Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

siwy930 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
24.03.2013 13:26    #5231     Inne - Hyde Park - Telewizja satelitarna
Polska liga jest:) Ale chyba lepiej płacić 2 razy mniej za telewizję, i drugie tyle wydać na dobrego neta i oglądać na necie ligę angielską w HD niż płacić 200zł w nc+ za to, żeby móc obejrzeć mecze ligi angielskiej i włoskiej. Ja np. mam tylko nsport z kanałów puszczających mecze ligowe ( czyli liga włoska), a resztę oglądam na necie bez żadnych problemów.

caddoc Partyzant

[quote="maYdaY66"]Witam.

Chciałbym się was doradzić jakim klubem zacząć rozgrywkę. FM 12 z najnowszym update dotyczącym składów. Szukam zespołu średniego nic z mocnych, którym mógłbym pograć kilka sezonów. Średnia ilość $ na transfery, cieszyłbym się z jakiegoś mocnego wychowanka, i bardziej wyrównanego składu. Zarząd, który przeważnie zgadza się na moje propozycje, i coś z dobrą szkółką i obiektami, stadion, oby nie za mały :).
Myślałem nad Newcastle, AS Monaco, AS Saint Etienne, Sampdoria, jednak czekam na wasze propozycje. Coś z europy, i myślałem również o grze w MSL, czy jest to ciekawa liga ? Można liczyć na coś innego niż w Europie ?

I jeszcze chciałbym się was spytać o wybór rozgrywki. Wybierając nową grę jest do wyboru lista krajów jakimi mógłbym grać, zawsze zaznaczałem najlepsze ligi Europy z zasadą grywalną jednak czasami na grę musiałem czekać bardzo długo z powodu wczytywania danych. Kompa nie mam za dobrego 1,5gb ramu, 2,8ghz procek... Czy robi to po prostu jakąś różnice ? Bo jak wspominałem wcześniej chciałbym grać kilka sezonów jednym klubem, a może kiedyś przejść do innego na tym samym save.[/quote]

Grałem Saint- Etienne na innym patchu (podejrzewam, że na tym będzie się grało jeszcze lepiej), ale save mi się wysypał. Bardzo przyjemna kariera, masz świetnych młodych zawodników takich jak Zouma, Guilavogui czy Aubameyang. Dobry bramkarz, liga francuska nie ma ograniczeń co do sprowadzania zawodników, ten klub ma historię i fajnie jest zdetronizować PSG.

Ostatnio gram Bayerem Leverkusen na najnowszym patchu i bardzo polecam. Reinartz, Leno, Shurrle, Bender są niesamowici. Kiessling i Rofles to starzy wyjadacze, pierwszy zapewni ci dużo bramek, drugi spokój w środku pola. Poza tym jest jeszcze bardzo utalentowany Toprak, a oglądanie goli w wykonaniu Sidney Sama to czysta przyjemność. Już w pierwszym sezonie możesz walczyć o mistrza, mi zabrakło niestety 3 punktów do zwycięstwa, w drugim nie poszedł sezon ze względu na kontuzje kluczowych graczy, ale w 3 i 4 już Bundesliga padła moim łupem. Finał ligi mistrzów przegrany niestety z Realem Madryt. Zarząd również bardzo chętnie rozbudowuje Ci stadion i bazę treningową/szkółkę, obecnie Bay Arena u mnie ma 50200 miejsc i jest w ponad 99% zapełniony, obecnie staram się ich namówić na nowy stadion :) Jeżeli nie będziesz bardzo rozrzutny to finanse również będziesz miał bardzo dobre, bo mnóstwo kasy dostajesz za prawa telewizyjne i za miejsce w lidze. Jedynym moim problemem jest to, że filar mojej defensywy (Reinartz) szuka nowych wyzwań i już nie udało mi się namówić go na zostanie więc po tym sezonie będę zmuszony go sprzedać.

Z Bundesligi wydaje mi się, że bardzo ciekawą karierą mogłoby być również objęcie Hannoveru (Zieler, Stindl, Rausch, ) lub Monchengladbach (Nordtveit, ter Stegen, Dominguez, Jantschke, Herrmann, De Jong).

Grimmnir Partyzant

Witam!
Jakis czas temu postanowilem podrasowac lige polska ;) chcialem by byla cos a'la liga francuska.
Przebudowalem wszystko - od powiekszenia lig, przez reputacje ligi, reputacje klubow, stadiony (frekfencje), obiekty itd. itp.
Wszystko ladnie smiga, ale nurtuje mnie jeden problem - niskie zarobki ;/ (powiekszylem takze budzety klubowe).
Co lepsi zawodnicy uciekaja za lepsza kasa za granice, a obcokrajowcy niechetnie przychodza.
Nie chodzi mi o to zeby kluby placily nie wiadomo ile ale zeby to byl jakis sredni europejski poziom.

Dla przykladu podam, ze po 5 sezonach w najlepszych polskich klubach najwyzsze zarobki siegaja:
Lech - od 10-20k E tyg
Legia - od 15-25k E tyg
Wisla - od 10-15k E tyg

Takie zarobki ma 2-5 zawodnikow w klubie, podczas gdy reszta i w innych klubach zarobki na ogol nie przekraczaja
10k tygodniowo. Wiec daleko do tej "a'la francji" ;p

Podam jeszcze ze wartosc np Legii wynosi 88M, wiec chyba niezle, podobnie jak Szachtar czy Leverkusen a zarobkow w tych trzech klubach nie mozna porownywac ;/
podobnie jak wartosci zawodnikow.

Chcialbym tez aby znajdujac jakis talent, nie odrzucal on od razu moich ofert, pomimo ze stac mnie na niego.
I nie chodzi mi o jakies gwiazdy ale talenty w ameryce poludniowej czy srodkowej ktore sa warte grosze a pomimo to zlewaja ta moja lige polska ;]

Moje pytanie: czy da sie jeszcze cos edytowac aby to zmienic?
Czy jest jakas wartosc ktora za to odpowiada?
Bede bardzo wdzieczny wszystkim za pomoc i podpowiedzi

siwy930 Partyzant

24.03.2013 12:25    #5234     Inne - Hyde Park - Telewizja satelitarna
Co do NC+ to BARDZO BARDZO mocno odradzam. Wygórowane ceny to raz, a niezgodność umów do tego co masz to druga sprawa. Nie chce mi się rozpisywać ale w skrócie sprawa z NC+ wyglądała tak. Mam powiedzmy 30 kanałów za 120zł. W HD mamy 10 kanałów, za co płacę powiedzmy 60 zł i 20 zwykłych kanałów za 60zł. I wszystko pięknie i tak dalej, a tu nagle po jakimś czasie przychodzi Ci większy rachunek (powiedzmy 140zł) i dzwonisz do nich i mówisz co się dzieje.. a oni Ci odpowiadają, że tak jest bo kanały HD poszły w górę i teraz za 10kanałów HD płaci pan 80 zł :] Mimo, że umowa podpisana na 120zł . Nie jestem jedynym który walczył z nimi o to, bo wystarczy wejść na ich stronę na facebooku i poczytać wiadomości od ludzi:) Polecam Cyfrowy Polsat, dużo kanałów za dobrą cenę i praktycznie żadnych problemów.

z_fartem Partyzant

24.03.2013 12:09    #5235     Sufler - Inne - Problem z ligami
Plik został pobrany naturalnie z cmrev : ).
A fake.lnc został usunięty zgodnie z http://www.cmrev(...)#p161055 post Bartka #20.
Problem taki, że teraz nie mam tego pliczku i czy ktoś mógłby mi go udostępnić? Wtedy chyba bo skopiowaniu pliku do odpowiedniego katalogu, problem powinien zostać rozwiązany prawda?

z_fartem Partyzant

24.03.2013 11:01    #5236     Sufler - Inne - Problem z ligami
Mój problem jest następujący. Pobrałem real names fix, wrzuciłem to co trzeba, tam gdzie trzeba. Nazwy lig były ok. Wszystko fajnie pięknie zaczynam nową karierę i doczytałem, że trzeba usunąc fake.lnc (z komentarzy), aby mieć reprezentację Niemiec. Zrobiłem tak. I co ujrzały moje oczy ? Część nazw lig/pucharów jest podmieniona mam np. Ligue 1, Serie A i Puchar Niemiec zamiast DFB-Pokal, większość klubów z Anglii nie ma pełnych nazw tylko 1 człony. Co zrobić, aby to wszystko miało ręce i nogi, czyli pełne nazwy wszystkich tych lig i klubów ?
Z góry dzięki za szybką odpowiedź.

Limak123 Partyzant

24.03.2013 10:50    #5237     Sufler - Porady do gry - Trening + Wartość
Witam, mam 2 problemy : pierwszy to malejąca wartość moich zawodników, mimo ich dobrej, regularnej gry, młodego wieku i niezłego, kilkuletniego kontraktu. Druga sprawa to jak ustawic trening zeby zawodnicy się rozwijali, rosły im atrybtuty itp.
Z góry dziękuje za pomoc :) (FM2013)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

24.03.2013 10:41    #5238     Sufler - Inne - Problem z uruchomieniem gry
zobacz w procesach (CTRL+SHIFT+ESC) czy masz wlączony proces fm.exe

W steamie wejdz we wlasciwosci FMa i sprawdx spójnosc plikow
Steam->Biblioteka gier->PPM na grze->Własciwosci->zakładka Pliki lokalne->Sprawdż spojnosc plikow.

Dla pewnosci usun tez folder setting z tej sciezki:
C:\Users\xyz\AppData\Roaming\Sports Interactive\Football Manager 2013\settings\Version 1302

Gra dziala tylko z włączonym steamem wiec nie wiem w czym masz problem(tak zrozumialem to zdanie z logowaniem przez steam...)

i napisz czy pomoglo ;)

mati_w Partyzant

Witam,
Mam pewien problem gdy gramy ze znajomymi na jednym komputerze. Mianowicie, gdy klikamy "kontynuuj" tylko pierwszy gracz może "działać" ze swoim klubem. Po naciśnięciu kontynuuj dwaj następni gracze "lecą" bez zatrzymywania się i gra zatrzymuje się, gdy mija określony czas. Ponownie tylko jeden gracz może coś zrobić, bo potem dwaj następni znów mogą tylko patrzeć jak ich profile "przelatują" przez monitor. Gdy ktoś ma refleks i kliknie na cokolwiek gdy "okno" gracza przeskakuje to owszem, można jeszcze działać. Ale to trochę uporczywe. Graliśmy już jakis czas i nie było żadnego problemu. Dopiero niedawno się pojawił i strasznie utrudnia rozgrywkę. Jakieś pomysły jak to "naprawić"? Z góry dzięki :)

piotrekb1989tl Partyzant

24.03.2013 07:24    #5240     Sufler - Inne - Problem z uruchomieniem gry
witam...mam nietypowy problem...wczoraj kupiłem oryginalna płytke z fm13 i nie moge gry zainstalować...utworzyłem konto na steamie. niby wszystko zainstalowane, a gdy właczam gre musze zalogowac sie wlasnie na steamie. Później włączam dalej gre i wyskakuje komunikat "nie udało sie uruchomic gry (aplikacja jest uruchomiona)". Nie wiem o co chodzi prosze o pomoc, krok po kroku jak to zainstalowac bo ostatni fm ktorego mialem to chyba fm09. Z góry dzieki...

E: Na przyszłość nazywaj tematy wskazując na problem. [dop. Bolson]

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.