Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Radzior Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="Radzior"]mam prośbę, czy mógłbyś mi napisać jak mam dodać karierę w fm 2013 tu na stronie? Napisałem sobie w karierę rzem ze zrzutami ekranu z fm 2013. Gram klubem Mariehem SK z drugiej ligi szwedzkiej, ale ja dodaję klub i ligę w czasie dodawania kariery to cały czas mi się pojawia "wymagane pole jest puste" drugi problem jest taki, że w okienku "opis kariery" wpisuję tekst, ale nie wiem jak zrobić żeby w niektórych miejscach między tekstem wstawić screeny z gry. Proszę pomóż.[/quote]

hurrra już działa. Nie wiem komu, ale dziękuję wszystkim przedstawicielom CMREV:)

krystian125_chud... Partyzant

Cześć wszystkim! Chciałbym się was poradzić co do taktyki w FM 14, gdzie prowadzę Kolejorza. Od wydania FM 14 minęło wiele czasu, a nadal nie mogę przyzwyczaić się do 14, gdyż w 12 grało mi się zdecydowanie najlepiej. Jakoś niespecjalnie dobrze sobie radzę, chyba jestem zbyt słaby na FMa 14. Mój problem polega na tym, że nie mogę znaleźć złotego środka na każdą formację. Atak jest okropnie nieskuteczny (najlepszy strzelec w sezonie we wszystkich rozgrywkach miał 12 bramek), a błędy obrony wołały o pomstę do nieba. I co robić? Zmieniałem taktyki, funkcje, polecenia. Czasami przychodziły efekty, ale to na max 2 mecze, potem znów to samo. Bardzo proszę was o radę, co robię źle, co jest do zmiany? Zacznę od tego, że gram taktyką 4-5-1, taką "Zetką" Oto moja taktyka i polecenia:
BR-O
PO-Aut
2x ŚO - O
LO-Aut
DP- Rygiel
PŚ-Długodystansowiec
OPP - Skrzydłowy - wsparcie
OPŚ - Enganche
OPL - Schodzący Nap- Atak
N - WN

Polecenia: Utrzymanie piłki, krótsze podania, podania w pole karne, rozegranie piłki po ziemi, ostre dośrodkowania, rajdy między obrońcami, ataki skrzydłami, zagrania na obieg, szersze pole gry, skrócenie pola gry, nękanie rywali, krótsze krycie.

W większości moich rozegranych spotkań kończyło to się wymęczonym zwycięstwem, gdzie statystyki były miażdżąco lepsze dla mnie, np. posiadanie 65/35, strzały 18/3. Spotkania te oczywiście nie zawsze kończyły się wymęczonymi 3 punktami, ale też remisami i porażkami z takimi samymi statystykami. Powyższa taktyka jest moją obecną, wcześniej miałem inne, z innymi poleceniami i funkcjami zawodników, lecz wszystkie taktyki łączą - nieskuteczność napastników oraz błędy obrońców w kryciu, odbiorze, przy defensywnych SFG. Oprócz tego drużyna gra bardzo agresywnie - nieraz zdarza się mi kończyć mecz w osłabieniu, zwłaszcza czerwo otrzymuje rygiel. Wracając do skuteczności, obecnie, jest bez zmian. Dwóch napastników jeden w 27 meczach 7 bramek drugi w 26 także 7 bramek. Najskuteczniejszy jest enganche - 12 goli.

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto mi doradzi, jakie popełniam błędy, bo zapewne jest ich wiele. Cały czas szukam przyczyn, jednakże póki co, nie znalazłem ich. Bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam wszystkich FM-owców.

Radzior Partyzant

mam prośbę, czy mógłbyś mi napisać jak mam dodać karierę w fm 2013 tu na stronie? Napisałem sobie w karierę rzem ze zrzutami ekranu z fm 2013. Gram klubem Mariehem SK z drugiej ligi szwedzkiej, ale ja dodaję klub i ligę w czasie dodawania kariery to cały czas mi się pojawia "wymagane pole jest puste" drugi problem jest taki, że w okienku "opis kariery" wpisuję tekst, ale nie wiem jak zrobić żeby w niektórych miejscach między tekstem wstawić screeny z gry. Proszę pomóż.

zaar Partyzant

Problem dotyczy FM2011, choć nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek wypożyczył zawodnika który nie dostał pozwolenia na pracę do klubu filialnego również w innych FMach
Postanowiłem przetestować problem, wziąłem Chelsea
CFC posiada klub filialny do omijania pozwolenia na pracę (główna korzyść) Wasterlo w Belgii
Ściągam Argentyńczyka 19 lat, słabe CA, występów w reprezentacji brak.
Nie dostaje pozwolenia na pracę
Odwołuje się i znowu nie dostaje.

Kiedy i gdzie trzeba kliknąć żeby wypożyczyć go do klubu w Belgii. Proszę o łopatologiczne tłumaczenie. Do klubu filialnego moge posłać swoich zawodników ze składów I/II/U18 ale ten Argentyńczyk nie jest w moim składzie ;/

Wróce do domu to naświetle lepiej sprawę, ale może ktoś już będzie wstanie mi pomóc.

buczek93 Młody aktywista

Nie mógł nawet zaoferować, bo pasożycik się obraził (z sobie znanego powodu). To jest najbardziej (albo co najmniej silny kandydat do tego tytułu) zje "innowacja" w FM. Decydującą rolę o swojej przyszłości powinien odgrywać piłkarz. Chyba, że jest wegetatywnym warzywem, nie potrafiącym myśleć samodzielnie i samoczynnie. No gdzie są takie przypadki w prawdziwym świecie, lol?
Przecież, jak się piłkarz zaprze, to jest w stanie wysłać agencinę z torbami, byleby tylko zakończyć negocjacje sukcesem.
A zachowanie klubu każe przypuszczać, że takich debili tam więcej, albo masz status "bogaty" i szukają każdej okazji do zgolenia hajsu. Mnie aż korci kupić FMRTE do 14, rozwiązać mu momentalnie kontrakt, pozmieniać wszystkie ukryte na swoją korzyść, podpisać z nim kontrakt (też go można wyedytować potem) i przypominać piłkarzowi tak często, jak to tylko możliwe, by się tej khu..y pozbył.

Wniosek prosty - szkoda czasu i nerwów na debila. Osiągnij taki poziom, żeby to jego P$G zjechać w LM kilkakrotnie - pyta mu pewno zmięknie. A jak nie - to jest i debil, i frajer, łasy na hajs i bez ambicji. Nie Twój problem ;)

LFC Partyzant

27.08.2014 08:19    #3066     Sufler - Edytor - Dlaczego nowy edytor nie widzi zmian?
U mnie też jest problem z edytorem, chciałem przenieść Balotelliego do Liverpoolu i się nie da bo nic się nie dzieje, narodowość mu zmieniłem i jest to od razu w grze a klub już się nie zmienia... korzystam z FM Editor Live 2014.

Radzior Partyzant

O dziekuję, że mnie zostawiasz z tym problemem. Właśnie tak jak na tym screenie od Ciebie, nie pokazuje się lista.
mam prośbę, czy mógłbyś mi napisać jak mam dodać karierę w fm 2013 tu na stronie? Napisałem sobie w karierę rzem ze zrzutami ekranu z fm 2013. Gram klubem Mariehem SK z drugiej ligi szwedzkiej, ale ja dodaję klub i ligę w czasie dodawania kariery to cały czas mi się pojawia "wymagane pole jest puste" drugi problem jest taki, że w okienku "opis kariery" wpisuję tekst, ale nie wiem jak zrobić żeby w niektórych miejscach między tekstem wstawić screeny z gry. Proszę pomóż.

hasaski Partyzant

26.08.2014 17:33    #3068     Sufler - Porady do gry - [Edytor]Problem po użyciu FMRTE.
[quote="buczek93"]Agencina? Niestety, FMRTE do 13 nie oferuje jeszcze puszczania tych żydków z torbami, a to powinno być absolutnym priorytetem. Możesz spróbować zedytować jego relacje do Ciebie, jak i jego atrybuty. Albo postarzeć dziada do 100 lat i tym samym zmusić do odejścia na emeryturkę.
A opcja zamiany generuje tylko same problemy, nie polecam - jak ja kombinowałem to było "make it expire" w kontrakcie, było przekabacanie agenta (choć na talenty z Barcy do Realu i tak nie działa, poprawili to w 14), były różne inne machlojki - odrzucanie ofert innych klubów, kasowanie ich hajsu. Ale nie wymieniaj, bo nie daje to żadnych pozytywów. Przydać się może do szpanowania na screenach, but - that's it.[/quote]
Miałeś rację, chodziło o agenta. Posiadał on 5% wartości piłkarza i stąd nie mógł wystąpić w żadnym meczu, natomiast bez problemu udało mi się wykupić tą cześć i teraz wszystko jest okej, dzięki za zainteresowanie i pomoc :)

ghost1511 Partyzant

Napotkałem się na dziwny problem, z którym wcześniej nie miałem podobnej sytuacji i nie bardzo wiem jak to rozegrać :) dlatego zwracam się z tym problemem do was.

Otóż mój skauting znalazł lewego obrońcę, potencjał 4.5 lat 20. Obecne umiejętności na poziomie 2.5. Wygląda naprawdę świetnie. Mam problem z tą pozycją. W ważnych meczach sezonu z drużynami z czołówki Nacho Monreal popełnia proste błędy. Nie radzi sobie z presją i chcę kogoś kto to zmieni. Może nie od razu, ale za rok może dwa.

Do rzeczy... Nowy sezon, spory budżet. Planuję dwa, może trzy wzmocnienia. Dogaduję się z klubem zawodnika. Cena: 8.5 mln. Chcę przedstawić ofertę transferową ale agent twierdzi:
[quote]Mój klient nie jest zainteresowany rozmową z pańskim klubem[/quote]

No coż sprawdzam jeszcze raz zawodnika czy na pewno czegoś nie pominąłem. Stwierdzam, że nie. Zawodnik wygląda ok, nikt go nie obserwuje. Jeszcze raz próbuję. Wyrażam zainteresowanie. Zawodnik jest wniebowzięty. Myślę, że tym razem się uda.

Klub się wycwanił. Za mniej niż 14 mln go nie puści. No cóż... warty tej ceny. Dogadujemy się. Przychodzi czas na przedstawienie umowy. Agent znowu twierdzi:
[quote]Mój klient nie jest zainteresowany rozmową z pańskim klubem[/quote]

Rozmowy ponownie zrywam. Wchodze w charakterystykę agenta, a tam widnieje zapis:
[quote]Agent ... jest znany z tego, że woli by jego klienci nie zmieniali barw klubowych[/quote]

Agent, który nie chce zarobić?! Spotkał się któryś z was z podobnym przypadkiem?

duceqq Partyzant

26.08.2014 12:24    #3070     Sufler - Porady do gry - Problem z wygrywaniem
Gram w FM 2010 na Łatce 10.3 . Jestem teraz w sezonie 2017/2018 , prowadze Blackburn Rovers , jest to moj drugi sezon. Poprzednio prowadzilem Leverkusen i w 7 sezonach zdobylem 6 mistrzostw , wiec uwazam , ze moja taktyka daje sobie rade. Problem ejst w tym, ze w drugim sezonie Blackburn na poczatku wszystko szlo jak z płatka , bilem sie o LM itp . Od grudnia wszystko sie zacielo , mam 35 kolejke , a nie wiem czy wygralem od tamtego czasu 4 mecze . Wiem, ze taktyka jest ok , nie mam problemow z zawodnikami , a wiec musi byc to wina rozmow motywacyjnych . Mialby ktos pomysł jak ten problem rozwiazac ? Dodam , ze rotuje skladem tak by 21 grajkow gralo mniej wiecej tyle samo . Jak ich chwalić , a jak krytykować bo widze , ze moja slaba forma wynika wlasnie ze slabych morali . Nie wierza chyba chlopaki w siebie .

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.