Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Fenix Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam
Mam pytanie, a dotyczy ono mojego superretroupdate'a datowanego na 95/96, który ciągle robię. Wszystko jednak wskazuję, że chyba jednak nie wypali. Powód jest jeden - nie potrafię zmienić ceny gracza, jaka występuje w grze - no bo jak tu wytłumaczyć że taki Klose po zmianie atrybutów obniżeniu potencjału i ogólnie wszystkiego oraz wieku ciągle jest wart 80 mln? Albo Tomasson - obniżyłem mu wszystko, a i tak jest wart 20 mln. To tylko kilka przykładów, bo tego w grze jest wiele - niektórzy zawodnicy z kontraktami juniorskimi są wart 5 mln. Problem więc tkwi w tym, że nie wiem jak zmienić cenę gracza aby kosztował nieco mniej. Czy można to zmienić w jakimś edytorze??? Drugie pytanie jest adekwatne do całej sytuacji - jak myślicie, co powinienem zrobić, może czegoś nie zmieniam (wątpię, bo wszystko próbowałem).

Bardzo proszę o pomoc bo wszystko wskazuje na to że masa pracy pójdzie na marne

kusia Partyzant

22.03.2008 10:32    #17452     Sufler - Porady do gry - Gra sama się wyłącza
Mam bardzo duży problem. Normalnie włączam gre , mam 1 styczeń 2014 rok. Daje kontynuuj gre i koniec.Wyłącza sie sama, nic nie wyskakuje żadne okienko po prostu nic.Bardzo zależy mi na tym save ale jak mam dalej grać jak nie moge. Prosze pomóżcie mi!!!!

Tzar Przodownik pracy

Nie spodziewałbym się takich odpowiedzi po Pawisco i Pucku.

Kompresowanie sejwów to taki wbudowany w grę program pakujący jak WinZip czy WinRar. Znacząco zmniejsza rozmiar sejwów, ale niczego z nich nie usuwa. Jedyną znaną mi wadą jest dłuższy czas tworzenia sejwa, bo najperw gra jest zapisywana a potem jeszcze kompresowana.

Zrób sobie taki test: zapisz grę bez opcji kompresji i zobacz, ile zajmuje sejw. Potem zapisz tą samą grę na innym sejwie z włączoną opcją kompresji i porównaj rozmiary. Prawda, że skompresowany jest o wiele mniejszy? No to teraz porównaj sobie w grze historie zawodników, sprawdź jaki najstarszy mecz możesz jeszcze obejrzeć. Zobaczysz, że na obu sejwach będzie tak samo.

A co do tego:[quote=pedro_1987]gdzieś czytałem że znikała historia z profilu zawodnika[/quote]to przeczytaj sobie fragment FAQ zatytułowany: Problem ze znikającą historią graczy i transferów.

Jose Mourinho JR Młody aktywista

21.03.2008 22:48    #17454     Sufler - Porady do gry - Atrybuty
No cóż, wg. mnie musisz poszperać w folderze ze skinem skoro wiesz jak zmienić nie powinno być problemu.

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

21.03.2008 17:35    #17455     Sufler - Porady do gry - transfery
A dlaczego tak jest? Cóż... Wskaźnikiem jest tu m.in. długość kontraktu. Jeżeli zawodnik ma do końca kontraktu 2 lata, to trzeba więcej wyłożyć, niż miałby rok lub pół. Co więcej, jeżeli kupujesz zawodnika od klasowego klubu, to będzie on Cie drogo kosztował, gdyż ten klub też chce mieć dobry skład. Najlepiej kupować od biednych, ew. mających problemy finansowe klubów. Albo też od małych, drugo ligowych klubów :P Taka przebitka to jeszcze nic, ja w Tottenhamie, za wartego 7,5 mln Giovinco dałem 43,5 mln :P Ale warto było. Ty też musisz to wykorzystać i sprzedawać swoich grajków drożej.
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

21.03.2008 14:25    #17456     Sufler - Porady do gry - Wczytywanie gry
Właśnie, wiele jest błędów :] Opisz dokładniej swój problem, bo tak to niewiele Ci pomożemy...

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

21.03.2008 01:10    #17457     Sufler - Porady do gry - Prezes i taktyka..
A co do Lennona, to ja też gram Spurs, ale takiego problemu nie miałem. Arsenal proponował 37 mln €, ale się nie zgodziłem, a zarząd nie miał nic przeciwko. Pewnie duży wpływ ma tu sytuacja finansowa klubu. Ustaw Aaronowi baaardzo wysoką cene minimialną (ja mam 150 mln) i ustaw odrzucanie wszystkich niższych ofert. Daj mu status na "Niezastąpiony" i zaznacz, że nie jest na sprzedaż. Chętni powinni dać spokój.
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

20.03.2008 21:47    #17458     Sufler - Porady do gry - tworzenie folderów
Widzę, że są wielkie problemy.

Do wszystkich, którzy jeszcze nie wiedzą:
pliki graficzne, czyli wszystkie dodatki typu herby, loga, stroje, twarze wrzucamy do Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/graphics/pictures. Foldery graphics i pictures, jeśli nie macie, musicie sobie stworzyć. Do folderu pictures możecie już ładować wszytsko co się da. Ja osobiście proponuję porobić w folderze pictures dodatkowe podfoldery: faces (tu wrzucamy wszelkie facepacki, czyli twarze), kits (stroje), logos (herby, loga). W ten sposób będziecie mieli jakiś porządek w razie jakichś problemów.

Oczywiście pamiętać o odznaczeniu w ustawieniach gry buforowania, oraz zaznaczeniu opcji 'zawsze odświeżaj skórkę pod zatwierdzeniu".

Broń Boże, nie wgrywać dodatków do folderu data! Wtedy będą wielkie problemy z uruchomieniem gry.

Myślę też, że czasami warto skorzystać z wyszukiwarki i Nowego FAQ.

Szozdi9 Partyzant

20.03.2008 21:29    #17459     Sufler - Porady do gry - tworzenie folderów
nyczu.A nie zmieniałes może w ustawieniach FM folderu docelowego?
Rdeq7.Ja mam zrobione w moich dokumentach folder nazywa sie graphics a w nim pictures i tam podział na facepacki logopacki i kitspacki(to akurat raczej nie ma znaczenia). Buforowanie skórki mam odznaczone i wszystko działa pięknie żadnych problemów nie miałem. Możesz też spróbowac metodą nycza jak chcesz.

Jose Mourinho JR Młody aktywista

20.03.2008 20:53    #17460     Sufler - Porady do gry - Prezes i taktyka..
1.Kryjesz 1 na 1 czy strefą? Przypuszczam że strefą skoro są takie problemy.Kryj 1 na 1 problem powinien zniknąć.(wchodzisz w taktykę polecenia dla drużyny i zmieniasz)
2.Trudno jest temu zaradzić. Gdy prezes weźmie sprawy w swoje łapy i zaakceptuje jak najszybciej zaoferuj korzystny kontrakt Aaronowi może da się skusić i przyjmie twoją ofertę:).
PS.Też gram Tottenhamem.Moje gg:8834991

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution