Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

davasarman Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.02.2013 00:39    #5551     Sufler - Problemy techniczne - długo odpalany FM....
chciałem powiedzieć że to nie jest od początku problem... tylko po czwartym sezonie... wcześniej było ok, a teraz się gra włącza długo i skórka wiesza itp co pisałem wcześniej... usunąłem też wszystko z dysków co zbędne, defragmentowałem dyski itp... nic....

adamiko Partyzant

[quote="owngen"]Fajniej zagrać Polonią Warszawa czy Anji ?

Ciągnie mnie do Poloni - problemy z kasą itp.

Ciągnie mnie do Anji - można zrobić potęgę[/quote]

No właśnie zależy na czym Ci zależy. Anji możesz mieć szybko dobrych graczy i walczyć w europie ( Chociaż wątpię w walkę z najlepszymi z Hiszpanii czy Anglii). Z kolei w Polonii nawet w Polsce będziesz musiał się postarać aby coś osiągnąć. A młoda ekipa daje fajny start.

owngen Partyzant

Fajniej zagrać Polonią Warszawa czy Anji ?

Ciągnie mnie do Poloni - problemy z kasą itp.

Ciągnie mnie do Anji - można zrobić potęgę

Enzo Partyzant

08.02.2013 14:01    #5554     Football Manager - Świat taktyki - Kreatywni pomocnicy
Weź zobacz jak się zachowuje cofnięty rozgrywający w grze, on praktycznie nie podchodzi pod pole karne, tak samo jak Pirlo na Euro. Grał świetnie, ale asysty wiele nie miał, więc ja bym ustawił jednego na WR, a drugiego na ŚP ze wsparciem. WR daj w ustawieniach na rozgrywającego, a tego drugiego z atakami z głębi pola, to ci strzeli kilka bramek i asyst, bo do przodu będzie latał. A co jeszcze może poprawić, to cofnij obronę, bo jak za wysoko jest to, obrońcy tak jakby biorą ciężar gry na siebie (najwięcej podań), a nie druga linia i może przez to ten problem.
Też proszę o to jak rozwiążesz swój problem.

abcde Partyzant

Witam,

Jak zawodnik zgłasza problem z zbyt wysokimi obciążeniami treningowymi a reszta składu nie ma zastrzeżeń, czy trzeba mu zmniejszyć reżim ? W poprzednich FM nie trzeba było nic robić, bo nie miało to przełożenia na formę czy zadowolenie zawodnika.

Wielkie dzięki za pomoc.

sxz69 Młody aktywista

Jak na 11 sezonów to dość cienko Ci idzie. Szczególnie, że na starcie masz uprzywilejowaną pozycję w polskiej ekstraklasie mając najlepszy zespół w lidze. I bodajże najwyższą reputację (albo na 2 miejscu po Lechu), nie pamiętam dokładnie.

Moim małym przepisem na sukces jest zrobienie na początku z polskiego klubu małej reprezentacji kraju z zawodników z polskiej ekstraklasy (coś takiego jak nasz ostatni mecz sparingowy z Rumunią co wygraliśmy 4-1). Kupując takich zawodników jak Tymiński, Możdżeń, Kędziora, Teodorczyk, Klich (z Wolsburga, ale przyjdzie za tanioche, bo tam w rezerwach siedzi), Janicki, Pazdan, Wojciechowski + oczywiście piłkarze normalnie grający w Legii mamy zespół z niemal najlepszych piłkarzy w naszej lidze. Takim składem bez problemu dominujemy rozgrywki w naszym kraju i raczej bez trudów powinniśmy awansować do grupy LM, gdzie dostajemy na start 7,5mln funi.

Po 3-4 sezonach gdy już regularnie jesteśmy w LM i mamy trochę kasiorki zaczynamy inwestować w przyszłość. Szukając talentów z wysokim PA po 16-18 lat. Najlepiej oczywiście w Ameryce Pd. Kupujemy ile się da, nie ważne że przyjdą do nas dopiero za kilka lat po podpisaniu kontraktu. W tym czasie wyszkolą się w obecnym klubie. My po paru latach dostaniemy 18latka, który może już być gotowy aby włączyć go do 1 składu jako rezerwowy. Po ukończeniu 21 roku życia jest naszym wychowankiem. No a za następne 2 lata gdy zawodnik jest 23latkiem otrzymuje polskie obywatelstwo nie blokując miejsce do zgłaszania zawodników. Oczywiście w tym wieku jest już naszym kluczowym grajkiem. No i tak czekamy, aż paru zawodników osiągnie polski paszport. Po tym możemy się już pomału pozbywać polskich graczy aby zrobili miejsce na kolejne zagraniczne talenty.

Oczywiście bez dobrej taktyki nic nie zdziałamy. Ale to już Twoja własna inwencja powinna być.

Pozdrawiam :)

The Special... Partyzant

07.02.2013 17:57    #5557     Sufler - Porady do gry - mam problem!
Potrzebuje pomocy jak załadować 3 ligę polską? bo stworzyłem editor data załadowałem ten plik do ediora i nic więc o co chodzi patrzyłem nie da się wczytać przy wyborze lig nie ma 3 ligi :/

Martianho Partyzant

Po pierwsze chciałem się ze wszystkimi przywitać :)

Do rzeczy: Gram sobie drużyną z trzeciej klasy rozgrywkowej, mianowicie rozchodzi się o MKS Kluczbork. Jest to drużyna wyraźnie nastawiona na sukcesy, mocny skład, spokojnie mogący zrobić zamieszanie w drugiej klasie rozgrywkowej. Uznałem więc, że mając takich grajków wypada zdominować zupełnie tę II Ligę. Gram 4-4-2 z szybkim tempem gry, podaniami u obrońców krótkimi, u CR i bocznych obrońców oraz NŚd mieszanymi, a u ŚPo, skrzydłowych i NŚo bezpośrednimi. Szerokie pole gry,ofensywny styl, wysunięta obrona, wysoki pressing i rozgrywający mający cały wachlarz graczy do wyboru przy podaniu, przy jednoczesnym szybkim tempie miało na celu zamknięcie przeciwnika na własnej połowie, duże posiadanie piłki i jednocześnie stwarzanie dużej ilości sytuacji podbramkowych. Efekty? Niby posiadanie na ogół powyżej 60%, niby sytuacje są, mecze wszystkie wygrane, ale wszystko ze zwykłymi ogórkami i ciągle pojawiający się problem dośrodkowań. Moi zawodnicy dośrodkowują piłkę za piłką, napastnik NŚo jak akcja jest po jego stronie schodzi bardzo do linii i teraz czas na pytania.
1) Czy winowajcą częstych dośrodkowań jest tempo gry, gdyż skrzydłowi gracze chcą jak najszybciej "wbić" się w bramkę z piłką czy raczej to, że mają nastawione bezpośrednie podania, a może jedno i drugie?
2) Co zrobić by mój NŚo starał się bardziej grac w środku a'la Inzaghi niegdyś w Milanie, na granicy spalonego, dodam, że ma dośrodkowania z pola i szukanie gry na tak.
3) Jakie macie porady, które sprawią, że nawet z lepszymi przeciwnikami dalej będę w stanie utrzymywać się przy piłce, grając ofensywny football i uniknę wielu strat przez nieudolne dośrodkowania? Chcę stworzyć coś w stylu Barcelony, jednakże z dynamiczniejszą grą.

Się rozpisałem, ale mam nadzieję, że taki temat może wciągnąć ludzi o odmiennych teoriach na ten temat i skonfrontować nasze poglądy :) Pozdrawiam, Martianho :)

Szemek Ekspert

1. Tytuł tematu powinien odnosić się do sedna problemu.
2. Poszukaj na stronie podobnych tematów, mamy tutaj coś takiego jak Świat Taktyki i tam powinieneś znaleźć coś dla siebie.
3. Dostosuj taktykę do zawodników jakich masz w składzie.
4 . W słabym klubie raczej nie zaszalejesz, więc nie próbuj robić Barcelony. Bardziej coś defensywnego.
5. Daj zawodnikom kilka spotkań na zgranie, nie zmieniaj taktyki co mecz.
6. Obserwuj jak grają i reaguj poleceniami dla zespołu.
7. Metoda prób i błędów jest doskonała dla początkujących.
8. Nie musisz zaczynać od tak słabej drużyny.

BAW SIĘ, a nie spinaj na wynik. Kiedy zaczynałem z CM to wyrzucali mnie Realu, Barcy, United czy Legii :)
"To tylko Internet k*rwa."

Bobilo Partyzant

[quote="ramos.a"]Wilfried ma praktycznie wszystko co jest potrzebne do gry dla odgrywającego. Kiedyś pamiętam (chyba w FM 2012) miał niesamowite statystyki fizyczne.[/quote]
Dzięki :) W takim razie Haveenara sprzedam a Wilfred będzie grał na odgrywającym. Tylko teraz potrzebuję jakiegoś fajnego Wysuniętego Napastnika, przede wszystkim bramkostrzelnego ;). Z ceną nie powinno być problemów prędzej reputacja, ale podajcie parę nazwisk (warunki to młodzi i rozwojowi). Wiek do 25 lat.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution