Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

lancos3-11 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="zdzisiek"]Mam problem z tą taktyką. Gram już swój 4 sezon w FM(3 sezony w FM2012) i za nic w świecie mi nie idzie. Moja drużyna piłkarsko jest jedną z lepszych w League Two, ale po wynikach nie widać. Rozumiem że wszystko w swoim czasie, ale wyniki są zbyt żałosne.
Problemy głowne:
-obrońcy w grze defensywnej tragicznie się ustawiają, szczególnie jeżeli przeciwnik ma piłkę przed polem karnym. Cofnąłem obronę i nic. Indywidualne krycie i nic.
-ciężko grać mi skrzydłami bo nie mam nominalnych skrzydłowych. Staram się grać mieszanymi podaniami, a czasem środkiem, wszystko zależy od formacji rywala. Gra środkiem jest ok bo mam dobrych graczy, ale często podają niecelnie. Problemem też są odległości pomiedzy formacjami, nie mogę grać z defensywnym i ofensywnym pomocnikiem z powodu kontuzji kluczowego piłkarza. Chyba że w pojedynczych meczach.
-zawodnicy oddają inicjatywę, nie mam posiadania piłki. Naprawia to skrócenie pola gry. Gdy już mam posiadanie większe od przeciwnika, nic z tego nie wynika
-często zdarza się że wcale nie gram gorzej od przeciwnika, ale napastnicy kiepsko wykańczają.

Dużo problemów, może niezbyt dobrze to opisałem ale jeszcze jestem początkującym menedżerem :) Główny problem to gra obrońców. Ponizej daje screen z głównej taktyki, może coś pomożecie ;)

P.S moja taktyka 5-4-1 używana na lepsze zespoły w pucharze krajowym spisuje się całkiem dobrze. Często zdarza się że wygrywam z lepszymi. Ale ta taktyka na ligowe potyczki średnio się nadaję :)

[/quote]
Po pierwsze. Silnik FM 13 lubi wysuniętą linię obrony i pułapki ofsajdowe, a w przypadku cofniętej linii i intensywnego pressingu przy 4-4-2 masz potworne luki. Daj podania na domyślne. Przecież to Anglia, nie zagrasz Barcelony. Zagraj szerzej i szybciej. Atakuj mieszanymi podaniami, nie środkiem. Poza tym strefa, ewentualnie BO kryjący indywidualnie. Jak tracisz bramki? Muszę się tego dowiedzieć, aby coś mądrzejszego zaradzić.
PS Co do napadu to kup lepszych, albo czekaj na zgranie.

zdzisiek Partyzant

Mam problem z tą taktyką. Gram już swój 4 sezon w FM(3 sezony w FM2012) i za nic w świecie mi nie idzie. Moja drużyna piłkarsko jest jedną z lepszych w League Two, ale po wynikach nie widać. Rozumiem że wszystko w swoim czasie, ale wyniki są zbyt żałosne.
Problemy głowne:
-obrońcy w grze defensywnej tragicznie się ustawiają, szczególnie jeżeli przeciwnik ma piłkę przed polem karnym. Cofnąłem obronę i nic. Indywidualne krycie i nic.
-ciężko grać mi skrzydłami bo nie mam nominalnych skrzydłowych. Staram się grać mieszanymi podaniami, a czasem środkiem, wszystko zależy od formacji rywala. Gra środkiem jest ok bo mam dobrych graczy, ale często podają niecelnie. Problemem też są odległości pomiedzy formacjami, nie mogę grać z defensywnym i ofensywnym pomocnikiem z powodu kontuzji kluczowego piłkarza. Chyba że w pojedynczych meczach.
-zawodnicy oddają inicjatywę, nie mam posiadania piłki. Naprawia to skrócenie pola gry. Gdy już mam posiadanie większe od przeciwnika, nic z tego nie wynika
-często zdarza się że wcale nie gram gorzej od przeciwnika, ale napastnicy kiepsko wykańczają.

Dużo problemów, może niezbyt dobrze to opisałem ale jeszcze jestem początkującym menedżerem :) Główny problem to gra obrońców. Ponizej daje screen z głównej taktyki, może coś pomożecie ;)

P.S moja taktyka 5-4-1 używana na lepsze zespoły w pucharze krajowym spisuje się całkiem dobrze. Często zdarza się że wygrywam z lepszymi. Ale ta taktyka na ligowe potyczki średnio się nadaję :)

19since45 Partyzant

03.06.2013 22:33    #4863     Football Manager - Ogólna dyskusja - Szybkość rozgrywki
odpaliłem FM'a 12 (15 lig z 10 krajów) i śmiga bez problemów

wietnam Partyzant

Mam to samo co kolega wyżej, ciągłe crash dumpy przed ładowaniem spotkania, wtedy kiedy pokazują się obie formacje. Muszę zapisywać przed każdym meczem, ale męczące jest ciągłe uruchamianie gry, zwłaszcza że u mnie to trochę zajmuje. Wiecie co może powodować taki problem?

19since45 Partyzant

03.06.2013 19:02    #4865     Football Manager - Ogólna dyskusja - Szybkość rozgrywki
no tak tyle że w 12 też tak miałem ustawione i nie było z tym problemów

19since45 Partyzant

03.06.2013 18:48    #4866     Football Manager - Ogólna dyskusja - Szybkość rozgrywki
Witam. Mam pewien problem z FM'em a mianowicie z szybkością rozgrywki. Gdy w danym dniu zrobię wszystko co chciałem i daje "kontynuuj" to gra strasznie zamula. Bywa tak że przetwarzanie trwa z 5-7 min. Wie ktoś czym to może być spowodowane ?

karta graficzna: Radeon HD 4500/5100
procesor: Intel Core Duo 2.13 GHz

Jakub203 Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
03.06.2013 18:06    #4867     Sufler - Porady do gry - FM 2013 Crash dunp
Witam jestem tu nowy chciałbym zapytać o ten problem z crash dunp mam piracka wersje gry fm 2013 i niewiem jak z tym poradzic sobie prosze o pomoc jesli ma ktos linka do cracka na ktorym gra normalnie chodzi prosze wstawic dzieki z gory

B0DZI094 Partyzant

03.06.2013 14:48    #4868     Sufler - Porady do gry - Zniknąłem z List.
Witam.

Nie wiem dlaczego ale zauwazylem ze zniknąłem z list galerii saw w FM2013.

Podczas gry usuwałem jedynie 2 pliki fake z folderów edt i dbc, dodałem do nich dodatki by wgrać grywalna reprezentazje niemiecka i inne bugfixy.

Na tym save gralem wczesniej pozyczonym kontem steam, potem save przenioslem do swojego steama i osiagniecia sie nie odblokowywuja, ale zawsze bylem na liscie a teraz nie. W czym problem?

matias9102 Partyzant

03.06.2013 13:44    #4869     Sufler - Dodatki do gry - Dodatkowe Ligi FM 2008
Witam chcialbym sobie pobrac dodatkowe ligi do fm 2008 ktore nawet tutaj sa problem tylko w tym ze wszystkie linki wygasly da sie cos z tym zrobic jakos odswierzyc?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

[quote="kondzik123"]Witam, w końcu zakupiłem FMa 13 i mam teraz problem z wyborem drużyny. Interesują mnie zespoły z drużynami rezerw, z 2-3 ligi lub drużyny z pierwszych lig, ale słabszych krajów. Co polecacie?[/quote]

Empoli.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution