Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

chwal01 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.05.2012 00:17    #7421     Sufler - Porady do gry - bramkarze
mam maly problem. czesto moj bramkarz dostaje kartki wylatujac z pilka poza pole karne. wyglda to tak, ze moj bramkarz lapie pilke i magicznym sposobem slizga sie kilka metrow przed 16-stke. mozecie jakos pomoc ?

wikthor Partyzant

Chłopcy do podawania piłek w Fm jako tacy nie istnieją, ale wykopana piłka za boisko wylatuje z trybun. No i tu, mam takie coś! Fm z roku na rok staje się coraz bardziej realny, ale - przegrywam na własnym boisku 1:0 w 85 minucie, spalony, marzę o szybkim zaczęciu "tej akcji" a tu piłka wyszła za boisko 30 metrów dalej. Oczywiście piłka juz z powrotem leży na boisku wyrzucona, a mój prawy obrońca idzie po nią 20-30 metrów, podaje niedokładnie do mojego bramkarza i tak mija 1 min. DLACZEGO????????
Dlaczego nie ma tak jak w normalnym futbolu piłka wyleciała, biorę drugą od chłopaka który jest najbliżej i zaczynam grę po 15 sekundach, a nie po 1 minucie.
Może to nie problem, ale mnie to nurtowało i uważam że warto by było coś takiego wprowadzić do następnego FM. Pozdrawiam! ;)

zoxks Partyzant

03.05.2012 17:15    #7423     Sufler - Porady do gry - Problem z datą
Witam,otóz ostatnio mam problem z internetem i dlatego zaczałem grać w gre FM 2006.

Niestety nie wiem ale z jakiś powodów kiedy następuje 5 czewiec 2008 r. w grze gra się zawiesza i jest brak odpowiedzi.
Myślałem że to coś z kompem, zrobiłem formata zainstalowałem ponownie wrzuciłem save'a i nadal to samo.
Czy komuś z was się to już zdarzyło i sobie z tym poradził?

Bo szkoda 3 sezonów,a co najgorszę boję się ze jak zacznę kariere ponownie to zas w czerwcu 2008 roku mi się zawiesi gra :(

Szemek Ekspert

03.05.2012 15:09    #7424     Sufler - Porady do gry - Brak zespołu rezerw.
Chwila minęła od mojego pytania. Dziś ponownie bawiłem się dodawaniem/usuwanie lig i zauważyłem button "głębia szczegółów" - tam było rozwiązanie mojego problemu, ciekawe tylko kiedy gra doda rezerwy i U18 do gry. Dzięki za pomoc, do zamknięcia.
"To tylko Internet k*rwa."

Kuciapa Partyzant

03.05.2012 07:58    #7425     Sufler - Porady do gry - Obywatelstwo
Jak zaczynalem gre Olimpia Elblag to wzialem jednego obronce z molodziezowki brazyli. nie wiem czy zagal w jakims wystepie ale jest juz polakiem i gra dla polski . Moze problem tkwi w tym ze tampi sa lepsi i maja jeszcze nadzieje ? :)

Kuciapa Partyzant

02.05.2012 22:13    #7426     Sufler - Porady do gry - Obywatelstwo
problem w tym ze np. jak dostaje paszport to nie ma napisane ze uprawniony do gry dla polski. ani nie pisze ze chce tylko dla brazyli

iskopanlo Partyzant

02.05.2012 17:59    #7427     Sufler - Porady do gry - Scout - czyli po co mi on jest ?
2 Problem - Musisz chyba jeszcze kliknąć sfinalizuj transfer i zakończ.

repus Młody aktywista

02.05.2012 17:36    #7428     Sufler - Porady do gry - Scout - czyli po co mi on jest ?
Mam pytanie odnośnie scautów, wysyłam ich załóżmy do Ameryki Płd by szukał mi tych newgeników co mają po 15, 14 lat przynajmniej tak ma ustawione by przysyłał mi raporty gości do lat 17. Idzie sobie taki dziad niby ma wszystkie kluczowe atrybuty typu zdolność adaptacji , ocena umiejętności / potencjału zawodnika i determinacje (chyba tyle było ich ) a nie przywozi mi żadnego raportu newgena jeśli w ogóle rekomenduję jakiegoś zawodnika to jest to cienka pała z atrybutami na 5 i najstarszy możliwy,a z moich obserwacji jest tam bardzo dużo zawodników typu David Luiz.

Drugi mój problem to jest ich transfer, wysyłam im propozycję transferu, i ta przepada ! Tak jakbym jej wgl nie wysłał, nigdzie nie ma powiedziane że wysłałem, odpowiedzi brak a w centrum transferowym nie ma żadnego śladu. Lub jak już chcą to proponują astronomiczne kwoty za 17 latka typu 15 mln lub więcej

Czy ja coś źle robię czy co? Bo mi się nie chce przekopywać bo mam wiele krajów amerykańskich zaznaczonych na "podgląd" a tych newgenów jest tam w ch...
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

loswariatos Młody aktywista

02.05.2012 16:10    #7429     Sufler - Porady do gry - Niedobra pogoda
W 2010 roku w maju w Hiszpanii padał śnieg, i grad przez około tydzień. Tak się zdarza na świecie, nie wiem w czym masz problem.
meglio fascista che frocio

Valdi91 Młody aktywista

01.05.2012 23:59    #7430     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="dexterus"]takie pytanko: mecz na wyjeździe (u siebie też może być), minuta powiedzmy koło 30, prowadzę 0:2. Jakie dać polecenia piłkarzom żeby dowieźli to do końca? Czasem się zdarza do połowy prowadzić 3:0 a po wyjściu z szatni rozluźnienie i pogoń rywali. Samo polecenie "Gra piłką" chyba nie da wszystkiego a nie wiem czy granie na czas od 30 minuty przyniesie zamierzony efekt ;D

własnie z prowadzenia 0:2 w na koniec meczu zrobilo sie 2:2 mimo mojej przewagi... eh[/quote]

Często borykam się z podobnym problemem. Prowadzę to 2 czy 3:0 do przerwy, i za cholerę nie wiem, co im powiedzieć, by dalej grali swoje. W przypadku jednobramkowego prowadzenia ze słabszym rywalem, możesz dać im delikatnie do zrozumienia, że jesteś rozczarowany ich postawą i oczekujesz czegoś więcej. Nie tam zaraz drzeć się na nich i mieszać ich z błotem, lecz subtelnie powiedzieć, że 1:0 to nie jest ich poziom. W przypadku prowadzenia 2 czy 3:0, kiedy w drugiej połowie rywale dostają niespodziewanego przypływu weny piłkarskiej, klepiąc Twój zespół jak dzieciaków z podwórka, możesz cofnąć nieco linię obrony, ponadto wydać takie polecenia jak 'skrócenie pola gry', 'agresywny odbiór piłki', a zamiast 'gry piłką' spróbuj dać 'chwilę odpoczynku'. Próbowałem obu, i wydaje mi się, że skuteczniejsza jest ta druga opcja. Kiedy dawałem 'grę piłką', mój zespół uwielbiał tracić kretyńskie bramki w końcówkach zawodów, co częsta pozbawiało mnie zwycięstwa, remisu, a czasem nawet i awansu. Przy 'chwili odpoczynku' dzieje się to dużo rzadziej. Oczywiście nawet taka kombinacja nie sprawdza się w 100% przypadków, ale na pewno traci się mniej bramek, niż nie robiąc nic. To taka mała rada, jak ograniczyć utratę bramek w 2. połowie i końcówce meczu, ale jak sprawić, by zespół nie odpuszczał? Nie mam pojęcia, niezależnie od tego co i jak im powiem, niezależnie od klasy rywala druga połowa jest u mnie marnym cieniem pierwszej. Owszem, zdarzały mi się comeback'i, gdzie wygrywałem przegrywając do przerwy 0:2 czy 1:3, ale to bardzo rzadkie, sporadyczne przypadki w moim wykonaniu. Owszem, strzelam bramki i w drugiej odsłonie gry, ale bardzo często przeciwnik miażdży mnie jeśli patrzeć na takie statystyki jak posiadanie piłki czy ilość stwarzanych sytuacji. Jest to denerwujące, bo patrząc, jak po pierwszej dobrej połowie Twoi zawodnicy grają tak, jakby mecz trwał 45 min. a nie 90, a konieczność wyjścia na drugą połowę jest dla nich karą. Dzieje się tak mimo wysokiego morale w zespole, oraz po rzekomo 'motywujących' / 'podbudowujących' rozmowach w przerwie meczu. Cóż, ciężko rozgryźć mi ten aspekt engine'u meczowego, chyba czeka mnie nad tym jeszcze sporo pracy :P

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.