Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Malciek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja byłbym skory do współpracy, ale jest jeden problem, bo niewiedzieć czemu przestał działać mi edytor. Za 1 razem wystartował normalnie, trochę się bawiłem, a tera klops. Mógłbym takie coś zrobić nawet samemu, bo na brak czasu nie narzekam, ale natrafiłem na taki oto problem.

Szkoda, że nie będzie zrobionego updatu przez "profesjonalistę", a nie chcę też, aby zmusiło mnie to na przerzucenie się na randomowego całkowicie FM 2014, gdyż takich męczarni jak 1 sezon w tą grę nie chce przechodzić po raz kolejny. Choć w tej grze nie wszystko zasługiwało na pocisk ;]
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " - Henryk Reyman

SonicSyndicate Partyzant

14.07.2014 18:25    #3172     Sufler - Edytor - Problem z FM Editor 2014
Witam. Chciałem odpalić dzisiaj oficjalnego edytora do fm 2014, ściągnąłem go i zainstalowałem na Steamie, ale jak uruchamiam to wyskakuje błąd "Failed to find language data, could not to select language". Przeinstalowywałem i dalej pokazuje się ten sam błąd. Co zrobić?

aniz Partyzant

Witajcie,
mam spory problem z rozgrywką w FM 14. Gram Chojniczanką, awansowałem najpierw do ekstraklasy, wygrałem PP i grałem w Pucharze Europy. Dzięki 2 ostatnim sezonom na konto klubu wpadło sporo kasy, jednak jak nie przekłada się to na pozyskanie nowych zawodników... Otóż suwak modyfikacji budżetu jest nieaktywny. Na pensje wydaję ok. 1,1 mln, a mój budżet płacowy wynosi 2,2 mln, więc powinienem móc bez przeszkód go modyfikować. Tymczasem cały czas widnieje komunikat, że zarząd nie jest zainteresowany rozmową na temat modyfikacji budżetu. I w ten o to sposób nie mogę nawet ściągać graczy w ramach wolnego transferu (opłata dla agenta). Blokada modyfikacji klubowej kasy trwa dobre pół sezonu... :(

Ma ktoś pomysł z czego to może wynikać? Dodam, że jestem w trakcie dwóch inwestycji (rozbudowa baz treningowych i młodzieżowych). Do tego wydaje mi się, że za ostatni transfer jestem trochę pod kreską może z 400 tys. PLN (modyfikacja płac/transferów załatwiłaby problem) .

Falcon Przodownik pracy

13.07.2014 19:40    #3174     Sufler - Porady do gry - Kontrakt FM 12
Jak w temacie, mam problem i nie wiem jak go ogarnąć.

Zawodnicy sami sobie przedłużają kontrakty, bez mojej wiedzy. Podejrzewam, że jest to spowodowane opcją "asystent odpowiedzialny za przedłużanie kontraktów", ale jakoś nie mogę jej znaleźć.
Jeśli żeby to przedłużał z zawodnikami którzy coś reprezentują, ale nie, po co jak można jakiemuś leszczowi dać 30 tys tygodniowo.

W poprzednich fm-ach nie miałem z tym problemu.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

adson43 Partyzant

13.07.2014 14:01    #3175     Sufler - Porady do gry - FMRTE - kilka pytań
|\\//| - Baaardzo Ci dziękuje za tak wyczerpującą wypowiedź. Bardzo szanuje takich forumowiczów jak Ty

1. Nie chce freeze'ować ludzi, chciałem tylko wiedzieć co daje ta funkcja.
2. Dziękuje Ci za opisanie problemu który może mnie spotkać - niestety przesadziłem i pościągałem za dużo europejskich piłkarzy, i teraz mam mieszankę...Europy
3. Nigdy nie chce i nie będę edytował tabel, bo to głupota i to czysta. Co do finansów to strasznie trudno mi dopiąć budżet. Jakbym nie wszedł do LM (gram Zagłębiem) to nie dopnę bez sprzedaży 1-2 najlepszych. Jak wiemy ciężko sprzedać najlepszego piłkarza z polskiej ligi za więcej niż 5,6 mln (udało mi się jednego za 6 i to max maxów), bo wartość ich jest strasznie mała. Chciałbym właśnie się w tym kierunku pobawić ale narazie zwiększenie:
- reputacji ligi
- reputacji klubu nie pomogła. Mógłbyś mnie nakierować co mam zmienić by osiągnąć wartości wyższe
Ciągle przynoszę straty, nie wiem czemu. Żeby zaradzić temu np. wpisuje większą kwotę kontraktach sponsorskich. Najlepsze jest to że nigdy. Nigdy nie wydaje więcej niż mam a i tak mam problemy straszny.
Napisałeś " lepszy efekt otrzymasz jeżeli jeszcze podniesiesz poziom szkolenia w danej lidzie" - Da się to zrobić?
Nie bawię się w Boga ;-)

Wueseu Partyzant

13.07.2014 12:34    #3176     Sufler - Porady do gry - FM 13 - Sposób na PSG
Witam i zwracam sie do Was, jako bardziej doświadczonych kolegów z prośbą o pomoc :) Po dłuższej grze słabszymi zespołami takimi jak Le Havre, Boavista czy Millwall chciałem zagrać czym "silniejszym" i bogatszym, gdzie oczekiwania wobec mnie będą większe a ja będe mógł w ciągu powiedzmy 3 lat przebudować seniorski i doświadczony zespół w młodą utalentowaną kadrę, w połowie złożóną z "opracowanych" talentów a w drugiej połowie opartej na kilku wychowankach z mojej własnej młodzieżówki. Cel ten ma mi umożliwić zasobny budżet transferowy (około 40-50 mln na sezon). Mój wybór padł na PSG i mimo tego, że zarówno piłkarze, pod względem statystyk są naprawdę w porządku a i budżet mi odpowiada to jakoś nie wygląda to tak jak bym chciał...

Grając zarówno w Le Havre jak i w Millwall stosowałem ustawienie 4-3-3 z defensywnym pomocnikiem, 2jką schodzących napastników na skrzydłach i lisem pola karnego w ataku. O dziwo w tych słabszych zespołach ta taktyka przynosiła zdumiewające efekty pod względem wyników jak i ładnego, atrakcyjnego futbolu.

Przychodząc do PSG musiałem tą taktyke nieco zmienić z racji braku naprawdę dobrego defensywnego pomocnika stąd oparłem zespół na ustawieniu 4-2-4 gdzie boczni obrońcy odpowiedzialni są za defensywe (w le havre grali jako wsparcie lecz po meczach towarzyskich PSG stwierdziłem że obronę trzeba zagęścić stąd nakazałem im skupienie się na defensywie) natomiast 2jką środkowych defensorów graa jako "zabezpieczenie". Idąc dalej mam Motte i Beckhama w środku, obaj z zadaniem wsparcia, na skrzydłach Pastore i Menez, pierwszy ma wspierać Ibrahimovica (lisa pol karnego) i Gameiro (cofnięty napastnik) zaś Menez ma za zadanie włączać sie w akcję ofensywne a nawet strzelać bramki. Gram płynnym stylem, z nastawieniem ofensywnym -bo tego oczekuję prezes - choć sam mógłbym grać nawet defensywnie, grunt, żeby nasza gra była milsza dla oka, bardziej zdecydowana a przedewszystkim bardziej skuteczna.

Polecenia dla zespołu są następujące :
Stosujemy krótsze podania, przy ściślejszej swobodzie taktycznej, gramy intensywnym pressingiem, krycie zdecydowane 1:1, bardziej ostrożny odbiór piłki (po co mi kartki?) i nakaz trzymania sie pozycji. Do tego cofnięta linia obrony tak by zagęścić przestrzeń pomiędzy golkiperem a defensorami i nie dać zbyt wiele pola do popisu przeciwnikom. Szybkie tempo a także stosowanie kontrataków i pułapek offsajdowych.

Natężenie treningu bardzo wysokie z naciskiem na kondycje i zgranie przed sezonem a mimo to w 4 sparingach ....dramat i tragedia !
Pierwsze spotkanie z austriackim Lubeck co prawda wygrane 5:0, jednak to jedyny pozytywny aspekt okresu przygotowawczego, dalej remis 4:4 z meksykańskim Pumas (prowadziłem 1:0, straciłem 3 gole, odrobiłem straty na 3:3, w doliczonym czasie wpierw strzeliłem na 4:3 a kilka sekund później doszło do wyrównania na 4:4) Kolejne spotkanie z Tottenhamem Hotsupr było podobne (1:0 i strata dwóch goli po czym równanie na 2:2) na koniec jeszcze spotkanie z Seulem i o dziwo porażka 1:2.

W każdym ze spotkań (oprócz tego z Lubeck) zauważyłem kilka mankamentów, które nie do końca wiem jak rozwiązać...
Po pierwsze to problem z utrzymywaniem sie przy piłce przez dłuższy czas, następnie dość niesforne wykańczanie akcji, było naprawdę mnóstwo sytuacji z których powinna paść bramka a jednak nie bylo gola. Zastanawiające jest też to, że najczęściej zespół zrywa sie do gry po stracie 1 lub 2 goli zamiast zacząc od obejmowania prowadzenia z słabszym przeciwnikiem.Pomimo, dość przyzwoitych defensorów obrona w meczach towarzyskich jest dość dziurawa, w związku z tym cofnąłem linie defensywną i kazałem każdemu defensorowi skupić sie tylko i wyłącznie na obronie.

Jest jeszcze jedna rzecz....rozmowy motywacyjne....z wysoce ambitnym zespołem.
Nie zależnie od wyniku, gry zespołu oraz przeciwnika a takze tonu - niewazne czy krzykne, czy powiem coś spokojnie bądź żarliwie - moje słowa, nie wpływają pozytywnie na żadnego zawodnika, ba, zawsze znajdzie sie jeden lub dwóch którzy zaświecą sie na czerwono ! Niezależnie od tego czy ich zganie, pochwale czy też powiem, że nie jest źle ale potrafią grać lepiej. Dodam, że zarówno w Havre jak i Millwall nie miałem problemów z motywacją graczy. A tu jak na złość...i to jeszcze bardzo ambitny zespół, na który naprawdę powinno to działać.

Rozpocząłem też ligowy sezon w którym oczekuje się ode mnie co najmniej mistrzostwa (jak to w ogóle brzmi, przychodzi, młody, nieznany Polak i mówią że co najmniej wygraj ligę :P ) a z obecną grą zespołu jest to mało możliwe...choć 2 pierwsze mecze - o dziwo ! - zakończone zwycięstwami 3-1 i 2:0 jednak to dość słabe wyniki patrząc na to, że naszymi przeciwnikami były LOrient i Ajaccio.

|\\//| Partyzant

13.07.2014 09:09    #3177     Sufler - Porady do gry - FMRTE - kilka pytań
odp. 1 opcja freeze służy do zamrażania atrybutów zawodnika również ludzi ze sztabu. Polega to na tym, że zamrażasz zawodnika i jego atrybuty nie spadają a możesz zaznaczyć w opcjach FMRTE aby jego atrybuty mogły rosnąć również można wybrać co ma być zamrażane.
odp. 2 Opcja ta rejestruje wszystkich zawodników z podkreśleniem wszystkich czyli jak masz w pierwszym zespole dajmy na to 40 to cała czterdziestka zarejestrowana a gra jako tako się nie sypie z jednym ale jednak problem gdy dojdzie w grze do rejestracji zawodników do europejskich pucharów. Niestety nie będzie można odhaczyć zawodnika który został zarejestrowany przez edytor. Można to obejść używając opcji jednodniowego urlopu.
odp. 3 Używanie edytora jest jak z dopalaczami czasem cię nie zabiją ale czasem ten sam który używasz dłuższy czas nagle cię poskromi. Ale nie po to pisałeś pytanie o bezpieczne używanie, bym teraz truł jakieś porównania. Więc na co musisz uważać w edytowaniu to na pewno edytowanie tabel ligowych, pucharowych, wyników. Możesz z pewnością spodziewać się w późniejszym czasie błędów i dość poważnych jak np. brak losowania grup LE czy LM tak że odradzam takich kombinacji. Jeśli chodzi o finanse to różnie z tym bywa. Szczególnie jeśli dodasz duży budżet to już zależy od zarządu. Jak ma lekką rękę to popadnie w długi. Potem zarząd komisaryczny, embargo transferowe do klubu. A kończyć możesz na najniższym szczeblu. Są też przypadki działania w drugą stronę. Pieniądze część przelewają na fundusz inwestycyjny i je zamrażają resztę przeznaczają na rozbudowę zaplecza, a jeżeli sam klub prowadzisz i zajmujesz się zatrudnianiem piłkarzy i sztabu to oczywistością jest jego ulepszanie. Tak że z finansami też ostrożnie. Możesz również edytować zaplecze klubu. daje to efekt taki, że wyszkolisz lepszych juniorów ale lepszy efekt otrzymasz jeżeli jeszcze podniesiesz poziom szkolenia w danej lidzie. Wtedy 2+2 da tobie 4. A jeżeli nie chcesz szkolić tylko ściągać graczy to możesz reputację klubu podnieś a wtedy przy wysokich finansach i wysokiej reputacji możesz dobrych i już znacznie rozwiniętych i młodych zawodników kupować. A i tu wiesz można również poziom atrakcyjności rozgrywek podnieć co da jeszcze większy efekt tylko że również dla rywali ligowych. Co jeszcze chciałem napisać? A jeżeli bawisz się w Boga i podnosisz atrybuty piłkarzom to pamiętaj o zrobieniu kopi oryginalnej edytowanego piłkarza opcja import/eksport zawsze możesz żałować takiej edycji więc spokojnie możesz go przywrócić. Jest jeszcze sporo opcji których jeszcze nie próbowałem więc możesz się nimi pobawić i opisać skutki. Ja mogę od siebie dodać że używam często opcji leczenia gdyż jak ma się krótką ławkę to wiadomo a jak podstawowy i ważny zawodnik wypada na niemalże cały sezon to się po witaminki sięga. Życzę miłej zabawy i mam nadzieję że mimo długiej wypowiedzi okazałem się pomocny.

Wueseu Partyzant

Jeśli kochasz i sie interesujesz, jesteś na bieżąco z wydarzeniami w Realu to graj nim. Duża frajda z rozjeżdżania masy zespołów + światowa reputacja, kosmiczny budżet no i też w zasadzie łatwość w pozyskiwaniu grajków - w końcu Real to marzenie każdego kopacza ;)

Ta opcja nr 3 która wymieniłeś jest mi najbliższa, zawsze to lubiłem ale powoli mi sie zaczyna nudzić budowanie czegoś z niczego więc teraz chyba pogram bogatszym klubem, który przez dziennikarzy typowany jest do wielkich sukcesów - przynajmniej na krajowych boiskach - ale sam nie odniósł większych sukcesów od lat a i kadra mimo umiejętności będzie do przebudowania z racji swojego wieku, trzeba wszak patrzeć w przyszłość i mówiąc otakim klubie przymierzam sie do francuskiego PSG.

Natomiast oprócz PSG mogę Ci polecić także francuskie Le Havre AC - chyba najstarszy francuski klub (1872) grający obecnie w drugiej lidze.
Możesz też spróbować AS Monaco, tyle jeśli chodzi o Francję. We włoszech ciekawe wydaje sie Lazio, którego w starych wersjach FM'a nie nawidziłem - a raczej nie nawidziłem grać przeciw nim. Rzymianie obecnie w Serie A co prawda ale czasy świetności mają dawno za sobą.
W Portugali takim klubem będdzie Boavista Porto ale tu naprawdę będziesz sie musiał napracować bo grajkowie nie dość że w połowie amatorzy na 3 ligowych boiskach to mistrzowie kraju z 2000 roku (jedyny warty wzmianki sukces) mają dość poważne problemy finansowe.
Jeszcze w Angli ciekawym wydaje sie Nottingham Forrest, dawna potęga, obecnie druga liga.

Movart Partyzant

Witam, zacząłem grę zespołem Ingolstadt i mam problem ze skrzydłowymi. Otóż każdy z nich ma stosunkowo niski atrybut dośrodkowań, co dosyć mocno komplikuje sprawę odnośnie ich wykorzystania. Oto moi dwaj najlepsi skrzydłowi:
http://i.imgur.com/GJe4LeJ.jpg
http://i.imgur.com/ECBbCAI.jpg

I tutaj kieruje do was pytanie, jak najlepiej ich wykorzystać. Kupowanie nowych raczej nie wchodzi w grę ze względu na mocno ograniczony budżet. Dopasowując formację do zawodników, których posiadam wybrałem 4-2-3-1 z napastnikiem odgrywającym (atak). Dziękuję za pomoc.

dracuch Partyzant

Tak jak w temacie - Steam nie zalicza mi osiągnięć w FM14. Kilka z nich (na przykład "Pierwsze zwycięstwo", "W siatce!";) zostało co prawda uznanych, ale już Hat-trick czy mistrzostwo nie. Mam dwa tropy jeśli chodzi o przyczynę: pierwszy to fakt, że karierę założyłem u kuzyna (też ma oryginała) i dopiero po kilku dniach przeniosłem save'a na swój komputer, a drugi to użycie Steam Workshop (konkretnie Poland Lower Leagues, ale na tym rozszerzeniu założyłem tylko nową grę żeby sprawdzić czy jest klub z mojego rodzinnego miasta :) ). I właśnie użycie Workshopa wydaje mi się bardziej prawdopodobną przyczyną, bo dopiero od tej pory przestały mi działać achievementy.

W samej grze wszystko działa dobrze.

Jeśli to ma jakieś znaczenie to gram w lidze islandzkiej, wystartowałem grę w połowie sezonu i pierwsze trofeum zdobyłem jeszcze na kompie kuzyna :]

Szukałem rozwiązania problemu na forum, ale nie udało mi się go znaleźć.

Czy ktoś ma pomysł jak to można naprawić, mam nadzieję że jedynym rozwiązaniem nie będzie rozpoczęcie gry od nowa.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution