Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Mcfly92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Problem w tym że koledze działają te skiny a ma tą samą wersje gry co ja ;x

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Zapewne byly robione pod starego patcha, po wyjsciu wersji 13.3.1(?) i pozniejszych, w grze jest problem ze starszymi skinami pod "13". Popros autorow o skin pod najnowszą wersję :)

alq Partyzant

17.05.2013 22:51    #4943     Serwis - Uwagi i propozycje - Forum
Przepraszam, miałem ostatnio nawał pracy i nie byłem w stanie zebrać się do konstruktywnej odpowiedzi w tym temacie i obrony mojej wyjściowej propozycji. Uważam za konieczne modyfikacje bądź wprowadzenie następujących elementów:

- wyszukiwarka;

W mojej opinii obecne rozwiązanie spełnia swoje cele w bardzo ograniczonym zakresie i nie pozwala skutecznie odnaleźć czegoś w gąszczu blisko 400000 postów. Brakuje sprecyzowanie kryterium wyszukiwania o takie elementy jak przykładowo: autor postu, dział, kategoria, czy posegregowania w jakikolwiek sposób uzyskanych wyników (data postu/liczba odpowiedzi etc.)

- ckeeditor (edytor formatowania tekstu);
Obecne rozwiązanie jest bardzo ubogie. Ogranicza się wyłącznie do podstawowych funkcji, których funkcjonalność oraz estetyka (patrz: menu emotoikon) pozostawia wiele do życzenia. Moim zdaniem miło byłoby zwiększyć możliwości poprzez wprowadzenie czegoś nieco bardziej zaawansowanego. Jako przykład:
http://ckeditor.com/demo

- statystyki. Obecne rozwiązanie to jedynie szczątki, chociażby podstawowego, systemu statystyk;
Uważam, iż forum takiego formatu jak CMRev zasługuję na nieco bardziej zaawansowane rozwiązanie, które uwzględniałoby takie elementy jak np. liczba postów/tematów w danym okresie czasu, najbardziej popularne tematy pod względem wyświetleń/wypowiedzi, najbardziej aktywni użytkownicy, najbardziej pomocni użytkownicy (czytaj niżej), najczęściej używane frazy etc..

- system reputacji;
Obecnie brak jakiegokolwiek systemu nagradzania użytkowników za pomocne oraz wartościowe merytorycznie posty. Myślę, że byłaby to nie tylko forma podziękowań za pomoc oraz docenienie czyjegoś zdania, ale również zachęta do większego uczestnictwa w życiu forum.

- możliwość dodawania ankiet;
Przydatne w przypadku niektórych tematów (zwłaszcza typowo piłkarskich).

- cytowanie selektywne;
Obecnie użycie opcji "Cytuj" tworzy odnośnik do całości postów i wymaga konieczności ręcznej edycji pola cytatu, co często utrudnia odpowiedź (zwłaszcza przy piramidalnym cytowaniu).

- podgląd postów;
Przydałoby się zwłaszcza przy postach, w których korzystamy ze sporej ilości znaczników.

- automatyczne zapisywanie kopii roboczej postu;
Jest to opcja standardowo dostępna w niektórych skryptach for. Niesamowicie przydatne przy dłuższych wypowiedziach, gdzie przez nieuwagę lub przez siłę wyższą opuszczamy stronę. Proponowane rozwiązanie pozwala na bezproblemowy powrót do pisanej wiadomości i jej publikację.

- możliwość personalizacji forum;
Chodzi mi tutaj o możliwość schowania poszczególnych działów, wyłączenia wyświetlania avatarów/sygnatur etc..

- automatyczne dostosowanie forum pod przenośne urządzenia mobilne;
Chociaż obecnie wydaję się to może zbędne, jestem przekonany że gdzieś w myślach Administracji przejawia się pomysł dostosowania całego serwisu pod owe urządzenia. Jest to proces żmudny i wymagający niemałych umiejętności oraz zapasów cierpliwości. Zastosowanie jednego z dostępnych na rynku skryptów forum, automatycznie rozwiązałoby ten problem co do tej części serwisu. Wspomniane już kilkukrotnie przezeń IPB umożliwia bardzo estetyczne i funkcjonalne wyświetlanie forum na naszych telefonach czy tabletach.

Nie będę pisał już o funkcjach administracyjnych, bo nie wiem jakim zasobem narzędzi dysponuje obecne rozwiązanie. Serwisem zarządzają osoby, którym temat na pewno nie jest obcy, stąd sami będą w stanie przeanalizować sobie korzyści wynikające z ewentualnej zmiany skryptu. Poza tym piszę to jako zwykły użytkownik forum, więc dyskusji chcę poddać tylko elementy dotyczące bezpośrednio tej grupy osób.
Mam nadzieję, że chociaż troszkę wyjaśniłem moje sprzeczne odczucia co do obecnego rozwiązania i zachęciłem do podjęcia jakiś czynności zmierzających do poprawy.

Pozdrawiam
alq

lancos3-11 Partyzant

17.05.2013 22:15    #4944     Sufler - Porady do gry - Kondycja piłkarzy
[quote="sCan"]Znalazłem coś takiego w oryginalnej, papierowej instrukcji do Football Manager 2011 autorstwa Macieja "Guandi" Śliwińskiego:

"O czym jeszcze warto pamiętać podczas spotkania? Przede wszystkim o kondycji zawodników. Staraj się na bieżąco kontrolować jej poziom i reaguj natychmiast na wszystkie problematyczne sytuacje. Gracz, któremu kondycja spadnie do poziomu 60-65% jest praktycznie bezużyteczny i narażony na kontuzję podczas spotkania. Nie będzie brał udziału ani w akcjach ofensywnych, ani w destrukcji, powodując w rzeczywistości osłabienie zespołu."

Czy rzeczywiście się tak dzieje? Czy nawet jeśli to gwiazda zespołu ma kondycję na poziomie 65% to warto zmienić zawodnika? Jakie są wasze obserwacje? :)[/quote
To nieprawda. U mnie jak gwiazda ma nawet kondycję niską, to zostawiam. Nie ma znaczącej różnicy w grze. Przed chwilą gola na 3:2 dla mnie strzelił gracz z najniższą kondychą na całym boisku(56%) :)

Mcfly92 Partyzant

Witam, chciałem załączyć skin "meistertrainer v2" z forum CMREV jednak w dziale taktyki nie widać obecnej formacji (mam czarne tło) , tak samo się dzieje ze skinem "scorpio 13 Dark skin" macie jakieś rady jak to naprawić ?

machaj88 Młody aktywista

17.05.2013 19:57    #4946     Sufler - Porady do gry - Kondycja piłkarzy
W wyjsciowym skladzie bez problemu mozesz wystawiac graczy z kondycha nawet ponizej 90, jesli jest w dobrej formie to na prawde warto dac mu zagrac przez 45 min, bo moze wtedy ustalic wynik z gory, a na wchodzacym za niego zmienniku nie ciazy presja wyniku - mozna smialo powiedziec mu by zagral na luzie, bo mamy juz prowadzenie.

Zmiany - no tak, to prawda, ze gracz z kondycha 60 jest juz niemalze bezuzyteczny (chyba, ze to plejmejkier z podaniem 16/18, wtedy lepiej go zostawic na dluzej, a wprowadzic swiezynke co potrafi wykorzystac jego podania) poziom gry pilkarza, jakosc, mozna podniesc poprzez motywacje, ale sil mu nie dodamy. 65 - 69 natomiast, oplaca sie go zostawic jeszcze przez 10, nawet 15 minut jesli caly mecz gral naprawde dobrze, z pewnoscia poderwie sie do gry jeszcze conajmniej raz, a jak sie poszczesci to padnie bramka z takiej akcji.

Przyklad mialem wczoraj:
Mecz pucharowy, 75 minuta, 0-1 w plecy, dwie zmiany przeprowadzone z powodu kontuzji. Na boisku jest 2 graczy z notami 6.0 - gra slabo i 5.7 - zawinil przy bramce. Do tego niemal caly atak wyczerpany, kondycha srednio 69/70, rozgrywajacy 64, ale nota 7.1. Zostawiam go na boisku, nie robie zmian. 91 min. pada bramka po asyscie tego ziomeczka i dogrywka. Teraz go zdejmuje, tych z niskimi notami motywuje "nie tracisz wiary" i przez reszte dogrywki noty im wzrosly do 6.9 i 6.8. (i tak przegralem w karnych ;p)

Jak wszysctko w tej grze, wszystko zalezy od Ciebie, to Ty ziomeczku jestes szefem i robisz co chcesz ;D

Nascimento1998 Partyzant

[quote="kopacz"]Mam pytanko co do klubów z 3ligi polskiej, czy da sie je utrzymac finansowo zeby nie bankrutowaly a jednoczesnie zeby dalo sie kogos kupic sensownego jak na ten poziom:D[/quote]

Wątpię w to, grałem klubami w 2 i 3 lidze i po pół roku budżet był już poniżej zera, ciężko jest, problem jest z kontraktami dla obecnych zawodników, a co dopiero dla nowych;)...

sCan Partyzant

17.05.2013 17:32    #4948     Sufler - Porady do gry - Kondycja piłkarzy
Znalazłem coś takiego w oryginalnej, papierowej instrukcji do Football Manager 2011 autorstwa Macieja "Guandi" Śliwińskiego:

"O czym jeszcze warto pamiętać podczas spotkania? Przede wszystkim o kondycji zawodników. Staraj się na bieżąco kontrolować jej poziom i reaguj natychmiast na wszystkie problematyczne sytuacje. Gracz, któremu kondycja spadnie do poziomu 60-65% jest praktycznie bezużyteczny i narażony na kontuzję podczas spotkania. Nie będzie brał udziału ani w akcjach ofensywnych, ani w destrukcji, powodując w rzeczywistości osłabienie zespołu."

Czy rzeczywiście się tak dzieje? Czy nawet jeśli to gwiazda zespołu ma kondycję na poziomie 65% to warto zmienić zawodnika? Jakie są wasze obserwacje? :)

KRaven031 Partyzant

17.05.2013 15:11    #4949     Sufler - Porady do gry - Polecenia dziurawiące taktykę
Cześć wszystkim
Mam pozornie bardzo prosty problem z taktyką, którego nie mogę rozwiązać już od jakiegoś czasu. W skrócie - łatanie jednej dziury w taktyce powoduje kolejną.

Jeśli przeciwnik atakuje środkiem, to powinniśmy zawęzić pole gry, jasne. Taktyczny elementarz, niezależny od taktyki. To rozumiem i nie mam co do tego żadnych zastrzeżeń. Co jednak mam zrobić, kiedy po mojej zmianie nagle przeciwnik zaczyna atakować skrzydłami? Jedna-dwie wrzutki wystarczają, żebym znowu stracił gola
Just Raven.

stefan1984 Młody aktywista

Kupuj za te dziesięć, czy ileś milionów, jakiegoś pokrakę, i po problemie =)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.