Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
30.10.2011 17:49    #8881     Sufler - Porady do gry - Ogromna bazy danych
Duża baza danych bez ingerowania w ustawienia "niestandardowe" daje nam ponad 30.000 piłkarzy, a ogromna baza danych dokładnie 67.000 zawodników (nie wiem, czy w to wchodzi sztab trenerski). I teraz przedstawię swój problem - przed zauważeniem tego pliku, wygenerowałem nową grę, w której oprócz wybrania "dużej bazy danych" dodatkowo wszedłem w ustawienia "niestandardowe", aby wybrać więcej piłkarzy, którzy nie są dostępni przy ustawieniu "dużej bazy danych".

Po wgraniu tego pliku, "ogromna baza danych" pokazuje się w wyborze bazy danych, lecz jak wybiorę "ogromną bazę danych" to przechodząc w ustawienia "niestandardowe" na samej górze okna, nie ma do wyboru "ogromnej bazy danych", tylko najwyżej "duża baza danych".

I stąd moje pytanie - co zrobić, jakie pliki podmienić, jakie komendy wpisać w plikach w notatniku, aby po wybraniu "niestandardowe" w oknie można było w "rozmiar bazy danych" wybrać "ogromną bazę danych".

Proszę pytać, jeżeli ktoś nie rozumie.

tarsycjusz Partyzant

30.10.2011 16:30    #8882     Sufler - Porady do gry - Steam-nie uruchamia gry
a ja mam taki problem, że zainstalowałem fm przez steam i będąc na działce - bez dostępu do Internetu, nie mogłem uruchomić gry. Steam informował, że nie może się połączyć z siecią i mogę ponowić próbę lub rozpocząć pracę offline. Niestety ta druga opcja nie chciała zaskoczyć..
ktoś ma jakieś podpowiedzi?

giacomazzi Partyzant

30.10.2011 15:32    #8883     Sufler - Porady do gry - zmiana zasad ligowych
Mam pewien problem z Football manager 2012. Chciałbym zmienic zasady ligi angielskiej jednak tylko w zakładce przepisy meczu. Jak pewno wiecie ta zakładka w edytorze jest ukryta.
W tym celu wszedłem do C:Program FilesSteamSteamAppscommonfootball manager 2012 editordataformat
ule groupasic league settings.xml
W linijce 352 zmieniam < list id = "hidden_dependencies" >
na < list id = "dependencies" > i już mogę edytować przepisy meczu w lidze angielskiej.
Wprowadzilem tam limit 3 obcokrajowców w składzie na mecz. Dzięki temu w wyedytowanym pliku pojawiły się dodatkowe wiersze.
Treść została zmieniona a za liczbę obcokrjowców w meczu odpowiedzialny jest
< list id = "match_fixture_rules" >
< record >
< string id = "type" value = "less_than_all_foreign_players_in_match_squad" / >
< integer id = "value" value = "3" / >
< / record >
< / list >

Tyle tylko, że gra dalej korzysta z prawdziwych zasad ligowych a nie z moich. Limit obcokrajowców pojawia się dopiero wtedy, gdy zmienię
< string id = " use_game_rules " value = "active_comp" / >
na:
< string id = "use_game_rules" value = "not_in_game" />

Jednak wtedy (chociaż mam ten limit obcokrajowców) to tracę wszystkie zasady ligowe łącznie z premiami pieniężnymi za zajęte miejsce, pieniędzmi z transmisji telewizyjnych itd.
Jednym słowem wszytko musiałbym wprowadzać od początku a ja chcę zmienić tylko przepisy meczu. Nie jestem programistą i nie wiem jaką ścieżkę edycyjną wpisać aby gra korzystała właśnie z moich przepisów meczowych a nie ze swoich. Już dwa dni siedze po nocach próbując różnych kombinacji ale widać jestem na to za głupi.
Z tym problemem zwracam się do Was. Skoro ktoś odblokował ogromną bazę danych przy rozpoczynaniu gry to byc może też będzie wiedział jak sobie z tym poradzić. Gdyby chodziło mi tylko o Anglię to
po prostu odwzorowałbym te rozgrywki w edytorze, ale ja chciałbym wprowadzić limit 3 obcokrajowców we wszystkich ligach grywalnych w Football Manager 2012.

M@ku Partyzant

30.10.2011 15:14    #8884     Sufler - Porady do gry - "zasięg" atrybutów
niestety, nie działa, wrzuciłem do podanej ścieżki i nic nie pomogło. Wątpię czy jestem aż takim głąbem żeby spartolić takie coś więc raczej to nie to;)

BTW. mam drugie pytanie a nie chce zaśmiecać forum. otóż podczas meczu mam kamerę TV i zawsze mam tam parę paneli np. oceny zawodników, ich kondycje, wiadomo... Tyle że odkąd używam tej skórki z każdym meczem one znikają i muszę ustawiać je od nowa. Problem jest tylko z tą skórką i też nie bardzo wiem gdzie tkwi szkopuł:P

M@ku Partyzant

30.10.2011 14:20    #8885     Sufler - Porady do gry - "zasięg" atrybutów
http://www.centr(...)ion.html

jest to dokładnie ta skórka. Jeżeli chodzi o zmianę kolorów to nie ma problemu, jest to proste, aczkolwiek zmiany tego zasięgu już nie mogę obczaić. Za ewentualna pomoc bardzo dziękuje:)

Rafał9595 Revolution Update Team

Grupa: Moderator
30.10.2011 13:25    #8886     Sufler - Porady do gry - Grafika i tryb 3D
Spotkałem się z sytuacją, że FM 12 nie obsługuje mi trybu 3D. Dobra przeżyłbym to gdyby nie jeden fakt. Otóż 12 ma identyczne wymagania co do karty graficznej jak 11. W poprzednim FM-ie tj. 11 tryb 3D chodził bez problemów, choć w ostatnim tygodniu 2 razy w trybie 3D pokazał mi się czarny ekran z lekkimi zarysami i konturami stadionu, graczy, kibiców etc. Co ciekawe w 12 na ekranie startowym pokazywały mi się informacje typu "Twój komputer nie może odtworzyć trybu 3D" a przy następnym uruchomieniu, że może odtworzyć, jednak nie dało się. Próbowałem szukać sterowników do karty jednak nic nie znalazłem. Moja karta to GIGABYTE Radeon X1300 Pro. Niestety nie znam się zbyt dobrze na takich rzeczach. Ostatnio zauważyłem także identyczną sytuację w grze, która także chodziła mi bez problemu. Jakieś pomysły?
Filozofia nic nie daje, niepotrzebnie stwarza dodatkowe pytania zamiast na nie odpowiadać

baaarciu Partyzant

30.10.2011 13:20    #8887     Sufler - Porady do gry - nastrojona gitara?
Witam,
spotkałem się z takim problemem w fm-ie 12 ..:
prowadzę drużynę Górnika Zabrze, koncowka pierwszego sezonu mialem problemy z zawodnikami a tak mianowicie... zmobilizowac ich do walki,brakowalo nam 1 pkt do wygrania ligi zostaly 4 kolejki do konca. W kazdym meczu wygrywalismy po 2:0, 3:0 do 70 min... pozniej glupie bledy i przegrwalismy, wkurzylem si i dalem na ostatni mecz 8 obroncow. Okej wygralismy lige pozniej po pokonaniu bate b. i HSV awawnsowalem do LM. No i zas zaczelo sie probowalem jakas wplynac na te koncowki i zas przegrywamy jak frajerzy.. jak myslicie:
-Mam odejsc,
-Sprobowac innego systemy gry i inaczej mobilizowac graczy
-A moze BUG ? o.0
Pozdrawiam
Pomogłem? Kliknij "pomógł" pod moim postem z prawej strony...

MUFCFAN Partyzant

[quote=Morelowski]Witam, mam pewien problem z grą i nie potrafię go rozwiązać. Mianowicie po ustaleniu składu nie mogę go zgłosić i przejść do rozgrywki (wówczas wyskakuje mi komunikat: XML pasin error! not well-formed (invalid token at line 1 of higlights.xml) ) Proszę o pomoc, gdyż nie mogę dalej ruszyć z grą :( [/quote]

Mam ten sam problem w fmie 11 w pierwszym meczu kariery gdy przechodze do meczu to crash dump, pomóżcie nam :) hmm a może wyłącze tryb 3d...

Edit: Jak wył tryb 3d też nie działa prosze pomóżcie.

prezestomek Partyzant

pisalem o tym tu ale bez zadnej konkretnej odp
http://www.cmrev(...)rza.html
aha i prosba wlasnie czy mozna tym z SI wspomniec o tym bledzie. bo tak jak ktos u gory pisal tak ja nie lubie grac ze zdjeciami.
Shaken, not stirred

rival1120 Partyzant

29.10.2011 22:01    #8890     Sufler - Porady do gry - Problem z instalacją
Witam, mam fm 2012 ale nie moge go zainstalować bo gdy klikam na fm.exe to nic sie nie dzieje, mam windows 7, próbowałem już kombinować ze zgodnością ale to nic nie dało, może ktos wie co z tym zrobić?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.