Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Nygga147 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.04.2012 20:05    #7561     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="Nygga147"]Witam!

Mam taki problem: gram 3 sezon w FM 2009 Barceloną, coś tam udało się wygrać, ale styl mnie kompletnie nie przekonuje. W pierwszym sezonie grałem sztandarowym ustawieniem Katalończyków, czyli 4-3-3, jednak mimo świetnych, kreatywnych pomocników i nie gorszych grajków z przodu strzelałem bardzo mało bramek, a i sporo traciłem. Po sezonie zmieniłem ustawienie na 4-1-3-2 i było ciut lepiej, jednak dalej leszcze typu Racing, Recreativo czy Sporting Gijon bez problemu odbierali mi punkty, a w LM takie ekipy jak Roma, Lyon czy nawet kijowskie Dynamo potrafiły mnie całkiem zdominować. Teraz jestem po 10 kolejkach 3 sezonu i już to ustawienie się w ogóle przestało sprawdzać. Próbuję zmieniać tempo rozgrywania, nastawienie, kreatywność, ale nic to nie daje.
Czy ktoś byłby mi w stanie cokolwiek poradzić, zaproponować jakieś ustawienie i schematy taktyczne? Tylko od razu mówię, że kiepsko u mnie ze skrzydłowymi (co akurat w systemie gry Barcy jest dość oczywiste), więc ustawienie z bocznymi pomocnikami raczej odpada, tym bardziej, że sprowadziłem jeszcze dwóch kreatywnych pomocników: Carlosa Eduardo i Renato Augusto. Z góry dzięki za pomoc.[/quote]

Byłby mi w stanie ktoś coś na to poradzić?

Gajek22 Partyzant

Ja zawsze zapisuję przed meczem, w razie Crash'a wczytuje od nowa, czasem zdarza się to także przy próbie zaoferowania kontraktu. Bardzo wkurzający problem :(.
"Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy."

"W życiu piękne są tylko chwile."

Falcon Przodownik pracy

Czy te białe kreski które pojawiają się pod niektórymi komentarzami to jakiś nowy problem czy jakaś nowość? Bo sam nie wiem
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Jero Partyzant

Niestety mnie strasznie to zniechęca... czasem nie zapiszę gry przez cały dzień i nagle na koniec crash i dziekuję :/ Ze złości aż odinstalowałem grę... Być może problemem jest zbyt duża ilość grafiki dograna do gry? Mimo wszystko muszę odpocząć bo czasem zastanawiam się nad sensem tracenia tylu godzin by oberwać crashem :/

Prosta rada! SAVE przynajmniej co miesiąc w grze. Gorzej gdy ktoś nie umie przejść określonej daty? (Jeśli to w meczu to może urlop)

leo21 Młody aktywista

Mam taki cholerny problem że nie widzę skrzynki, transferów, zawodników itp tylko pusty obraz a jak chce zmienić w ustawieniach to też tam nic nie widać tylko tło. Wie ktoś o co może chodzić ;> :bicz:

leo21 Młody aktywista

10.04.2012 16:11    #7566     Sufler - Porady do gry - Crash przed włączeniem gry.
Tak :D I nawet nie wiem jak ale z crashem(na razie) sobie poradziłem ;) Ale mam inny problem otóż jak wybieram wcześniejsza karierę to nie widzę swojego składu, wiadomości czy profilu zawodnika... A jak wchodzę w ustawienia też tam nic nie widać... ech ten FM ;/

leo21 Młody aktywista

10.04.2012 15:31    #7567     Sufler - Porady do gry - Crash przed włączeniem gry.
Właśnie łatki pobrałem u kolegi na moim steamie, bo ja mam za słabego neta :/ Ale to chyba nie w tym rzecz bo wcześniejsze łatki tez tak pobierałem i nie było problemu.

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
10.04.2012 15:17    #7568     Sufler - Porady do gry - Crash przed włączeniem gry.
Jak instalowałeś te łatki?

Poszukaj rozwiązania w tym temacie:
http://www.cmrev(...)?page=36
twitter.com/Ceyvol

Footix Partyzant

Wiadome jest, że wśród 25-cio osobowej kadry do rozgrywek europejskich 8 miejsc jest zarezerwowanych dla piłkarzy grających przez minimum 3 sezony (oraz w wieku pomiędzy 15 a 21 lat wg. rocznika) w naszym, bądź innym ligowym klubie. UEFA precyzuje tą zasadę dosyć jasno:

[quote]UEFA defines locally-trained or 'homegrown' players as those who, regardless of their nationality, have been trained by their club or by another club in the same national association for at least three years between the age of 15 and 21. Up to half of the locally-trained players must be from the club itself, with the others being either from the club itself or from other clubs in the same association.[/quote]

Zagłębiając się w szczegóły, widzimy dodatkowo że połowa z tej ósemki musi się wywodzić bezpośrednio z naszego klubu (tzw. wychowankowie). Wszystko byłoby jasne i klarowne gdyby nie to, że FM w pewnym momencie zachował się inaczej.

Otóż gram w wersję 2008 i prowadzę francuskie AS Saint-Etienne. Obecnie jest to 4-ty sezon, od pierwszego okienka jest ze mną w składzie młody Hiszpan - Aquino. W trzecim sezonie, podczas zgłaszania piłkarzy do wspomnianych rozgrywek, Aquino był już traktowany jako "locally-trained", na mocy przepisów UEFA które wyżej przytoczyłem. Jednak ku mojemu zdziwieniu, w czwartym sezonie stał się on już wychowankiem klubu - a więc tym jednym z czterech potrzebnych do zgłoszenia.

Problem w tym, że Aquino wcale nie wywodzi się z mojego AS Saint-Etienne, tak jak pozostali piłkarze których zgłaszam pod postacią "wychowanków"! On swoją karierę zaczynał w hiszpańskiej Murcii.

http:(...)rown.jpg

Spotkaliście się z czymś takim w FM-ie? Jak dokładnie ta gra ustala, kto jest/staje się wychowankiem klubu i można go zgłosić jako tego jednego z 4-ki "wychowanków" a nie z 8-ki "lokalnie wytrenowanych"?

exeter_city Partyzant

10.04.2012 14:19    #7570     Sufler - Porady do gry - Spadek atrybutów
Mam problem z kontuzjami, moi zawodnicy podostawali kontuzje, KRasic jak wrócił to dostał s 4 min. kolejną na 3 mies. itd. Tylko jest problem, w całej Serie A kontuzje dopadły najfaniejszych zawodników, De Rossi 5 mies. Lucio, Asamoah, i wyglądają fatalnie po powrocie do zdrowia, nie nadają się na grę, i dodatkowo taki Vidic w wieku 29 lat zarządził zakończenie kariery bo miał kontuzje 4 miesiące. U was też tak jest czy tylko u mnie są takie rzeczy ? Atrybuty spadają meeega szybko a kontuzji jest od groma tych > 2 mies.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution