedy kobieta zadaje Ci pytanie, gdy widzisz że grasz: "Kochanie, nie lepiej iść na boisko pobiegać za piłką zamiast patrzeć na te... kuleczki?".

(Powyższe przykłady nie są fikcyjnymi. Zbieżność osób i sytuacji nie jest przypadkowa :D)

gucioprawda Młody aktywista

Filmiki z meczów nagrywa się HyperCam, albo Fraps. Znalazłem za to, do czego służy 'Red Button' obok danych meczowych:)

http://www.fmsco(...)ube.html

gucioprawda Młody aktywista

09.09.2012 18:49    #1077     Sufler - Dodatki do gry - Genie scout 12
Podepnę się z problemem pod temat.

Genie Scout 12 v1.1 działał dość długo i nagle zdechł. W senie:
- przy skompresowanym sejwie , po załadowaniu danych występuje błąd: "Invalid ZStream Error" (lub coś bardzo podobnego)
- przy nieskompresowanym zapisie, po załadowaniu danych występuje błąd: "Error Loading Entity Number [tutaj cyfry różne], File Position [różne cyfry], Database Version [różne cyfry]. Za to dalej nie ma standardowego "XML data seems to be corrupt"
O takie coś: http://image(...)2rn.jpg/ tylko pierwsze 3 wersy i inne wartości liczbowe (to przykład z neta).

Od razu piszę, że wersja FM12 ta, co na Steamie, a FM RTE nie używam.

maselko Partyzant

Dziwne. Od siebie dodam tylko że ten scout to taki raczej średniak. Braki w determinacji i motywacji nadrabia Ocenami Potencjalu i umiejetnosci.
Zawsze wole takich ktorzy maja po 15 te cztery atrybuty niz po 20 te dwa ostatnie.

el Maestro Partyzant

Trochę mnie to denerwuje, bo świetny scout, i w dodatku Niemiec, a staram się jak najwięcej zawodników i trenerów krajowych sprowadzać. Za granicę sięgam dopiero wtedy, gdy już nie mam wyboru. A tu mu się amatorskiego futbolu zachciało.

el Maestro Partyzant

Witam,

Były zawodnik (głównie niemieckich klubów amatorskich) zakończył karierę, po czym został świetnym scoutem. Postanowiłem więc, zatrudnić go w Bayernie Monachium. W momencie podpisywania z nim kontraktu zwróciła moją uwagę jedna rzecz w jego profilu, a konkretnie napis: "Zakończył karierę jako profesjonalny piłkarz" (patrz: zdjęcie poniżej). Nigdy wcześniej się z czymś takim w FMach nie zetknąłem, ale ok, zrozumiałem, ze pewnie chodzi o to, że na pewnym etapie kariery zrezygnował z gry w piłkę zawodowo i interesują go wyłącznie kluby amatorskie. Ale teraz jego kariera zawodnicza była już historią. Podpisał ze mną 5-letni kontrakt w roli scouta, który powoli dobiega końca, toteż chciałem go przedłużyć. I jakież było moje zaskoczenie, gdy po kliknięciu "Transfery i kontrakty" -> "nowy kontrakt" pojawiła się informacja "Jan-Phillip Hammes zakończył karierę na tym szczeblu". Owszem, zakończył, ale jako zawodnik. A nie jako scout. Skoro raz zgodził się podpisać ze mną zawodowy kontrakt, w roli scouta, dlaczego nie chce zrobić tego ponownie? Wygląda to na bug, gdzie decyzja personelu z czasów zawodniczych obowiązuje w jego dalszej karierze trenerskiej (a tak być chyba nie powinno).

Przedstawiam sreeny z tego zdarzenia:

http://posti(...)tr/full/

http://posti(...)g5/full/

http://posti(...)5t/full/

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.