Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.09.2007 14:48    #19121     Sufler - Porady do gry - Bramkarze problem z wyborem
Hehe no widzisz ja mam podbny problem w Tottenhamie ;D Przyjmuje zasade miec dwoch rownorzednych barmkarzy (Costil i... Ochoa) a takze 'mlodego gniewnego' (ojj tu bylo ich kilku Wang Dalei, Miguel a teraz jest Zieler). Mialem podbny problem najczesciej grali Costil z Ochoa. Na poczatku faworyzowalem Costila ktory gral wrecz genialnie. Potem przyszedl czas na Ochoe ktory rowniez spisuje sie znakomicie. Obecnie pierwszym GK jets OChoa. Mysle ze powinienes dawac szanse na przemian ja zawsze robie tak ze jesli ktos zagra na onote 5/6 to potem gra drugi. Ciesz sie ze masz takie bogactwo wyboru :) mnie sie wydaje ze Ochoa powinien byc u Ciebie faworytem :)

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

09.09.2007 14:18    #19122     Sufler - Porady do gry - Bramkarze problem z wyborem
Mam taki problem ostatnio gram Man City i w klubie mam 3 bardzo dobrych bramkarzy. Sa to Issakson, Kasper Schmeichel i kupiony Ochoa. Najpierw wypozyczylem Schmeichela i gralem na zmiane Ochoa i Issaksonem, ale Schmeichel nie grla wiglue na wypozyczeniu i sie nie rozwijal to go sciagnelem z powrotem i teraz nie wiem kogo wystawiac, zeby sie rozwijali ( proboal wypozyczyc Schmeichela gdzie indziej, ale nikt nie chce go, a wszystkie moje kluby filialne juz wypozyczyly po 4 zawodnikow ). Wszyscy graja wrecz genialnie ( najlepiej chyba Ochoa ) i nie wiem co robic, zeby Schmeichel mi sie rozwinol. Nie jestem pewin czy ten temat nie narusza zasad, jesli narusza to przepraszam.

Damiano-pl Partyzant

09.09.2007 11:47    #19123     Sufler - Porady do gry - Problem z kontraktem zawodnika.
Witam. Mam pewien problem z podpisaniem kontraktu z John'em Obi Mikel'em. Otóż zawodnikowi za rok kończy się kontrakt, ale nie chce przyjąć nowego, ponieważ agent poinstruował go, by nie podpisywał kontraktu zanim nie otrzyma oficjalnej propozycji z klubu. Stało się tak, gdy Mikel nie grał i siedział na ławce i chciał odejść z klubu. Jednak od tamtego momentu stał się podstawowym zawodnikiem klubu i gra regularnie. Wtedy podpisał kontrakt, ale teraz jak oferuję mu nowy, 2-letni kontrakt, to twierdzi, że na tym etapie gry nie może się zgodzić na taką długość kontraktu. Oferuję mu dużo większą pensję, bonusy za wygrane mecze i występy oraz pokaźną premię za podpisania kontraktu.

Na screenie zaznaczone jest, że Mikel ma kontrakt do 2014r, jednak w profilu piłkarza napisane jest, że wygasa w 2011r.

http://www.fotos(...)762.html
http://www.fotos(...)48d.html
http://www.fotos(...)598.html

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

wojciak Partyzant

"a co do używania wizerunku jest na to paragraf a co sąfdzą admini ??? pzdr"

Na wszystko sie przepis znajdzie :p A tak serio, to istnieje coś takiego jak ochrona wizerunku, po to żeby chronić znane osobistości i gwiazdy przed umieszczaniem ich wizerunków byle gdzie (np. na paczce kalesonów) albo zarabianiu pieniędzy na ich popularności. Nikt normalny nie wytoczy procesu nastolatkowi, za to, że stworzył i udostępnił bezpłatnie facepacka bo raczej zaszkodziłby sobie niż cokolwiek osiągnął.
Cała afera ze "spolszczeniem" polega na tym, że cmrev.com współpracuje z CD-Projekt, który to został wydawcą FM w Polsce, a raczej nie na rękę jest temu podmiotowi gospodarczemu, aby polonizacja za którą zapłacił była udostępniana za darmo. CD-Projekt wyłożyło przecież pieniądze SI za możliwość polonizacji i wydania gry w Polsce. Gdyby "spolszczenie" było łatwo dostępne to nie byłoby czym przyciągnąć klienta, aby kupił płytkę właśnie u naszego wydawcy. Stąd zapewne warunek promocji brzmiał: Zapewniamy wam reklamę i utrzymanie serwisu, ale w zamian my decydujemy które dodatki będziecie udostępniać.
Jak widać bez problemu można tutaj rozmawiać o pliku fake, facepackach kitspackach i innych teoretycznie też chronionych przez prawo rzeczach, a więc to nie jest troska adminów o to, abyśmy byli legalni do bólu, ale zwyczajny marketing i odwracanie kota ogonem.

loc187 Partyzant

08.09.2007 16:12    #19125     Sufler - Porady do gry - Ale sie tnie!!!
może masz za dużą bazę danych (za dużo lig)? w grze sieciwej baza danych i ilośc lig powinna być tak ustawiona, aby najsłabszy komp w sieci nie miał problemu z jej "udźwignięciem".

wojciak Partyzant

"Ma rację plik na kompie przez 24h jest legalny!"

... i przez każde następne 24 godziny także...

Cała sprawa ze "spolszczeniem" rozgrywa się o to, że polski wydawca wydając grę po polsku może obniżyć cenę, ale...

Gdybym mieszkał w Anglii i zakupił tam FM w wersji angielskiej, czułbym się jednak moralnie usprawiedliwiony ściągając z internetu "spolszczenie", bo skoro gra wydawana jest na terenie Unii Europejskiej to powinna być wydana we wszystkich językach urzędowych Unii. Prawo unijne gwarantuje mi taki sam dostęp do dóbr materialnych na całym obszarze wspólnoty, a więc w teorii idąc do sklepu z grami w Anglii powinienem tam znaleźć FMa PL.
Skoro go nie znajduje, albo kupuje produkt wybrakowany, to moim zdaniem takie postępowanie producenta trzeba rozpatrywać w kategoriach niedopatrzenia i spokojnie zassać sobie brakujące pliki traktując to jako upatchowanie gry. A skoro wszystkie patche do FMa są dostępne na tej stronie, to nie widzę powodu aby nie było tu także "spolszczenia". Zapraszam do inteligentnej dyskusji.

Zaznaczam, że opisywany tutaj problem rozpatruje teoretycznie. Posiadam Polskiego oryginalnego FMa.
(to oświadczenie na wypadek gdyby ktoś nie odróżniał dyskusji od żalenia się na los)

Rafal Gertner Partyzant

08.09.2007 15:27    #19127     Sufler - Porady do gry - Kontuzje
Witam!Mam taki problem,w momencie kiedy konczy sie runda jesienna prawie wszyscy moi zawodnicy I i II zespolu doznaja kontuzij.Czym to moze byc spowodowane??Moze wtedy gdy konczy sie runda zaplanowac im sparingi bezposrednio po rundzie, czy moze zwiekszyc intensywnosc treningu albo zmniejszyc??

fudi Przodownik pracy

08.09.2007 14:44    #19128     Sufler - Porady do gry - GKS Katowice
Jakubie nie łatwiej w edytorze podmienić ? Kolega nic nie wspominał, że ma problemy z włączeniem edytora.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
FMM może pomoże. Tu mamy problem uzasadniający użycie edytora save'ów.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
07.09.2007 23:32    #19130     Sufler - Porady do gry - Kontrakt
Panie Saint.

Pierwsze sprawa - już pobił mnie Pan długością wypowiedzi przez co czuję się gorszy.Tak dla wyrównania.

Druga - pragnę Panu przypomnieć iż menedżer negocjuje kontrakt. Dlatego uważałem iż z biegiem czasu nadejdzie odpowiedź.Niestety pomyliłem się.

Trzecia - uwaga "robienie wałków" - prowadzi do rozwiązania przyszłych problemów gracza. Bo właśnie tak jak w wyżej wymienionym przypadku - nie odpowiednie używanie edytora wiąże się z nie odwracalnymi skutkami.

Czwarta - przyjemnośc komuś sprawia oszukiwanie? Dla mnie to nie w porządku w stosunku do ludzi uczciwych.Czasami trzeba komuś przypomnieć jak wygląda prawdziwa gra. Modyfikowanie gry dla przyjemności jest OK. Ale w pewnych granicach. Gdy przydarzy się jakiś bug.

Piąta - pomarańcze są jakąś karą. Ale z drugiej strony są dwie osoby wdzięczne Panu za pomoc. Pewnie Pan coś tam przeskrobał ale ja nie czuję się lepiej z tego powodu iż jestem zielony. Ale za popełnione błędy trzeba odpowiadać.

Szósta - moim zamiarem nie było poniżenie Pana. Jeżeli Pan poczuł się urażony to przepraszam za to.

Siódma ostatnia - nasza wymiana zdań nie pomaga chyb graczowi a jest jedynie wynikiem naszego nie porozumienia. To nie powinno się zdarzyć na suflerze za co przepraszam adminów i gracza z problemem.

Mam nadzieję, że to nie porozumienie nie wpłynie na nasze wzajemne relacje.

Z nadzieją na porozumienie - 9pucek-
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution