Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

OsaX Nymloth Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Gram w FM od 2005 roku, od "wieków" stosuję różne wariacje ustawienia 3-5-2. Ot, takie moje upodobanie, stosuję to w zasadzie bez przerwy. Od kilku lat co edycję biorę Wrexham z piątej ligi angielskiej i ruszam na długoletnią podróż do Premier League. I zawsze odnajdywałem odpowiednie ustawienia taktyczne, aby zespół grał całkiem znośnie nawet przy sporej rotacji.

2014 to jednak brak suwaków i mam problemy z obrońcami. Gram trójką środkowych obrońców, którzy po prostu mają albo ekspediować piłkę z dala od pola bramkowego, albo podawać do pomocników jeśli mają możliwość i nie są pod presingiem. W pierwszym sezonie popełniali sporo błędów, ale uznałem że to całkiem normalne: słabi piłkarze, nowa taktyka, częste zmiany.
Mój drugi sezon, League 2, kilku niezłych jak na ten poziom obrońców i... kaszana. Mam niezłą pozycję w lidze, ale po ostatnich trzech meczach o mały włos nie wyrzuciłem kompa za okno.

Dwa remisy, gdzie z prowadzenia 2:0 oddajemy przeciwnikowi dwie bramki. Obrońca mija się z piłką, źle oblicza trajektorię i piłka wpada mu za kołnierz, gdzie czyha napastnik rywali, albo nawet bramkarz robi wszystko, aby wbić sobie samobója. Mam niesamowity wręcz poziom irytuacji na grę moich obrońców, którzy popełniają karygodne i wręcz dziecinne błędy. Próbowałem już kilku pomysłów: cała trójka na Obrona, dwóch "bocznych" jako Obrona, środkowy jako Stoper albo Zabezpieczenie. Nic, cały czas popełniają błędy, które skutkują tym, że cały wysiłek zespołu jest marnowany przez obrońców, którzy rzadką osiągają ocenę wyższą niż 6.6

Jakieś porady? Ogólne nawet, szukam pomysłów na grę obronną.

slaviu Partyzant

05.03.2014 00:31    #3462     Sufler - Porady do gry - Kilka pytań - FM 2014
Gram w Brazylii, Sao Paulo. Drużyna świetna technicznie, wielu kreatywnych zawodników w środku pola, brak skrzydłowych i niscy, szybcy napastnicy. Styl gry więc nasuwa się sam, gram 4-1-2-1-2, chciałem wykorzystywać przede wszystkim kreatywny środek pola - wiele prostopadłych piłek do bardzo szybkich napastników (najczęściej gram płynnie, kontrolą, krótkimi podaniami, zagraniami na wolne pole, probowałem zmieniać szersze i węższe pole gry, ale nie widzę żadnych zmian w grze po taki kombinacjach), ale po jednym sezonie mam kilka problemów (wygrałem Lige Stanową - Paulistao, w Brasileirao byłem 3):

1. Boczni obrońcy są non stop pod grą i wszystkie akcje idą bokami, mimo że mam ustawioną grę środkiem. Efektem jest to, że np. taki Ganso w całym sezonie ma 3 asysty i ocenę 6,72... a bocznie obrońcy w trakcie meczu mają ok 20-30 dośrodkowań czyli w sumie w granicach 40-60 w zależności od przeciwnika. Pomijam fakt, że połowa z tych dośrodkowań wylatuje poza boisko, z drugiej połowy nie mam pożytku bo mam niskich graczy z przodu. Mimo to boczni obrońcy mają lepsze oceny, bo są cześciej przy piłce, jednak niewiele z tego wynika. Akcje rozgrywane są tak, że środkowy pomocnik podaje bocznemu obrońcy ten trochę drybluje i dośrodkowuje. Próbowałem ich ograniczyć (dawałem rzadsze dośrodkowania, rzadsze strzały, ale bez żadnych efektów). Co z tym zrobić, jakie polecenia dać by zespół zaczął grać środkiem?

2. Drugi problem z bocznymi obrońcami jest taki, że oddają też sporo strzałów, jak są blizej pola karnego to w 90% zamiast posłać jakąś mocną piłkę po ziemi w pole karne walą z ostrego kąta (oczywiście mam ustawione ostre dośrodkowania i ograniczam w poleceniach indywidualnych obrońcom strzały).

3. Rzuty rożne. Na nowej łatce nie zdobyłem jeszcze bramki z rzutu rożnego, co więcej kilka straciłem, po nieudolnym rozegraniu szła kontra i bramka. Próbowałem na krótki słupek, krótkie rozegranie, ale jest jeden główny problem. Większość dośrodkowań z cornera trafia w boczną siatkę... czy to ma związek z łatką? mam gościa z rożnymi 15, także chyba powinno to lepiej wyglądać?

4. Wspomniane niskie oceny. Mimo, że wygrałem Paulistao to najwyższe oceny w zespole mają obrońcy, boczni to w ogóle kosmos mają po 7,60/7,50 a środkowi nieco ponad 7. Reszta zespołu totalna padlina, jedynie Luis Fabiano ma 7,24 i Osvaldo 7,04. Środek pomocy nieistnieje, najlepszy z pomocników legitymuje się średnią 6,82... Czy to jakiś problem z wyważeniem ocen w samym FMie czy ja mam problem z taktyką? Na ogół gram tak: DM - rygiel, ŚP - wysunięty rozgrywający atak, ŚP - pomocnik długodystansowiec, OPŚ - ofensywny pomocnik atak.

Fishu6 Partyzant

Ogólnie problem nie jest typu "ciągle przegrywam" czy "gram w kratke". Ligę wygrywam gładko, PK również, w LM bywa różnie. Mówiąc krótko jestem zadowolony. Martwi mnie tylko pozycja napastnika gdy gram 4-5-1/4-3-3 (def pom, boczni ofensywni skrzydłowi). Do rzeczy...

Gram Barcą... więc jeśli chodzi o jakość zawodników nie powinno być problemu. Jednak nawet jeśli ustawiam skrzydłowym strzały - rzadko to i tak 80% wjazdów w pole karne kończy się strzałem. (Kur... czemu?) Wygląda to czasem dość nierealistycznie (ostry kąt, czy inne cuda-wianki :) Messi ustawiony na szpicy zachowuje się czzasami jak u babci na pączkach... próbowałem go jako K10, F9, CN, KN i bywa różnie - ogólnie słabo jak na ten potencjał, umiejętności. Czasami wole postawić na młodego Dongou bo jest bardziej produktywny. Notuje więcej podań, rajdów - ogólnie jest w grze. Co do zgrania i opanowania taktyki jest OK. Po 3-4 meczach na początku ligi mam MAX. Co mecz trenuje atak bez względu na rywala.

fmziom Partyzant

04.03.2014 21:32    #3464     Sufler - Porady do gry - Pozwolenie na pracę.
Elo, tak sobie odświeżyłem starszego fm'a (08) z aktualizacją składów i mam problem. Jak tu ogarnąć pozwolenie na pracę afrykańskich zawodników grających w rosji do anglii? (championship). Dwóch zajebistych napastników chce do mnie dołączyć (Dame N'Doye, Seydou Doumbia), ale nic z tego - a jeśli chodzi o występy w reprezentacji to jeden ma 17 drugi 19

sebol007 Partyzant

04.03.2014 15:34    #3465     Sufler - Dodatki do gry - Problem z DF11 Megapack
Miałem ten sam problem co Ty, właśnie ukończyłem pobieranie podstawki face'ów plus wszystkich update'ów. Korzystałem z bitcometa, na którym właśnie mi się zacinał torrent. Pobrałem utorrent i problem minął. Na nim wstawki się nie zacinają..

Dikej94 Partyzant

03.03.2014 22:38    #3466     Sufler - Porady do gry - Problem z budżetem transferowym
Witam otóż mam taki problem ,kiedy zaczynam karierę dowolnym klubem karierę i wybieram klub to jego budżet transferowy wynosi 0 albo max 2 mln(Jeśli wybieram z tych większych klubów jak real czy man c) czemu tak może być wcześniej ? wcześniej było normalnie.Gram w Football Manager 12.

Pikawa Artysta Rewolucji

03.03.2014 21:10    #3467     Football Manager - Ogólna dyskusja - fm genie scout 14.3
[quote="Jashita"][quote="Jacko"]Mieli jakieś problemy i na razie wypuścili tylko wersję "g", która jest płatna.[/quote]

A to że płatna to że niby jakaś lepsza?[/quote]
[quote]Apart from no ads, the "g" edition has 4 extra features:

Probability of Development :
A statistically based model that will show the probability of reaching theoretical maximum of players ability
Progress Rate :
Shows the predicted speed of player's development, depending on his ambition, determination, professionalism etc
Support for Graphics :
If you have custom facepacks and/or kitpacks added to your FM, it should show on player and team profiles on GS
Top Players Lists :
Automatically generated lists for best players, most promising and top bargains in the world, by position
[/quote]
Do tego brak reklam i możliwość posiadania jej o wiele szybciej niż w przypadku wersji darmowej.
.

Jashita Partyzant

03.03.2014 20:47    #3468     Football Manager - Ogólna dyskusja - fm genie scout 14.3
[quote="Jacko"]Mieli jakieś problemy i na razie wypuścili tylko wersję "g", która jest płatna.[/quote]

A to że płatna to że niby jakaś lepsza?

davasarman Partyzant

03.03.2014 20:41    #3469     Sufler - Porady do gry - problem z dodaniem managera.
Witam, obecnie gram na dwóch managerów, jednym, wyprowadziłem właśnie polską drużynę z ostatniej ligi do grupy LE, a drugim gram karierę zaczynając jako bezrobotny a sięgając po mistrzostwo z Interem m.in. w każdym razie, chciałem dodać kolejnego managera i mam problem... kiedy wypełnię już wszystkie dane osobowe i przychodzi do wyboru drużyny, to nie mogę jej wybrać, opcje zacznij drużyną, zaczanij drużyną i kadrą, zacznij bezrobotny również są niedostępne... miał ktoś podobny przypadek? co można zrobić? z góry dzięki za odpowiedź.

matliverpool Partyzant

Hej,ja gram właśnie liverpoolem w pierwszym sezonie po małych mękach udało mi się zajać 3 miejsce w lidze:) upragnione..grałem takim składem :
mignolet-johnson-enrique-skrtel-agger-badelj-leiva-gerrard-coutinho-starridge-suarez w obwodzie.. sakho,allen,henderson,aspas,sterling..itp..duzo kombinowalem z taktyka i ogolnie nie bylem zadowolony z gry i z wykorzystywania potencjalu wszystkich zawodnikow..teraz po zaszczyku gotowki i transferach znowu mam problem jak poukładać drużyne taktycznie..a mam taki skład:
victor valdes-johnson lub vrsljako-luke shaw-sakho-agger lub skrtel-alex song-gerrard-allen lub henderson-coutinho-lub holtby-sterling lub tello i suarez lub starridge...pomozecie jakos mi to poukladac ? pierwszy mecz liverpool-southampton 0-1 drugi mecz chelsea - liverpool 0-3 myslalem ze to wypadek przy pracy a potem znowu 0-1 z west hamem..;/

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.