Teoretycznie tak, tylko chyba nie po to mam zawodników, którzy mają grać w pierwszym zespole i stanowić o jego sile, żeby ich wypożyczać. Przykład, brakowało mi lewego obrońcy, więc sprowadziłem Jack’a Robinson’a i wszystko fajnie, wstawiałem go do wyjściowej jedenastki, ładnie się rozwijał, asystent mówił, że idzie jak burza, aż tu nagle po chyba roku czasu gry pojawił się komunikat, że ze względu na brak ogrania zawodnik zatrzymał się w rozwoju i taka sytuacja już trwa ponad rok. Tak jak wcześniej ładnie rosły jego atrybuty, tak teraz ani drgną. Wnerwiony tą sytuacją, zainstalowałem sobie nawet tego genie scotta, żeby zobaczyć może w ten sposób osiągnął maksimum swoich możliwości, ale nie według tego jakie PA może osiągnąć ma jeszcze z 40% zapasu. Rozumie, że może zawodnik zwolnić z rozwojem, że kontuzje mogą pokrzyżować to, albo coś innego. Ale ten zawodnik gra, nie ma kontuzji i pisze, że brakuje mu ogrania. Mam tak jeszcze z kilkoma innymi zawodnikami, o juniorach z drużyny U-19 to już nawet nie będę wspominał, bo tam prawie każdy co osiągnął 17 lat już widnieje z takim opisem.
A jeżeli chodzi o wypożyczenia, to właśnie miałem ochotę wypożyczać juniorów, bo tak samo myślałem jak Ty, ale tutaj drugi problem, nikogo nie mogę wypożyczyć. Chętni się zgłaszają, ja się zgadzam, a piłkarz odmawia wypożyczenia, każdy piłkarz! Nikt nie chce iść na wypożyczenie! I żeby nie było, że kluby nie prezentowały odpowiedniego poziomu, mieli do wyboru zespoły, które grały w pierwszej lidze, drugiej, także z innych krajów. I to jest kolejny problem, bo jak mam ogrywać juniorów, dla których gra w pierwszym zespole to jeszcze za wcześnie?
Mam nadzieje, że cos podpowiecie, bo trochę przykro jest patrzeć jak się z tego powodu talenty marnują.
Najnowsze posty