Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Franek1994 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.01.2014 21:23    #3671     Football Manager - Ogólna dyskusja - wychowankowie
yhy, kurcze zobacze w przyszłym sezonie, bo wtedy wiek 21 lat przekroczy kolejnych czterech zawodników ,co nie byli wypozyczani i siedzą umnie od początku swej kariery , jak ich wtedy nie zaliczy jako wychowankowie to mam błęda . Lipa wielka bo gram nominalną jedenastką plus pięciu rezerwowych co robię niemi rotacje i jeden młodzieżowiec na ławce musi być , a w razie kontuzj to zdarza się że jedenastke na boisku mam spoko, ale na ławie to sami młodzi i to tacy że na nic sie nie nadają, a trzech zajebistych zawodników nie zgłoszonych przez ten problem nie mogą grać . A są może jakies patche co mógł by to naprawić ? nie psując oczywiscie zapisu mojego , bo juz bym dawno zaczoł grac nowego fm ,ale w 11 sie tak wciołem ,i dobrze mi idzie że zamierzam grac aż do 70 lat oczywiście w grze :)

Franek1994 Partyzant

09.01.2014 20:53    #3672     Football Manager - Ogólna dyskusja - wychowankowie
witam gram w fm 2011 mam rok 2030 i gram juventusem i problem mam taki że osttanio dobrych wychowanków często dawałem na wypozyczenia przez co gdy osiągali 22 lata nie moge zgłaszac ich jako wychowankowie do lm , a z wychowankowami co do 21 roku się nie rozwineli na pierwszy skład poprostu odchodzili po zakonczeniu sie kontraktu , i zaczołem temu zapobiegac, czyli ze słabymi zawodnikami nie wszystkimi zaczołem przedłużać kontarakty na 3 lata i trzymam ich w rezerwach tylko po to żebym mógł zgłosic ich do lm, bo wiadomo 1 wychowanek to jedno miejsce wolne dla zawodnika dobrego, a że mam szeroką równą kadre, to serce mnie boli jak mogę wybrać 17 a 3 jakis muszę nie stety pominąć , teraz najwazniejsze mam juz w rezerwach 5 zawodników pod tylko lm 4 ma co prawda jeszcze 20 lat wiec nie musze ich zgłaszac bo oni mogą grac w lm bez zgłoszenia , ale mam jednego zawodnika co ma 21 lat i musi byc zgłoszony, i chciałbym go zgłosic żebym mógł dzięki niemu kolejngo zawodnika zgłosic, ale ten mój zawodnik nie jest wogóle uznawany jako wychowanek, a został kupiony z geony wieku 15 lat wiec spędził umnie ponad 3 sezony dlaczego nie jest zaliczany jako wychowanek ? czy to jakis błąd w grze?

bonus1 Partyzant

09.01.2014 19:18    #3673     Sufler - Porady do gry - Problem z kamerą "Zbliżenie"
Witam i pozdrawiam wszystkich jako że to mój pierwszy post tu.
W managery gram od jakiś 14 lat [wcześniej jeszcze cm] i żadnego nie opuściłem ale przejdę do rzeczy
Mecze zawsze gram na kluczowych i kamerze zbliżenie i mam następujący błąd który dość często się zdarza 2/3 razy w meczu.
Tak więc mam 2 pytania odnośnie rozgrywania meczy w trybie 3d
Otóż kamera w FM 2014 przy którejś sytuacji kluczowej mi się oddala [nieznacznie] ale jednak 2 - 4 razy w meczu potrafi się tak oddalić a ja lubię jak największe postacie grajków i mnie to denerwuje. Miałem to na łacie 14.1.3 mam też na najnowszej, mało tego moi koledzy na rożnych skórkach i komputerach też mają ten bug kamery.
Tak więc pytam czy jest jakiś fix albo sposób do tego żeby ta kamera zawsze miała piłkarzy jak na początku meczu [gdy przybliżam scrollem myszki na max] bo teraz jedynym sensownym rozwiązaniem jest przewinąć na chwile do tyłu mecz i wtedy znowu działa mi scroll w myszce że mogę zoomować.
Jak nie przewinę meczu podczas tego bugu to jest oddalenie i scroll w myszce nie działa.
Proszę o pomoc bo mnie to strasznie denerwuję a ja akurat zwracam uwagę na takie szczegóły.

I jeszcze jedno pytanko w fm 2011 były kiedyś włosy do ściągnięcia [lepsze kolory w 3d]. W 2014 rude i blond wyglądają mało wyraźnie czy może ktoś spotkał się z jakimś lepszym bardziej wyrazistym kolorem włosów w 3d ?

siemo22 Partyzant

09.01.2014 17:42    #3674     Sufler - Porady do gry - Problem z nazwiskami piłkarzy
Witam mam taki problem mianowice chodzi o to ze jesli właczam gre nie mam prawdziwych nazwisk tylko jakies dziwi piłkarze są czy wie ktos jak ustawic aby było normalnie

Wasili Partyzant

09.01.2014 17:30    #3675     Sufler - Porady do gry - FM14 Wartość Polskich Ligowców
Przeszukałem forum odpowiedzi mówią o reputacji ligi klubu itp niestety u mnie w fm 14 nawet w roku 2020 wartość piłkarzy to maks 6mln mają reputacje globalną podobnie jak klub a liga na 5 miejscu ma ktoś też ten problem być może to jakiś bug gry lub bazy danych

Tomu Partyzant

09.01.2014 16:12    #3676     Sufler - Porady do gry - Kiepskie Morale Piłkarzy
Otóż mam problem z piłkarzami. Gram Realem Madryt. Na 9 kolejek ligowych 9 wygranych. A piłkarzem mają słabe morale większości niskie albo bardzo niskie. Pół dnia mija a ONI mają 11 TRAGICZNE wielu Bardzo Niskie niewielu Niskie lub Dosyć Kiepskie. Co muszę zrobić żeby mieli lepsze morale. Zebranie Zespołu pomaga w niewielkim stopniu ale ja bym wolał użyć przed meczem z Barceloną. Którą gram nie długo. Czekają mnie dwa ciężkie mecze z Borussią Dortmund (w Lidze Mistrzów) i FC Barcelona (liga) . Nagle dzień później (w dniu mecze z BVB) z 9 Niezadowolonych treningiem wzrasta do 12. Nie mam konfliktów w drużynie. Wyniki dobre. Ale te morale. Wcześniej były lepsze. Nie wiem czemu tak się popsuło, proszę o odpowiedź za każdą pomocną odpowiedź serdecznie dziękuje.

karo Partyzant

09.01.2014 10:23    #3677     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
To nie jest tak, że można bez problemu wygrać sobie słabszą drużyną każdy turniej, by tak było często musza wystąpić różne czynniki sprzyjające. Kiedy wypadnie mi chodź jeden kluczowy zawodnik, to nie mam kim go zastąpić. Obecnie mam ogromne luki, lewa strona bardzo słaba, wcześniej ratowałem się tym, że na lewej obronie grał Piszczek, na środku pomocy też krucho.

W przypadku MŚ 2014 miałem do dyspozycji cały skład, nie wypadł z zespołu nikt kluczowy, którego nie dałoby się zastąpić. Pierwszy grupowy mecz rozgrywałem z Holandią. Lepiej ten mecz nie mógł się ułożyć, dwóch z ekipy pomarańczowych zostało wyrzuconych z boiska, grając przez długi czas w 9 ulegli 2-0. Kolejny mecz z Nigerią. Wynik 3-0 dla mnie. Pierwsza w 36 minucie samobójcza bramka ułożyła całe spotkanie. Na trzeci mecz z Meksykiem, mając już zapewniony awans z pierwszego miejsca (korzystne rezultaty innych spotkań) wystawiłem o ile mogłem cały skład rezerwowy, od bramkarza po napastnika. Uległem 1-0. Druga runda mecz ze Słowacją zakończony wynikiem 4-2. Bramka w 2 minucie, później wykorzystany rzut karny ułatwiły sprawę. Przewaga kondycyjna nad rywalem, którą miałem już w każdym kolejnym meczu również pomaga. Ćwierćfinał z Portugalia, która mecz 2 rundy zakończyła zwycięstwem dopiero po rzutach karnych. Poza tym wyszła w formacji diamentu, grany przez środek, co kompletnie zniwelowało ich atuty w postaci szybkich schodzących do środka skrzydłowych. Wygrana 2-1. Półfinał z Niemcami, którzy odczuwali jeszcze zmęczenie po meczu ćwierćfinałowych ze Szwajcarią, który wygrali dopiero po rzutach karnych. Jednak uległem 1-0. Mecz o 3 miejsce z Anglia, która przegrała półfinał po karnych. Jak widać Anglia miała za sobą trudny mecz, była zmęczona, ich morale uległy pogorszeniu. Ja przystępowałem do tego spotkania bez ciążącego bagażu jednego spotkania grupowego i bez żadnych dogrywek w kompletnym składzie. Morale po porażce z Niemcami nie uległy pogorszeniu, gdyż wszyscy spodziewali się tej porażki. Rezultat 2-0 dla mnie. Wynik w 78 spotkania ustalił Lewandowski - jeden z najlepszych napastników w grze, nie było tu nic nie możliwego :) Obecnie odpadłem z 2 rundy MŚ 2022, trafiłem od razu na Francję (2-1, dwa karne dla nich), która następnie wygrała cały turniej, czyli gorzej trafić nie mogłem :) Tym bardziej, że przed turniejem wyleciał mi ze składu Żyro i Wolski, a w kadrze zmienników, kiedy nie pojawią się dobrzy newgeni to ciężko znaleźć, jakość prezentowanej gry bardzo spada.

medik03 Partyzant

09.01.2014 10:16    #3678     Sufler - Dodatki do gry - problem z treningiem
tak jest to wina patcha bo zainstalowałem starszego patcha (14.1.3) i jest wszystko w porządku, następnie wgrałem najnowszy 14.2.1 i pojawił się problem

no nic, pozostaje mi grać na nieco starszym patchu, chyba że jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie

falisz89 Partyzant

08.01.2014 01:54    #3679     Sufler - Porady do gry - Warto Monaco objąć?
Trochę dziwne pytanie. Im bogatsza i mocniejsza drużyna tym łatwiej- takiej odpowiedzi oczekujesz? Klikasz na Monaco, patrzysz na finanse, na skład, ew. czy pasuje Ci pod taktykę którą chcesz grać i decydujesz. Taki problem porównać najmocniejsze drużyny do Monaco i ocenić szanse na równorzędną walkę o trofea?
Od niedawna na CMrev, od dawna z FM:)

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
08.01.2014 01:53    #3680     Inne - Piłka nożna - Transfery - plotki i nie tylko
[quote="Willson"]To jak chcieliby wybitnego napastnika to trzeba by patrzeć na Ibrę, Falcao,Cavaniego,Suareza,Rooneya.
Sorry, ale Lewy jest szczebel niżej.
Solidny drewniany wyrobnik, któremu się dotychczas chciało(poza reprą).
Jesli miałbym go do jakiegoś byłego zawodnika porównać to do Inzaghiego. Żadna technika, zaden drybling, ale wie gdzie się znaleźć lub ma po prostu szczęście. Oczywiście do poziomu Pippo, jeszcze kilku dobrych sezonów brakuje.[/quote]
podzielam zdanie (również robala15) na temat lewandowskiego, ale z tym porównaniem techniki i dryblingu do f.inzaghiego to chybiłeś, jak Staszek Chujeba w meczu z Mechanikiem Kochcice (?). z prostego powodu: wystawiając w składzie meczowym 11 inzaghich, istniałby poważny problem z rozegraniem piłki. na samą myśl o tej nieporadności ręce składają się... ze śmiechu. uwielbiam inzaghiego, ale gość miał na boisku jedno zadanie: za wszelką cenę unikać piłki dopóki nie znajdzie się w "szesnastce" (bez dziwnych skojarzeń). nie bez powodu bramki po jego arcyspontanicznym "dryblingu" trafiają do takich zestawień, jak "superpippo best 10 goals". gościa charakteryzuje: boiskowe adhd, uzależnienie od zabójczej prostoty, i ta iskra "boża", która czyni z niego geniusza wykończenia. sądzę, że w drużynie jedenastu lewandowskich rozegranie piłki wyglądałoby znacznie lepiej. poziom dryblingu na pewno pozwala lewandowskiemu spróbować podprowadzić piłkę, i to do przodu, zwolnić, rozejrzeć się, może nawet zrobić dwie kapki w pełnym biegu. w każdym bądź razie, od tych 70 bramek inzaghiego w europie, lewandowskiego dzieli jeszcze droga mleczna.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.