Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

panlis Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
30.04.2013 22:52    #5051     Sufler - Dodatki do gry - Problem z dodatkami (Mac OS X)
Czołem, managerska elito!

Czytuję sobie stronę, uczę się taktyk, stosowania poleceń, a w samego FMa gram od dwóch lat (z przerwą). Od pół roku męczę FM13 i miesiąc temu stwierdziłem, że najwyższy czas na pobranie herbów, twarzy i innych realnych elementów wzbogacających rozgrywkę. Niestety na chęciach, pobraniu dodatków, wrzuceniu ich w odpowiednie miejsce, a także próbie załadowania ich do gry się skończyło.
Postanowiłem jednak zapytać Was, czyli bardziej doświadczonych :)

Zgodnie z zaleceniami dla systemu Mac OS X poszedłem do folderu
/Users/<username>/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2013/graphics/logos
czyli w moim przypadku
/Users/Wojtek/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2013/graphics/logos

Tam wypakowałem folder z herbami, czyli wygląda to w sposób następujący:

Po przejściu do gry ustawiłem wszystko zgodnie z zaleceniami:

Niestety sposób ten nie działa. Tak samo mam ze zdjęciami, które nie wyświetlają się w grze.
Myślę że problemem może być nazwa folderu "T-Mobile Ekstraklasa", bowiem w samej rozgrywce mam samą nazwę "Ekstraklasa".

Czy ktoś się z czymś podobnym spotkał? Może mam bardzo głupi problem, ale naprawdę troszkę już się naczytałem, kombinuję i nic mi nie wychodzi :(

roo1916 Partyzant

30.04.2013 22:02    #5052     Sufler - Porady do gry - POMOCY !
No właśnie nie wiem o co chodzi, bo 12 mi śmigała bez problemu...Teraz zacząłem od nowa z tylko siedmioma ligami i jest o niebo lepiej, wtedy po prostu wziąłem za dużo lig.

Jashita Partyzant

Mam taka oto dziwną sytuacje: Grałem na normalnym komputerze stacjonarnym w FM 12. Skończyłem 3 sezon Yeovil Town i awansowałem do najwyższej klasy rozgrywkowej. Zakończyłem grę, zapisałem i wyszedłem z domu. Po powrocie chcę kontynuować grę i podczas wczytywania wyskakuje mi crash dump.

I teraz najlepsze. Zainstalowałem tego samego FMa na laptopie i odczytał mi normalnie save, mogę kontynuować gre itp ALE! w momencie kolejnego zapisui próby wczytania save pokazuje mi się crash dump.

Nie wiem czym to może być spowodowane i o co chodzi. Z tego pliku przeniesionego ze stacjonarnego na laptopa moge normalnie odpalić save i np. po tygodniu w grze zapisać ale przy wczytywaniu jest problem. Ten save z laptopa po tygodni próbowałem przenieść na laptopa ale znów wyskakuje crash. Także nie mogę się wogóle poruszać na przód.

Nie wiem czy dokładnie wyjaśniłem problem. Prosze o pomoc.

Jashita Partyzant

30.04.2013 21:33    #5054     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pomoc:)
Wiem że to się tutaj nie powinno znalezc ale nikt nie chce mi udzielic odpowiedzi i pomóc:

Mam taka oto dziwną sytuacje: Grałem na normalnym komputerze stacjonarnym w FM 12. Skończyłem 3 sezon Yeovil Town i awansowałem do najwyższej klasy rozgrywkowej. Zakończyłem grę, zapisałem i wyszedłem z domu. Po powrocie chcę kontynuować grę i podczas wczytywania wyskakuje mi crash dump.

I teraz najlepsze. Zainstalowałem tego samego FMa na laptopie i odczytał mi normalnie save, mogę kontynuować gre itp ALE! w momencie kolejnego zapisui próby wczytania save pokazuje mi się crash dump.

Nie wiem czym to może być spowodowane i o co chodzi. Z tego pliku przeniesionego ze stacjonarnego na laptopa moge normalnie odpalić save i np. po tygodniu w grze zapisać ale przy wczytywaniu jest problem. Ten save z laptopa po tygodni próbowałem przenieść na laptopa ale znów wyskakuje crash. Także nie mogę się wogóle poruszać na przód.

zolahc Młody aktywista

30.04.2013 20:21    #5055     Sufler - Porady do gry - POMOCY !
A jaka karta graficzna? Ale to zdecydowanie może być problem sprzętu. Srpóbuj odpalić jedną ligę i napisz jak Ci wszystko chodzi.

Jashita Partyzant

30.04.2013 18:45    #5056     Sufler - Problemy techniczne - Save a crash dump

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
mam sentyment do IE. ale mogę Ci obiecać, że kolejnym razem zawsze przypomnę sobie o Tobie i sprawdzę problem na innej solidnej przeglądarce ; )

zolahc Młody aktywista

Nie ma problemu, zrób coś dla mnie i przerzuć się na stałe na jakąś dobra przeglądarkę internetową, IE to zło ;)

roo1916 Partyzant

30.04.2013 17:26    #5059     Sufler - Porady do gry - POMOCY !
Mam ogromny problem z FM2013. Otóż podczas gry strasznie zacina się nie tylko sama gra, ale również cały komp ;/ Przejście ze zwykłego trybu w tryb meczowy może trwać u mnie nawet 5 min., a włączenie jakiejś strony internetowej lub otworzenie jakiegoś folderu też 5,10 minut ;/ Co mogę z tym zrobić ? Zaznaczam, że FM nie jest piratem, ale gram na 16 lig. Czy to ma wpływ na szybkość całego komputera ? Proszę o pomoc.

kilgor1 Partyzant

W każdym meczu celność moich strzałów nie wzrasta powyżej 40%, ostatnio grałem Newcastle z Wolvers (mam rok 2017 i jestem 5 w lidze Wolves 18) po oddaniu 23 strzałów tylko 5 było celnych. W większości meczów wygląda to mniej więcej tak 2 strzały celne na 10. POMOCY.

Druga sprawa, moi skrzydłowi Aaron Lenon i Thomas Ince (Jonas Gutierrez i kilku innych młodszych) zazwyczaj zaliczają mecze z notą poniżej 6.7. Wszyscy inni zawodnicy na boisku mają około 7.5 a oni potrafią mieć 6.5. NIe wiem z czego to wynika bo stwarzają akcje podbramkowy tylko tyle że celność dośrodkowań jest na poziomie 10%.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.