Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

FortunaS Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ok, awansowałam do pierwszej ligi i pierwsze 7 meczy wygrałam. Tylko nie zapisałam, i znowu były wygrane, i raptownie miałam jakby przegrzanie laptopa. I muszę grać od nowa i ten sam problem, zawodnicy nie grają tak jak wcześniej. Gdzie cały czas była nasza przewaga, a teraz to my jesteśmy ciągle atakowani. A jak już dochodzi do sytuacji strzeleckiej to nawet z bliska napastnicy nie mogą strzelić, jest szybkie wybicie na środek zawodnicy pola stoją, piłka koło nich i zero reakcji... więc przechwyt i 3 na bramkarza, byle jaki strzał i zawsze bramkę mają.
Wkurzające jest partaczenie sytuacji bramkowych, jest ich mniej ale co z tego jak żadna nie jest wykorzystana, nawet z rożnych bramka nie pada.
Szukałam gdzie zapisuje się autosave, czyli po moim zapisie reszta rozgrywki, ale ponoć nie można go odzyskać.

W FM grałam dawno w wersje stare najdłużej 2003 do 2006, a teraz za sprawą chrześniaka który chciał FM12 gram też :) Jednak tamte były lepsze bo słaby klub mógł brać jakieś kredyciki :P i przez to się wzmacniać. A teraz gram z 0 budżetem na transfery i nie mogę droższych graczy zatrudniać, bo zarząd zablokował limit na płace. Generalnie przy Ajaxie to moje miesięczne wydatki to ich 1/10 z tygodnia :D

magikoon Partyzant

05.02.2013 19:59    #5562     Sufler - Inne - Parę pytań
No ale nigdy nie robiłem tego , pracuje i już niestety nie ma czasu na 10 h grania chociaż bardzo bym chciał hehe ale dzięki , mógłbyś mi to wytłumaczyć krok po kroku jak to sie wszystko tam robi ? Dodam jeszcze że od kąd kupuje orginalnego może 2009 lub 10 nie wiem mam jeszcze większy problem z instalowaniem tego

Evander22 Partyzant

Witam, mam problem. Kiedy próbuje pobrać jakąkolwiek zawartość ze strony wyskakuje mi komunikat "Blad 404 - przepraszamy, ale nie znaleziono szukanej strony.
Prosimy o kontakt z Redakcja na forum dyskusyjnym"
Proszę o pomoc.

PuszkarL Partyzant

http://image(...)006f.jpg Mam taki mały problem z nazwami po ściągnięciu Różne
FM 2013 Real Names Fix . Czy można coś z tym zrobić?

Falcon Przodownik pracy

05.02.2013 15:00    #5565     Sufler - Inne - Pozwolenie na pracę.
Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to: Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:

# Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.
# Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.
# Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.
# Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)
# Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych.
# Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
# Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

ramos.a Partyzant

[quote="tts0"]cofnięty - obrona to taki Pirlo - bierze piłkę od obrońców i zagrywa długie podanie, najczęściej zostaje trochę z tyłu i gra defensywnego pomocnika. cofnięty - wsparcie to taki Xavi - bierze piłkę od obrońców i podprowadza ją do przodu, stara się zagrywać po ziemi; często wychodzi trochę wyżej. Tak czy siak najlepiej gdy taki zawodnik jest ustawiony tuż przed obrońcami(tak jak defensywny pomocnik) i wszyscy pozostali środkowi pomocnicy są przed nim. A jeszcze lepiej to sobie odpuścić grę cofniętym rozgrywającym - takich graczy na dobrym poziomie jest naprawdę niewiele; Nie wiem w którą wersję grasz i na jakich uaktualnieniach, ale z tego co wiem, Newcastle ma ok 4 dobrych środkowych pomocników, bo przez dłuższy czas grali 4-4-2, więc jeśli chcesz grać wysuniętym rozgrywającym, to musisz jakiegoś kupić. Cabaye będzie dobry jako defensywny pomocnik wsparcie w parze z Tiote lub Anitą również na wsparciu, a przed nimi jakiś dobry rozgrywający.[/quote]

Bzdura. Cabaye ma takie umiejętności, że bez problemu poradzi sobie jako CR na wsparciu lub na obronie (podania 17, kreatywność 17, decyzje 14, 1 piłka 14, współpraca 18, technika 16). To jest prawie identyczny typ piłkarza co Benat, który bardzo dobrze sprawdza się w rozgrywaniu piłki. Ba, powiedziałbym nawet, że Cabaye jest lepszy niż Hiszpan. Dużą rolę w rozgrywaniu piłek, dokładnych podaniach odgrywają wiadomo - podania i kreatywność. Ale większość nie zwraca uwagi na decyzje oraz współpracę. Są to 2 bardzo duże czynniki, które wpływają na jakość gry w środku pomocy (zresztą nie tylko tam). Co do jednego się zgodzę - najlepiej pozyskać jakiegos klasowego wysuniętego rozgrywającego, który będzie idealnie nadawał się do roli playmakera. Cabaye owszem jest dobry, lecz jego mizerna błyskotliwość(10) powoduje, że rzadziej decyduje się na niekonwencjonalne zagrania. Jeżeli chodzi ci o samą liczbę podań, to Yohan jest w pełni wystarczający. Poniżej stestowałem kilka ustawień, poświęcając troszeczkę czasu. Proszę zwrócić uwagę na Fernandinho. 122 na 131 podań doszło do celu. Z tego 2 kluczeowe. Funkcja Fernandinho to CR - wsparcie. To samo tyczy się Chygrynskyi'ego. Niesamowity rezultat w liczbie podań. Najciekawszy jest tu procent podań celnych. To potwierdza moją wcześniejszą tezę, że nie musisz mieć wcale ale to wcale wysuniętego rozgrywającego jakim jest np. Ozil, David Silva.

screen - http://pics.(...)gsrm.png
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

Egomaniac Partyzant

04.02.2013 19:45    #5567     Sufler - Inne - Parę pytań
1. Sprawdź u skrzydłowych wartość takich atrybutów jak: kreatywność, współpraca, decyzje. To to wpływa jakie decyzje podejmują na boisku. Niewielu skrzydłowych w grze ma dobrą wartośc tego ostatniego atrybutu, który jest bardzo ważny.
2. Skoro wjeżdzają bokiem to tam tkwi problem. Jeśli gracz BWO to muszą być oni szybcy, aby na czas wrócić na posterunek. Jeśli grasz BO to najlepiej przydziel skrzydłowym trochę pracy w defensywie.
Co do ŚO to zapewne mają słabe przewidywanie i ustawianie się. Spróbuj cofnąć trochę linię obrony i bramkarza zmienić na bramkarza-libero z obroną. Wtedy będzie trochę agresywniej przecinał takie podania. Jedyne co takiemu bramkarzowi to przyspieszenie, aby zdążył na czas.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

verchi17 Partyzant

04.02.2013 19:36    #5568     Sufler - Inne - Parę pytań
Witam mam parę problemów z taksą w FM 12.

1. Co zrobić, żeby moi zawodnicy nie pchali tak na siłę piłki do przodu. Chodzi o ofensywnych zawodników. Napastnika, skrzydłowych i of. pomocnika. Jest to bardzo denerwujące, szczególnie skrzydłowi denerwują, mogą zagrać piłkę do środka, ale nie, oni wolą albo kiwać się z 3 zawodnikami, albo walnąć długą piłkę na walkę napastnikowi. Skrzydłowi grają jak schodzący, atak. ze standardowymi poleceniami indywidualnymi. Ustawienia zespołu: standardowe, ofensywa, krótkie podania, tempo wolne, gra wąsko, plus gra na rozgrywającego na środku pomocy.

2. Moja defensywa jest strasznie dziurawa. Gram 4 obrońców i def. pomocnikiem. I nawet dużo słabsze drużyny, albo spokojnie sobie wjeżdżają bokiem i zagrywają w pole karne, albo podają bez problemu prostopadłe piłki między moimi obrońcami, którzy ustawiają się tak, że wszystko przechodzi i napastnicy rywala spokojnie dochodzą do piłek.

Pytania zadajemy w Suflerze, a tytuł tematu musi nawiązywać do jego treści.
Szemek

davasarman Partyzant

04.02.2013 17:09    #5569     Sufler - Problemy techniczne - długo odpalany FM....
FM13, mam tylko patch z polskimi ligami (od III), loga (ex, I liga, II liga), stroje (ex, I liga). Wczytane ligi tylko polskie (wszystkie). Wszystko do tej pory było ok, aż do nowego sezonu. Save waży 60mb. Ale problem nie jest tylko ze wczytywaniem save'a ale największy chyba podczas wyboru gry na steam'ie...

Remigiou Partyzant

Witam!
Jestem menadżerem angielskiego klubu Blackburn Rovers. Jak wiadomo klub ten w realnym świecie spadł z hukiem z Premier League. Ja chciałbym tego uniknąć. Po dokładnie połowie sezonu tz. 19 kolejkach, zajmuje 18 miejsce ze stratą dwóch punktów do bezpiecznego miejsca. Jednak mój klub w ostatnich 6 meczach zdobył tylko jeden punkt na możliwych 18, co nie napawa mnie optymizmem. Dotychczas korzystałem z lekko zmodyfikowanego "Goals Galore" oraz "Kiler taktyki" czyt. zmodyfikowanie polegało na ustawieniu zespołu na grę z kontry. Mimo kilku udanych meczów- 2:1 z Liverpoolem czy 3:0 z Newcastle moja taktyka się zacięła dostaje lanie w prawie każdym meczu- 0:4 z WBA, 2:4 z Sunderlandem czy 0:1 z QPR. W klubie wziąłem tygodniowy urlopik (03.01-10.01) by z wami rozwiązać mój problem.

Plusy i minusy mojego zespołu:
+Silne skrzydła (Junior Holliet, Gamst Pedersen, Ruben Rochina)
+Dobry napad (Yakubu, Garry Hooper- sprowadzony w ostatnim dniu letniego mercato za 6.25 mln Ł z Celticu)
+Doświadczony środek pola (M.Diarra i Guti- oboje sprowadzeni z wolnych transferów, w tym Guti od 01.01)
-Słaba obrona (sprzedaż Olsena do Arsenalu za rekordowe 12 mln Ł, co prawda od 01.01 gra u nas Colloto sprowadzony z Włoch, jednak dopiero zgrywa się z drużyną)
-Dużo traconych bramek na początku meczu.
-Niska skuteczność procentowa podań.

Liczę na jakieś porady, gotowe taktyki, sugestie.... na jakąkolwiek pomoc.

Pozdrawiam, Menadżer Blackburn- Kamil.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.